Hatay - Erzin balık avları ( 2 av birlikte )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

  1. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu yıl deniz yatmadı denize açılamıyoruz derken bu cumartesi meteoroloji beklediğimiz deniz durumunu gösterince hazırlıkları yapıp cumartesi gecesi erzin burnaz plajına doğru yola çıktık. yarım saat sonra plaja varınca kayınçoyu arabanın yanına bırakıp ustam ahmet abiyle ben midye çıkarmak için denize girdik ve sahil boyunca gezerek gece saat ikiye kadar midye topladık. arabanın yanına dönüp botu açtık, taban aliminyumlarını yerleştirdik ve o anda ustam '' aha ! '' dedi. ne oldu abi dedim, pompa evde kalmış dedi :eek: ne yapsak, ne etsek derken önce etrafa bakıp balıkçılardan uygun pompa aradık, bulamayınca da kayınçoyla ben arabaya atlayıp eve pompa almaya döndük. yarım saat gittik, pompayı aldık dönüyoruz bu seferde hatay, adana, osmaniye kavşağında bir tane zırhlı land rover, bir de sivil araç yolu kapamış projektörlerle bir şeyler arıyor. onlar müsaade verince yarım saat da dönüş yolu, saat oldu 03 : 30 botu şişir denize indir, saat 04 :00. yavaş yavaş açılımaya başladık ve çok şükür dedik, o an ustam '' bir yanık kokusu mu var ? '' dedi. idk evet, bu seferde keskin bir plastik yanığı kokuyor. motora bakarken aküye bakarken gördük ki elektrikli motora akım sağlayan kablo ısınıp erimiş :eek: haydaa, daha karadan 150 - 200 m ancak açıldık. biraz bekleyip kabloyu soğuttuktan sonra az daha gittik ama kablo hemen ısınınca kıyıdan yaklaşık 200 - 250 m uzağa demir attık mecburen. ustamla kayınço kürekle ilerleyelim dediyseler de ben ters rüzgar olur, akıntı olur vs. dönüşü de düşünmek lazım deyip vazgeçirdim. oltaları salladık reeling derinlik ancak 5 m var. :eek: daha kurşun tabana düşerken vuruş var, yem gitmiş ama balık yok. arada bir iki sivriburun gümüş ( silver sillago ) alıyoruz. elimizdeki yemler bitene kadar balıkları besleyip sevap kazanırken diğer taraftan da küfürler edip durumu eşitliyoruz. yem bitince ustam çapari yapalım diyor ama bağladığı çaparileri kardeşi aldığından hazırda çaparisi yok. benim çapariyi ona verip ben de sahte ile at çek yapmaya başladım. bacanak tek tük kıraçadan sardalya yavrusundan yakalamaya başladıysa da balıklar küçük, hatta sardalyaların bazısı akvaryum balığı iriliğinde. sabaha kadar yaptığımız avda ömrümde gördüğüm en küçük mırmır, çipura, sardalya, mercan balıklarını yakaladık. çok fazla çipura vardı, çift çift geliyorlardı ama en kabası 15 cm idi. hatta balon balıkları bile 10 - 15 cm. idi. alıkoyduğumuzun belki üç katını saldık. içlerinde balık denecek sadece birkaç tane 20 - 25 cm.lik mırmır, bir kaç istavrit ve biraz gümüş vardı. bir de iki de bir oltama takılan kafası vantuzlu asalak balık. beğenmediğimiz gümüşler bu avda tabiri caizse altın olmuştu bizim için. fotoğraf çekmeyi çok seven biri olarak sıkıntılı geçen bu avda sadece vantuzlu balığın fotosunu çekmek geldi içimden, bir de benim payıma düşen balığın.

