Marmarada kıyıdan kullanacağım. Büyük ihtimalle alba 400 carbon bir kamış ile Balzer CDI 850 RD makina alacağım. Tabi üstadlarında yorumlarını alıp öyle karar vermek daha doğru olur. Üstadlar yorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
murat kardeşim bu tip sorular inanki sadece benim bu forumlarda gezdiğim 6/7senedir devamlı sorulur ..hep aynı soru.. her yeni balıkçı bu soruyu sorar.. bende şu cevabı yazarım.her türlü balık için tek kamış ve tek makina olmaz bu şu demektir. bu forum sayfalarını ve digerlerini (sayfa/sayfa ) okuyacaksın ve bak neler çıkacak karşına şaşıracaksın.cevabı çok daha detaylı şekilde kendin bulacaksın.. zaten bu sayfaların amacıda bu. şimdi sana 1 tane makina ve 1 tane kamış ismi versem...başkası .. başka birşey diyecek.. arada ve kararsız kalacaksın. sen en iyisi oku araştır. fiatlara bak elinin altında internet var..bulacaksın ...merak etme.. kolay gelsin...
ben bu söze katilmiyorum affiniza siginarak sunu diyebilirim ki her makine ve kamisla cok cesitli balik yakalanabilir...baliktan baliga degisen sadece takimdir yani misine,samandira,igne vs.önemli olna tecrube ve balik gibi dusunebilmektir.... makinenin kullanim amaci atislarda misineyi duzgun olarak acmasi ve duzgun bir sekilde toplamasidir..makine baligi cekmez vede tutmaz!insan baligi caker ve tutar... kamislarin görevi ise oltamizi daha uzaga atmak ,misineyi ´toplamak icin bir yol olmasi,balik vuruslarini hissetdirmesi elimizde veya yerde dururken ve en önemlisi misinemize daha cok esneklik katmasi ve bu esneklik sayesinde daha uzun atislar yapabilmektir.. en iyi eskimeyen makine ve kamis insanin elleridir...en hassas ellerdir... en iyi kalamaya ellerimiz verir...en iyi hissiyet parmaklarimizdadir...hic bir makne veya kamista bu özellikler yoktur...bu yuzden sadece olta atmak ve toplamak icin tonlarca para harcamaya gerek yoktur... saygilarimla
Mustafa hocama takım konusunda katılıyorum , her balık için farklı takım hazırlanması normal . Ama kamış konusu da fark ediyor. Her kamışla da her iş görülmüyor. HAfif atarlı lazım yerde 300 atarlı kamış ile ne kadar çalışılırsa o kadar çalışıyor. Ben ce en az iki kamış takım şart.
Bu işite.. ah. of .kaçtı. gitti. tüh be. demeden yapmak için .. bir amatörün eger maddi imkanı varsa 3 adet kamış+3 adet makina ve 2 adet halkasız dere kalmışı ile bu işe başlamalı(6,m ve 4 m.) 1-spin takımı at çeklerde bir takım 2-kıyıdan yemli bırakma/bekleme avları için bir takım 3-agır kurşun /uzun mesafe / surf vs.iri balık için bir takım 4-dere/göl vs. iç sularda kullanılacak halkasız kamış. Mustafa kardeşim derdimi anlatabildimmi...buda bu merakın asgarisi dir.. her oltayı eline alan 30 luk makina ile 2,70 lik 20/50 kamış ile bogazda 1 kg lık lüferi/ yada ankarada bir gölette 2 kg lık sazanı kıyıya getiremez..o iş tecrübe sonucu oluşur.. bende onu belirttim orada oku/araştır/gözlemle dedim.. ama maalesef bu işe gireceksen fedakarlık şart.. buradan Murat arkadaşıma bu şekilde cevap yazmak istemedim.. ama şimdi yazmak zorunda kaldım..belkide maddi olanagı yeterli degildir.. belkide bu malzemeyi görünce vazgeçer..yada somurtur diye.. düşündüm.. neyse herşey azimle olur.. herkese kolay gelsin
Benim kendimin kullandığı 4 metre 150-300 atarlı ,3 metre 30-60 atarlı ve de 7 metre porselensiz kamış kullanmaktayım. Yani muvakfak hocamın dediği gibi malzemeyi yerinde kullanmalı. Hepsi birden olmaz. Zamanla tamamlanır.
