İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    valla iyiki çıkmamışsın heryer boştu pazar günü
    tektük yolunu kaybeden balıklardan başka oltaya gelen olmadı
    kabataşta tekne ile bizim olta atma alanımıza giren teknecilere de tesüf ederim
    kıyıdan bir balık tutulsa görüp hemen üşüşüyorlar bu kadarda olmaz valla

2. sipsi

sipsi ZİYA

Favori Kamış:
    olta,zıpkın,el
    çinekop

Herkese selamlar pazar sabahı istinyeye gittik saat 05:00 civarı organizasyon alelacele yapıldığı için geç saatte kerim kaptanı aradık ama uyuyordu tekne planı yatınca kıyıdan takılmaya karar verdik ama allahın takdiri iste tam oltaları acarken birde baktık kerim kaptan geciyo oradan hemen takımları toplayıp tekneyle acıldık cumartesi günü arnavutköy çok iyi balık yapmış kerim kaptan tek başına 10 kg kadar almış denizde güzel bir kahvaltının ardından avlağa hareket ettik kıyamet gibiydi arnavutköy o kadar tekneyi hiç bir arada görmemiştim dünkü çinekop festivalini duyan herkes gelmişti anlaşılan ama maalesef balık yok denecek kadar azdı 4 kişi 2 kiloya yakın çinekop ve sarıkanat ve biraz da iri istivrat alabildik havanında iyice bozmasıyla öglen 12 gibi ava son verdik fotoğraf çekmedim çunki çok az balık vardı ama cep telefonuyla kısa bir video cektim...

http://www.sea-tube.com/default.asp?type=video&id=245

Son düzenleme: 19 Kasım 2007
  3. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Havanın soğuması lazım ayaz olması lazımki çinekop olsun

4. istavrit

istavrit Boğaç

çineKOPTUk

Cmt sabahı saat 05.30 da Tarkanım ve yeni tanıştığımız tekne sahibi arkadaşlar , tekne ile (bu kısım biraz tartışılır) Ataköy Marinadan direk Salıpazarı önüne vurup tekne ile boğaz tecrübesizliğimize ve 3 ve 4 numara iğnelerimize rağmen ( yuhhh) 5-6 tane sarıkanat tuttuk ondan sonra ava Ortaköy önünde devam edip oradan da yunuslarun balığı sıkıştırması sayesinde biraz çinekop ve istavrit( çok iyi boyları vardı) tuttuk ...Arkadaşlar kesinlikle daha küçük iğne ve sim katkılı yeşil tüy..Zira çevremizdekiler çinekopa gark etti ...Bu av bana da iyi tecrübe oldu

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Boğaç hala gülüyorum ben.........
    Bende ki av raporu birazdan foruma asmayı düşünüyorum fakat benımle gelmediğin için saçını başını yolmandan korktuğum için tereddütteyim halen. asmak asmamak konusunda... Sarayburnu kanal boru üstü...... Cumartsi 16 lüfer + pazar 23 lüfer. sarıkanatları saymıyorum........ heheheh sana ızdırap olsun bu..... benı dınleseydın...

6. halil76

halil76 Halil Birdal

Favori Kamış:
    Ocean Surf 4.20 + okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kilo
    Ağlamak istiyorum :D

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Boğaç ;
    Ne feci bir tecrübe idi O...

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ali selam ;

Aslında
    Beklentileri asla yüksek tutmamak adına
    yaşanılması gereken bir tecrübeydi bizimkisi.

Özümüze dönme zamanı geldi,

Bazı dersler :
    Sürrat Motoruyla Sırtı çekilmez...
    Yatla balık avlanmaz...
    Yabancıyla balığa çıkılmaz...

Selamlar,

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ben sana ne dıyım sen bari uymasaydın bu adama ,gelin dedim kaç kere vebali boynunuza. ben suçsuzum. şimdi ben nasıl konu açayımda koyayım lüfercikleri oraya????

10. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Pazar günü saat 11:00'de Haliç Fener İskelesinin oradaydım. İlk defa gittim oraya. Oltayı atmamla saniyesinde istavrit geldi. Dedim iyi geçecek bugün. İstavrit durdu ondan sonra yemli attım. 5 tane izmarit aldım. Toplamda Fener İskelesinden 5 izmarit ve 10 tanenin üzerinde istavrit aldım. Baktık olacak gibi değil 4:30'da Unkapanı köprüsü'ne gittik. Orada tek vuruş dahi olmadı 2 saat boyunca. Geçtik Galata'ya. Yemli oltayı atmamla istavrit geldi. Epeyi istavrit çıktı oradan ama çinekop yoktu. Sabah Galata'dan Mırmır almışlar. Sağolsun bir arkadaşta kefal tutmuş dedi eve sokamıyorum. Onu da ben aldım. Yinede ufak bir kova doldurduk.

11. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Valla yerden göğe kadar haklısın ama oldu artık.