    yemlik kum midyeleri

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    eve gelince hanım hep siz gidiyorsunuz denize, biraz da bizi götürün diye sitem edince, gece yaptığım ( aslında yapamadığım ) avın rövanşı için bir şimşek çaktı kafamda hihi peki öyleyse pazartesi de sizi götüreyim dedim :D hanım ablalarını da aradı ve dayım ( aynı zamanda bacanağım ) yengem, ustamın eşi olan diğer baldızım çor çocuk vs. iki arabayla gitmek üzere sözleştik. ama ben şart koştum, sabah yatmak yok, saat en geç 6'da hazır olun dedim, hem güneş yakmadan suya girin, yüzün, hava ısınınca da döneriz dedim. tabi planlar gizliden gizliye hep balık avı üzerine ;) dediğim gibi erkenden burnaz plajına vardık ve bizimkiler çay demleme, kahvaltı hazırlama işlerine girince, henüz suda kimse yokken ben hemen rover 98'i alıp suya yanaştım. biraz attıp çektim, bir kaç saldırı olduysa da birisi zargana, diğerleri ise küçük levrek ve çatalkuyruklardı. o ara sahile oldukça yakın geçen bir balık sürüsü gördüm. hemen roveri kaldırıp bir yıldır suya inmeyi bekleyen 4 tane tüylü çapari iğnesi ve arkasında şeffaf simli raglou bulunan çapariyle, çam ağacı kabuğundan kendi el yapımım olan ama hiç test etmediğim çapari mantarını çıkardım. o arada balık sürüsü de hareketlendi, sanırım avcı balıklar sıkıştırıyordu. hemen suya girip 30-40 m. kadar ilerledim ve çapariyi sürünün arkasına düşürdüm. sürünün içinden geçerken bir şapırtı oldu ve olta ağırlaştı. kıraca istavrit olduğunu sandığım balıklar iğneyi doldursa da çekerken hesi geri döküldü, sanırım çok küçüktüler. yine de eğlenmek maksadıyla attım ve o anda balık sürüsünü sıkıştıran zargana çapariye yapıştı, kurtuldu, tekrar yapıştı, kurtuldu ve bu şekilde bir keç kez takılıp kurtularak önüme kadar gelip döndü, güzel bir zarganaydı. sonraki atışlarda ise bu zarganadan daha küçük, 60 cm.lik bir zargana oltaya takıldı. suyun içinde kendimi yaralamamak için dışarı doğru yürüyüp balığı karaya aldım ve o anda çapari ile avlanmayı neden sevmediğimi hatırladım. çapari iyice kördüğüm olmuştu. epeyce bir uğraştan sonra çözüp balığın fotosunu çektim ve bizimkilerin şaşkın bakışları arasında suya iade. sonraki atışlarda çok sayıda ispendek takibi ve saldırısı var, sonunda birisi muradına erip çapariyi kapıyor. o da bir boy fotoğrafı çektirip saatte 1500 km hızla geldiği yere dönüyor :) sonrasında kahvaltı molası.

    bu benim yaptığım çapari mantarı, bizim buralarda 5-6 iğneli çapariyi bu şekildeki mantarın arkasına kuyruk şeklinde bağlarız. kurşun kullanmadan mantarın içine gömülü kurşunun ağırlığı ile atarız. mantar tıpkı popper sahte gibi çalışır. bu sese gelen balıklar mantarın arkasında gelen çapariye saldırır

