Tekirdağ Mırmır ve Minekop av raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Bugün Korayla birlikte çıktık ava Çağrının yaz okulu sınavları olduğu için aramızda olamadı. Bu arada Çağrının tembelliğinide açığa vurmuş olduk ama olsun bu sene bitiriyor inşallah okulu :)

Saat 3 e doğru boru kurtlarımızı aldık. Benim ufak bir işim vardı onu hallettik ordan sahile indik 4 gibi birazda kobra kurdu çıkardık 6 gibi avlağa vardık. Erkendi balığa zaman vardı. Oturduk takımlarımızı hazırladık yavaştan 7 gibi ilk denemelerimizi yaptık. Atar atmaz balık vuruyor takılmıyor sürekli böyle. En sonunda aldım surfkamışı elime başladım beklemeye daha vurur vurmaz tasmaladım. Koray geliyormu diyor valla bilmiyorum dedim bide baktık ki ufacık mırmır :) Dedik dedik bu böyle olmaz yemleri zayi edecek bunlar.idk

9 kadar sohbet muhabbet sonrasında yemek felan saat dokuz gibi hava kararınca tekrar başladık ava bu sefer mırmırlar irileşmeye başladı arada ufaklarda geliyor yaklaşık 10-12 tane öyle mırmırı suya iade ettik. 5 mırmır aldıktan sonra gittiğimiz yerdeki çay bahçesinin sahibleri yanımıza geldi nasıl varmı bişeyler dedik mırmır var baktılar iyi felan derken birden kamış yaslandı zil sağlam sıngırdadı bende asıldım.reeling Dipte yosun olduğundan sürekli kurşuna takılıyorve ağır geliyordu dedim bu sefer yosundeğilse bu iyi geliyor minekop olabilir.mrsparkle Bugünkü hedef balığımızda minekoptu zaten.:thumb:

Balık kıyıya yaklaşınca güzelce bir parladı iri olduğuda belli. Kıyıya aldık ki hedef balığımız minekop oltanın ucundaydı 10:30 gibi balığı aldık. Sonrasında 1 mırmır daha aldık. Arkasından gelen ufak mırmırlar oldu yine onlarda suya iade edildi.hooked

Mırmırlar genelde kobra ile Minekop borukurduyla alınmıştır.

12 ye doğru yemimiz bitti ve avı sonlandırdık.Dönüşte her zaman ki uğrak yerimiz olan çaybahçesine gipip Tugayın çaylarını içtik ve evlere döndük.

Güzel tatmin edici bir gündü. Daha güzelleri sizlere rast gelmesi dileğiyle esenlikle kalın.

Kullanılan takım

Kamış :S-flex 4.20
    Makine : Spro İncagnito 665 "Bu makineyi seviyorum" :)
    İğne : Fudo kısa ve uzun pala 2 ve 4 numara iğneler
    Takım: Klasik üçlü dip takımı

Avlakta çektiğimiz fotolar karanlıktı biraz yinede yüklicemtim ama telin kendi hafızasına attığım için bluetoot tan görmedi pc fotoğrafları.

Evde çektiğim fotoğrafı paylaşabileceğim o yüzden;)

2. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    ilk tebrik benden olsun bakalım ama raporda benden hiç bahsedilmemiş... Bu minekopu ve tutacağınız yeri söyleyen birisi olarak, avı taaaa kırıkkaleden yönlendirmek güzeldi... :)

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet farkettimde sana biraz haksızlık yapılmış.Eklememek olmaz bu ayrıntıyı dün gece daha Gökhan hocamla iki avlak konuştuk o bu ara bu avlağı tercih etmemiz konusunda bize telkinde bulundu bizde ona güvendik ve yanılmadık güzel bir av gerçekleştirdik keşke sende olsaydın dostum ama az kaldı en kısazamanda görüşmek dileğiyle kendine iyi bak Tekirdağdan sana selamlar :D

4. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    bende diyorum ekürilerden 1 inin sınavı vardı gelmedi bahsettik diğer ekürilerden bride kırıkkalede gözlerimiz seni arıyor gokhan hocam gel bian oncede beraber gidelim kurda.. minekoba :=)

5. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    tebrik ederim eğlenceli bir av olmuş ve tabikide hedef balığınızı almakta ayrı bir güzellik.avlarınızın her daim bereketli geçmesi dileğiyle.

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler. Ölçüt olarak kullandığın ürünün boyutlarını bayan üyelerimiz daha iyi bilir. Ben kestiremedim:D:D:D

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Gayet güzel bir av, keyifli vakit geçirdiğiniz belli :thumb:
    Tebrikler :clap2:

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Selçuk, güzel av olmuş. Mırmır bayağı hareketlenmeye başladı sanırım. Bende kısmetse yakın zamanda bir denerim. :)

Minekop ta çok güzel. Daha çok Adana'da çıkıyordu. Oralarda da çıkıyorsa demek bizim avlaklarda da çıkabilir. Ben hiç denk gelmedim ama ihtimal dahilinde sanırım.

