ER: Marmara civarlarında bir mera YEM: Yaprak Zargana OLTA: Uzun Olta SAAT:14:00 - 18:00 aralığı OLTA: 0,80 El oltası Maxıma BEDEN: 0,35 t-1 trabucco camocast süper elite BEDEN BOYU: 4 Kulaç GAGALIK: 1 Numara mustad. DERİNLİK:9 mt-12 mt aralığı. AV NEDENİ: Yeter artık TUTULACAK BALIK: Lüfer AKINTI HIZI: 1-2 MPH. KURŞUN : 350 gr. top. nı varış suresi 4 Saat BALIK TUTULUŞ ŞEKLİ: Uzun Olta Meralar Lüfercikler ile dolmuştur Bilginize sunulur. Zeyporttan itibaren balık mevcut demedi demeyin. Çinekop ve sarıkanat çapari ile uğraşmaktan ziyade yemli lüfere bakınız bereketli balık geliyor yarın dahada çok olacaktır sanıyorum Gece Saat 02,30 da yem süzmeye gidilecek yarın hayırlısı diyelim 10 Lüfer 1 Çinekop Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
abi nerde kaldın diyordum bende evet abi lüfer haberleri banada o bölgeden geldi yalnız zargana bulamıyorlarmış. arkadaşlar zargana için hale gittiler. anlattığına göre de zargana kasasına yüksek fiyatlar istemişler.. avların daim olsun abi, rastgele abicim..
ali bey sizlerden haber bekliyoruz biz bursalılar ki sizden ısa süre sonrada bizler şenleniyoruz avınız daim ve bereketli olsun.
Alico reis güzel bir av günü yaşayıp hedefine ulaşmışsın tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele
afiyet bal şeker olsun ağabey...şu son dakika raporları harika oluyor...balıklar nefis görünüyor...afiyet bal şeker olsun...
Şimdi diyeceksinki sende mi Zeynel. Ama ben sormadan edemeyeceğim. Abi senin balıkçılığının ticari boyutu da var mı? Ben eminim ki yada (hüsnü kuruntum) senin tuttuğun balıklar bu tecrübe ile boğazı çok iyi tanıyan biri olarak yayınladığın resimlerdeki ile sınırlı değil. Yada ben Önder 1905 ile mesajlarınızdan yada ferro Feridun...vb... ile mesajlarınızdan dolayı sizi yanlış anlıyorum. Yanlış anlıyorsam özür dilerim. Ticari boyutu varsa bu işin ticareti ile uğraşıpta ekmek yiyen insanlarada saygım var ama sizlerinki ( şifreleştiğiniz bazı kişiler ) ticari ise bu sitede ne işiniz var. Ve son sözüm cümle alemin bildiğine safa yatan moderatörlere iyi geceler. Ve milletin istavritinin boyutuna sirkü sorup size tebrik gönderen arkadaşlara iyi geceler.
Aliço reis tebrikler... Gözün aydın geçte olsa balık meraladı o özlediğimiz vuruşlar gelmeye başladı. Desene yine uyukusuz gezeceğiz..yem süz sabah suyu akşam suyu vs vs...
yazmam gerekmıyor ama sanada cevap yazayım zeynel belki sormadan edemeyeceğin cümlelere tercüman olur. kaç tane profesyonel balıkçı tanıyorsun ? marmara işletme mezunu olan, hatta yükseğiyle falan filan uğraşan? Önder profesyonel değildir. işletmeci ama balığı tutar. feridun işletmecidir. mesai adamı dükkanından zor da olsa kaçarak balık tutar. Bana gelince gece sabaha kadar zargana süzen daha herkes uyurken 5,30 larda oltayı suya indiren arkasından 9,30 da bürosunun başında olabilecek bir insan. Sorun nedir? sorunun ana kaynağı bın ben sana yazayım. Rumeli kavaklıyım, dededen arkasından 25 yıl boğaz tecrübesi , 15 yıla yakında marmara, dedeleri balıkçılık mesleğini profesynel olarak yapmış bu arada 4 dedem dersem zannederim boyutun nereye kadar dayandığını anlayabilirsin. Teknelerimizin, parmaklarımızın, techizat ve ekipmanlarımızın profesyonel olması, sizde sıkıntı yaratan durum bence ki yaratmasın. Aksi takdirde en üst katta oturup tayfalara mola da diyebilirim. o kadar techizatla ekipman yüklü büyük TG plakalı bir balıkçı teknesiyle ama ne yaparsın bizimkiler oturtmamış bizi o teknenin başına şimdi sen olsaydın bu durumda ailen profesyonel diye sendemi bu işten ekmek yiyenler statüsünde olurdun? Boğazı kulaç kulaç bilirim hatta bu konuda makale yazacak kadar çok, Ticari boyut dersen o zamanda cebinde mühür taşıyan bir kişi olarak derimki ben makbuz keserim. ama istihsal makbuzu değil yeterli herhalde Şifreleştiğimiz kişiler onlar bizim dostlarımızdır. dertler ortak balık tutmak. sebeplerini daha önce anlattım. bir kez daha yazayım. burda adada cemde var onu yazmamışsın. şoyle oluyor; Sarayburnunda balık olursa sabah , akşam balığı adalara düşer cem orda teknesıyle gider balık tutar. (mutlu olur) Kumburgazda önder balık tutarsa o balıkmeraya marmaradan girmiş olacağından hemen ertesi gün yeşiköy ataköy bakırköy balık tutar insanlar mutlu olurlar Ferro ferıduna gelınce o jipinin arkasında tekne gezdiren bir tiptir. profesyonelmı dersen evet tam arızalının tekidir. o tekneyi hergun 