Banada çok ilginç geldi balınkta ilginç zaten bizim buralarda yok bu balıktan ne yer ne içer tahmin bile edemiyorum. ama herşeyi yer sanırım bu hayvan
Mert 50-60 kilolara kadar çıkabilen ve kesinlikle çok iyi biliyorum plankton ve yosunla beslenen bir hayvan hatta yaptığım özel hamuru birkerede yutabilir ama doğası gereği kesinlikle yutmayıp,emip dağılan küçük parçacıkları emerken iğnelere yakalanan bir balık
Selam Ertan abi. Bir şey daha öğrendik sayende. Güzel bir balık da yakalamıssın daha baharın başında. Tekrar tebrikler en kısa zamanda görüşürüz inşallah
Ooo Zek nerelerdeydin be brato,balık kıtlığı olunca işte böyle boğazındaki dişten yakında da kılçığından konu açacaz inşallah tabi ki görüşürüz kardeşim.Haa, Haskovodaki çekildiğimiz resimler bende yalnış anlama ama yemin ediyorum gönderiyorum gitmedi diyor ne yapsam acaba bu gidişle tekrar bulgarda görüştüğümüzde anca telefonuna atabilecem eski resimleri Resimdeki balığın tutma videosu da var açtığım konulara bir göz at
Dikkatimi çekti konuyla alakası yok ama 706-708 tane mesajım olması gerek hatta 706'cı mesajımı bugün gönderdiğimi gözümle gördüm hala bu cevabımla daha 700 deyim Mart karı gibi üstten yağıp alttan eriyor galiba benim mesajlar ilginç
Saglık olsun be abi .GElince alırız artık. Bu sene maşallah işlerden ne zaman fırsat bulabilecegız acaba Saygılar.
Çok enteresan, bir şey daha öğrenmiş olduk sayende, teşekkürler. Uç kısımları kesici değil ama. Daha çok, kas hareketlerine yardımcı olan kıkırdaklar gibi duruyorlar. Bu balığın başka bir adı da var mı? Biraz bakayım dedim de, bu isimle fazla bir şey elde edemedim.
Bir ara kaçabilirsin Zeki telefonum sende var nasıl olsa bir alo dersin zaten resim alışverişiyle kalmaz buzdan donmuş olan göle gideriz yine tosuncuklar nasıl bir hal hatır sorarız
Rica ederim Sennur hanım tamamen kemik ve insan dişine benziyor,bende o kadar tutarım bu balıktan ilk defa rastlıyorum ve ilgimi çekti,başka adı derken Türkiyedeki arkadaşlardan ot sazanı diye bir isimlendirme geldi fakat bu türe Türkiyede hiçbir yerde rastlamadım
Av fotolarınıza baktım da şimdi, balık kesinlikle ot sazanı değil. Ama merak ettim (ki uzun zamandır buradasınız, türlere ilgim dikkatinizi çekmiştir belki) daha sonra araştırmak istiyorum. Eğer tekrar bir av yaparsanız, bana balığın çok yakın ve uzak bir kaç fotoğrafını gönderebilir misiniz? Yüzgeçlerin, kyruğun, yanal çizginin, pulların ve ağız yapısının görülebileceği şekilde bir kaç foto olursa çok sevinirim. Bakalım bakalım kimmiş bu arkadaşımız.
Asya sazanı olabilir mi buyurun daha yakından fotoğrafı,yakalama anındaki paylaştığım videolarım da var onları da izleme imkanınız olursa belki bir fikriniz olur sanırım bu cins balığın avını,resimlerini ve videolarını burada ilk kez ben paylaşmışımdır umarım yanılmıyorumdur daha da bilgilendirici olsun diye bir dahaki avımda daha detaylı resimlerini çekerim komşudan selamlar.Fotoğraf temsilidir benimle alakalı değildir googleden sadece yakından ve net olarak görebilmeniz için eklenmiştir umarım sahibi beni anlayışla karşılar Uploaded with ImageShack.us
Biraz baktım şimdi Asya sazanı olarak, evet olma ihtimali yüksek. Asya sazanı olarak geçen başka türler de var onlara da baktım yüzgeçler ve kuyruk benzemyor. O nedenle Asya sazanı olarak anılan bir kaç tür olabileceğini düşünerek fishbase'den teyit etmek istedim ama fishbase şu an açılmıyor. Akşam evden tekrar bir bakacağım. Teşekkürler bu arada.
Hypophthalmichthys nobilis bu gördüğünüz nesne ye balıklar dünyasında farinks diş denir dudak civarında diş olmayan balıklarda agzın iç kısmında damakta veya solungaç bölgesinde bu tür yapı mevcuttur özellikle cyprinidae türlerinde bunlardan vardır.. buda aldıgı besini öğütmeye yarar bazı turlerde damakta çengel gibi yapılar olur bunada vomer dişler denir aşagıda ot sazanına ait bir farinks diş
Konuyu bilimsel açıdan biraz daha aydınlattığın için çok teşekkür ederim Muvaffak abi sağolasın varolasın