Nice güzel avlar dilerim, rastgelsin... :)

9. mserler

mserler serdar

tebrik ederim Selçuk hocam.gayet güzel bir av yapmışsınız.
    en kötü avınız böyle olsun.oltanızın ucu hiç boşkalmasın...reeling

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler avınızda güzel geçmiş balıklar da güzel kobra kurdu türkiyede yok diyorlardı

11. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Selcuk Kardesim,

Gercekten cok guzel secmece baliklar.Ayrintili paylasimin icinde cok tesekkur ederim.Cok guzel anlatmissin...

Seni ve ekibi tebrik ediyorum, paylasim icin cok tesekkur ediyorum..

Saglicakla kaliniz.Rast gelsin.

12. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ekibi kutluyorum güzel av olmuş. minekopta iyiymiş. mırmırlarda güzel. bu sene ne hikmetse daha mırmır alamadım. hersene her avda bir 2 adet gelirdi çupraların arasında yaz aylarında herhalde tekirdağa kaçtılar :)

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Teşekkürler. Hedef balığımızda olan minekop gerçekten tutması çok keyif veren bir balıktır. Daha güzelleri sizlere denk gelmesi dileğiyle.

Teşekkürler. Her evde bulunan ciflerden işte :D :eek: Anlaşılması açısından söylim ozaman balığın boyu 1.5 luk pet şişe kadar avlakta o şekil çektik ama dediğim gibi onları tel hafızasında olduğu için yükleyemedim.

Teşekkürler Berkan abi. Gerçektende keyifli bir gündü.

Teşekkürler Volkan. Geçen haftalarda da mırmır avlarımız olmuştu sayıları daha fazla idi ama mırmırların boyutları istenilen seviyede hala değil. Dünkü avda işte biraz biraz diyebilirim. Geçen yılki avlarda çok daha iriydi balıklar birazdaha zaman geçince daha da iri balıkların denk geleceği kanatindeyim.:)

Bizde dediğin gibi Minekop un nerde olduğunu anlamak açısından gerçekleştirdik diyebiliriz bu avı. Asıl minekop avlağımız farklı bir yerde fakat orasının daha zamanı var şu ara yapmıyor. acayip bir yer aslında bu ara tek vuruş alamazsın orda mırmır bile nerdeyse vurmaz ama balık başladımı 5-6 minekop birden gelir. Gökhan hocanın raporlarında mevcut ve bahsettiği yer.

Mutlaka İzmirde de yapacaktır diye düşünüyorum ve güzel haberlerini inşallah bekliyorum daha irileri sana rast gelsin.:thumb:

Bu arada da bir İzmirli olarak sen ve senin nezninde tüm İzmirli vatandaşlarımızıda yaralı askerlerimize karşı gösterdikleri duyarlılıktan ve milli dayanışma ruhunu gösterdikleri için tebrik ve teşerkür ederim. :clap2::clap2::clap2:

Teşekkürler Serdar Abi.

Teşekkürler. Aynı kurttan bahsediyorsak ben öyle birşey durmadım çıkıyor en azından Tekirdağ da merkezde dahil olmak üzere 4-5 farklı yerden çıkarılabiliyor.

Değerli yorum ve güzel sözleriniz için teşekkürler Hüseyin Abi. Elimden geldiğince tüm günü anlatmaya çalıştım.Güzel bir gün geçirdik tüm balıkçı dostlarımızın böyle keyifli avlar geçirmesi temennisiyle.

Teşekkürler. Bazı ülkelerde üzümü taneyle satıyolar. Bizim tanesine büyük paralar verdiğimiz meyvalarsa nerdeyse bedava o hesap buda siz mırmıra hasret bizde baraküda ve çipuraya :) Gerçi orada mırmır çıkıyor yinede ama burda malesef yanlış avlanma denizin ve akarsuların aşırı kirletilmesi vs vs. 70 li yıllarda diye başlayıp anlatılan kılıç yatağı marmarada malesef belirli türler ancak kalabildi onlarda var olma savaşı içindeler.banghead

14. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Tebrikler Selçuk Kardeş :)

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sırf ben evdeyim, ders çalışıyorum ve dün balığa çıkamadım diye açılmış nispet amaçlı bir rapor; kınıyorum!!:laughing: :laughing: :laughing:

Allahtan dün aramışım da haberi almışım yoksa cidden kudururdum:D Neyse şimdilik bensiz tutun balıkları büyü yapmıcam size:D:D

Tebrikler kardeşim minekopun maşallahı var ense yapmış mubarek:D

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrik ederim. Kobra kurdu güzel bir yem.
    S flex kamis surf için çok esnek kaliyor diyorlar, kullanan olarak yorumunuz ve azami menzil nedir acaba?

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Orhan ağbey.:)

Eee dostum seni ısrarla aradık ama dersler daha önemli tabi öncelik okulda şu okulu bir bitir bakalım hele gerisi kolay.

Sana nispet mi bilmem ava senin olmadığın avlar niyeyse balıklı oluyor ahahahahahihi

Şaka şaka hihi hihi hihi hihi

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Selçuk. Ben ve çevremdeki insanlar da Foça'daki olaylardan büyük üzüntü duyduk.
    Yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim.

Bunları yapanları da Allah ıslah etsin.

19. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

tebrikler güzel balıklar

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Selçuk hocam seni ve ekibi kutluyorum.Çok güzel balıklar yakalamışsınız.Tebrikler...