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    kahvaltının ardından bu çapari işi bana göre değil deyip farklı arayışlara giriyorum. kıyılar insan dolu, balık açıkta. açığa nasıl ulaşırım derken aklıma 12 gr. maria light jig geliyor. bizimkileri dayımla bırakıp insanlardan biraz daha uzakta bir yere gidip 40 - 50 m. suya girdim. bizim kıyılar çok sığdır, yavaş yavaş derinleşir, su ancak göbeğime geliyor. atabildiğim kadar uzağa atıyorum ve tabandan havalandırıp kamışla vurarak hızlı tempoda çekiyorum. aslında bu konudaki bilgim youtube'da izlediğim videolarla sınırlı. o ara bir vuruş var ama alamadım. biraz daha gayretten sonra bir anda oltaya hafif bir şey takılıyor. önce yosundur diyorum ama sarmayı bırakınca kafa atıyor. hemen sarıp baktım, neredeyse jigle aynı boyda bir çatalkuyruk :eek: yerimi değiştirmek için tam hareket ederken baktım ki gideceğim yere 17-18 yaşlarında bir çift geldi. onlar da benim gibi sakin yer arıyorlar, ama farklı sebeplerden :D mecburen ben aynı yerde devam ettim. arkası arkasına küçük vuruşlar, büyük vuruşlar var. ara sıra güzel balıklar takılıyor, kurtuluyor. sanırım onlar zargana. arada birkaç tane daha küçük çatalkuyruk yakaladım. epeyce sonra benim gideceğim yerdeki çift yüzme! işini bitirip gidince oraya ilerledim. oranın önü nisbeten daha derin. daha ilk atışta jigi tabandan havalandırdım, sonra ikinci kere havalandırırken bir anda zınk dedi ve olta gelmedi. reeling hemen arkasından sakin ama güçlü kafa atışlar başladı. kendi kendime zargana olsa su üstünde zıplamaya başlar, akya veya çatalkuyruk olsa aldığı gibi gitme telaşında olur, olsa olsa levrektir diyorum içimden. ama göbeğime kadar suyun içindeyim, kepçe arabada. bu durumda iri bir balığı suyun içinde çıkarmak çok zor. balığı kucaklayamam, ya balığı kaçırırım, ya iğne bir yerime geçer. misinaya boşluk vermeden, hem yavaş yavaş sarıp hem de geriye doğru yürüyerek dışarı çıkıyorum. balık kıyıya 15-20 metre mesafede ama hala kendini göstermiyor. sakince acele etmeden balığı almaya uğraşıyorum ama o anda balık kıyıdaki sığ alana gelmenin paniğiyle hızla sağa sola yüzmeye, sertçe kafa vurmaya başlıyor. veee hem iğnenin küçük olmasından, hem de jigin ağırlığından istifade ederek oltayı ağzından fırlatıveriyor. işte o an yıkıldığım an cyrr arkasından tekrar suya girip ya 3'lü, 5'li gezen akya grubuysa deyip tekrar aynı yerlere atıyorum ama '' yiğit bin yaşar, fırsat bir düşer '' hesabı başka balık yok. tabi sonraki 3. atışta yakalanan küçük çatalkuyruğu saymazsak. bu olayın 10 dakika sonrasında bizimkiler işaret edip gidelim diyorlar. ben de kaçan balığa '' seni tanıyom olum, senle sonra görüşeceez '' :D deyip kafamı sallaya sallaya arabaya döndüm.

    burdan çıkardığım sonuçlar:
    - sanırım burnaz plajında shore jigging yöntemiyle balık yakalayan ilk kişiyim.
    - bundan sonra maria 12 gr. ima gun 20, ima gun 40 gr. jiglerime daha fazla şans tanımalıyım.
    - bu sistemle bir kaç deneme yapmama rağmen ilk kez balık yakaladım ama 10 cm.lik balıklardan kg.lık balıklara kadar pek çok balığı tahrik edebildiğime, üstelik de balığın kestiği saatte bir kısmını da yakalayabildiğime göre ( hem de hepsini ağzından ) çekiş hızım ve şeklim doğru :thumb:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Levrekci33

    Levrekci33 Deniz

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    287
    Şehir:
    Mersin
    Aksilikler üst üste gelmiş neyseki yinede güzel bi av olmuş tebrik ederim :)
     
  3. bulut1383

    bulut1383 ilyas

    Mesajlar:
    1.235
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    lüfer
    rus ata sözü derki dertler geldimmi tek tek gelmez hepsi birden gelir seninkide o misal
     
  4. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :clap2: :clap2: :clap2:

    Tebrikler Bilge, harika bir rapor yazmışsın.
    Bu kadar keyifle okuduğum, yakın zamanda bir rapor yok desem yeridir.

    Hem çok güzel karelerle sunmuşsun, hemde gayet samimi. :)

    Bu güzel raporun için teşekkür ederim.

    Vantuzlu balığı da ilk defa görüyorum. Onun cinsi neki öyle... ???

