2. Geleneksel İskenderun Balık Avı Yarışmasında Derece Getiren Çipuralar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Merhaba Arkadaşlar,

Malzemecim 20.11.2011 tarihinde balık avı yarışması olacağını belirterekten bir tanıtım broşürünü vermiş yarışma olacağınıda buradan duyurmuştum. Eşim istersen katıl demiş fakat hafta içi ve akşamları fırsat bulamadağımdan taki 19.11.2011 e kadar broşür arabada dolşıyordu. Zaten kazanamam nerde bende o şans diyerekten fazlada üzülmüyordum. Üzüldüğüm nokta ise bu işe gönül vermiş olmamdan dolayı ve yarışmanın amacı halkı bilinçlendirmek vede ufak balıkları salmak olduğu için zaten takım çantamda metrem var ve uygun olmayan balıkları salıyorum neden ben bu organizsyonda olmuyordum cyr . 19.11.2011 de son iğnelerde sorun yaşayınca malzemecimle (Tarık) fikir alış verişi yaptık derken abi ne oldu broşürü vermiştim kayıt yaptırdınmı deyince nerde fırsat bulamıyorum dedim idk . hemen yapalım abi demesi ile yahu arkadaş madem sen yapıyorsun kayıtı neden bana söylemedin baştan derken kayıt olmuş oldum. yer belirlemesi kura ile olacaktı eşimle evden ayrılırken keşke sende gelebilse idin dedim kurayı sen çekerdin. Malum kendisi acayip şanslıdır ve en güzel yerleri çeker. Ama 24.11.2011 de 2. prenses geleceğinden o gelemedi. Yarışmaya giderken samimiyetimle söylüyorum aklımda bir gram olsun derece yok sadece o atmosferi paylaşmak vardı. Derken 20.11.2011 saat 2 gibi sülünez boru kurdu ve sardalyalarımı tedarik ettim. ve kuraya gittim. 63 numarayı çektim ve tesadüf en güzel çipura yapan yerlerden birisi denk geldi. yarışma saat 15:00-19:00 arası yapıldı ve malesef artık akıntı başladığındanmıdır nedir saat 17-17:30 arası akıntı başlaması ile vuruşlar kesildi.

Bu arada kural denizde yanlızca 2 olta olması gerekiyordu ve her bir yarışmacı için 6 metre mesafe ayarlanmıştı. bu benim için problem değil ama acemi olanlar tüm yarışmacılara bayağı zor anlar yaşattı. 2 yanımdaki arkadaş benim ve aramızdaki yarışmacının 2 oltası olmak üzere 4 oltayıda toplayıp getiriyordu. bu olay 5-6 kez tekrarlandı ama çok şükür ara sıra moraller bozulsada gerginlik çıkmadı.

Felsefem paylaşmak olduğundan yanımdaki arkadaşa taktikler verdim ve bazı yarışmacılara yem dahi verdim.

Sonuçta resimde görülen 4 adet çipura ve 1 adet mırmır ile birinciliği elde ettim. Yanımdaki öğretmen arkadaşada uzağa atamıyordu verdiğim taktikler neticesinde 1 adet levrek yakalamış oldu. Şimdi düşünebilirsiniz madem bukadar iyi biliyordun neden sen avlamadın diye. malesef levrek hakkında bir çok şey biliyor olmama rağmen malesef yakalayamıyorum banghead .

Sonuçta uzun lafa gerek yok yarışma 2 dalda yapıldı.

1. dal en çok balık yakalama kategorisi.

2. dal en büyük balık yakalama kategorisi
    bu dalda balık 500 gramı geçmeli idi yarışmada sadece 1 adet 500 gram üstü balık alındı.

ödüller vede bana birinciliği getiren balıklar resimlerde görünmektedir.

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tebrikler Gültekin Bey.
    Çupra avındaki başarınız tescillenmiş oldu böylelikle :)
    Çok farklı ve keyifli bir gün geçirdiğinize eminim. Bu tür organizasyonları düzenleyenlere de teşekkür etmek lazım.

3. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler .....

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler hem avınız hem de yarışmada derece elde etmenizden ötürü.

5. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tebrikler cok guzel baliklar ayrica tebrikler dereceniz icin.Bu arada bende levrek acisindan sansliyim ama Cipurada cok sanssizim=))

Rastgelereeling

6. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    tebrikler hocam

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Tebrikler. Böyle organizasyonlar hem insanları sportmenliğe ve doğaya yönelttiği için çok faydalı bence. Herkesin eline sağlık.

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu arada iş yerinden yazdığımdan raporu alel acele oldu biraz. Hem rapora yorum yazan arkadaşlara sonsuz teşekkürler eder ayrıca bu organizasyonu düzenleyen

Mustafa Kemal Üniversitesine

Destek olan sponsor firmalara ve İskenderun Belediyesine sonsuz teşekkürü borç bilir örnek uygulamaların devamını dilerim.

