İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. GÜZELKAYA

GÜZELKAYA Hüseyin

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Eşkina
    saat 19:00 ile 21:00 arası dragosta arkadaşlar denedi tek vuruş bile yok sonra beraber kaynarca çapanın oraya gittik saat 23:00 a kadarda ordaz denedik yine elimiz boş eve döndük

2. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    evet o teknedeydim keyifli bir gün oldu.bu hafta sonu ise farklı bir adrese gidiyoruz.kofana ve lüfer için hazırlıklar tamam.kofana ve lüfer fotolarını görünce aklım başımdan gitti diyebilirim.:D

3. webokur

webokur cihangir

akşam üzeri galata köprüsü üzerinde, izmarit vardı tek tük, ayrıca bir iki yerde kefal gördüm, bir tanesi 50cm ye yakındı. orta ayaklara yakın biri levrek almış yaklaşık 30-35cm, karagöz alanlar vardı. kovalardan hızla geçerken görebildiklerim bu kadar..

4. webokur

webokur cihangir

boğazı avrupa yakasında ortaköyden tarabya ya kadar gezme fırsatım oldu bu gece. 20-22:00 arası arnavutköy garip ama sakin görünüyordu,sadece bir kovada lüfer gördüm. genelde karides ile istavrite atıyorlar yada izmarit, yemli mantarlı tek takım atanlar da var gördüğüm kadarıyla bişey yok. hava da poyraz dan hafif esiyordu, ben ordayken boş yer vardı ve toparlananlar da vardı. kalender tarafı da pek farklı değil orası biraz daha kalabalık ama orda da toparlananlar vardı. tek tük çinekop alanlar vardı. istavrit de az da olsa gördüm. yol boyu herkes oltayı yatırmış ucuna bakıyordu. ufak bi hareket olsa umut, lakin boğaz bugün de tatsız.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sizi o gün Beykoz'da gördüm hatta fotoğrafınızı da çektim. Aşağıya ekliyorum.

Önceki mesajda yazdığın gibi Paşabahçe ve Beykoz açıklarında olta indirdiyseniz çok yazık olmuş o kadar hazırlığa. Burası Boğaz'daki en ölü nokta, maalesef mezgit dışında hiç bir şey bulunmuyor. O tekne ile Umuryeri veya Büyükdere Koyu denenmeliydi.

Siz belli bir grup musunuz? Organizasyon herkese açıksa katılmak isterim ve siteden pek çok kişi de katılmak isteyecektir. Ya da site olarak böyle bir tekne kiralayıp gidebiliriz. Aynı anda 25-30 kişi rahatlıkla balık tutabiliyor.

6. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Açıkçası bu tip bir organizasyon yapılırsa kesinlikle ben de katılmak isterim..

7. olta-attım-denize

olta-attım-denize HAKAN TUTAL

Favori Kamış:
    3,60-METRE ALBASTAR SURF KAMIŞ
    Favori Makine:
    dAİWA
    Arkadaşlar öncelikle herkesi selamlıyorum. Aranıza yeni katıldım fırsat buldukça yazmaya çalışacağım. Size bayramın 2. ve 3. günü yaşadığım av macerasını ve gördüğüm üzüntü verici olayları aktaracağım. Eğer birileri birşeyler yapmazsa 1-2 seneye oltalarımızı naftalinleyip sandıklara kaldıracağız... Bayramın 2.günü sabah 05,00 te 4 kafadar balığın menbaına Bodrum Güvercinlik koyuna doğru yola çıktık. Yanımızda muhteşem takımlar, oltalar ve makinalar aldık. Temmuz ayında yine orada nefis bir av yapmış, Kalamar, Çupra, Mercan v.s... onlarca iri balık tutmuştuk. Bu kez nemi oldu? 36cm lik 1 levrek, 30cm'lik 1 Mercan, 30cm'lik 1 Çupra. Yani 4 kişi 2 gün boyunca yakaladığımız en iri balıklar bunlar. Tabi İspari, Hani, Domuz balığı gibi yaklaşık 5-6 kg 'lık ekonomik değeri olmayan balığı saymıyorum. Bunun nedeni ise Etrafın gırgırlarla dolu olması. Hatta çevre sakinlerinden aldığımız bilgilere göre muazzam şekilde trol ile avlanılıyormuş. Anlayacağınız böyle giderse çok yakında balıkçılık ölecek. Neyse mutsuz bir şekilde dönüş yoluna çıktık. Yolumuzun üzerinde Balıkesir'in aşağıdan girişinde İkizcetepeler Baraj Gölü var. Hemen mola verip oltaları çıkardık. Ben etrafta biraz fizibilite yapmak için tura çıktım ve mahvoldum. Heryer tırıvırı parçaları ile doluydu. Suyun içinden, ağaç dallarında onlarca tırıvırı topladım. Anlayacağınız bu kısa tur, hemen bir şeyler yapılmazsa balık stoklarımızın hızla tükendiğine işaret etmekte. Yani bundan sonra balık turu yerine müzelere balık fosillerini incelemeye gideceğiz...

8. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Arkadaşlar sabah sarayburnuna gitmeyi düşünüyorum varmı bi duyumunuz? Geçen haftasonu tam bi hüsrandı bu haftada aynı şeyle karşılaşmak istemiyorum bağladığım onca takıma emeğe yazık ya :)

9. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Herkese Slm. Bir haftadır yoktum bugün forma bi bakayım neler oluyor dedim ama heralde gelen giden olmamış raporlardan anladığım kadarıyla. Yarın sabah kandilliye gitmeyi düşünüyorum. Tavsiyesi olan arkadaşları beklerim. Dönünce raporu yazarım. İşallah yazacak bişeyler olur. Bu arada bi abimiz Armutludaydı bayramda (tatil köyünde) kısa bi zamanda 4 kilodan fazla istavrit almış. Bu balık karadenizde mi marmarada mı:) nerden nereye gidiyor bunlar?

10. burakcha

burakcha durmuş kızılaslan

bu gün aşiyanda lüfer ve istavrit denedim
    1,5 saatte sadece 3 istavrit alabildim .saat 6 ya doğru rapala denedim
    uzun uğraşlardan sonra 4 adet kücük boy lüfer alabildim.
    zevkli bir iş ama çok yoruyor bu sene balık çok zayıf.
    Deniz balığının tadı güzel,göl balığının avlanması. balık nerede ve ne zaman kıyıya yaklaşıyor belli olmuyor
    çok yorucu bir durum.

11. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Kuleli Saat: 06.00-12.00
    Olta: Yesil Simli/Beyaz Simli 15n igne 0.16/0.8 capari, siyirtma, yaprak cinekopa.

Capariyle 6 tane iri tirsi alindi, silikonlu siyirtma ile 15 tane iri istavrit ve 30cm bir zargana. Denk gelen bir sardalya yarim gelince cinekopa yaprak yem denendi, ama cok gecti, 10 dakika bekleyip topladim.

Beylerbeyinde saglam cinekop cekiyorlar... Rihtimda..

12. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Dün oradaydım hiç bişey yoktu sıyırtmaya gelen 1 2 tane istavritten başka..

13. burakcha

burakcha durmuş kızılaslan

arkadaşlar
    birkaç kişi toplanıp motorlu kayık ile daha önce bir gurup arkadaşımla lüfer istavrit ve birkaç farklı çeşit balık avlıyorduk.
    Grubumuz dağıldı.
    şimdi yine o şekilde bir grup oluşturmak istiyorum. İlgilenen arkadaşlar ayda birkaçkez toplanabiliriz.Kıyıdan av daha zor.Tekne biraz maliyetli ama bölüşünce insan etkilenmiyor.
    Mail adresim : durmuskizilaslan@ttmail.com

14. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    şimdi arkadaşlar öncelikle bu bir org.du böyle bi tekne ile avlanmak istersen izin alman gerek ve sana gösterecekleri yine p.bahçe veya beykoz gibi koylar olacaktır.bu tekne geçen seneki org.kural ihlali yaptığı için 6000 tl ceza yemiş.bu org. sadece tanışıp kaynaşmak içindi.

15. winstonlight

winstonlight murat

Favori Kamış:
    Banax
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Kefal 1.2 Kg
    NERDE OTURUYORSUNUZ?

16. yunus787

yunus787 yunus

Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3 kiloluk yayın
    arkadaşlar ben yarın galata köprüsüne gidicem sarayburnunada uğruycam her türlü malzemeyle denicem size burda sonuçları aktarırım mümkün olursa fotografta koyarım herkese başarılı bereketli günler.

17. senseç

senseç uğraş

yeşilköy tarfları

slm arkadaşlar yeşilköy tarflarında balık durumunu bilen varmı özellikle istavrit durumu yada lüferde olabilir yarın gitmeyi düşünüyorum...hayal kırıklığı yaşanılır..

18. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Yeşilköy

Geçen akşam 20:30-21:30 saatleri arasında yeşilköy sahilindeydim bu süre zarfında herhangi bir gelişmeye şahit olmadım, herkes lüfere yatmış beklemekteydi. Ben dönerken kalabalık bir grupta röneparka doğru geçiyordu.Sonrasını bilmiyorum...

19. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ
    kuzguncuk sahil

dün 18:00 - 19:30 arası kuzguncuk sıfır var elde sıfır. kimsede bişey yoktu...

20. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Dün kuleli raporu saat 16:00 - 18:30 arası beyaz simli istavrite denedim 2.5 saatte sadece 1 istavrit alabildim. Kuleli açıkta heryerde balıkçı teknleri kaynıyordu ve bende biliyodumki bunlar lüfer alıyordu. Balıklar çok açıktaydı açıkta olmasa bende atıcaktım o kadar uzağa atmam imkansız

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.