Tarabya Organizasyonu 12.05.2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Öncelikle tüm katılan forum üyelerini teşekkür ediyorum. Tanışmak ve sizinle sohbet etmek çok güzeldi.

Sabah 06:30'da Tarabya'da yerimi aldım ve gelecek forum üyelerini beklemeye başladım. Kenan (VPN) bende önce davranmış :) istavritleri dizmeye başlamıştı bile. Tam liste olmasada 12 kişi olarak ilk organizasyonumuzu gerçekleştirdik. İlk organizasyon olduğu için acemiliklerde olmadı değil :)

Sabah erken istavrit başladı her zaman ki gibi. Çapariye bir kaç sarıkanat gelince, rapalaya döndük ve kısmetimizi tuttuk.

Gelmeyen ve gelemeyenler pişman olmuştur herhalde :D :cool: , bir daha ki organizasyon haftaya pazar günü. (ayrıca konu açılacaktır.)

resimleri ekliyorum.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Bu arada en çok Kenan balık tuttu, biz biraz seyirci kaldık. Ayrıca üyelerdeki misinaların ince olması ve şok misinası olmamasının dezavantajları kendini gösterdi ve çok sayıda takım kaybedildi. bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri bu başlık altında yazacağım.

veeeee RESİMLER :)

bunlarda benimkiler

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tarabya'da av;

Akıntı fazla olduğu ve balığın dipte ve açıkta olamasından dolayı uzak atış şart. Tabi bunun için tüm ekipmanın buna hazır olması gerekirdi. Organizasyona katılan forum üyelerinde şok misinası yoktu, yardımcı olmaya çalıştım ama tabiki herkese yetişemedim ve buradan daha ayrıntılı anlatmaya çalışacağım.

Makara üzerinde sarılı misinam 0,28mm powerline extreme turuncu, şemsipaşa düğümü ile bağlanmış 6 metre 0,38mm powerline super premium misina. Sonunda da Okuma paslanmaz kilitli klipsli fırdöndü. Bu misinayı istavrit ve yemli çinekop avlarında kullanıyorum. Palamut için aynı marka model 0,30 / 0,40(şok) olarak kullanıyorum. Pişman olmazsınız. Makinayı kapalı unutmadıkça kurşun kaybetmedim şimdiye kadar. Tabi kullanılan çaparininde kaliteli bir bedene dizilmiş olması gerekiyor. İğneleri bağlamak zaman alıyor tabiki fakat bunları 100'lü köstekler halinde alıp kendiniz sağlam kaliteli bir bedene dizerseniz, çok daha sağlıklı ve uzak atışlar yapabilirsiniz. Ben ayrıca kasa düğümü ana bedeni kesmesin diye kasa düğümünü yarı pamuklu bir ip ile bağlıyorum. Böylece 3 halka oluşuyor. Kurşuna bir ip bağlayarak bu kasa düğümüne bağlarsanız bu çapariyi 4-5 gün sorunsuz kullanırsınız. Benim kullandığım beden misinası powerline 0,26mm super premium.

Şok düğümü (Vedat abimizin anlatımıyla)

http://www.dailymotion.com/video/xcnikc_yok-duyumu-vedat-abayoylu_sport

Bugün kullandığım rapala 5,5 tl'lik bir rapala ama çinekop varsa dayanamıyor balık :) Eurofish marka 8cm mavi sırtında siyah desenli rapala. Cengiz balıkçılıktan almıştım. Ayrıca pelikan ve erma marka mavi yeşil sahteler çok iyi iş çıkardılar bugün.
    Rapalayı ana fırdöndüye nasıl bağladığımı gelen arkadaşlar gördü ve resim çektiler, eklerler sanırım resimleri.

4. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Güzel av tebrikler.

5. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bugün gelemedim ben ya :( dayımı aradım sabah 7 de çıkıyorum ben diye ama o gelemiyorum dedi. benimde tek başıma tarabyaya gelmeye gözüm kesmedi açıkçası ama haftaya yapılacak organizasyonda muhakkak sizlerleyim :)

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Furkan karşıdan gelen arkadaşlar da oldu. Pazar'a irtibata geçin beraber gelirsiniz.

7. elfi

elfi aydın

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE AX SURF 4,20 LİNEAFFE OYSTER CAST 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA RAW II 65 OKUMA ZEON65
    En İyi Avı:
    Yemlide tek hırsız takımda 1 lüfer 1 çinekop
    Ceyhun abi cok güzel bir av olmuş bende çok gelmek istedim ama kısmet olmadı yarında yapıyormusunuz böyle bir organizason varsa bende geleceğim

8. sabriyazici

sabriyazici sabri

çok güzel maaşallah ellerinize sağlık daha iyileri rast gelsin herkese

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yarın hava almak için uğrarım yine biz ayrıldığımızda balık devam ediyordu. Gelirseniz arayın.

10. ilker15

ilker15 ilker

Favori Kamış:
    extreme cast turnafresh
    Favori Makine:
    okuma impact
    En İyi Avı:
    İzmarit 3 kilo (kıyıdan)
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş

11. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    Gelen bütün arkadaşlara teşekker ederim. gayet güzel bir gündü. Ceyhun sanada teşekkür ederiz. Bu resimlerde benim nevalem :)

By kenansagun at 2012-05-12

By kenansagun at 2012-05-12

12. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah Alah daha iyilerini nasip etsin

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim güzel bir organizasyon olmuş ve güzel balıklar yakalamışsınız.

Devamını dilerim... :)

14. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    ceyhun tebriik ederim güzel gün geçirmişsiniz arkadaşlarla beraber :) neşeniz bol olsun:)

15. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Ben öncelikle ceyhun kardeşime böyle organizasyona önderlik ettiği için teşekür ediyorum.Güzel bir gün geçirdik.Gerçekten rapalayla çinekop boldu her 2 veya 3 atıştan birinde çinekop atlıyordu.Ben kendi tarafıma bilmediğim şeyleride öğrenip deneme imkanım oldu,bundan sonra bu tip organizasyonlara herkesin katılmasını tavsiye ederim.Nette öğrendiklerinizi birebir görmüş oluyorsunuz.Ceyhun sağolsun sıkılmadan her konuda yardımcı oldu...İşallah bir dahaki org buluşmak dileği ile slmlar

16. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Nete foto koyma özürlü olduğum için şimdilik koyamıyorum ama ilerki zamanda koyucam.

17. ilker15

ilker15 ilker

Favori Kamış:
    extreme cast turnafresh
    Favori Makine:
    okuma impact
    En İyi Avı:
    İzmarit 3 kilo (kıyıdan)
    burada avlanmak için extremcast 180 yeterli olurmu

18. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bende gelecektim ama çok yorgundum wede pazar sınavım wardı batuhanı görmedim

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    guzel bir organizasyon olmus herkeze tebrikler.

20. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet yeterli olur :) uzak atan ama orta hassaslıkta bir kamış olması gerekir.

Suat ben teşekkür ederim. Resimleri bekliyoruz :)

bir daha ki organizasyonda görüşürüz, Batuhan yoktu aramızda.

teşekkürler, bir kaç hafta bu şekilde tanışma amaçlı organizasyon yapıp sonunda da tekne organizasyonu yapmak istiyorum. Dün konuştuk gelen arkadaşlarla tepkiler olumlu.