Çipura avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Ufuk abi ile geçen haftadan konuşmuştuk. Bu hafta bekar hayatı olacağını bir akşam yemliye gidebileceğimizi söylemişti. Tabi ufuk abinin tam gaz devam eden tekne işleri olduğundan çokta rahatsız etmek istemiyordum. en son salı günü perşembe akşamı gidelim balığa diye sözleştik.

Aramızda geçen mail trafiğinde nereye gitsek konusu aklımı kurcalayıp duruyordu. Elbette ufuk abide aynı düşüncelerde idi. Ben çipura standartının dışına çıkmak (elbette levrek :D) istiyordum. bu nedenle hem ufuk abi hemde ben çeşitli avlak denemeleri yapmak istiyorduk. Yumurtalık güzel avlak bu konuda sayın orhan üstadımında başını ağrıttım. Lakin o mesafe çok uzak olduğundan buralardan biryerden böyle bir mera keşfedebilirmiyiz sorusu kafamı kurcalıyordu. Fakat akşam üstü denizin kötü havanın rüzgarlı olmasına barınağın 3-4 çupra garantisi var dememin etkisi ile yemciden yemleri alıp barınağın yoluna düştük. Koordinata vardığımızda ufuk abi şaşırmış olacakki (garipsemedim çünkü kiminle ilk defa gitsem aynı tepki burda balık olurmu oluyor) evet abi dedim.

ufuk abi kısa bir atıştırma faslı yapalım deyince ben duramadım benim zaten oltanın ucunda bağlı takım olunca olta suda dursun babında salladım oltamı denize. Bende gömüldüm peynir ekmeğe. saatler takriben 19 suları. atıştırırken bir gözümüz kamışta ufak ufak dokunuşlar oluyor. Abi küçük balıktır daha vakti var deyip pek umursamadım.

Ben bu yıl bahsetmiştim boncukçu dükkanı gibi uzuuun köstekli takımlar yapıyorum. (kaynak: orhan üstad :D).Ufuk abi vakitsizlikten olsa gerek malzemecimize (Ali abi) takım hazırlamasını söylemiş oda kısa köstekli 3 iğneli takım hazırlamıştı. Atıştırma faslından sonra ben takımı toplarken ufuk abide ben 10 dakia atçek yapayım burda hareket olurmu dedi.

Naçizane ben orda sabaha karşı kaya balıklarının (orfoz diye tahmin ediyorum ama çaparkaya diye bir türü daha var oda olabilir) kayaların arasından çıkıp kefal aldığına rastladım bir kaç baraküda saldırısınada şahit oldum ama benim sahteye değil elbette) yem aldığını söyledim. bir 2 atçek yaptı ama isteksiz olunca 10 dakika sürmedi yemli takımlarını hazırladı ve salladı. benim takımı topladığımda iğneler yıldır yıldır parlıyordu.

Derken bende 2 takımla yemlerimi tazeleyip salladım. ufuk abi yakalandı benim oltaya ama bekleyeceğim bir tane daha yakalansın deyince şaşırdım ustadır vardır bir bildiği dedim benim pek yapmadığım bir harekettir. derken ufuk abinin kamış iyice yattı ve gerçektende gelen çiftti reeling hooked

Böyle güzelmiş deyince benim takımada vuruş oldu bende bekleyeyim bari çift çift çekeriz dedim :) ama ben çırak olduğumdan bir müddet sonra oltayı kıpırdatan balıkta kurtulmuştu :). Abi ben çift yapamayacağım herkes yoğurdunu kendi istediği gibi yesin diyerek vuruş aldığım anda çekmeyi kafaya koydum. O ana kadar resim çekmek hiç aklımıza gelmedi. sonra ufuk abi bir çupra daha aldı. onu resmedeyim bari dedim.

sonra benim garip türlerim yakalanmaya başladı. Açıkta yakalanan gümüşlerden geldi bir adet ağzı timsah gibi bunu salayım dedim ama yutmuştu malesef çıkartırken biraz hasarladı suya saldım ama yaşamadı. sonra yine bir vuruş gene geliyor birşey ama ufak birşey baktım bu lokum diye tabir edilen sivri burun gümüş onu alıkoydum. ve ne olduysa oldu vuruşlar bıçak gibi kesildi. saat 21 e kadar vuruş oluyor ama ufak olduğundan yakalanmıyor yemler atar atmaz bitiyordu. en son 21 30 da ufuk abi benden bukadar deyip ellerini yıkamaya gitti. geldiğinde oltasını toplamak için çektiğinde 1 adet daha çupra yakalanmıştı oltasına ama toplandı yinede. Benim boncuklu takımlar madara olmuştu bugün. ben 1-2 atış daha yapmak istiyorum deyince olur dedi. ufuk abinin oltasını topladığı tarafa yönelerek atışımı yaptım.diğer oltayıda yanına yolladım. ama hiç hareket olmuyordu. bir yemlere bakayım diye çektiğimde oltamda güzel bir ağırlık geliyordu sağlam birşeydi bu gecenin rekoru olabilir dedim. ama çektiğimde ne göreyim normal boyutlarda bir çipura fakat 2 oltam suda karışmış diğer oltanın kurşunun ağırlığı çok büyük balık hissiyatı oluşturuyordu. derken ayırmaya uğraşmadan surf kamışa yeni takım takıp salladım. onu beklerken karışan takımlarıda ayırdım. telaş melaş derken hoop kafa lambam suya :mad: banghead