    Bot olayı da nasip olmadı mı olmuyor, vardır bir hayır. :)

    Atçekle bayağı balık yakalayıp, heyecan yaşamışsın ama
    Levrek yavrusu desen, diğer balıklardan daha bir başka güzel geldi gözüme. Bakışları cin gibi keratanın ama gafil avlanmış. :) Neyseki sana avlanmış.

    Nice güzel, ebat olarak çok daha iri balıklara...
    Rastgelsin... :) :D
     
  5. orhan1969

    orhan1969 Orhan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    1.566
    Şehir:
    ADANA
    Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Annemin Dayısının kızları haklı :) hep balık,hep balık olmazki :D

    Kardeş inşallah eylülden sonra beklediğimiz balıklar gelmeye başlar,

    Hepinize selam ve sevgiler.
     
  6. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O vantuzlulara kılavuz balığı deniyordu herhalde. Genelde bir başka balığın yanından, sırtından, boynundan tutunarak yaşamlarını sürdürürler. Bir çeşit "asalak balık" yani. Garip olan ise işte bu avda olduğu gibi oltaya gelmeleri, böylesi ender görülür bir durum.:)

    Tebrik ederim Bilgeciğim.. Bereketi ve tadıyla gönlündeki avlar olsun inşallah.:)
     
  7. Levrekavcısı

    Levrekavcısı Levrek Avcısı Ali Abi

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    Hatay-Dörtyol
    Alttaki resimlerdei sahte güzelmiş. Jig mi yoksa su üstü mü acaba ve markasını öğrenebilir miyiz. Teşekkürler
     
  8. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Bilge dostum raporu okurken içim kıyıldı. allah sabır versin ne o öyle geceden başlamış ertesi güne sarkmış aksilikler. buna rağmen güzel aksiyonlar yaşamışsın. bende gördüm bu sene yavrular geçmi kaldı ne bu sene sardalyaya dönünce birkaç porsiyonluk çupra aldım ama genelde yemler tükenip balık yakalanmıyor. sebebini boru kurdu ile yanımda avlayandan öğreniyorum çupralar daha 10-15 cm arası. benim iğneler büyük. levreklerde aynı boyut onuda benim oltama takılan bebelerden biliyorum. demekki bu yıl yavru zamanı olarak geçecek inşallah seneye büyür keratalar
     
  9. alişan

    alişan Alişan

    Mesajlar:
    615
    Şehir:
    İskenderun
    En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    güzel bir rapor olmuş. sonunda yine bir bilgekan klasiği olmuş. bir şey kaçmış. bence belki de akyaydı. akyalar açıktan kıyıya gelmiş diyorlar. ne vardı şuraya koyaydın resmini.
    gerçi koyduğun resimler süper. bizim midyenin internetteki en güzel resmini koymuşsun. çatalkuyruk çok güzel, altta deniz mükemmel. hele o ispendek yok mu. sanki pusetteki şirin bir bebeğe hıçık ! hçk ! yaparsın ya o tür şeyler hissettim resme bakınca.

    Bir de pedofili olanlar var. sen de görmüşsündür, yanında yönünde bir sürü herif bir çanta dolusu o senin tuttuğun bebek levrekten eve götürüyor. kavga etsen başın belada. jandarmaya desen geliyor bakıyor geri gidiyor çoğunca... balıklardan ziyade bu aralar halkın can güvenliğiyle daha bi meşgul gibi.

    vantuzlu balık bit balığı. 2011 haziranında botumla ilk açılışım. kıyıdan iki yüz metre açıldım. aşağı karidesi bıraktım ve ev-vetttt ! kocca bir balık geliyordu. dedim ulan ne gerek var bin metre açılmaya, aha iki yüz metrede balık var diyorum inanmıyorlar, var işte, aha, oh yeah, oh baby derken misinayı hafifçe çekip bir de baktım iğne bota saplanmış gibi eyvah dedim. misinayı takip ettim, parmağım bir organizmaya değdi. değince organizma ve ben irkildik, organizma görünür oldu. Bu ne lan deyip balığı bota aldım. iğneyi ağzından çıkarırken, yarım kiloyu geçkin bu balığı olsa olsa atarım ben dedim. görür görmez bu balığı yemeyi insan hiç düşünmüyor. Hani bi kıza teklif edersin de, cevaben ay sen çok iyisin, ben seni kardeş gibi gördüm, arkadaş gibi yani der ya. sen de cevaben keşke kötü olsaydım. o zaman beni isterdin dersin ya :) ondan dedim balaa anlayacağınız.

