Arkadaşlar ben şırnakta görev yapmaktayım ve burda akar su mevcut ve avlanmak için kendime sportif bir amaç olarak balıkçılığı yakın buluyorum ve bu konuda pek bir bilgi sahibi değilim bana bu konuda bvir bilgi ve açıklamada bulunursanız sevinirim evveliyatında olta seçiminde bana yardımcı olun şimdiden teşekkürler
Samet bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. "Tanışalım" bölümümüze kendinizi tanıtan bir başlık açarsanız diğer arkadaşlarımız sizi tanımış ve hoşgeldiniz deme fırsatını bulmuş olurlar. Sonrasında konu ve bölge hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız mutlaka size yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bu arada balık avına yeni gönül verdiğinize göre bence en önemli konu olan, bizlerin uymamız gereken kuralları düzenleyen "2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ"i incelemenizde büyük yarar var. Burayı tıklaklayarak tebliğe ulaşabilirsiniz. Keyifli paylaşımlar...
teşekkür ederim arkadaşım sen söyledikten ve okuduktan hemen simdi aradım ilçe tarımı ve bu şekilde bize başvuran ilk kişiniz dediler teşekkür ettiler ve kendileride il merkezinin mi yoksa ilçe merkezinden mi verildiğini bilmiyorlarmış koonuyla ilgilenip gekeli genelgeyi okuyp bana bilgi vereceklerini söylediler teşekkürler Ama hala olta konusunda ve deneyimler konusunda bilgi beklemekteyim sizlerden
slm samed bey bende cizrede görev yapıyorum ara sırada balığa gidiyorum akarsu tecrübem olmasına rağmen büyük balığa henüz rastlamadım en son yazın 500gr.civarı yakaladım olta olarak tek iğneli dip oltası kullanıyorum yem olarakta solucan takıyorum buradaki balıkları pek tanımıyorum ama bildiğim şabut,yılan balığı,birde burada bizri dedikleri balık var yazın hamurada geliyor şuanda balık yapıyor bilginize 2 haftadır yakaladım ama geri salıyorum benim hedefim büyük oda henüz denk gelmedi bol şans
Günaydın; Durgun derin göl yapan yerlerde şamandıralı olta ve çeşitli tiplerde kaşık, akarlarda seyyar iskandilli olta ve dip oltasıyla avlanabilirsiniz. Kancaları en az 1 no ve sağlam tipten, kaşık atçek'te kullanacağınız oltanın bedenini 0.30, dip oltalarınınkini en az 0.50 mm seçer ve yem olarak başta solucan ve tavuk sakatatı gibi şeyleri kullanırsanız verimli av yapabilirsiniz. Tavsiyem dip oltasını yemleyip attıktan sonra sağlama alıp at-çek ile avcılığa devam etmeniz. Kaşık tipleri arasında ortaboy toby ve özellikle cleo'dan randıman alabilirsiniz. Yine 3-5 no döner kaşıklar da iş görecektir.
Samet bey, yazdıklarınızdan tebliğin sadece "amatör balıkçılık belgesi" ve "avlanma pulu" ile ilgili bölümü okduğunuz sonucuna vardım. Amatör balıkçılık belgesi ile ilgili olarak söyleyebilceğim alınması ve taşınması, hali hazırda zorunlu olmayan bir belge olduğudur. Bu neden ile bu belgeyi almak gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Tebliği okumanızın yararlı olacağını söylememin asıl sebebi bu belgelerden ziyade, av konusundaki ilgili yasaklar hakkında bilgi sahibi olarak av yapmanız ile ilgilidir. Amatör(Sportif) balıkçılar olarak uymamız gereken kurallar tebliğde düzenlenmiştir, sularımız ve buradaki doğal yaşam alanlarının korunması için dikkat edilmesi gerekenler hakkında fikir sahibi olmanızı ve yapacağınız avlarda bunlara özen göstermenizi umarım. Bu işe yeni başladığınızı ve bulunduğunuz koşullar da düşünüldüğünde bunlar cansıkıcı detaylar gibi gelebilir elbette, ancak yaptığımız işi her koşulda doğru şekilde öğrenmek ve uygulamak sanırım en güzeli olacaktır. Mustafa bey ve Yakup hocam, sorularınıza açıklayıcı cevap vermiş, aklınıza takılan soruları sormaktan çekinmeyiniz. Ayrıca forumun tatlı su avı bölümünde işinize yarayacak çok değerli bilgiler bulabilirsiniz. Umarım güzel avlar yapar ve bizlerle paylaşırsınız.