Atçek Akya (şeytanın bacığını kırdıkmı ne :D )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Merhaba Arkadaşlar.

Bayramın 1. Günü bayram ziyaretlerimizi yaptıktan sonra fabrikada nöbetçi olduğumdan hanımı yaylaya annesi gile bıraktım ve hava kararmak üzere yayladan indim. Hava kararırken eve varmıştım. yapacak birşey yok balık avlamaktan başka. hemen yanıma takımlarımı alıp yemciye gittim ve sardalyamı tedarik ettim. avlağa vardığımda saat 21 e geliyordu.

Amacım sabaha kadar yemliye takılıp sabah suyuna atçek yapmaktı. saat 22:30 a kadar 2 adet kemane yakalayıp salmış umutlarım tükenmeye başlamıştı derken ufak balık ve kemane bolluğundan 0,25 lik kösteklerim hemencecik gamlanıyor gecenin karanlığında takım yapmakla haşırneşir oluyordum.

Yine öyle bir vakitte spin takımın ipinin boşaldığını farkettim. kalsik çupra hareketi. zil ötmüyor ileri yüzüyordu kerata. oltamı çektiğimde 27-28 cm civarında bir çupra kovamdaki yeri almıştı. hemen takım yapmayı bırakarak oltamı yemledim tekrar salladım. ve takımımı tamamladım. diğer oltamı çekerek gamlanmış takımımı yenisi ile değitirdiğimde spin takıma 20 cm civarı bir sargoz konuk olmuş ama limit dahilindede olsa suyuna gönderilmişti. derken surf takım bir selam verdi ve gelen yine güzel bir çupra idi. elde var 2.

kovam 20 litrelik arkadaşlar.

Son çupradan sonra 1 saat kadar olmuş vuruş alamamıştım. bulunduğum bölgede ıssız olduğundan yer değiştireyim dedim. nasıl olsa balık yok. saat gece 01 suları farklı farklı yerler denediysemde sonuç hüsrandı. sabah ezanından sonra tekrar ilk başladığım noktaya dönmeye karar vermiştim. daha ilk atışımda kamış hafif bir selam vermiş ama umursamamıştım ve diğer takımı yemlemekle uğraşıyordum. surf takımı attığımda spin kamış ikinci kere eğildiğinde hemen surf takımı sabitleyip çektim ve 15-17 cm arası 2 sargoz doldurmuştu iğnelerimi. biri iğneyi yutmuş diğeri ise yutmamıştı. yutmayanı incitmeden çıkartıp saldım. yutan için yapılacak şey iğneyi kesmekti ve yine gitti takım. herhalde 10 takım yaptım gece boyunca. ama olsun bu güzel hayvanın büyümesi için değerdi.

derken hava aydınlamaya yakın yemlere dokunan kalmamıştı. acaba avcı balık geldimi gelmedimi diye düşünürken birkaç kez daha yem tazeleyip attım ama nafile dokunan yoktu ve hava iyice aydınlamıştı.

saat 6 civarı oynak olmayınca at çek yapmakta kararsız kalmıştım. derken elemanın biri topun arkasına silikon yem takmış atçeke başlamıştı ve ilk atışında bir zargana alınca dedim vakit bu vakittir haydi atçek başlasın artık. oynak su üstünde olmayınca strike pronun izmarit (kupes) e benzeyen hafif dalarlı sahtesini kullanayım diye düşündüm ve 5 atışın sonunda tak tuk etti %4% allah allah burda takılacak birşeyde yokki dedim. sonuçta atçek ile daha önceden balık yakalamışlığım olmadığından nasıl olunca balık vurduğunu bilemiyor insan şaşırdım derken ve o müthiş ses cırrr ama çok uzun değil balık su üstü yapıverdi. uzaktan levreğe benzetince kalbim duracak gibi oldu ama akya yavrusunun galsamasına takılınca beyaz yeri su üstüne gelmişti ve yenecek ve kılı kılına limit dahilinde ilk balığımı akyamı almıştım. salsammı diye aklıma geldi çünkü daha önceden bu boyda yavru akya alanları eleştirdiğimden kendim ile çelişiyordum. ama tadını merak ettiğimden daha öncede hiç yemediğimden alıkoydum 32 cm. derken 3 atış sonra yeniden bir akya yapıştı birde hanıma lazım deyip onuda aldım. sonra 2 vuruş daha oldu onlar kaçtı ama çokta üzülmedim. muhtemelen onlarda akya yavrusuydu. 06:00 dan 06:28 e kadar 4 aksiyon epey heyecanlandırdı beni. balıklarımı oracıkta temizleyip evimin yolunu tuttum.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Gültekin, çok güzel bir av olmuş. :) Hem yemlinin tadını hem de atçekin tadını doyasıya yaşamışsın. :)
    Fotografların üzerine tıklayınca büyüyor ama raporda neden küçük gözüküyor?

Nice güzel balıklar dilerim. Saldığın balıkların karşılığı alınmış bir nevi.
    Bir vakitler de ispendek salmıştın.
    Dahası levreklere diyelim, rastgelsin...

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Avınız güzel ve oldukça heyecanlı geçmiş, tebrik ederim... :)

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim volkanım. darısı başına. her avda epey balık salıyorum salmaya gayret ediyorum dostum. olması gerektiği gibi. bundan sonra trofe olurlar inşallah

resimler ceptelefonun kamerası ile çekildiğinden öyle. yada image shack ayarları ile alakalı olabilir. ayarlırını bir kontrol edeyim bakalım. fotoğraf makinesini prenses nereye sakladı ise bulamıyorum.