9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Gerçekten süper. Zaten Gültekin iyi balıkçı, herkesçe bilinen bir gerçek böylelikle tescillenmiş de oldu.
    Hele zaten birinci de bizim web sitesinden/forumdan çıkmalı idi. Tebrik ederim kardeş.

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkür ederim Alişan. aslında sende gelsen olurdu.

11. ali kömbe

ali kömbe ali kömbe

teşekkür

gültekin bey teprik ederim (zaten alkışlarımızla mutlulugumuzu salonda belirtmiştik)iyi bir aktivite oldu o ortamı solumak çok keyifliydi.didiginiz üzere baya bir sıkışıklık vardı olur böyle aksaklıklar sizleri teprik ediyorum çok büyük sabır ve anlayışla kalpler kırılmadan yarışma tamamlandı benim tek üzüntüm olta atamamam bizlerinde böyle dezavantajları var ne yapalım saglık olsun.OBAF (türkiye olta balıkcılıgı federasyonu)adına ordaydım federasyonda denetleme kurulundayım zannediyorum görevim başarılı geçmiştir zaten ortam süper insanlar cıvıl cıvıl sevgi saygı ne ararsan var benim şahsi kanaatim şimdiye kadar katıldıgım orginazisyonlar arasındaki en iyi bilgi yem vs.paylaşım gözlemim oldu katılan bütün doga ve balık dostlarını kutlarım ayrıca en büyük balık katagorisinde birinci olan sayın mehmet beyide kutlarım.birde su ürünlerindeki fakülte ögrencilerinide unutmamak lazım.saygılarla ali kömbe

12. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Başlığı görünce dedimki bu avı gerçekleştirse gerçekleştirse gültekin abi yapar dedim vede yanılmadım öyle oldu...

Gültekin abi , sendende beklenende buydu, seni canı gönülden tebrik ederim sanki ben kazanmış gibi sevindim...

Başarılarına bir yenisini katman dileğiyle... Herşey gönlünce olsun....

Saygılarımla...

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Ali Bey değerli katılımlarınız vede güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. dediğim gibi amaç kazanmak değilde paylşmak aynı atmosferi solumak olunca gerisi teferruat oluyor. Aslında sizleri gördüm dikkatimi çekti şapka ve yeleklerden dolayı fakat ben petek pastanesi önündeydim sanırım uzak düştük. sadece seramoni esnasında karşılaştığımdan yüz yüze hoşgeldiniz deme fırsatı olmadı. Tekrar görüşmek ümidi ile. olta atma konusuna gelince denizden uzak bir diyarda bu hobiye gönül vermeniz yeterlidir benim için. moral bozulsada kelimesini kullandım ama kesinlikle kimseyi yadırgamak için değil. Kesinlikle öyle düşünmenizi istemem aksine katılımlarınızın artarak devam etmesini temenni ederim.

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

Yakup güzel dileklerin için teşekkür ederim kardeşim. inşallah beraber daha güzel avlara imza atarız. acısını çıkartırız deniz hasretinin.

15. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Slm Gültekin
    Sizlerle beraber böyle bir yarışmada bulunup o havayı, o adraneli yaşamayı çok isterdim, Bu yarışmayı en iyi dereceyle bitirdiğin için senin adına çok sevindim, seni cani gönülden tebrik eder başarıların daim olmasını dilerim. Rasgele arkadaşım. Kal Sağlıcakla...

16. suat sert

suat sert suat sert

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    akya 25 kilo
    :thumb: sevgili gültekin bende ordaydım tebrik ederim benim 2 cipura 1 mırmır malesef derece yapmadı birdahaki yarışmada görüşmek dilegiyle misinan saglam ignen keskin en güzel avlar senin olsun dilegiylen

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    sağlık olsun suat. sonuçta sevindiğim bir nokta ise geçen yılki yarışmaya göre daha fazla balık çıkmış olmasıdır. görüşmek dileği ile sağlıcakla kal

18. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Gültekin yarışmaya katılalacağını bilmiyordum, bilseydim birinci olacağınıda bilirdim; harika iş çıkarmışsın tebrik ederim. O gün çalışıyordum yarışmayı duymuştum ama gelemedim güzel bir günü kaçırmışım eyvah!

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Desene balıklar kısmetleri ile gelmişler.. kardeşim.. en kötü günün böyle olsun.. :)

20. ali kömbe

ali kömbe ali kömbe

Gültekin kardeşle yüz yüze tanışma fırsatı buldum,vede memnun oldum sıcak kanlı bir arkadaş,11-11-2012 tarihli iskenderun olta ile balık tutma yarışmasında yine derece yaptı(2.lik)daha önceki derecelerinin tesadüf olmadığını kanıtlamış oldu.İnanın orda balık yakalamak çok zor:((( bütün teprikleri hak ediyor kutlarım kardeş..