9 Ekim 2011 . Lapin , Karagöz ve İspara Avımız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Balıkçı-Çocuk tarafından paylaşıldı.

  1. cengiz doğru

    cengiz doğru cengiz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    6.930
    Şehir:
    istanbul küçükyalı altıntepe
    Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    pazar bana caddebostan da eşlik etmek isteyen varmı
     
  2. Balıkçı-Çocuk

    Balıkçı-Çocuk Sedat

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    36
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Lineaeffe
    En İyi Avı:
    CaddeBostan - 150 GR Lapin
    Abi beni orda görürsen gelirsin yanıma :D Ben seni hiç görmedim.Yanıma gelip Sedat dersen anlarım zaten hooked
     
  3. cengiz doğru

    cengiz doğru cengiz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    6.930
    Şehir:
    istanbul küçükyalı altıntepe
    Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    ben zaten ilk defe gidicem oraya balık tutmak için daha yeni başladım ben
     
  4. Cenani

    Cenani cenani

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.189
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Sedatcım, Kikla iri olan Lapin. 30 cm'lik olanları bile vardır. Onu alıp bir güzel tulum çıkar. Nasıl çıkarılır bilmiyorsan google balık tulum çıkarma diye yaz, karşına örnekler çıkacaktır.

    Ben Kikla'yı tulumunu çıkardıktan sonra biraz zeytinyağı, kekik, limon ve ince dilimlenmiş sarımsaktan oluşan bir terbiye hazırlayıp, balığı içine koyup 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyorum. Sonra balıkları tavada kızarttıktan sonra, içinden aldığımız o terbiyeyi başka bir tavada sarımsakları biraz pembeleşinceye kadar pişirip, altını kapattıktan sonra biraz tereyağ ekleyerek, pişmiş balıkların üstüne gezdiriyorum.

    Afiyet olsun. :)
     
  5. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Kikla yok orada, Lapin var. Lapin yenmez, kikla (nam-ı diğer Marmara orfozu) harikadır. Kiklanın belirgin özelliği koyu yeşil veya kahverengi üzerine mavi, beyaz noktaları vardır. Resimdeki gibi...

    [​IMG]

    Tuttuğun karagözler de Marmara'da nispeten daha seyrek bulunur ispariye göre... Öyle baltabaş kadar veya sivriburun kadar olmaz, ama o boydan da daha iri ebata ulaşır.
     
  6. Balıkçı-Çocuk

    Balıkçı-Çocuk Sedat

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    36
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Lineaeffe
    En İyi Avı:
    CaddeBostan - 150 GR Lapin
    Şimdi karar veremedim Lapini yesekmi diye. :D
     
  7. sarızeybek

    sarızeybek ilker

    Mesajlar:
    137
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    -
    her balık yenir . ancak pişirmeyi ve ayıklamayı bilene.
     
  8. Balıkçı-Çocuk

    Balıkçı-Çocuk Sedat

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    36
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Lineaeffe
    En İyi Avı:
    CaddeBostan - 150 GR Lapin
    Kikla gibi pişirsek.Tulum filan çıkarmak sorun değilde zehirlenirmiyim diye korkuyorum :D
     
  9. Cenani

    Cenani cenani

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.189
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bana Kikla Lapin gibi geldi fotoğrafta. Yanılıyor olabilirim elbette.
     
  10. sarızeybek

    sarızeybek ilker

    Mesajlar:
    137
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    -
    balığın zehirleyen bölümü ödüdür. ödüde yarmadan akıtmadan çıkartmak sanaattır. isteyen varsa tarif edeblirim
     
  11. texaslı

    texaslı emre bekler

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    104
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    kardeşin tuttuğu kikla lapindir yenir ama gerek tulum çıkarma zahmeti gerekse çok hafif acımtrak tadından dolayı tercih edılmez ve ispari diye bahsettiğiniz iki balıkda gelişimini tam tamamlayamamış karagözler bu boyutta karagözleri salmakda fayda var . kiklaya gelince sadece tek çeşit kikla yok . arkadaşın tuttugu kikla cinsine göre lezzetsiz bir kikladır.Sizin foruma koydugunuz fotograftaki lezzetli bir kikladır.
     
  12. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Kikla: Labrus merula
    [​IMG]

    Arkadaşın tuttuğu lapin: Symphodus tinca
    [​IMG]

    İtirazı olan??:)
     
  13. texaslı

    texaslı emre bekler

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    104
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    nema problema itiraz yok dogrudur.tek itirazım yavru karagöze ispari denmesi:)hihi
     
  14. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Allah senden gelecek tarife muhtaç etmesin.
     
  15. swordscorp

    swordscorp omer ozutok

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    33
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    100 lük çift lastik ahşab
    Favori Makine:
    82 lanara
    En İyi Avı:
    4 kg kikla ispedekler karagözler ve hala hayalini kurduğum o levrek
    kikla ile lapin amcaoğlu gibi fakat lapin kikla kadar büyümüyor.kiklaların 3.5-4 kiloya kadar olanlarını vurmak nasip oldu.Bu taş balıkları ne kadar büyük olursa yapım esnasında kalan kısmı okadar çok oluyor.şöyleki derisi adeta ayakkabı yapılacak gibi.yüzülüp tulum çıkartılıyor.eti fileto olarak çıkartılıp fırında domatesli mükemmel olur.ancak 1.5 kiloluk bir kikladan yenecek kısım ortalama 500 gram gibidir.bunun için mümkün mertebe çok irilerinin avlamak gerekir.yem olarak midyeyi tercih eder.vurduğum kiklaların içinden bol miktarda midye kabuğu çıkıyor.egede vurduklarımdaysa deniz kestanesi.buna rağmen ben olta ile hiç yakalayamadım ve yakalayanıda görmedim.ki yakalansa bile misinayı patlatma riski çok fazla.genelde taş ağızlarında geziyor.yuvaya girdimi kafasınıdöndürüp yuvadan çıkarmak zor iş.
     
  16. cmertt

    cmertt atalar

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    istanbul
    aradan bir sene geçmiş, tekrar yakalayabildin mi? :)