ben balık avına büyük bir merak sardım ama daha hiç bişe bilmiyorum bitek iğne fırdöndü kursun falan bağlayabiliyorum sonra hangi balık neye gelir nerde tutulur napılır bilmiyorum daha 15 yasındayım yardım furkan adana yazın yazlıkta tutmayı deniyorum(susanoğlu) ama tutamıyorum su ana kadarki en iyi avım 50 gr papaz balığı onuda geri bıraktım.
bide adanada barajda balık varmı ne yeme hangi takıma gelir?? bide çevremde balığa meaklı 1 tek insan bile yok kimse meraklı değil gölde tutmaya çalısanlar vardı sordum ama hamur dediler denedim çıldıracam gelmiyooo
Furkan Hoşgeldin. Öncelikle avlanmayı düşündüğün bölgeleri, forumdaki " bölgeler " başlığı altında bir araştır bakalım. Buralarda hangi zamanlarda ve hangi balıklar çıkıyor güzelce öğren. Ondan sonra bu balıkları hangi düzeneklerle, hangi yemlerle ve nasıl yakalayabileceğini yine site içerisindeki " olta düzenekleri ve yeni sistemler " başlığı altında araştır. Bu saydıklarım senin gibi yeni başlayan birisi için yeterli ve ağır bir ödev gibi ama, bunları bilmeden avlanman oldukça zor. Ödevini yaptıktan sonra aklına takılan sorular için açtığın konularda, bizler sana yardımcı oluruz merak etme.
Furkan merhaba.Bende adanada oturuyorum.Susanoğlında tutamazsın çünkü suyu çamur gibi ben bir kere gittim öyleydi.Göldede sazan ve sudak olu bazende levrek çıkar.Takımlar içinde biraz araştır hepsini bulursun.
sağolun inş gerceklestiririm bide bişe soracam tırıvırı die bişe varmış o nasıl bişe yaw çok balık tutuluyormuş onunla?** ???
Furkancığım canım benim, Tırıvırı deniz için, göl ve akarsularımız için ve ayrıca balıklarımız için bir katliam aracı. Çok tehlikeli, zararlı bir tuzak. Alımı-satımı ve kullanımı yasak. Bu verdiğim linkte konuyu detaylıca inceleyebilirsin. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18061&page=30 Kendine iyi bak, selamlar.
sağol kardes bide sazanı nasıl yakalayabilirim en basitinden bi takım yem falan önerebilirmisiziz yani yapabileceğim bir takım
Yahu dur hele, celallenme. Bırakta yaşlı bedenim akranını bulma sevinciyle biraz mutlu olsun. Genç bir kanka bulmak çok hoş. Bak, Furkan yeğenim sazan takımı soruyor. Bir zahmet ilgilenelim. Buyrun efem.
Abicim küçük kardeşimiz ilk önce Susanoğlu'nda karagöz tutmayı bir çözsün sazana avına daha sonra geçer
bu arada pardon ben yaşa bakmadan kardeş dedim abiler bide susanoğluna yazın gidiyoruzda kışın adanada hafta sonları sazan avını denicektim beceremesemde bi deneyeyim
Susanoğlunda tutanlar sanırım tekneyle tutuyolardır yada bazı uzak iskelelerde yani uzun iskelelerde.Birinci bizim sitenin en büyük amacı tırıvırıla mücadele ve küçük balıkları koruma.İkincisi site büyüklerimizle biraz daha mesafeli konuşursan daha yardımcı olunabilir.Üçüncüsü şu "yav" kelimesi yüzüne o kadar uyarıldımki artık ben seni uyarıyorum o kelime sitemize ait değil.Ve dördüncü olarakta ilk mesajımda belirttiğim üzere o takımlar yemler konusu hakkında bir 15 dk. araştırma yaparak istediğin cevapların hepsine ulaşırsın. Yanlışım varsa affola.