İmza Kampanyasına Davet

Konu, 'Genel Konular' kısmında mehmergul tarafından paylaşıldı.

1. mehmergul

mehmergul Mehmet ERGÜL

Favori Kamış:
    Shimano 10-40
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Sazan 8 kg. - Turna 78 cm.
    Samader olarak "Yasak olmasına rağmen Tırıvırı Üretimi, Satışı ve "Ağ, Pinter ve Tırıvırı" ile Balık avı yapılması" na karşı çıkmak için bir imza kampanyası başlatmaya karar verdik.

Toplanan imzlarla birlikte Sakarya Valiliği'ne başvuru yapılacaktır.

Sizde kampanyamıza destek olmak istiyorsanız aşağıda bulunan word dosyasını doldurarak info@samader.org.tr yada kampanya@samader.org.tr adreslerine mail atmanızı önemle rica ederiz.

Sayı : 2008/

Konu : Yasak olmasına rağmen Tırıvırı Üretimi, Satışı ve "Ağ, Pinter ve Tırıvırı" ile Balık avı yapılması

SAKARYA VALİLİĞİ'NE
    SAKARYA

İLGİ : (a) Denizlerde ve iç sularda amatör (Sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 37/2 Tebliğ
    (b) 19.10.2007 tarihli ve 26675 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Tebliğin Diğer Yasaklar Başlıklı 13'üncü maddesinin 10'uncu fıkrası

1. Derneğimizin üyeleri ve konuya duyarlı, Ek'te imzaları bulunan vatandaşlarımızın derneğimize yapmış olduğu müracaatlarda, ilimiz dahilindeki içsu ve akarsularda; ilgi (a) "Amatör (Sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 1/2 tebliğin 10'uncu maddesi" ve aynı maddenin 4"üncü bendinde yasaklanmasına rağmen, bazı kişilerin "Tırıvırı, Ağ, Pinter" ile balık avı yapmaya devam ettikleri ve özellikle bu ağ ve pinterleri gece atıp sabah erken saatlerde çektikleri ve bu işlemi düzenli olarak yaptıklarını ve ayrıca yasak olmasına rağmen bazı firmaların tırıvırıyı tezgah altında üretmeye ve satmaya devam ettikleri ayrıca; şehrimiz semt pazarlarında ve katlı pazar yeri tezgahlarında av zaman ve limit yasaklarına uygun olmayan balık türlerinin (Sazan, limit altı yayın, limit altı turna vb.) satılmasına devam edilmekte olup, buna engel olabilmek adına ve konunun çok önem arz ettiğini beyanlarına karşılık bir imza kampanyası başlatılmıştır.

2. Derneğimiz olarak sürdürülebilir balık avcılığının devamı ve sularımızdaki balık popülasyonlarının korunabilmesi maksadıyla, Tebliğlerde belirtilen yasakların uygulanması için buralarda "Ağ, Pinter ve Tırıvırı" ile balık avlayanların denetimlerinin sadece karadan kontrol ile yeterli olmadığı, bu nedenler ile Bot, Tekne vs. gibi araçlarla da kontrol yapılmasının daha faydalı olacağı ve ayrıca tırıvırı ile mücadelede konuya duyarlı av ve balık malzemeleri satan firmalar olsa da, bunu konuyu su istimal eden firmaların da denetimlerinin çok sıkı olarak yapılması gerekmektedir. Tırıvırının zararları ile ilgili broşürler EK-B'de tırıvırının kendisi de EK-C'de sunulmuştur.

3. Yetkili birimlerce yukarıda bahsettiğimiz konularda gerekli denetimlerin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

Nihat AVCI
    Samader Başkanı

İmza Kampanyası Katılım Formunu aşağıdaki linkten indirip bize mail atmanızı rica ederiz.
    http://www.samader.org.tr/images/haberresim/imzaformu.doc

Son düzenleme: 28 Mayıs 2008
  2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ben forumu kopyaladım , samaderin sayfasından mail yerine yapıştırıp gönderdim

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Güzel bir çalışma hepimizin destek olması lazım.

4. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Duyarlılığınız için teşekkürler :) Mailimi gönderdim, umarım yardımcı olur.