180 km taşıyacak kadar sırtında profesyonel. Sirkülere gelince daha sirkülerin adı sirküler değil tebliğ iken. henuz 37 ler 36 lar gündemde yokken biz bas bas bağırıyorduk "Rumeli feneri ile Anadolu fenerinin arasında kalan düz hat ile adalar bölgesinin 3 mil dışına kadar olan bölgede gırgır ile ağ avcılığı yasaklansın diye" Şimdi ben sana sorayım o zaman ACABA BURDA BİZİM NE İŞİMİZ VAR? istavrite sirkü soranları sormayanları bilmem bizim raporlarımızda sirkü dışı sen bir durum görüyorsan o zaman zannederim modlara ileı butonu vardı bi yerlerde Tebriki hakedene tebrik gönderilir. bugun bizde bunu haketmişsek ne mutlu bizlere sağolsun arkadaşlar 17 ekim raporunu bir ara asarım Boğaç -Alico diye Son Söz "Takım çalışır, el övünür"
Arkadaşlar, profesyonel insan neden siteye rapor koysun ki? Profesyonel olan alacağı tebriğe değil kazanacağı paraya bakar. Balık tutmak bir bağımlılık, bir yaşam tarzıdır. Benim rahmetli babam da tam bir balık düşkünüydü. İşi gücü olan bir adamdı ama her haftasonu sabah güneş doğarken denizdeydik. İlk önce 2 tonoz ağ atılır, sonra paraketeler yemlenip atılır, zamanına göre ne balık varsa her türlü oltayla bunlar yakalanır, sonra ağlar paraketeler çekilirdi. Eve şeker çuvalları ile balık götürdüğümüzü bilirim. Ama hiç bir gün yakaladığımız balığı satmadık. Balığın fazlasını eşe dosta, komşulara dağıtırdık. Sonuçta balık avı bazıları için sadece bir hobiyken bazılarının yaşam tarzıdır. Sitede her ikisinden de bulunduğunu düşünüyorum. Ama geçimini sağlamak için balık avlayan oltacıların (ki bunların avladığı balık gırgırların avladığının 1000'de 1'i bile olamaz) bu sitede zaman harcayacaklarını düşünmüyorum.
Ben sizin aranızdaki şifreleriniz yanlış anlamışım (ben bunlar görünen yüzü bide görülmeyenleri bilseniz gibi ve benzeri sözlerinizden farklı anlamlar çıkardım) başka konularmış açıklamak zorunda değildin teşekkür ederim. O kadar çok şakşakçı, yalaka, haddini bilmez insalarla dolduki bu site… yazarsam yine kötü olacak. Susmak en büyük efendilik deyip sussam en iyisi. Uzun zamandır kimseye ne tek bir cevap nede mesaj yazdım bu sitede. Geçen akşam oturdum uzun uzun raporları okudum. Baktım ki o sirkü içi bu sirkü dışı bir sürü boş muhabbet. Bazısı dediğim gibi kaya balığına laf söylemiş, başka konuda balık tutan birini tebrik etmiş. En azından tavrı bir olur insanın. Ve moderatörler bazısını uyarmış bazısına cevap yazmamış. Biri birine bunlar örnek resimler demiş , biri öbürüne moderatör livarı görse bizi siteden sürer falan demiş. Ve bende denizlerin hiçler acısı halini görüp kahrolan bir deniz sevdalısı olarak aşırı duygusallaşıp çok fazla düşünmeden kimde lüfer, çinekop resmi görsem yazmışım yorumları. Haksız yere yazdıysam özür dilemesini de bilirim. Siz de sirkülere ister uyun ister uymayın hiç fark etmez. Herkezin kendi vicdanı. Zaten artık sirkü muhabbetine son girişim. Tatlı su balığı ile hiç ilgilenmediğim halde tırıvırı meselesinde Edirne ye kadar gittim. Balıkçılığa faydası dokunabilecek her şeye karşıdan atladım. Kraçaları geri bırakıyorum diye dalga geçildim. Daha Pazar günü milletin sarıkanat diye bana böbürlendiği 3 adet çinekop u geri saldım. Bu gün tezgahlarda baktım benim yaprak dediğim balıklar çinekop sarıkanat diye satılıyor. Ne oldu benim saldığım çinekoplar. Deniz i kurtarıcam… Baktım burada herkez sirküleri zorlamış belki denize bir faydamız olur diye iki kelime ettik. Kimsenin şahsına karşı bir tavrım yok. Yanlış ta yaptıysam yine özür diliyorum. Bundan sonra hayatta ağzımı açmam. Sirkü falan da hikaye. Kendi tuttuğum balıkta vicdanım rahatsa başka hiçbirşey umrumda değil. Herkez muhakkak balıkçılık için fedakarlık yapıyordur. Ve herkez kendini bilir. Ve imkanlar doğrultusundadır kişilerin yapabildikleri. Ben deniz kenarında sinek olta ile de mutluyum. Burada tek tek saymayacağım. Benim deniz uğrunda yaptıklarıma biryerleri ile gülüp aptal bu adam yorumları yapanlar var. Kim ne derse desin umrumda değil. Bu sene ilk tuttuğum lüferi resmen öptüm balıktan yüzü gözü pul içinde çiktım. Çokta boş dönüyorum. Hiçte kızmıyorum denizdeyim ya bana yetiyor. Son olarak bu güne kadar kimse ile münakaşaya girmedim. Buda münakaşa olmasın. Zaten dedim ya genel bir kızgınlığın sonrasında bu raporlara yazmışım. Ve bu günden sonra ağabeylere, arkadaşlara selam vermek için girer yazarsam yazarım daha da hayatta ne uğrar ne yazarım.