takımları topalyınca surf takımda hafiften sallanıyor ama ben bir ellerimi yıkayayım gidelim dedim. oltayı çekmeye başladığımda müthiş bir dirençle karşılaşıyorum. abi müthiş birşey var bunda ufak falan değilmiş dedim ama gelen çupra değil bu belli. ne olabilirki garati vatozdur bu gene . ufuk abide kütük gibi geliyorsa vatozdur dedi. kıyıya aldığımda üst kösteğe yine sivriburun gümüş alt kösteğe koca bir yengeç takılmıştı. allahtan yengeç kayaların üstünde iken kendiliğinden boşandı. gümüşü alıkoyarak takımı toparlayıp saat 22:15 gibi evin yolunu tuttuk.

Bu arada arkadaşlar sivri burun yakalanınca şunu belirteyim iğnelerimiz sesame chinu 2 numara yakalanan sivri burun gümüşler 2 side iğne alt çeneden girip üst çeneden çıkmış oluyordu. dehşet keskin iğneler olduğundan gümüş yemle oynarken neresine değerse oradan takılıyor. Ufak balıklar yakalanıp heder olmasın diye yemli kefal harici avlarında ufak iğne kullanmamaya özen gösteriyorum

[img width=478 height=640]http://img210.imageshack.us/img210/151/img0350en.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

2. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Gültekin abi avını zevkle okudum eline sağlık tebrikler daha iyilerinin rast gelmesi dileğiyle :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok zevkli bir rapor Gültekin. Sayende şu perşembe günü mesai saatinde bende avlandım :D

Hedef balıklarını yakalamak nasip olsun. :) Rastgelsin...

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim gökhen. hepimize bereketli avlar olur inşallah. beğendiğine sevindim

volkanım levrek deyince nedense sen geliyorsun aklıma samimiyetle söylüyorum. aynı kaderi paylaştığımızdanmıdır nedir :)

5. zeroplus

zeroplus umut tuna

tebrikler çeşit oldumu güzel oluyor.bu arada kafa lambası için de geçmiş olsun:)

6. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Sayın Gültekin kardeşim raporunu zevkle okudum, boncuklu takım genelde derin deniz avlarında ve özellikle mercan avlarında verimli olur çupra mercandan daha ürkek balıktır tedirgin olursa yeme vurmaz, kıyı avında boncuksuz takım yap bir igneden balık vuruyor verim alamıyorsan taktik degiştireceksin yanında 3 ve 5 nolu igne de olmalı milimetrik fark olsa da avda çok fark yaratıyor.

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Gültekin abi tebrikler :) Aslında biraz sanssizmissin bu avda ama... Daha iyileri denk gelsin inşallah. Ben bu aksam malum avlakta olacağım uncle Orhan ile :D Bakalim bugün kısmetimizde neler var :)

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    eh ne yapacaksın zaten balık avında biraz sakar oluduğum için 5 tl liklerden alıyorum genelde. ya düşürüp kırıyorum yada suya gidiyor ama lamba 1 yıldır gidiyordu kısmet bu avaymış :)

aslında bu sene bu yöntemle güzel avlar yaptım hatta mercan yavrusu dahi vurdu oltama. hemde kıyıda antenli mercan bende şaşırdım. o yüzden değiştirme ihtiyacı hissetmedim. bende genelde 2 takımla avlandığımdan bundan sonra birine normal diğerine boncuklu takım yapıp tekrar bir deneme yaparım. malum hazırlamasıda çok zor oluyor. kösteklerdede boncuklu T fırdöndü kullandım

teşekkürler inan eh ne yapacaksın kısmetten ötesi olmuyor. orhan abi ile dün telefonda görüştük. bu akşam orda olacağınızı biliyorum aslında benimde içim gidiyorda ablamlar geleceğinden osmaniyeye gidiyorum. yoksa bir sürpriz aklımdan geçmedi değil

9. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Gültekin tebrik ederim,şahane anlatımınla birlikte güzel bir av olmuş.İşallah ayın 15.inden sonra barınaktyım.