5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Haydi duyarlılığımızı burada gösterelim. İcraat yapalım biraz da ;) Bir dakika sürmüyor göndermek ;):)

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Evet arkadaşlar bende maili yolladım, hepimiz destek olalım bu konuda, katılımlarınızı bekliyoruz.

7. Bukadar olumlu ve faydalı bir konuya destek olmamak olmaz..:)

Haydi arkadaşlar 1 kişi 1000 kişi olur:)

8. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Hemen mail gonderdim..;)

Sizi tebrik ederken bu tur olusumların artmasını temenni ediyorum..:)

9. sedatk

sedatk Sedat

Bir Imza Da Benden

10. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Konu yukarı..:)

11. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    ben eksik kalmam

12. FARKAS

FARKAS Atila

En İyi Avı:
    ÇARŞI DOSTLUĞU
    SAMADER Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Yasak olmasına rağmen tırıvırı üretimi, satışı ve “Ağ, Pinter ve Tırıvırı” ile Balık avı yapılması imza kampanyasına gönüllü olarak katılıyorum.

burda bir yanlışlık yok mu ? yoksa ben mi yanlış anladım. sanki tırıvırı ile balık avı yapılmak isteniyor gibi :)

13. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Samader olarak "Yasak olmasına rağmen Tırıvırı Üretimi, Satışı ve "Ağ, Pinter ve Tırıvırı" ile Balık avı yapılması" na karşı çıkmak için bir imza kampanyası başlatmaya karar verdik.

Bahsettiğin, konunun ne ile ilgili olduğuna dair yapılan açıklama ;) Yukarıda alıntı yapılan bölüm de, hangi amaca yönelik olduğu konusunda yapılan açıklama ;) Kendimce, anlaşılır olduğunu düşünüyorum :)

14. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hmmmm pardon :confused: Hazırlanan formdan bahsediyorsun. Haklısın ;) Sanırım bir yazım hatası olsa gerek . Samader bunu değiştirmeli, dikkatin için teşekkürler Atilla :)

SAKARYA VALİLİĞİ’NE
    SAKARYA

SAMADER Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Yasak olmasına rağmen tırıvırı üretimi, satışı ve “Ağ, Pinter ve Tırıvırı” ile Balık avı yapılmasına karşı imza kampanyasına gönüllü olarak katılıyorum.

Katılımcının :

Adı ve Soyadı :

TC Kimlik No :

Telefon No :

Mesleği :

Yaşı :

Adresi :

İmza Tarihi :

doğrusu böyle olmalı değil mi ?

15. FARKAS

FARKAS Atila

En İyi Avı:
    ÇARŞI DOSTLUĞU
    rica ederim ,görevimiz .. formu dolduracaktım dikkatimi çekti acaba benmi yanlışım diye düşündüm.

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Arkadaşlar şimdi Samader i arayarak Başkan yardımcılarından Semih bey ile telefonda görüşüp durumu kendilerine bildirdim. Konu ile ilgileneceklerini söyleyerek teşekkürlerini ve selamlarını ilettiler. Sizlerinde bilgisi olsun.

17. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    serdar şimdi gönderiyormuyuz dilekçemizi yoksa bekliyecekmiyiz?

18. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Gönderebilirsiniz Koral ım.

19. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    bende az önce gönderdim...
    deeee ben bilgileri yazıp gönderdim. burda yazılanlarda bilgiler yok da :D

20. mehmergul

mehmergul Mehmet ERGÜL

Favori Kamış:
    Shimano 10-40
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Sazan 8 kg. - Turna 78 cm.
    Arkadaşlar öncelikle mail yollayan yollamayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    İmza kampanyasını ilk olarak biz Sakarya'da başlattık, sonra dedikki neden bu olayı tüm Türkiye'ye yaymıyoruz bu kararı aldıktan sonra imza kampanyasını sanala taşımaya karar verdik ve gelen her e-mail tarafımdan çıktı alınarak dosyalanmaktadır. Bu dosyalanan e-mailler başta Sakarya Valiliği'ne daha sonra da Bakanlığa yollanma kararı alındı. Sesimizi sadece 1 il için değil, tüm Türkiye için duyurmak istiyoruz. Önemli olan yılanın kuyruğunu değil, başını kesmek. Bizler amatör balıkçılarız.
    İlginiz, katılımınız ve desteğiniz için Samader adına çok teşekkür ederim.