benim anlatmak istedigim makine kamis almayin gibi bir sey deyildemek istedigim bir makine veya kamisa tonlarca para harcamamak ben tek bir makine ve yedek kafa ile onlarca cesit balik tutayim yazili orkinos cekeyim cunku makineyi misineyi sarmakta kullanirim 300-400 gr ustu her baligi elle cekerim...3mt bir kamis 40 lik maike kiyidan her cesitli avda kullanilir..ne tutmak istersen...dedigim gibi önemli olan tecrube bu iste...yeni baslayan birine git 300-500 ytl ye takim al demek aptalca olur...benim tavsiyem en dusuk fiyata en kalitelisi olur herzaman..bu soylediklerim acemi ve yeni baslayanlar icin gecerli bir sey daha sonra ögrendikce takimi cogaltir ve bögeye göre malzeme ayarlar...bende su an burda uc canta rapala ve yapay cesitli yemler igneler misineler var..2 adet buyuk cikrik ve dolu ciktik kamislari 2.40-2.60cm 4 adet 40-50 lik makine ve 3mt carbon kamislari...2 adet bölmeli 40 lik makineli atceklerde kullandigim dolu kamis 1 adet 60lik makine 1 adet 70 lik makine ve dolu kamislari ve son olarak 2.80 cm fly kamisve makine..ve fly malzemeleri..alanya da ise bir ufak balkon dolusu kasnak kalin misine sipkinlarim makinelerim felan var..ama bunlarin hepsi acemi icin fazla.ilk etapta 3mt kamis ve 40 lik bir makine yeterlidir....kanimca
Bence her zaman yeterli olmayabilir. Örneğin bazen boğazda en sık yapılan istavrit avı için mesafe önemli olabiliyor. Balık bazen kıyıdan nispeten daha açıkta olabiliyor. Böyle durumlarda 3m lik sıradan bir kamışla yeterince mesafeli atışlar yapamıyorsun ve etrafındakiler onlarca istavrit alırken senin takımla ya hiç balık alamıyorsun ya da saatlerce vakit harcayıp biriki tane istavrit alabiliyorsun. Bana kalırsa acemi de olsam kısa sürede edindiğim tecrübeye göre 3m kamış alayım işimi şimdilik görür demek yerine amaca uygun takım araştırılıp belki biraz daha para biriktirerek avlağa ve balığa uygun bir takım için biraz daha beklenebilir. Tabi bu amaç dahilinde 3m lik sıradan bir kamışla bahsettiğin 40lık uygun bir makina iş görecekse alınmasın demiyorum o da tercih edilebilir.
Merhaba değerli üstadlar.Aranıza yeni katıldım ve olta takımları konusun da oldukça acemiyim.İstanbul da kıyıdan hem deniz hemde gölde kullanmak üzere bir takım istiyorum.Benim seçtiğim makine olarak D.A.M QUICK 265 FD kamış olarak da İstanbul Peliscobik 100-200gr atarlı 330cm lik takım nasıl?Yada sizlerin önerebileceği 100-150 ytl arası daha kaliteli bir takım varsa tekliflere açığım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
arkadaşlar ben bir kamış almak istiyorum en az 3,50 m olması gerekiyor sadece istevrit için kullanıcam atarı en fazla 100 olabililir fakat benim istediğim inceden başlayıp ince biten o hassas uçlu kamışlardan belki siz benim tarifime uygun bir kamış önerebilirsiniz şimdiden teşekkürler
Koral selam tarifine uygun kamış inceden başla ince bit dersen o zaman 100 gr atamaz..tam parabolik olur ve onlar esnek oldugundan 20/50 veya en fazla50/75 atarlı olur senin alacagın kamış teleskop ise uçtan aksiyonlu yani tam tersi sap ile uç arasında kalınlık farkı belirgin olacak ki 100/150 grı uzaga atasın birde istavritte 360 tan aşagı alma mesela 390 lık surf sopaları var çok kullanlışlıdır. satıcıya sorsana gösterir .. çok çeşitli oldugundan sana marka vermicem her kes ayrı marka tercih eder iyisimi sen kendi seçimini yap makinanda uzun kafa long cast olsun yada surf makınası al.. ki uzaga atasın..
