hatay - dörtyol barınağından balıksız av raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu gün için balığa gitmeye niyetlenip akşamdan hazırlığımı yaptım. kararlıyım, küçük balıkla uğraşmayacağım, ya büyük balık ya hiç. makinamda sarılı misinayı kontrol ettim, örgü misinanın ucundaki leader misinayı beğenmeyip kestim. önce klipsi doğrudan örgü misinaya bağlamayı düşündüm, ama sonra vazgeçip 0,28 asso DS florokarbondan 1 m. kadar bir leader bağladım. var gücümle çekerek düğümleri kontrol ettim. sabah ezan okunurken kalkıp yola düştüm.

dörtyol barınağına varıp oltayı suyla buluşturmam saat 6'yı buldu. ama benim planladığım yere gecen birisi gelip 4-5 tane yemli olta dizdiğinden farklı bir yerden atıyorum. bubble pen 80'le başlayıp rover 98 ve bubble walker'la devam ettim. bir saat kadar su üstü attım ama hiçbir takip ya da aksiyon yok, hatta barınak içinde balık kovalamacası da yok. oysa o kadar şartlanmıştım ki kepçeyi açıp ayağımın dibine koydum, hatta arabanın bagajında köpük kutu ve içerisinde buz bile hazır :)

sonra ümidimi kesip strike pro 206A kupes taklidi sahteyi denedim. çantamda ne kadar sahte, silikon, jig, kaşık derken bir saat daha geçti. sabah olmayan balık bu saatten sonra hiç olmaz dedim ama gene de bir taşın üzerine oturup bubble pen 80 hd13'le yavaştan yavaştan WTD yaparken bir taraftan da burnaz plajına gidip hafif jigle çatalkuyruk bebesi mi yakalasam diye düşünürken bir anda sahtenin tam altından kurşun gibi bir şey çıkıp bir anda sahteyi tamamen yuttu. otuduğum yerden nasıl kalktığımı bilemedim. makinanın kalaması 1-1,5 kg civarı balıklar için ayarlı olduğundan misina habire boşalıyor. kalamayı hafifçe sıkıp bir taraftan misina boşalıyo, bir taraftan da sarıyorum. balık habire misina sağmasına rağmen fazla açılamıyor. makinada 300 m. misina var, gerekirse akşama kadar balıkla oynarım, ama bir sıkıntı var. dörtyol barınağında avlananlar bilirler, barınağın giriş kısmında sabah saatlerinde sürekli tekneler girip çıkar ve çok yakınınızdan geçerler. bu yüzden bazen misinalar pervaneye kapılır. bu yüzden çok misina verip balığı açığa göndermek de istemiyorum.

birkaç dakikalık mücadeleden sonra balık biraz yoruldu ve sakinledi. bundan da cesaret alıp, 0,12 örgüye ve 0,28 assoya güvenerek kalamayı az daha sıktım ve balığı zorlamaya başladım. tahminimce kendime 10 - 15 m. kadar yaklaştırdım ama hala ne olduğunu, boyutunu göremiyorum. o ara balık yeniden hareketlendi ve bir anda öyle bir fişekledi ki ilk kez bir balık karşısında güçsüz olduğumu hissettim. kalama, misinayı biraz zorlayarak da olsa bırakmasına rağmen küt diye bir ses geldi ve misina boşaldı banghead banghead banghead eyvah dedim işte bu an yıkıldığım an, dizlerimin bağı çözüldü. kesin düğüm patladı diye düşündüm, ama misinayı toplayınca gördüm ki leader misina nasıl kopmuşsa düğümden değil, düğümün 50 cm kadar ilerisinden kopmuş. yapacak bir şey yok, baharda barınağın tabanına spin takımı gömmüştüm, şimdi de ucuna bir sahte gönderdim dedim eksik kalmasın. o ara sürekli balık kaçırmalarıma takılan Alişan aklıma geldi ve telefonla arayıp klasikleşen kaçırmalarıma bir yenisini daha eklediğimi haber verdim :)

sonra hemen yeni bir klips bağlayıp roverle devam ettim. az sonra kol boyunda iki balık jet hızıyla sahtenin sağından solundan dolanıp sahteye bir takla attırdıysa da iğneyi oturtamadım. bunu gören yandaki arkadaş hemen kamışa bir zargana topu takıp arkasına da bir silikon takıp atmaya başladı ama daha acemiymiş, bir iki atıştan sonra topu ve silikonu suda bırakıp ordan ayrıldı. ben de hemen onun yerine kondum. aslında saat 10'u geçiyordu ama ben şansımı zorlamalıydım. bir süre rover denedikten sonra bubble walker'a geçtim ve saat 11 oldu. bu saatte artık balık olmaz derken bir buçuk ay önce satıcının ısrarla abi bunu al, ben de kullanıyorum dediği ve bir deneme yüzüşü haricinde çantadan çıkmayan strike pro popper aklıma geldi. maksat değişiklik olsun.

