ilginç deniz anası sanırsam :)

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında gece_denizi tarafından paylaşıldı.

1. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    ben mürefte'de yaşıyorum ve bu öğlen yemek yedikten sonra iskeleye doğru yürüyüş yapayım ve balık varmı diye bakmaya indim,kaya balıkları,gümüş,kefal vardı.asıl amaçım gündüz levrek ispendek geziyormu diye bakmaktı onlar yoktu ama bu yaz ilk defa görüyorum sanırsam deniz anası ama değişik bir canlı geldi gözüme bunun ne olduğunu tanıyan ustalar varmı ve yakın zamanda denizede gireceğiz artık bizlere bir zararı olurmu.

RESİMLERİ:

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Zararı olur, uzak durun.. Kendi haline bırakın gitsinler.. Öldürmeye vs. çıkarsanız, diğerleri de oraya toplanır..

Denize giderken küçük bir şişeye sirke doldurun. Eğer bir şekilde temas ederseniz, sirkeyle yıkayın, 45 derece ve üzerinde sıcak sirkeli/tuzlu suyun içinde temas eden yerleri (el,ayak vs ise eğer) en az 4 dk tutmayı deneyin. Bu can yakıcı (sıcak su) olduğu için yapamayabilirsiniz. Ama yapabilirseniz, ilerde çekeceğiniz ızdırabı çok azaltacaktır. Bunları yaparkende en yakındaki teşekkülü iyi bir hastaneye doğru yola devam edin..

3. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Cüneyt bunlardan geçen senelerdede vardı son bir aydır yeniçiftlik taraflarında fazlasıyla rastlamaktayız bende cumartesi günü resimlerini çektim kuyruk kısımları 1 ile 3 metre arası değişiyor zehirli olduğu söyleniyor teşekkürler rastgele

Son düzenleme: 22 Mayıs 2009
  4. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    evet evet bunlardan işte.bilgi veren dostlara teşekkürler

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
  7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Hacı Reis abimin açtığı konuda epey muhabbete konu olmuştu; Ben oradan bir alıntıyı buraya ekliyorum.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Geçen yıl, az ötemizde denize giren bir arkadaşı, fena çarpmışlardı.. İnleye inleye gitmişti, sonradan gördük, dinledik.. Bir hayli keskin bir acı vermiş ve ciddi bir yara izi bırakmış..

Bu yüzden olsa gerek, bu sene herkes onlardan tırsıyor buralarda..

9. jazzbass22

jazzbass22 Aykut Coşkun

Favori Kamış:
    alba Oritent 10-30gr
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR40
    !!!!!!!!!!!!!!!!!Bu denizanasının ölüsüne bile dokunmayın!!!!!!!!!!!!!!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan, Çanakkale Boğazı'nda görülen kahverengi denizanalarıyla temasta bulunanların ilk yardım servislerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Alparslan, yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesi Hamzakoy sahilinde görülen denizanalarına, Tekirdağ bölgesinde de rastlandığını söyledi.

Denizanalarının başta deniz kirliliğinin yaşandığı bölgelerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Alpaslan, “Denizlerin altı çölleşse bile denizanaları üremeye devam edecektir. Öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor” dedi.

"ÖLÜSÜNE DAHİ DOKUNMAYIN"
    Kahverengi denizanalarının tehlikeli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alparslan, şöyle konuştu:

“Denizanalarının bulunduğu yerlerde yüzülmemesi gerekmektedir. Denizanalarının ölüsüne dahi dokunmamak gerekiyor. Temas edilmesi halinde ise amonyak, sirke gibi maddeler ile temas edilen bölgenin temizlenmesi gerekiyor. Ama en iyisi ilk yardım ünitesine gitmek. Özellikle göz ve hassas bölgelerin denizanasıyla temas etmemesi gerekir.”

Kaynak : E-Kolay Haber

10. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Eskiden bu kadar deniz anası olmazdı şimdi farklı farklı türkler çıkmaya başladı hayırdır inşallah