Acemi Avcı Yardım lütfen

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında taricak tarafından paylaşıldı.

1. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Merhabalar,

Adım Tarık ve forumunuza biraz önce üye oldum. En acemi tabir edilecek pozisyonda balık avı meraklısıyım. Geçen yaz Denizli'de öylesine aldığım bir olta ve tuttuğum birkaç sazan, tüm hobi seçeneklerini geride bırakıp, balık avı meraklısı olmama sebep oldu. İstanbul Avcılar'da yaşıyorum ve fırsat buldukça sahile olta atmaya gidiyorum. Her seferinde bugün tuttum demek için ama sonuç sıfır. Yani siftah yok :).

Şimdi tüm üstad arkadaşların yardımını bekliyorum. Her çeşit takım mevcut. Her ağırlıktan kurşun, her boydan iğne ve her kalınlıktan misina. Envayi çeşit fırdöndü.
    Yem konusuna gelince, canlı yem temin edemedim şimdiye kadar. Onun için, kurutulmuş boru kurdu, sülünes ve tavuk göğsü kullanıyorum. Bu hafta Yenikapı sarayburnu arasında avlanmayı düşünüyorum.

Siz değerli üstadların, değerli fikirlerini ve tavsiyelerini alabilirsem çok memnun olurum.

İlginize şimdiden çok teşekkürler.

2. crowtattoo

crowtattoo yusuf

Favori Kamış:
    CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 270cm
    Favori Makine:
    DAIWA MEGA FORCE 100TSHL BAİT CASTİNG MAKİNA
    En İyi Avı:
    Barakuda 5.19 kg vatos 6 kg=Pattaya/thailand
    tavuk gögsünü kuruttukdan sonra bide hamsinin içi pisligiyle bi karışdır kukosu ice sinsin leş gibi koksun :) güzel yem olur tabi balıklar için..

sonra ana beden oskar hayalet misina 0.20+ beden gene oskar hayalet msisina 0.25 3 tane köstek yap 9 no igne tak sonra kıyıdan uzaga degil kayalık felan varsa yakına atki tam karakulak zamanı geliyo alırsın bişiler..

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Tarık, öncelikle yapacagın şey ki yenisin, izlemek olsun .. gerekirse not al..
    balık tutanları , değişik mekanda değişik ortamda .kim nasıl davranıyor yem nedir nasıl takım kullanıyor bunları geri plandan izle..notlarını al ondan sonra kitabını yazmaya başla.. :)

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tarık abi ben Avcılarda yıllarım geçti.Sana güzel faydam olucak şimdi yazdıklarımı dikkatlice oku hatta kopyala pc e yapıştır sürekli gözünün önünde olsun:D.Şimdi güzel abim Avcılar canlı yem temin etmeye çok uygun bir yerdir.Canlı teke(karides)çıkarmak için karides kepçesi temin et veya kendin yaptır(kendiyaptırdığın daha uzun ömürlü olur).Limanın iç tarafındaki sandalların arasında altında liman duvarının dibinde bolca karides var.O karidesleri canlı olarak saklaman da mümkün.Bir kutunun içine kuru bez koy içine de birazcık yosun yay.Sonra yakaladığın karidesleri içine dök.bezi ürt.Seni iki gün idare eder.Orada bolca kaya kurdu vardır çıkartmasını bileceksin.Onu da yazayım.Abi limanın dış tarafında Atatürk köşkünün olduğu hizada barların olduğu mevkiide br kumluk var o kumluğun az ilerisi hem sığlıktır hem bolca kayalık.Yazın hava ısındığında oraya ayağında terlik(çok önemli)elinde ispatula bir elinde kova mümkünse iple o kovayı boynuna as.Sonra dizinin biraz üst seviyesinden başla kayaları toplamaya ve koyduğun yüksek bir kayanın üzerinde elindeki ispatula ile kayayı kazımaya!!!:)yakaladığın kaya kurtlarını kovana koyarsın.Biraz sahmetli iştir ama en etkili yem kaya kurdudur.Millet limanda boş boş olta başında beklerken senin oltan boş durmaz en azından vuruş alırsın.Bu zamanda orada eşkina çıkar.Şimdi limanın iç tarafından canlı tekeleri yakalayıp hava karardığında limanın uç taraından açığa bakan yere doğru oltanı sallayıp karanlıkta ışık ve ses disiplinine uyum sağlaman.Eşkina seni mutlaka bulur:)Kaya kurdunu çıkarman için tarif ettiğim yerde güzel mırmır yapar.Eşkina takımı ve d,ğer takım ve olta bilgilerini forumumuzu araştırarak öğrenebilirsin.Bölgen hakkında daha detaylı bilgi ve ekstra merak ettiğin birşeyolursa bana mesaj yolla ben okur okumaz sana cevap yazarım.Herşey gönlünce olsun.tekrar hoşgeldin.:)

5. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Crowtatoo cevabın için teşekkürler. Tavsiyelerine mutlaka uyacağım. Ama yol uzun. :)

6. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Mufi abi, kıymetli tavsiyelerin için teşekkürler.

7. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Karahanlı07 kardeşim, makale şeklindeki yazını yazıcıdan aldım ve cüzdanıma yerleştirdim. Acemi olunca bazı şeyleri yapmak inan zor geliyor. Zor olması yapılmayacak anlamına gelmiyor. Emin ol söylediğin herşeyi tek tek deneme yanılma yöntemi ile uygulayacağım. İlgin için çok teşekkürler.

8. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Rica ederim abi.Şu aylarda eşikina dan başka birşey çıkması oldukça zor.Bol bol gümüş balığı çıkar oda zahmete deymez:)boş zamanını geçirmek oyalanmak istiyorsan bikaçtane gümüş yakala canlı kalsınlar zargana oltası yap(sünger top ve arkasına 0:20 misina 7 num.iğne)oltaya bitane canlı gümüş tak belki bir iki tane yakalayabilirsin.Ama sanmıyorum su gerçekten soğudu avcılar civarları eşkinadan başka pek verim olmaz oda baya bi üşüttürür haberin olsun akşamın bi saatine kadar kayalarda:DBence sen sirkeci taraflarına git orda birazdaha balık yakalama şansın olur.:thumb:

9. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Metin kardeşim, benim sadece 2 yada 3 haftada bir sadece hafta sonları zamanım oluyor. Aslında havalar sıcak olsa her akşam çıkarım ama balık sevdasına yatağa düşmeyelim diye şimdilik içimdeki hevesi bastırıyorum. Ayrıca kalabalığı sevmediğim için sirkeci, galata filan bana uzak. Amaç balık yemek değil zaten, o keyfi yaşamak. Ha tutarsam afiyetle yerim :). Kısmetse bundan sonraki denemem ocak 20'si gibi olur. O zaman tekrar sizlere danışacağım. Çok teşekkür ederim.

10. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi ben bundan 4 sene öncesine kadar oralarda avlanırdım.Bu aylarda balığın çıkmayacağını bildiğim için oyalanmak için giderdim.Yaptığım olta dip oltasıydı.Gümüşleri yem için yakalardım.Bazen tek iğneli kurşundan sonra 50-75cm uzunluğunda misina ucuna 4-5 numara iğne gümüşü takar beklerdim.Zaman zaman iskorpit tek tük de pisi balığı denk gelirdi.Ama nadiren:)

11. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Metin Kardeşim,

Zaten son denememde inanamayacağım büyüklükte iskorpit geldi ama kısmeti sudan çıkmadan geri dönmekmiş. Yada acemi avcı çekmeyi bilmiyor, çekerken düşürdü demek daha doğru olur. :) Bu zaten ilk ve sondu. :D. Ben umudumu avcılar sahilden kestim. Hedef yenikapı kumapı arası bölge. Bu hafta çapari ile gideceğim. Bakalım kısmette balık varmı... Zaten forumu didik didik ediyorum. Nerde ne tiyo var kapmaya çalışıyorum. Ah bide kendime bi usta bulabilsem o zaman iyi olacak. Kal sağlıcakla kardeşim.

12. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi o bölge yılın neredeyse 12 ayı balık yapar.Gittiğinde şansına balık yoksa da yapcek bişi yok artıkın:D:D Ama iskorpiti kaçırdıına hakkaten üzüldüm.Çorbasını geç tulumunu çıkarıp yağda tavası bile eşsiz olur.Boşver ustayı abi sen istedikten sonra çözersin o işi:)

13. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Aslında benim sorunum zaman ve işi öğrenebileceğim birisinin yanımda olmaması. Bana eşlik edebilecek usta bir arkadaş bulabilsem, çözerim olayı. Şu an olmadığı için Forumlardan okuduğum kadarıyla kendi takımlarımı yapıp, yapamadıklarımıda satın alıp sahile atıyorum kendimi. Dün yeni bir makine aldım silverstar thunder 7000. Rapala kurşun falan. Ama şu anda harika bir kar yağışı var dışarda. Bu hafta sonu kullanırım diye düşünüyordum. Sanırım kısmet sonraki haftalara. Ama ilk yakaladığım balığı boyu cinsi ne olursa olsun denize iade edeceğim. Ondan sonra kısmet olurda tekrar tutarsam, artık forumlarda balık pişirme tariflerine bakarım artık. :)

Kal Sağlıcakla Kardeşim