sahte, rapala skitter pop'a benzer, kurbağa gözlü, nar çiçeği renginde. işin doğrusu almasına aldım ama iş yapacağına inanmadan aldım. sahteyi ilk atışta daha kamışı 3. vurdurmada yine 2 adet kol boyunda akya vurup havaya zıplattı, hemen sarmaya devam etmek istedim ama iğne misinaya dolaşmış. 2. ve 4. atışta da hemen 2'li, 3'lü grup halinde akyalar sahteye saldırıyor, ama yemiyor, sadece ilgilerini çekiyor ve burunları ile çarpıyorlar. gerçi o esnada biri takıldı ama bir kafa atışta sahteyi fırlatıverdi. ilk 4 atıştan 3'ünde saldırı olduktan sonra bu saldırılar aralıklarla 12 : 15'e kadar sürdü. bu saatten sonra aksiyon bitti ve ben de mesaiyi bitirdim.

bu zamana kadar tatlı suda ve denizde avladığım balıkların büyük bir kısmını at çekle yakaladım. genelde 0,20 - 0,28 arası misina kullandım. 0,20 ile 3 kg.lık alabalıklarla mücadele ettim, hatta iğnelerimin açıldığı oldu ama hiç balığın ağzında misina kırmamıştım bu da bir ilk oldu idk

akyaların ilgisini çeken sahta aşağıda. ( akyaların resmini koymak isterdim ama olmadı işte, kısmet değilmiş :D ) river2seabubble walker'la kıyaslandığında çok az su atıyor ama kamışı her vuruşta plop plop diye derinden bir ses çıkarıyor. sanırım balıkları çıldırtan da bu sesti.

2. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Bilge ağabeyim, her ne kadar tuzlu suda olta atmayı sevmesemde raporunuzu zevkle okudum. Olur ya nasip değilse eğer günlerce denesekte olmuyor. Nasip değilmiş. Bir daha ki sefere inşallah :)

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    muhtemelen senin misinayı kayaya sürtürdü ve kesildi:)
    resimlediğin sahtenin aynısı r114b kodlu olanı var bende ama popper ağızlı deyil.gagasız su üstü,popper diye geçiyor ama.ne wtd si iyi nede popper tarzı çekişi,zira ağız kısmı havada kalıyor..senin kinin az su sıçratmasıda bu sebebden..bende ilk denediğim gün 7 8 kez akya takibi almıştım geçen yıl hemide öğlen vakti:) amaç sahte nin yüzüşünü test etmekdi..
    geçmiş olsun.bir dahaki bahara kaldı artıkhihi zira böyle balıklar her zaman denk gelmiyor:)

bu arada yazını okumak biraz zahmetli,3 4 satır yazıp boşluk bırakıp yazarsan.gözlerimiz yorulmaz..okuyucusu daha çok olur..

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Biraz zor okudum ama değdi. :) Güzel bir rapor Bilge, eline sağlık.
    Akyalarla mücadele zevkli olmalı. :)
    Balığı kıyıya alamasanda mücadelesi yeter.

Nice güzel avlara, rastgelsin... :)

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    İnşallah akyaları da koyarsın. Hatta öyle ki, solungacına bileğini sokup kayaya yatırdıktan sonra yanına uzanıp poz bile verirsin.
    Benim sorum ise, geçen hafta perş cum cte paz dört gün ben atçek yaptım ne bir taakiiip, ne bir akya geldi. Deli oldum. Ben memleketten gidince yine saldırılar takipler gırladı iyi mi.

Anlat, yakalamasan bile anlat kıyı hikayelerini de, tıı rool cüü leeer çat laa sın, gır gır cıı lar çat laa sın !

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    inşaallah, daha güzelleri sana rastgelir. benim de 7-8 yıllık bir alabalık avcılığım ve yanında turna ile tatlı su kefali avcılığım var. ama şu an yaşadığım yer itibarı ile denize döndük mecburen :)

7. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben de senin gibi düşünüyorum, çünkü dalgakıranın önünde çok büyük kayalar var. balık o gerginlik ve süratle bir kayaya sürttüyse anında koparır.

aslında suyun durgun olduğu zamanda aksiyonu çok da kötü değil, ama hafif kıpırtılı suda su fışkırtmak yerine kafasını suya sokup plop diye ses çıkarıyor. belki de balık bunun için geliyor bilemiyorum. çünkü sırasıyla bir kaç sahte değiştiriyorum hareket yok ama bu sahteyi taktığımda balıklar fişek gibi geliveriyordu. bazen bize güzel gözüken bir sahteye balık hiç bakmıyor, ama atmak dahi istemediğimiz bir sahte iş yapabiliyor idk akyalar bu aralar kıyıya yakın, onlar açılmadan tekrar bir deneme yapmam lazım ;)

kusura bakmayın gece aceleyle yazdığım için öyle düzensiz olmuş, biraz düzenleme yaptım :eek:

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrekler çabuk pes ediyor ama akyalar tam bir savaşçı. onunla savaşırken boş bulunmaya gelmiyor. daha sakin bir merada denk gelse acele etmeden, iyice yorup suyun üzerine yan vaziyette yatırana kadar mücadele ederdim :)

inşaallah sana da denk gelir ve bu zevki, adrenalini yaşarsın.

