02.09.2007 Levrek ve Mırmır avım (video çekim)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında serdar43 tarafından paylaşıldı.

1. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    Öncelikle herkeze selamlar.3 Gün önce edremite geldiğimizde ilk avım gece saat 10 da mırmır olmuştu ve keneyle yakalamıştım. Konu olarakta açtım resimleride vardı. Diğer gün ailemle birlikte asos tarafında bir cadır kampında kalmaya karar verdik. Kampa vardığımızda ilk işim oltalarımı çıkartıp iskeleyi işgal etmek oldu.
    Deniz sanki çarşaf ve heryerde kumluktu yanıma sülünes ve mamun almıştım mamunları geceye bıraktım sülünesle denemeler yapmaya başladım saat gece 11:00 a kadar hiç birşey yoktu tık dahi demedi.
    Gece yemeğide yedikten sonra tekrar gittim ve bu sefer mamunları taktım canlılardı yine tık yok bir arkadaş geldi yanıma oda iskeleye oturdu sabah saat 4:00 a kadar 1 tek o benim sülünesle kupes yakaladı oda orta boydu, moralim sıfır şekilde cadıra dondum. öğlene doğru uyanarak tekrar takımlarımı hazırlayıp kıyıda bir yere yerleştim baktım yavru balıkları kovalayan zaraganalar var attım topu uzerlerine 1 tane geldi ondan sonrada ufak bir mırmır geldi saldım ikisinide ölmeden. öğlenden sonra kampa yakın küçük kuyuya giderek yem için 1,5 kilo taze sardalye tavuk göğsü mamun alarak akşama hazırlığımı yaptım. Geceki arkadaşla birlikte saat 21:00 dan itibaren tekrar iskeleye yerleştik ve gece 03:00 a kadar bırakın balık yakalamayı 1 tane tık demedi tamamen sıkıldık ve gece rüzgarda başlayınca bıraktık avlanmayı gidip uyuduk. Tüm moralim sıfırlanmıştı çünki 2 ayda 1 defa gelebiliyordum ve o kadar hazırlıklar boşa gidecekti. Tek tesellim 2 gece önce yakaladığım mırmırdı onuda yemek babama nasip oldu. Bu gün karar verdim kamptan ayrılarak mırmır yakaladığım yere geldik malum pazar günü kalabalıktı ve bende oltalarımı saat 19:00 a kadar açmadım. Çok rüzgar vardı yinede elimde 1,5 kilo sardalye vardı ve artık ne olursa olsun burdan balık yakalamam gerekliydi. Oltalarımı hazırlayarak hepsinide attım denize. Rüzgar yüzünden ilk denemelerimde dipteki yosunlara olta takılıyodu. 30 dk sonra 1 yıl once levrek yakaladığım an günün batma zamanı ve sigaramı yaktım bu saatleri çok iyi bilirim ve beklediğimde oldu oltalarımdan birinde rüzgara ters yönde hareketler başladı. Bekledim bu saate yemi tamamen yutması için. Çünki levrekse yemi hemen yemez 1-2 m mesafeden sonra yutardı ve istediğim oldu olta tamamen eğildiğinde elimle alarak verdim darbeyi ağırlığını hissediyodum ve 1 dk içden suyun uzerinde çırpındığını gördüm İşte LEVREĞİM geldi dedim ağzındaki sigarayı yutacaktım nerdeyse eşim fotoğraf makinasından kamera çekimi yaparak son anları yakaladı ve işte resmi ve videosu
    Video görüntüsü dijital fotoğrafmakimızla çekildi
    http://www.youtube.com/watch?v=KQYQb3FDP_I

Artık keyfim tamamen yerine gelmişti Levrek avlanmaktan en çok hoşlandığım balıktı ve geri gelir ümidiyle tüm yemleri tazeleyerek beklemeye başladım. Artık ortalık kararmıştı ve rüzgar şiddetini arttırmaya başladı.Saat 21:00 sıralarında oltalardan birinde dikey hareketler olmaya başladı ve bu lerek gibi vurmuyodu yinede oltayı aldım elime ve son vuruşuu bekledim istediğim oldu sert bir darbe geldi ve oltaya bende darbe vererek kenara almaya başladım bu seferki balık asi değildi ama kafa vuruşlarından balığın levrek olmadığı belliydi ağırlığı ise bir hayli vardı. Kenara geldiğinden parlamasından cupra olduğunu sandım ama elime alınca 2 gün önce yakaladığım mırmırın 1 boy büyüğü olduğunu gördüm artık benden mutlusu yoktu.

Artık Rüzgar artmaya başlamış bizlerde rahatsız etmeye başlamıştı saat 23:00 a kadar 2 adet balık aldım nasibimiz bu kadar diyip oltalarımı toplayarak döndük. Biraz uzun oldu ama darısı tüm arkadaşların başına..

2. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    :D güzel av tebrikler:D

3. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av olmuş

4. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Tebrikler güzel av olmuş...

5. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Tebrikler,eline koluna sağlık ...

6. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    tebrikler güzel bir av olmuş darısı bizim başımıza :D

7. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    elinize sağlık güzel av;)

8. deePblue

deePblue na

tebrikler..mükemmel bir av olmuş..
    nasibiniz bol olsun :)

9. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    tebrikler süper bir av olmuş

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Valla inatla almışsın bu yavruları.Azmine hayran kaldım.Tebrik ederim.

11. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    tebrik eden herkeze teşekkür ederim. 2 ayda bir vakit bulunca inat etmemek elde değil bu gün son günüm tekrar gidicem hayırlısı artık. Tekrar teşekkürler

12. sgntch

sgntch

Serdar abi tebrikler. Ozellikle mirmir oldukca iyiymis. Kutahya Aydin-Kusadasi tarafina ne kadar yakin bilemiyorum ama onumuzdeki 1-2 ay orada oalcagim birgun o taraflarada yolun duserse beraber avlanmak isterim.

13. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    guzel av olmus tebrikler essek mirmiri olmus o artik birde levrek yaninda birde limonlu salata afiyet olmustur size:)

14. baraküda07

baraküda07

Favori Kamış:
    HEPSİ
    En İyi Avı:
    LEVREK.3.250 GR
    güzel bir av paylaşımıydı tebrikler

15. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    teşekkürler erdem ne demek öyle bir fırsat olursa bende isterim beraber avlanmayı. O gece çok rüzgar olmasaydı mırmır dahada yakalanabilirdi kesinlikle çünki kullandığım yemler o kadar tazeydiki işte nasip rüzgar çok vardı artık ekim-kasım ayına kaldı. Daha önce oltama çok mırmır takıldı ama bu kadar büyükleri ilke defa sanırım doğru Eşşek mırmırı bunlar :)

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    serdar kardeş tebrikler önceki konundada demiştim orada daha büyükleri var diye gene söylüyorum o eşşek mırmırı dediğinizden daha büyükleride var benim devamlı yakaladığım balıklardı onlar malesef insanlarımız 10-15 cm lik mırmırları alıyorlar almasalar iğneyi 6-7 numara yerine 1-2-3- numara kullansalar böyle balıkları herzaman görürüz seni tekrardan tebrik eder daha irilerinin oltanı bırakmamasını temenni ederim

17. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ellerine sağlık güzel av ,paylaşım için teşekkürler