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim. gece 1 ile sabah 5 arası sinir ve sıkıntı harbi olsada güzel ve keyifli bir avdı

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gültekin, belki faydası olur; ben tinypic veya resimup sitelerini kullanıyorum. Bende cepten çekiyorum fotgrafları bir sorun çıkmıyor. Senin sorunun image shack sitesinden kaynaklı olabilir.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Gültekin. Azminin meyvesini aldin sende sonuçta. Merak için limite uygunsa alikonulur tabi. Ilerde bu boy akyalari salacagina eminim. Daha irileri de denk gelir insallah

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    güzel yorumun için teşekkür ederim roy inşallah hepimize daha irileri denk gelir inşallah

9. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Yaşadığın heyecanın aynısını aktarmışsın okurken bende aynı heyecanları payylaştım. Tebrik ve teşekkür ederim hem anlatışın hemde balıkların için. daha büyükleri rastgelir inşallah

10. zeroplus

zeroplus umut tuna

tebrik ederim çok güzel balıklar ve heyecan bende bu akşam yoklayacam bakalım kısmet

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    balıkları yedinmi bilmiyorum:) çupralar daha lezzetlidir o balıkdan:hungry: bunun türlü türlü adı var.çıplak diye adlandırılıyor,yalderma gibi bir adı var.çatal kuyruk deniliyor..takıldığım mekanda var bu balıklardan.aynı boydalar.eti yavan oluyorhihi o gün bu gündür tutduğumu salıyorum geri:)

geçen haftalarda,gümüş balıklarını sıkıştırmışlar kayalıklara.bir türlü yol vermediler..bende bu esnada içi kurşunlu parlak silikon atıp dipte hoplattım,bir tanesi atladı ve kurtuldu:) ama tasmayı iyi atamadım.zira dip kayalıkdı,taktırma ihtimalim yüksekdi.
    heyecanlı geçmiş avınız..sizin oralarda kofalar var iri boyutta,,bu balıkları tutduğun yerde olur!;) bu balık tatlı su ağızlarını sever..

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ne avlamışsın ne alıkoymuşsun, onlar hele dursun bir kenarda. Şu cümlene çarpıldım Aytekin.

15-17 cm arası 2 sargoz doldurmuştu iğnelerimi. biri iğneyi yutmuş diğeri ise yutmamıştı. yutmayanı incitmeden çıkartıp saldım. yutan için yapılacak şey iğneyi kesmekti ve yine gitti takım. herhalde 10 takım yaptım gece boyunca. ama olsun bu güzel hayvanın büyümesi için değerdi.

"Balık iğneyi yutmuştu, yapacak birşey yoktu ve balığı alıkoydum" bu talihsiz ifadeyi okuyacağımı sanırken, takımı kaybetme uğruna balığı salmana selam duruyorum dostum. Yüreğine sağlık, amatörlükse işte bu, üstatlık ise en alasıdır.;) ;)

13. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Tek nefeste okudum Gültekin Abi.Tebrikler.
    Her zamanki o kaliteli avlarını yapmışsın.Cümlelerin bütün avcılara ders olmuş.

14. suat sert

suat sert suat sert

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    akya 25 kilo
    :thumb: güzel av şansın daim olsun avlak ne taraf :D

15. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Gültekin abi tebrikler :) Fakat yanlış görmediysem balıklar çatal a benziyor :D

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim rapor olsundan ziyade heyecanı paylaşabildiysem ne mutlu bana

herhalde şuan levrek minekop geliyordur diye umuyorum. rastgelsin

sayın üstad senin raporların çoğu salıvermek üzerine zaten. daha yemedim hanım ile prensesleri bekliyorum. burdada yavan diyen var çok lezzetli diyen var göreceğiz bakalım kofanalar eylül gibi olacak inşallah sabırla bekliyorumreeling ;)

eh abi kişi kimler arasında bulunuyorsa onlar gibi hareket etmeyi öğreniyor. güzel iltifatların için teşekkürler daha üstad olmak için bir kaç fırın ekmek yemek lazım idk

teşekkür ederim mert. inşallah sizlere daha irileri gelirde bu boyutları sizlerde salarsınız.salmakta yakalamak kadar zevkli

teşekkür ederim suat bey. payasta bir yer diyelim

yahu inanım bende anlamadım gitti geçen bir arkadaş bu konuya bir netlik kazandırmıştı resimli örnekli ama çatal değil sanırım uncle nokta koyar diye düşünüyorum

17. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Tebrik ederim,Gültekin kardeş çok güzel ve heycanlı bi av olmuş.Anlatımın zaten şahane,insan bi solukta okuyuveriyor.
    Umarım daha güzelleri ve irileri oltanda olur sağlıcakla kal.

18. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Takip böyle sürerse at-çek levrek de yakındır. Tebrikler...

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim kardeş. insan gaza geliyor o heyecanı tekrar hissediyoryazdıkça okudukça. inşallah daha büyükleri oltalarımızı süsler.

20. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    amin inşallah gelecek bu sene umutluyum şöyle trofe levrekten. çünkü kıyılar levrek yavrusu dolu. bu yıl saldığım ispendek ve daha ispendek olamamış 15 cm lik bebekler büyüyecekler elbet hepsi bitecek değilya :confused: herkes aynı şeyi söylüyor kıyılar 10 cm lik levrek yavrusu dolu diye