Evet geçen hafta yakaladığım canavar başlıktaki gibi kum trakonyasına benzettim ve az kaldıki kaya balığı diye avuçluyordum Allah'tan son anda farkettimde dikkatlice çıkarıp suya attım.Bütün herkese dikkatli avlar diliyorum.Rastgele...
Trakonya buralarda pek bilinmiyor, geçenlerde yakınlarımda biri tutmuştu ne olduğunu bilmediği balığa dokunmadan önce bana sordu. İyi ki dokunmamışsın dedim, kısaca bilgilendirdikten sonra balığı denize bıraktık tekrar. Ancak bilmeyenler ya da dikkatsiz davrananlar için gerçekten tehlikeli olabiliyor bu balık
Merak etme bu trakonya değil, trakonya şekil itibariyle nispeten buna benzese de renk olarak bununla alakası yoktur
trakonya levrek giller familyasından olup sırt kısmında iki ayrı sıra yüzgeci bulunmaktadır kısacası bu balığın trakonyayla bir yakınlığı yoktur
blennidae familyasından "horozbina" balığı bu. kesinlikle zehirsiz bir balık. rahatça ele alabilirsiniz, ancak derisinden salgıladığı kaygan salyamsı sıvı yüzünden elde tutması zordur. eti de yenmez, yakaladığınızda zedelemeden suya bırakabilirsiniz. içiniz rahat etsin diye bir de resim koyayım, gerçi çok farklı renklerde ve şekilde 100 ün üzerinde türü var bu balığın. http://img527.imageshack.us/img527/5108/salariafluviatilisyf3.jpg
Denizlerimizde kıyılarda bulunan blenny türlerinden biri olması lazım. http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=blenny&btnG=Görsellerde+Ara&gbv=2
evet arkadaşlar, geçen sene bende çapari yaparken bir trakonya yalkaladım. ama ne olduğunu bilmiyor idim, fakat kancanın ucunda sallanırken sırtındaki dikenini gösteriyordu bende, ellemeden çıkarmaya çalıştım. Ama sağ orta parmağıma iğnesi battı. o andaki acıyı tarif edemem parmağımın şişligi 3 gün inmedi. sonradan öğrendim çok tehlikeli bir balıkmış. şansım var imiş.
Trakonya falan yakalarsam çıkarma gibi bir çabam yok.Trakonyamnoın cnanı önemli ama benimki kadar değil .Direk köstegi kesip denize atıyorum.bu arada bunuda gördügümüz iyi oldu sağolun.
arkadaşlar bu balık horozbina dır. Karedeniz de kayalık ve yosunluk bölgelerde bolca bulunur. Hatta Trabzon da herkes sümüklü balığı olarak tanır .Zehirsizdir ama ısırabilirr oda çok acıtmaz
Evet arkadaşlar bu Trakonya değil, bu horozbina ve bu balığın çok çeşitli gökkuşağı renklerinde olanları da mevcut. hepsinin derisi sümüksü ve kafaları böyle küttür. Çocukken midye ile çok besledim, şnorkelle dalıp sığ suda midyeyi elinizle verebilirsiniz. Korkmaz gelir, midyeyi tırtıklar... Sakın ha , dikeni ellemeyin...
arkadaşım bu balık kaya gridası diye biliyorum ama yanlışım olabilir trakonya dediğimiz balığıda burada yani antalyada edrekene diyorlar balık eyer büyükse misina değil direk kafası kesilip lirvaya atılır
Trakonya budur arkadaşlar, Aşağıdaki linkten gerekli bilgileri edinebilirsiniz... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8374
Evet benim gördüğüm trakonya da aynen böyleydi. Zaten oltaya geldiğinde dikenlerini hemen çıkarıyor... Saldırgan bir balık
bu yoruma kesinlikle katılıyorum.tecrübeyle sabit..tavşan dişi gibi dişleri var.ve ani manevralar yapıp ıssırıyor. benim baş parmağımı ısırdı ordan biliyorum.