Evet arkadaşlar. Cumartesi sabahı yorgunluktan olsa gerek bir kalktımki saat 7 olmuş. Gitsemmi gitmesemmi düşüncelerden galip gelen elbette gitmek fikri hasıl oldu ve ava gittim. Hazırda ne kefal oltası var nede kofana. Hele bir akarsuya varalım dedim ve engebeli yolların ardından kefali yakalayacağım bölgeye geldim. Hızlıca bir kefal takımı hazırlayıp başladım avlamaya. iğnelerim sinek iğne daha ilk atışta bir kefal atladıki, kiloluk herhalde allahtan iğneyi açtı ve kurtuldu. Allahtan diyorum ben kefali yem harici kesinlikle yakalamam. sonra önüme başka biri geldi. tam oldu dedim şimdi zaten yakalaması sürüyor bayağı bu arkadaştan ürkerse öğleni yaparız dedim. demeye kalmadı 20 cm boyunda bir kefal oltamı şereflendirince hemen avı sonlandırdım tam trofe levreklik dedim ve akarsuyun ağzına vardım. eskiden kullandığım akrsudan akıtma taktiği yerine levrek için bir paragat iğnesi onun ucuna 25 cm 0.40 mm ip misina ile gezer kurşunlu 25 gram takım yapıverdim. Zaten akıntıdan yüzdüren vardı birde olta karıştırmaya gerek yoktu. Kefali bu oltaya takış sekli gerideki sırt yüzgecinin altından iğneyi tamamen geçiriyoruz daha sonra kuyruğununa bir ilmek atıp iğneyi tekrar karın yüzgeçlerinin arasından dödürüp ucu dışarıda kalacak şekilde saplıyoruz. Kuyruğuna ilmek atmamızın nedeni oltayı sallarken bu ilmekkuyruğu sıkarak ipin ve iğnenin balığı parçalamaması için. Suya girince ilmek gevşiyor ama açılmıyor. Salladım balığımı 15 metre ileriye birazda kıyıya ip sağıp bir çubuğa bağladım. Yanımda boru kurdu vardı onunla yemli attım ama nafile 1 saat kadar geçmiş suda hiçbir oynak yokki spin ile atçek yapayım. Yemliyede gelen giden yok. Ne etsem dedim. Hele şu kefale bir bakayım dedim çektimki kefalin yerinde yeller esiyor. İp misinamda diş izleri anlam veremiyorum nasıl olur bukadar diş izi olupta hiç hissettirmez idk idk Aşağıda resimde mevcut. sonra orda sürekli avlayanlara gösterdim. Nedir bunu yapan diye abi balon balığı çok fazla şu sıralar balondur o dedi ama pekte ihtimal veremedim balon olsa ağzı kerpeten gibi ipide keser diye düşündüm. Ama yengeç olabilir diyorum sonuçta kefalimde bitmişti. daha fazla uğraşmaya gerek görmeden 9:30 gibi avımı sonlandırdım. Sonra başka avlak denesemde nafile olunca sabah yok akşam yok yemler sürekli bitiyor herhalde üreme dönemi yeni bittiayına balıklar daha çok ufak temmuza kadar ara vermeye karar verdim. Deniz çok güzeldi Burdada dişlenmiş ipi resmetmeye çalıştım. yer yer açık renkli alanlar diş yada kıskaç izi gerisi sizlerin tecrübe vede yorumlarınız kalmış. Tabi balıkçının tövbesi ya kuvvetli duyum alana yada birisi gitmiyormuyuz diyene kadarmış ama bakacağız bu ara biraz dinleneyim bari
Güzel bir av günü, birçok yöntem denenmiş. İpteki izler ilginç, bende merak ettim şimdi ne olabilir diye. Balık olmasa da okumak güzeldi. O kadar uzun süre araverebileceğini düşünmüyorum. İlk gazda kendini avlakta bulman muhtemel Rastgelsin...
teşekkürler volkan banada ilk gazda tövbe bozulur gibi gelsede bakacağız duruma göre biraz ayak direteyim bakalım
o izlerin balon balığı izi olma ihtimali kuvvetli. yazın açıkta avlanırken bir kaç kez yakaladığım balıklardan canlı takıp attım. her seferinde de balon balıkları misinayı kesti. sonrasında ben de örgü misina kullandım. aynen senin ipteki gibi ısırıp iz bıraktılar. ben de balon balıklarının sürekli yemli takımı kesmesinden bıkmış olduğumdan yemli takımı da örgüden yaptım. gerçekten de balonlar iğneyi yutsa dahi örgüyü ısırıp koparamıyordu. örgü misina yemli bir takım için oldukça farkedilir olmasına rağmen avcılığında pek bir değişiklik de görmedim. ancak aşağı salarken ve ve yukarı çekerken yemler dönerek hareket ediyor ve çok çabuk düğümlendiği için bir iki avdan sonra yine fc misinaya döndüm.