    Geçen ay ise bizim Halille bottuğumuzda, dipte şişkin bir balık, cinsini seçemiyom, gerçi su berrak ama, çok değil. bilmiyorum. tepeden lüfer mi olsa, tavuk balığı mı ? tek balık ama. sürü değil. belki de balon, belki de bilemiyom. karadeniz avcısı dartvader miydi arkadaşın tavsiye edip durduğu buz beyazı minicik bi strike pro var. bu renk kodu sanırım eg 005 olabilir ki tüm strayklarda bu renk oluyo. o öyle duruyo suyun yüzeyinde. ona saldıracak oluyor. niyetleniyor. bot var, halil var, ben varım. ona rağmen jaws gibi tavaf ediyor sahteyi. üzerine sardalya parfümü sıksaymışım tamammış. Halil dedi ki abi atıver el oltanı. karidese vursun. alalım. atıverdim. üç saniye içinde oltaya yakalandı. Çektim bit. su yüzeyine bir metre kala al dedim. oltayı Halil aldı. fakat benim üzüntümü ve sinirimi gördü. sonradan Halil o kadar güldü ki. Hala gülüyor. Çocuğun botla ilk açılışı. Bir kiloya yakın bir balığı tutup da sinirlenen seni gördüm diyerek kahkahalar attı. balığı son bir metrede kendisine verdim zevkini alsın diye. çekince kendisi de idrak etti balığın yenmeyeceğini tabi. Benim gafletim şu noktada oldu. Bit takıldıysa takıldı. Benim hedefim bit değildi. Böl biti ikiye, at suyaydı. Önemli olan o şişkin balığı almaktı. Bit önce davrandı. İkinciye de bit geleydi. Ama üçüncüye o şiş balık gelirdi belki. benim hatam bu oldu. Bitin nefretinden şiş balığı unuttum. Ama o kadar emindim ki o aç ve saldırgan balığın geldiğinden oltama. tecrübesizlik işte. hani türk golcüleri üzüntüyle iki elinin arasına başını alır, o anda top bir daha önüne gelir, bir şans daha doğar fakat iki elinin arasında olduğu için yeni pozisyonu da kaçırır ya. ondan işte.

    Halilden ne öğrendim. Çocukluğu arsuzda geçmiş. İskenderunda bunlar tavuk göğsünü balkona koyarlarmış. lassstik gibi ederlermiş. tütsülenmiş t.g. :) iğneye tak, hayatta çıkmaz dedi. ta ki yemi, ehli ısırana kadar. minik balığa prim vermez dedi. limit altı balıklar iğneye ulaşamaz dedi. Kaç santime kadar ayarlı sertlik dedim. güneşte kaç gün beklerse 25 cm lik sargoz tutar, bir gün eksik beklerse 20 cm mi tutar dedim. :) ilahi Halil.

    Ailemden kimse duymasın. Balık sevdası bayram seyran dinlemiyor. Halille bayram gecesi de de bottuk. Burnaza gittik yine. Midemi üşüttüm. Çünkü kuyruk doğmuş, artık geceler üşütmeye başlamış. su midemi üşüttürdü yani. o gece arkadan daiwa saltiga minnow gezdirdim bottan. keşke diyorum şimdi kupes strike pro gezdirseydim. neyse. ne yakalandı bil. Buz mavisi bir deniz anası.
    -Deniz anası sahteye vurur mu ? yok amma o kalamardı.
    -Çeke çeke her tarafı eridi, bir tek başı kaldı. Bu benim yorumum tabi. yorumum doğru mu ?