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim. beğendiğine sevindim. barınakların çuprası bitmez artık aralık ayına kadar ama eylül ayında av yasağı kalkınca iskenderunda ağlardan olta atacak yer kalmıyor. dörtyol içinde durum farklı değil ama orası daha geniş alana sahip olduğundan bir 2 bereketli mera bakir duruyor

11. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Gültekin selamlar.Çok güzel anlatımınla yaşamış kadar oldum.Ege,Akdeniz raporlarını okurken sıkça şahit olduğum balon illetinden sonra,şimdide gümüş yakanıza yapışmış :).Birde vurdu mu,tasmala,çek dostum sen, bir olsun senin olsun.:).Dikkatimi çeken şey..Seninle kısmetimiz benzer nitelikte.Mesela üşengeçlikten,herkesin lüfere attığı yerde,daha kısa mesafeye mırmır oltası sallayıp,minekop yakalayan bir tipim bende:)..neyse devamını dilerim,rastgelsin..

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler hakan. yazın gelmiyormusun bu taraflara :)

13. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Zevkli anlatım ve güzel balıklar için tebrikler.İnşallah hedefindeki levrekleride alırsın Gültekicim:thumb:

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler can. bu yıl hedefe bayağı yaklaştık aslında ufak ispendekle başladık salındı elbet yayınlamıştım. ömrümüz olursa seneye büyüyüp gelecek söz verdi :laughing: 2 sene önce çupra deyince hayallere dalıyordum allah yokluğunu göstermesinde şimdilerde genemi bamya reklamı varya ona döndü

hele biraz süründürsünki soğumayalım dimi.reeling genemi trofe levrek yaaa dolap dolu levreğe bıktık bu trofeyide salayımda ava artık öbür ay çıkarım yoruldum cümleleri kurarız inşallah :laughing:

şaka şaka öyle birşey dememde trofelri salmayı hayal edebilirim:thumb:

15. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Gültekin,işin içine Ramazan ayı girince,çalışan biri olduğu için eşim,yıllık izninin bir kısmını bu hafta,diğerini eylül olarak planladı.Bu haftayı yedik:).elimizde bir haftalığına eylül ayı kaldı.Artık oda kısmet.Zaten Kaan bizi hep az serin olsun abi,sonbaharda gel diye çağırır..İnan iskenderunu,kebap ve mezelerini;) ,çok merak ediyorum.Büyük biraderim geldi,gezdi.Hala ballandıra,ballandıra anlatıyor oraları.İnşallah olur.

16. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, gene boş dönmemişsiniz. barınak ne öldürüyor, ne güldürüyor. ama boş da göndermiyor bu ara. geçen hafta ben de balığı sepete atarken lambayı düşürmeyeyim diye dikkat ederken gömleğin cebindeki elektronik balık alarmı suyun dibin boyladı :)

17. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Tebrikler usta , daha bereketli ve keyifli avlar dilerim

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Keyifle okudum avınızı. Bu sivriburun gümüş dediğiniz balığı çıkartamadım resimlere baksam da... Iskarmoz un yavrusu gibi ama burnu da o kadar uzun değil. Bu balığı tanımlayabilecek olan varsa çok sevinirim... Kızıldeniz türü gibi hayvan...

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Hakan buraya bir gelen pişman (sıcaktan) birde gelmeyen pişman kaçırdıklarından. eylül ekim hakikaten çok güzeldir buralar hem balık avı açısından hemde serinlik açısından. balık avı konusunda kofana tavan yapar eylül ekim diğer balıklarda öyle tabikide beklerim herzaman başımla beraber

işte dediğin gibi deniz birşeyler verirken birşeyler alıyor man kayıp maddi olsun. kayalıklar hakikaten tehlikeli düşüp fena yaralananlar var. bir arkadaş anlatmıştı siteden allah dostları korusun diyorum

Teşekkür ederim yorumun içinde estağfirullah usta olamadık daha naçizane birkaç balık :)

beğendiğine sevindim. Sivriburun gümüş geçen yıl yarışmada latince isminide söylüyordu fakülte öğretim üyeleri ama unuttum gitti. kumluk alanlarda bolca bulunur burda. mezgit gibi çok arsız bir balıktır. yanılmıyorsam antalya taraflarında lokum diyorlar bu balığın ismine. pumuk gibi bembeyaz bir eti vardır. kızartması lezzetli olur. kıyıdan tavuk göğsü ile dünyalar kadar yakalanırda hedef balığım olmadığından bunlar benim için yem katliamcısı tesadüfen yakalananlar bunlar. normalde avı 10 numara çapraz iğne ile yapılır ağzı küçük olduğundan. dörtyol iskenderun hattı diye bir sayfamız var orda mert adlı arkadaş kilolarla yakalıyor her gitmeye. Fazla büyümüyor maksimum gördüğüm 18-20 cm. asıl gümüş ağzı kocaman timsah gibi ve etide kılçıklıdır. bur arkadaşın etinde kılçık olmaz.

20. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    kızıldenizden gelen ve son zamanlarda hayli çoğalan bir balık. kızıldenizden gelen diğer türlere göre en azından eti yenebilir nitelikte. sand whiting ya da sillago adıyla bulabilirsiniz.

https://www.google.com.tr/search?q=...SOsXNswaSr-DKBQ&ved=0CFYQsAQ&biw=1274&bih=611