Yeni Tebliğ'de Cevap Arayan Sorular?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hayır öyle bir yorumum yok. İçerik dolayısıyla yeri gelmişken bir hatırlatma yapmaktı amacım. Bilen/ farkında olan için sorun yok zaten.:)

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Fatih abi selamlar.
    Yasağın amacı yemlik balıkların bir yerden başka bir yere nakline engel olmak ise. aynı avlakta yakalanan gümüş vs gibi balıkların yem olarak yasaklanmasının mantığını anlayamadım.
    Tebliğe göre. aynı avlakta da olsa başka bir yerden nakilde olsa kolyoz inci balığı dışındaki balıklar yem olarak kullanılamıyor. Mesela gümüş serbest iken yeni tebliğde bu da yasaklandı. Yani aynı avlaktan yakalasanda yasak başka bir yerden nakil etsen de yasak! Benim bu yasağı aklım almıyor işte.
    Aynı avlaktan yakalanan bir israil yavrusu veya gümüş neden canlı yem olarak kullanılamıyor?

3. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    değişken enson hangisi balık tutmuş ise...O
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Bunların hepsi uygulamadan yoksun tamamen kitabi bilgiye sahip insanların yasayı cıkarmasından kaynaklanıyor.Bu yasalar vedat abimiz gibi bu işe gercekten gönül verilmiş kişiler tarafından yapılmalıdır.

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Toplantıda benim izah ettiğim durumu anlatan bir raporla beraber konu görüşmeye başlanıyor.Her katılımcı konunun ciddiyetine vakıf oluyor.Bu konuda ne tür önlem alınabilir tartışılmaya başlanıyor. Önce,canlı yemin taşınması yasaklanıyor.Sonra bir katılımcı (genelde konuyla alakasız,işi başından aşkın,bakanlığın boşta bulup yolladığı üst düzey bürokrat takımından) '' YAHU NASIL DENETLEYECEZ,BU KONUDA NE EĞİTİMLİ PERSONELİMİZ,NE DE YETERLİ SAYIDA KADROMUZ VAR.DENETLEMEK MÜMKÜN DEĞİL.O TÜR BU TÜR ,ŞU BALIK BU BALIK ZOR , YASAKLAYALIM TOPTAN GİTSİN'' diyor.
    İşi bilen katılımcıların itirazı sonucu,bir orta yol bulma adına senin de dikkat çektiğin gibi avlağın içindeki istilacı bir balığın bile yemlik olarak kullanılamadığı bir ucübe ile karşı karşıya bırakılıyoruz.
    Zamanın birinde,şu okullar olmasa ne güzel yönetirdim bakanlığı diyen milli eğitim (maarif vekili) bakanına sahip olmuş bir geçmişimiz olduğunu unutmayalım.
    Bu tür platformlarda konunun yanlışlıklarını dile getirmekten öte şu an yapabilinecek pek bir şey yok.
    Kanunlara uyanlar için bu durum sıkıntı,avlakları kaplayan bohçacılar için ise, pek bi sıkıntı yok.

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Yazdıklarına aynen katılıyorum Fatih abi. Gerçek amatörler için sıkıntılı bir durum. Diğerleri içinse dediğin gibi pek sıkıntı olmaz.
    Bundan sonra canlı yem yerine ölü yem ya da fleto kullanacaz artık. Başka yapacak birşey yok.

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Nuri bey,ticari balık avcılığını düzenleyen 3/1 nolu tebliğin 47-3 numaralı maddesine göre akarsularımızda ticari avlanma yasak.Kanuni yönden kaygılanacak bir durum söz konusu değil.Uygulanıyormu ayrı konu.
    Alabalık konusu hassas olduğunuz bir konu sanırım.Ticari tebliğ,bu konuda geniş önlemler almış,bir çok il de tamamen yasaklanmış(ERZURUM DAHİL).Önemli ulan uygulanması bence.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Elbette ki hayır.

Uymak/uygulamak körü körüne yapılsın demiyorum. Yanlışı eleştirebiliriz, sorgulayıp doğrusunun ne olması gerektiğine dair çıkarımlarda bulunabiliriz. Çeşitli yol ve yöntemlerle kamuoyu oluşturup bunu ilgililere bir şekilde ulaştırabiliriz hatta dikte edebiliriz. Ancak bu da yine hukuki yollarla sağlanır ve burada sorun yoktur. Buradaki sorun; hak aramada kişisel yaptırımlara yönelip yönelmemeyle alakalı. Hiç bir güç hayatın tüm işleyişini yanlışlarla kayıt altına alamaz, bu mümkün de değildir. Eksik vardır, hatalı olan vardır, yamuğu-çürüğü vardır ancak tüm yasa sistemine böyle bir kılıf uydurulamaz. Mücadeleye devam, dediğim bu.

8. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Yok tum yasa sistemine bişey dediğim yok sadece bazı yasaları yanlışlıgından ve birçok yasanın da takipsizliğinden şikayet ediyorum.Yaptırımının olmamasından şikayet ediyorum.Birde şikayetle kalmayıp o doğru olmadıgına emin olduğum yasakları da fazla kaile almıyorum.Bu ama tamamen benim tercihim.Saygılarımla efendim...

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Güzelim Beyşehir gölüne önce sudak aşıla,sonra gümüş.Yıllar geçince yaptığın yanlışı farket.Sudağı ekolojik açıdan potansiyel zararlı,gümüşü ekolojik açıdan zararlı ilan et.
    Göle elinde oltasıyla üç beş balık tutup stres atmaya çalışan KONYALI MUSTAFA kardeşimize o gümüşleri sudak avında kullanamazsın de.
    Ekmeklemi tutacak kardeşim,''EVET SEN!!! ŞU MADDEYİ HAZIRLAYAN,OY VEREN,ÖNEREN SEN!!! SANA SORUYORUM!!!''

Bu ne perhiz ,ne lahana turşusu!!!

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Haklısınız ancak, lafını bile etmemeliydiler. Hele bak, bu nadide ve türü tehlike altında bulunan bu mücevherler alınıp-satılan bir meta olarak görülüyor devlet nezdinde? Doğal alabalıklarımız fiilen tezgaha çıkarılmasa da potansiyel olarak tezgah balığı olarak görüldüğü sürece bunu kabullenmeyeceğim. Böylesi bir anlayış devam ederse yarının ne getireceğini kimse kestiremez. Aha işte Abant, hali ortada. Gözbebeği gibi korunması gereken endemik bir tür yokoluşun eşiğinde ve fakat hiç bir tedbir yok.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Kaale almamak kişi tercihidir ancak başına da iş açma derim. Her neyse;

Saygılar bizden gubani.:)

12. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Yok efendim daha öncede belirttiğim gibi,zorunlu kaldığım da ben de polyanaclık oynıyacagım.Fakat onun dısında abuk subuk tebliğler bana bişey ifade etmiyor.Ama haklı tebliğlere asla bişey demiyorum.
    Bu şunu da doğur masın tırıvırıcıda e kardeşim tırıvırının da yasaklanması bana saçma geliyor deyip atar demek değil.Benim karşı oldugum durumlar denenmiş,tecrube ,deneyimve gözlemler sonucunda kararverilmiş itirazlardır.Ve doğaya ,doğal canlı yasamına,ekolojik duzene hiçbir zarar veyahut en az zararı vererek avlanma yöntemidir.Saygılarrr..