Sen genede raporu ekle insan neler kaçırdığını bilmek ister :D...

Ben bu hafta sonu fuarda olacağım. hani belki bir ara fırsat bulursam...
    Bende Cumartesi Size katılırım.

12. istavrit

istavrit Boğaç

Öldürün beni kurtulun tamam mı :mad: :D :D :D

13. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Boğaç !
    Seni değil üç beş balığa , Dünyaya değişmem kardeşim .

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

- Galata dan Mırmır çıktığını bilmiyordum.

- Bu gezmeleri tekne ilemi kıyıdan mı yaptın ?

15. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Dün akşam bir arkadaşla tanıştım Unkapanı Köprüsü'nde. Sabah bir ara mırmır çıktığını, ardından hemen kendisinin de mırmıra attığını ve 4 adet yakaladığını söyledi. Öğlene doğru vurmuş 11:00 gibi yanlış hatırlamıyorsam. Bu gezmeleri kıyıdan yaptım. Bir tanıdığın teknesiyle çıkacaktık geçen hafta sonu ama hasar gördüğü için tekne ile çıkamadık

16. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Bende raporu şöyle vereyim. Pazar sabaha karşı 03.45 te koğuş kalk yaptım.04.30 gibi Kulelideydim. (floryadan gidiyorum, fedakarlığı düşünün) : oltayı atmamla kamışı kırmam bir oldu:D Neyse yedekle devam ettim 1 saat içinde 3 adet kaba çinekop alabildim. Ancak şunu söliyeyim, cumartesi akşamı 21.00-24.00 arası epey balık tutmuşlar. Miş li geçmiş zamanla yazdığımdan tevatür zannetmeyin, gözümle gördüm, herkesin kovasında balık vardı.
    Amma çarşambadan beri iyi çapari veren yerde o gün sabah 100 kişinin çapariyle aldığı balık toplasan 5-6 taneydi. Demekki bende var bi düztabanlık.09.00 da ayrıldım. Avrupa yakasında Tarabya dan Yeni kapıya kadar tüm sahilde durarak herkesle konuştum , çinekopun esamesi yoktu.

17. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg

Arkadaş bu Çubukludaki yere hafta sonu gideceksen bende katılmak isterim. Gerçi Kuleliye gitmeyi düşünüyordum ama, Floryadan kalkıp geldikten sonra ha Çubuklu ha Kuleli. Eğer gene gitme durumun olursa, bir mesaj at hem tanışırız hem inşallah balık tutarız. Ben önümüzdeki cumartesi 17.00 de işten çıkınca kendimi bi şekilde bi yere atmayı düşünüyorum.

18. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Arkadaşlar hepinize selam.17,11,2007 Cumartesi saat 19:30-:07:45 saatleri arasında Kuleliden yemli takım ile 24 kaba çinekop, 1 adet şuana kadar yakaladığım en iri istavrit, 2 adet iri iskorpit yakaladım..:p Sabah ilk ışıklarla birlikte çapariye döndüm fakat pek bişey yoktu ,yoğun kalabalığa rağmen iki kişinin çinekop çektiğini gördüm.. Bende yorgunluğa fazla dayanamadım ve keyifli bir avın mutluluğuyla eve döndüm..Yıllardır balığa gitmeme rağmen her seferinde nasıl kendini bu kadar balık kokutuyorsun diye şikayetlenen karıma aldırış bile etmeden ..Mutlu mutlu uyudum..:) Tüm arkadaşlara rastgele..
    NOT: fOTOĞRAF MAKİNAM OLMADIĞI İÇİN GÖRÜNTÜLEYEMEDİM KUSURA BAKMAYIN.:)

19. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Heh işte bende oraya 04.30 gibi geldim. Maalesef tam balığın sonuna yetiştim. Ama birdahki cumartesi akşamı tam senin gittiğin saatlerde gidicem.
    Ayrıca sorum şudur sana : Balık daha çok akşammı yaptı yoksa gecemi?

20. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Arkadaşlar hepinize selam.17,11,2007 Cumartesi saat 19:30-:07:45 saatleri arasında Kuleliden yemli takım ile 24 kaba çinekop, 1 adet şuana kadar yakaladığım en iri istavrit, 2 adet iri iskorpit yakaladım..Sabah ilk ışıklarla birlikte çapariye döndüm fakat pek bişey yoktu ,yoğun kalabalığa rağmen iki kişinin çinekop çektiğini gördüm.. Bende yorgunluğa fazla dayanamadım ve keyifli bir avın mutluluğuyla eve döndüm..Yıllardır balığa gitmeme rağmen her seferinde nasıl kendini bu kadar balık kokutuyorsun diye şikayetlenen karıma aldırış bile etmeden ..Mutlu mutlu uyudum..Tüm arkadaşlara rastgele..
    NOT: fOTOĞRAF MAKİNAM OLMADIĞI İÇİN GÖRÜNTÜLEYEMEDİM KUSURA BAKMAYIN.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.