sağol abi teşekkürler ön bilgi amacı ile sordum zaten bende en fazla 50 gr kurşun atıyorum av bölgemde 100 benim için fazla belki bir kamış kullanıpta benim aradığım tarz memnun olan arkadaşlarım varsa ilk önce onlardan bakmaya başlıcam bilgilerin için çok teşekkürler
Bende dün cormoran bigben pi7-6000 aldım kıyıdan at çek yaparak avlandım kolum koptu çok ağır bi makina
Koral ben 1 ay once bir surf kamıs aldım..Diger kamıslarımdan farklı olarak uzun mesafe atıslarda kullanmak amacıyla aldım.Ben çipura avında kullanmak icin aldım ve memnunumda.Fakat elde atcek icin nasıl sonuc verir bilmiyorum.Ozelliklerini yazayım istersen incele.atarı yuksek istiyordun, uygun ama paket boyu 125cm.. ALBASTAR 2787 enrico surf casting 390 Length:3,90m Section:4 C.V.T:100-250 g
"alba kk 70 makina ve alba 3290 kamış" 60 lira... sizce bu takım kıyıdan atçek ile istavrit yemli ile çinekop-sarıkanat avına uygun mudur? http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK KK 70 http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK3290 360 50-70 lira bütçe ile daha uygun bir alternatifiniz var mı?
Karaköyde Spot Balıkçılıkda (Karaköy otobüs durağından rıhtıma inerken merdivenenlerin tam karşısı Ömer Abed Han) bulabilirsin bildiğim kadarıyla İstanbulda bir tek onlar satıyor. Üstelik ürün yelpazeleri oldukça geniş.
kamış seçiminiz Hoşgeldin arkadaşım ben de çok eski sayılmam ama bildiğim kadarıyla sana yardımcı olmaya çalışacağım. 100-150 YTL arası için tuzlusu kıyı kullanımına bence alınabilecek en iyi set, Lineaeffe Oyster 3.90 kamış ve Okuma Zeon makine olur diyorum. Sanırım ikisinin maliyeti sana 100-120 arası olacaktır. Bu artan para ile de kendine tatlısuda kullanabileceğin 2. bir kamış alabilirsin. Tatlısu kamışları hakkında çok bilgim yok ama bizim semtte balıktan dönenlerin ellerine baktığımda genelde ucuz kamışlar ve makineler tercih ettiklerini görüyorum.Ama sen Balzer marka kamışları yine de bir incele bence . Bereketli avlar.
Merhaba, Kıyıdan(deniz) levrek için sahte balık kullanarak at çek yapmayı düşünüyorum..Suni balıklarımı aldım..(biri 2 diğeri 7.5 gr sadece)...İş Kamış ve makine seçimine geldi..Bu siteden forumlarda okuduğum kadarıyla düşük atarlı bir kamış bulmam gerekiyorki en uzağa atabileyim......Ben Albastar 2501 Apache kamış( 3,30m..... 20-40 gr atarlı teleskobik buldum...İleriye savurabilmek ve yorulmamak için büyük atarlı kamış almamam mı gerekir? Makinenin de konik olmasına dikkat etmem gerekecek zannedersem.. Parçalı kamış istemiyorum..Makinede de sağlam sarabilen bir şey istiyorum..BEnde silstar 50 vardı yılların emektarı iyi fakat el kadar akya karşısında bile zorlandı biraz..Zorlanmayacak ve kolay bulabileceğim bir şey (50 liraya kadar) tavsiye edebilirseniz sevinirim..
Bir önceki soruma ilginç bir şekilde avmarkette gezinirken kendim bir yanıt buldum..galiba stopper li şamandıra kullanarak(şeffafları da varmış) suni balıkları düşük atarlı olmayan veya en azından 20-40 gr gibi morjinal ürünler kullanmadan da atabilirmişim.. Sİzlerden cevap alamadım ama galiba yine internetin ve araştırmacılığın bir yararı oldu..Aynı sorunu olan başka hobiciler olursa diye belirteyim istedim..100 küsur sayfadır bu konuyu okudum ancak hafif suni balık atımı için makine ve kamış önerisi veya nasıl atılabileceğine rastlamamıştım.. Umarım birilerinin işine yarar
Makine + Kamış uyumu... Yeni bir makine ve kamış için aşağıdaki iki ürün birbiriyle nekadar uyumlu olacaktır? Makine burada Kamış burada Amaç, kıyıdan denizde kullanmak, fakat çok nadirende olsa baraj, göletlere gittiğim oluyor. Daha önce aynı kamışı kullandım fakat makinenin markası aklımda değil, yeni bir tane daha almak için sizce yukarıdaki ürünler nasıl olur?