| Hoşgeldiniz, sitemiz sportif amaçlı balık avcılığıyla ilgili konuların paylaşıldığı interaktif bir sitedir. Sitemize üye olarak dilerseniz sizde katılımda bulunabilir, av raporlarınızı yollayabilir, fotoğraf galerisinde kendinize ait bir albüm oluşturabilir, mevcut konulara, mesajlara ileti gönderebilir ve benzeri bir çok hizmetten faydalanabilirsiniz. Sitemize üye olmak için buradaki formu doldurup göndermeniz yeterlidir. Üyelik işlemi sırasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız buradaki formu kullanarak site yetkililerine ulaşabilirsiniz. Balıkavı.net üyeliğinizi hemen başlatmak için buraya tıklayınız. |
Yeni sezon Lüfer HaberleriBu sayfada Denizde Balık Avı kategorisi altında yer alan Kıyıdan Balık Avcılığı forumu içinde Yeni sezon Lüfer Haberleri başlıklı bir konu tartışılıyor. |
|
|||||||
|
Kayıt Ol | Şifremi Unuttum | Yardım | Üye Listesi | Takvim | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| Site Düzeni | Postalanan bütün mesajlar Ailemize Ait Kurallar'a uygun olarak yollanır. Herhangi bir mesajı Moderatöre bildirmek için, mesajların sol alt kısmında görülen sarı ünlem işaretine tıklayıp bildirim yapabilirsiniz. |
Konu: Yeni sezon Lüfer Haberleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Görüntü Modları |
|
|
#1 |
|
Yeni sezon Lüfer Haberleri
5 aydır işim gereği forumdan uzak kalmıstım geçmişe yönelik biraz gezindim forumda...
Yeni sezon yaklasırken palamut haberlerini almamız simdiden bu sene palamutun bol olacagını görüyoruz..Lüferde durum ne olacak belirsiz..basında cıkan lüferin soyu tükeniyor haberleri. dönüş balığında av raporuna rastlamamam..aldıgım bir kac duyumda bırakın lüferi, çinekopu gören yok oldu.. bu sene lüfer de durum nasıl olur sizce..
|
|
|
#2 |
|
Umut fakirin ekmeği, ben bu baharda kendimce bi öngörüde bulunmuştum ve sonucunuda sabırsızlıkla bekliyorum. Öngörüm şuydu: bu sene yağan ve hala yağmakta olan bol yağmur denizleri iyi besledi. Bunun neticesinde sırasıyla planktonlar küçük balıklar ve daha büyük avcı balıkların bereketinin artacağıydı. Şimdilik öngörüm tuttu gibi
örnek verecek olursak; bu sene şu ana kadar deli gibi sardalya tuttuk,istavrit fena değil hatta hatırı sayılır miktarda hamsi bile geldi çaparime. Sırada palamutla lüfer var. Palamutun haberide, dediğiniz gibi geliyor. Sıra lüferde, onuda bayramda görecez İNŞALLAH. Valla ben bunu acayip inandırdım kendime, sırf gazım gitmesin diye elime olta bile almadım yaklaşık 1 aydır. Ama çok fena patlıyacam mevsiminde, takımı tezgahı kurdum tam teçhizat hiç bi eksiğim yok bekliyorum, her an savaşacakmış gibiyim :d
|
|
|
|
#3 |
|
Bence o da bol olacak ama gecikecek...
Çok yağmurlu bir yaz geçirdik/geçiriyoruz, sular önceki yıllara göre daha yavaş ısınıyor. Bu bulgular bence lüferin geri göçünü geciktiriyor.
|
|
|
|
#4 |
|
Geçen senede uzmanlar karadenizdeki aşari yağışlar nedeniyle derelerin taşıp denize cok fazla plakton vs balık besini döktüğünü bununla beraber ..balığın bol olacağı söyleniyordu..bu senede yağışlar daha fazla oldu..İnsallah bu senede lüfer bol olur .......
|
|
|
|
#5 |
|
Kaan (Moderator) Yaş: 30
Kan Grubu: A RH+
Favori Kamışı: Şeker Kamışı (4.20)
|
Lüfer 1-2 sene kendine gelemez pek ümitlenmemek lazım, çinekop boyunda av ağırlıklı olacaktır. Palamut ise geçen seneyi zayıf geçirdi, bu sene eğer kıyım yapılmazsa epey tutarız gibime geliyor.
Ama lüferin sonu uskumru gibi olacak çok acil önlemler lazım... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
bana soracak olursanız bu sene palamut senesi arkadaşlar lüferden ümitli değilim açıkçası ve bu arada 18 cm boy limiti olacak deniyor bizim birlik başkanlarıyla konuştuk bu arada ben aranıza yeni katıldım da her keze merhabalar
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
Ha bu arada hoş gelmişsiniz. Tanışalım bölümüne bi kaç bişey yazmak adettendir, haberiniz olsun ![]()
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#9 |
|
HASAN Yaş: 45
|
bu haftasonu sabah zargana avı yaptım 9 tane aldım 2 tanesinde diş izi vardı ve yeniydi bana göre bu hafta alan olur,denenirse.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nereden yaptınız zargana avını acaba?
|
|
|