Selam arkadşlar hafta sonu balık avımız Cumartesi sabah 07,30 acildik 4 kişi 5 balık ile geri döndük cumartesi aksam 18,00 acildik 4 kişi 10 balık ile geri döndük pazar sabah yatalim dedik dinlendik cumartesi 15,00da gittik yine 4 balık geri döndük dedik bu sefer ekibi değiştirelim ben yine sabit kaldim bu sefer 3 kişi ciktik 2 kişi varlik biri kerim abi diğeri dayım 19,00da çıktık 20,10 kadar tamamen rekor bn balık tutmayi bıraktim sadece balıkları topluyordum 2 kişi balık tutuyor toplam av 1-) 140 ile 160 tane istavrit 2-) 1 tane nasil bir balık anlamadim ama sardalyanın dev hali sanırım yada uskumru olabilir 3-) 2 tane tragonya zehirli BALIK Zaten balık abı elim yanmaya başladığı anda sona erdi apar topar hastaneye gittik geldik ordan istanbul indik ordaki arkadaşı aradim balıkları alması için SABAH balıklar yerinde yoktu ya tanıdık biri aldi yada livar daki ufak delikden firar ettiler :laughing: Herkese rasgele
2-) 1 tane nasil bir balık anlamadim ama sardalyanın dev hali sanırım yada uskumru olabilir Resmi olsa daha net cevaplanırdı ama tarifine göre o balık ''Tirsi''...
dediğiniz balık baktim ve resimdekinin aynısı http://www.aliskanliklar.com/wp-content/uploads/tirsi1.jpg Yenirmi bu balık ?
Tirsi,Sardalya gillerden bir balıktır.Hatta sardalya azmanı da diyebiliriz. Sardalya kadar lezzetli olmamakla birlikte,yenir tabii ki. Eğer yeşilköy'de avlanıyorsanız zaman zaman istavrit çaparilerine atladıkları olur. Eski bir Yeşilköylü olarak Rönepark altındaki kıyıdan çapariye geldiği çok oldu..
İnanılmaz kılçıklı bir balıktır. Diğer balıkların yaka kısmında olan dikenler bu balıkta kuyruğa kadar devam eder ve çok serttirler. Izgara yapıp kılçıkları temizleyebilirseniz oldukça lezzetlidir.
hmm...bende 15 gün sonra kumburgazda balığa çıkmayı planlıyorum da ona göre hazırlayayım takımları ozaman..genel olarak verimli değil sanırım..o tarafları biliyorsunuzdur..selimpaşa tarafımı balık için iyi yoksa büyükçekmece tarafımı?