    Başarılı avlar dilerim

    Tüm Türkiyeden ve dünyadan arkadaşlara Not: Zarganayı unuttum. Bizim buralarda zarganayı kimse tutmak istemez. Tutan sinirlenir. Nedendir bilinmez. Bir gün iki tane atçekçiye rastladım. Birisi iki, birisi bir olmak üzere üç tane kol gibi zargana hediye ettiler. Temizlerken anladım niye verdiklerini. Eti de yok. Bence bu hayvanın limit boydakileri yenebilir ve lezzetli olabilir. Büyüklerini sal gitsin.
     
  10. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler, daha iyileri size gelsin
     
  11. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    buna da şükür, Allah beterinden saklasın. dün haberlerde gördük 4 tane genç tekneden düşüp ölmüş, Allah rahmet eylesin.
     
  12. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkür ederim, inşaallah sizlere daha güzel raporlar yazmak nasip olur.

    kıyılarımızın bu kadar insan arasında, balıklar küçük de olsa böyle aksiyon yaşatması güzel bir olay. bu 20 -25 cmlik levreklerden avlamaya uğraşanlar epeyce de avlıyorlar ve kesinlikle salmıyorlar. hayvanlar bir kez bile yumurta bırakmaya fırsat bulamıyor, sonra da ne oldu bizim denizlerimize diyoruz.
    vantuzlu balık asalak bir balık, büyük balıklara yapışıp yol alır, onların yiyecek artıklarından beslenir. hemen her avda yakalanıyor. vantuzu o kadar güçlü ki bota değer değmez yapıştı çıkaramadım, kendiliğinden bırakmasını bekledim.
     
  13. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    abi senin dayı kızlarını sürekli denize götürüyorum ama araya ramazan girince boşluk vermiştik :) sakin bir yere götürürüm, onlar suya girer ben de az ilerde oltamı sallarım, onlar artık yeter eve gidelim diyene kadar devam.

    inşaallah bol balıklı günler yakında,

    selamlar
     
  14. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkür ederim, Allah sizin de gönlünüze göre versin

    bu asalaklar oltaya yakalandımıydı, canlı olarak suya attığınız sürece döner dolaşır bir daha yakalanır. bu yüzden bu balığı kısa aralıklarla defalarca yakaladım.
     
  15. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    resimdeki maria light jig 12 gr. renk kodu BLH, ancak bu avda biraz küçük kaldı. elimde ima gun 20 ve 40 gr jigler de var, daha derin yerlerde onlara da şans tanıyacağım. çünkü ağır oldukları için tabana takılma riski yüksek. keşke her yer burnaz sahili gibi kum olsa :)
     
  16. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bot avı, aksiliklerden dolayı hiç zevk alamadığım bir av oldu. bu yüzden de mini mini mırmırların, çipuraların, pembe üzerine mavi ışıltılı mercan yavrularının resimlerini de çeksem iyiydi ama içimden gelmedi :( güzel olan tarafı ise şu. kaliteli cins balıkların yavrularından bol miktarda mevcut, inşaallah büyüyünce oltalarımızı ziyaret ederler.
     
  17. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    midyenin resmini çekerken sen aklıma geldin, hep lafı geçiyor ama resmi yok diyorduk, şimdi oldu. balık kaçırma konusunda haklısın, inşaallah bir daha ki sefere hakem penaltımı verir de şutu gole çevirip güzel bir paşanın resmini şuraya koyarım.

    bol ve iri balıklı avlar dilerim.
     
  18. Senol_Temur

    Senol_Temur Senol

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.041
    Şehir:
    Astana - Kazakistan
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel balıklar . O ilk resimdeki balığın üstünden Murat 131 geçmiş herhalde :p .
     
  19. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler, bunlar hep çerezlik oldu, doyurucu bir av yapamadım ama hiç av yapamamaktan iyidir. o araba ezmiş balıkta bir güç var insanı hayrete düşürüyor. bir ara o vantuz bota değdi çıkarmaya gücüm yetmedi.
     
  20. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    inşallah dostum inşallah bende bu sene bol yavrulardan çok umutluyum hele o pembe üzerine mavi ışıltılı antenli mecan yavrularını kıyılarda bile görmek hatta oltamı ziyaret etmeleri beni bu yıl ziyadesi ile memnun etti