banada bir arkadaş gece gidiyorsun abi örgü misinadan yap demişti köstekleri gece farketmez balıklar demişti yapmamıştım allahtan yapmamışım. ufak balıklar fc misinayı ile düğümlüyor alahtan açılıyor örgü açılmazda her avda 4-5 takım boşa gidermiş birşay daha öğrenmiş oldum teşekkürler +1
Nostalji ancak böyle olabilir. Hocam resimdeki avlak akıntının dış liman kenarında aktığı yer değil mi? Vay be ben 20 yıl önce orada olta atardım. Hatta o zaman akıntıdan kurt çıkardı, ben de kurt çıkartanlardan biriydim. Her yaz o civarlarda gunluk 4-6 saatim geçerdi. Bizim için de oraların tadını çıkartır mısın?
Gültekin Kardeşim, bu sevdaya ancak zorunluluklar ara verdirir, denizin kıyısında olmak, o havayı teneffüs etmek, sabır ve heyacanla balığı beklemek ayrı bir keyiftir. Elli yıl önce ustamın kürekli bir kayığı vardı ve hep bana kürek çektirirdi, Usta balık yok boşa kürek çekiyoruz dediğimde, boşa kürek çekmiyorsun enazından pazuların güçleniyor derdi. Azmin elinden kurtuluş yok, Aileni ve işini ihmal etmeden balığa devam. Rastgelsin.
Paylaşım için teşekkürler. Günün tatlı heyecanı da bize. Madem karar verilmiş, ne zaman istersen işe o zaman gönlünce rastgelsin. Selamlar kardeşim.
Kaptan dediğinde doğru ara verdim diyorum ama benim bile inanasın gelmiyorki. öncelik elbette aile onlar olmadıktan sonra denizler bizim olsa ne olur. Aynen orası hocam. Okurtlar artık çıkmıyor oradan. Eskiden o akarsuya yemek artıkları boşaltılıyormuş artık boşaltılmıyor. Eski hikayeleri dinleyince insan mest oluyor ama şimdilerde nadir balık alan. Kofana levrek ve akya hala yapıyor ama eskiler daha bereketli olduğunu söylüyor. o kurtları levrek insanın elindeyken yemeye geldiğinden bahsediyorlar. Çıkartırım elbette hocam ama o zamandan beri çoook değişti. Teşekkür ederim nuri abi. balıklarında büyümeye ihtiyacı var değilmi
Hakikaten tam da levrek suyu varmış aslında. Nasip kısmet, dediğin gibi balık henüz nazlı, rehavet çökmüş anlaşılan. Bekleme süresinden sonra, yine böyle bir suda yüzünün güleceğini düşünüyorum. Biz de o zamanı bekleyelim bakalım. Rast gelsin.
Teşekkürler sennur. Orası hakikatende canavar balıkların yaşadığı vede av verdiği bir mekan ama trofe balık demek sabır demek istikrar demek ama o sudan her gitmeye 4 kişi falan oluyor olta yüzdüren ve mutlaka her avda 3-4 kere olta dolaşıyor. Birde bu eklenince hayli sabırlı olmak gerekiyor. Eylül ayını beklemekte fayda var. Levrek her daim oluyor ama dediğim gibi denk gelmek mesele bakacağız ileriki maçlara Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. inşallah hepimze daha güzel balıklarla dolu raporlar sunmak nasip olur
iskenderun demirçeliğin akıntısı burası 20 sene yaşadım orda vay beeee kardesım gultekın o attıgın yerden imtiyazları gunde 2*3 tane alırdık kurt cıkartırdık akıntıdan mırmırlar karakuyruklar orda şu an av yasak koruma oraya balıkçı sokmuyor diye biliyorum.atçek deniomusun orda hiç atçekle aldığın oldumu bak orda gece çok güzel levrek barakuda çıkar. senin oltana vuran balık kofanadır balon balığı omerada olmaz ben hiç rastlamadım geçmişde şimdi varsa bilmem bana özelden mesaj atarsan sevinirim telefonum 05325024833 çağrı yapman yeterli nostalji oldum ararsan çok sevinirim.
tebrikler gültekin, varsın bu seferde balık olmasın. biraz kafanı dinle sende. ama senin yerinde olsam, oltaya vuranın peşine düşerdim,neydi acaba? kefal dediğin, deniz kefali değilmi.
bu arada mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın lütfen aynen tarif ettiğiniz yer. balon balığı olduğunu ordaki sürekli avlananlar söyledi. benimde başka bir gün yemli avlarken arkadaşın oltasını kesti ordan olabilir diyorum teşekkürler murat abi. bu platformdada karşılaşmış olduk vesile ile. deniz kefali evet.