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    balıklar barınağa bir giriyor bir çıkıyor kardeş, denk gelirse ne ala. hani bacanağım tek tüylü büyük çapariyle atarken üstüste iki kez akya saldırdı demişti ya, balığı tam ordan aldım. iç kısımda, boğazın en dar yerinden.

ancak şunu söyleyeyim dün, balıklar dalan sahtelerin yüzüne bakmadı, öğlen saatine kadar bütün aksiyon su üstülerle yaşandı. sen WTD yapamıyorsun ama popper sahteye aksiyon verebilirsin. kesinlikle popper da iş yapacaktır. hem atış mesafesi fazla, hem de aksiyon vermesi daha kolay. ama ben popper'da pek bilgili değilim, aksiyonu güzel olan marka ve modeller, cazip renker konusunda Kadir ( levrek peşinde ) arkadaşımıza danış bence. aksiyon konusunda eğitim videosu da var üstelik ;)

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Olsun herşeyde bir hayır vardır diyelim.

Balık binipte kopsaydı zannederim insanı dahada üzerdi.

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    balık kopardı zaten abi :) 4-5 kg olduğunu sandığım bir akya idi. ama misinayı bilek gücü ile değil de hile yaparak koparmıştır idk eve gelir gelmez av bayisine gidip yeni bir bubble pen 80 HD13 aldım :thumb:

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Kusura bakma ne olur ya afedersin ben kadirin levreğinde kalmışım demekki....onu okuyup sana cevap verdim oysa senin raporu daha önce okumuştum. bizim takımlarda maalesef aslında sürekli takıma bakmak gerekiyor ama bakmıyoruz işte el oltalarında bile boşaltıp tekrar tersinden srmak gerek misinanın gamlanması vs vs bir sürü neden oabilir.

Darısı başka sefere.

13. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ah be dostum ah çıldırmamak için o kayalar kadar sert olmak lazım idk . inşallah birdahaki sefere

14. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sağlık olsun kardeş :) Eylül sonuna doğru bir ayarlama yapalım,çipuralar kendisini göstermeye başladı,dün gece aldım yine 4-5 tane ;)

Dayı kızlarına ve eniştelere selamlar,sevgiler.

Rastgelsin.

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    giden gitti, inşaallah yenisi gelir kısmetimize. aslında balığın gitmesine üzüldüğüm kadar, hatta daha fazla üzüldüğüm şey balığın ağzında sahte ile gitmesi. muhtemelen sahtenin büyük bir kısmını veya tamamını ağzına almıştır.hooked bu durumda iğneler 3'lü iğne olduğundan ağzını açması, avlanması çok büyük sorun. inşaallah ağzını açmasını engellemeycek şekilde takılmıştır.

bu boydaki bir akya böyle savaşıyorsa sizin oralardaki 15 -20 kg.lık akyaları düşünemiyorum :rolleyes:

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah, sizin oralar aklımızda. bir gün gelir biz de alırız 4-5 tane;)

selamlar

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir gün önce hem örgü misina çukurda kalmasın diye, hem de sıkıştığımda kullanmak üzere tabana sardığım misinayı değiştirp 200m. 0,30 misina sarmıştım. örgüyü de tatlı suyla iyice yıkayıp tony pena düğümü ile misinaya ekledim ve tersinden sardım, lider misinayı yeni bağladım. sanki içime doğmuş gibi ince ince bütün ayrıntıları kontrol etmiştim ama olmadı işte, kısmette yokmuş, düğümlerden kopmadı, başka yerden koptu. idk

18. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dayanamadım bir yorum daha yazdım ah ki ne ah. ben şuna kanaat getirdim sen yakalarsan herhalde boyunca balık yakalayacaksın bunlar bunun işaretçisireeling

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :) Allah'a şükür hem kara avında hem su avında kısmetim açık, genelde bana çok av rast gelir. ama bu fırsatları değerlendiremiyorum çoğu zaman, bir gün o da olur inşaallah. aslında hedefim derin sularda jigging, ama şu an imkanlar elvermiyor, ilerde hayalim gerçekleşir belki :rolleyes:

20. Levrekavcısı

Levrekavcısı Levrek Avcısı Ali Abi

Akya avında Daiwa Saltiga 17 CM (Sasl17f) Chart Bone'yi bir deneyin derim. Güzel takip alıyo. Aksiyonu da güzel. Bununla bir günde 2 akya aldım.