30/10/2008 Lüfere Devam ALİCO(Tek)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bugün saat 16:00 suları sıkıntılı saatlerden sonra kendimi denize atabildim. Biraz zargana vardı dolapta bekleyen. Limana gidiş denize çıkış yaklaşık 16:40 lar civarı av mekanına varış arkadaşlarımla balık tutmaya cesaret edemediğim kafadayım. tek olmak dahada cesaret veriyor insana giderken yemleri suda çözdüm ve başladım kesmeye biliyordumki balık tutulacak.
    Yer: Sarayburnu Klasik av yeri.
    Yem : Zargana yaprak 1 zargana= 4 balık felsefesi.
    Tutulacak Balık : Lüfer ve liüferlerin abisi
    Ağırlık : 400 Gr.
    takım : Uzunolta Çift iğne + 1 gaga iğnesi
    Beden : 0,35 Trabucco camo-cast T-1 last genaratiıon Superelite Çekeri
    (34.912 lb-15,850 Kg Effta'yı bilmem ben test ettim budur)
    El Oltası : 0,70 maxima.
    Fırdöndüler: 2 li siyah çelik micro.
    İğneler : 2,0- WMC.
    Beden uzunluğu : 2,5 Kulaç
    Ava katılanlar : Sadece ben
    Sürat : Sulara karşı 800-900 devir.

Güzel bir av günüydü. 13 Balık geldi. akşamla beraber balık bırakıldı. Bu arada Denizden istihbarat veren Cem kardeşime Sevgiler.

Boğaç seni tanıdığım güne nalet olsun ver coşkuyu ver coşkuyu balık sensiz tutuluyormuş ne ayak varmış kardeşim sende.

Sevgi ile kalınız...
    balıklar çok güzel ve iri. Tebliğ derseniz herhalde aşmamıştır.

özleyen arkadaşlarım buyrunuz Lüfere devam... Balıkların tamamı dağıtılmıştır.

Son düzenleme: 30 Ekim 2008
  2. Tebrikler Güzel rapor..Balıklar harika afiyet olsun:)

3. İş41mekan10

İş41mekan10 Erdal

Tebirkler güzel balıklar.Konunun başlığı 30 kasım diye olmuş bilginiz olsun.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    teşekkür ederim sağolun

5. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Alico kafanı dağıtmışsın ama lüferleride toplamışsın bazen insanın denizde yanlız kalması ilaç gibidir bereketli avların olsun rastgele

6. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kısa zaman zarfında sarayburunda buzluktan çıkan zargana ve tek başına.
    Üstad zoru başarmışsın tebrikler afiyet olsun..
    Bir sonraki avın daha bereketli olmasını dilerim..

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bir sonraki av feridun yaklaşık 7 saat sonra yenler hazır. yarın akşamda zargana suzmeye gidilecek hayırlısı bakalım....

Bugun balık ne varsa onu yemiş zaten rapala-çapari-istavrit zargana yaprak butun kesik kuyruklu kuyruksuz herşeye gelmiş.

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Aşmış aşmıışş :p Bu av kendini fazla aşmış:cool: Bir daha ava çıkmadan haber verin de, dönüşte kıyıda bekleyip biz de sebeplenelim olur mu ;) :p Tebrikler :)

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Dostum
    Rapor tam kıvamında olmuş.

Bu Muhtasar KDV ler ve SSK Seni baya bir yıprattı ve yordu.

Umarım bugünkü av iyi gelmiştir de kafayı biraz sıfırlamışsındır.

10. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Yine Aliço klasiği olmuş. Tebrikler.:)

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili Namık
    El oltası 0,70-0,60 gibi.......fırdöndü ..araya arkasına 0,35 beden 2,5 kulaç
    ============================-+==============================+İğne 2,0-3,0
    0,70-0,60...........................I 0,35 (2,5 Kulaç olan kısım)
    ....................................... I
    ....................................Kurşun
    .............................(300-400-500 vs.)

Tekne durmadığı ve sürekli motor ileride devam ettiği için takım her zaman arkadan geliyor. ve bu takım hep dibte ağırlık dipten kalkmıyor sürükleniyor ve 0,35 lik kısım her zaman dibe paralel gelmek durumunda Bazen kurşun hafif takılır balığın yemlenmeye kalktığı anlarda genellıkle 250 gr gibi o esnadada biraz yollu hareket edersek uçarına balık tutulmuş oluyor.
    tabi bazen ağırlık bilhassa çok sularda 900 gr hatta 2 Kg lara bile çıkabilyor.

beden Suların olmadığı meralarda 7 kulaçlara kadar çıkabılıyor. ama bizim çalıştığıız yerlerde suların akıntısı normal zamanlarda 4 mil gibi bazende 6-8 mıllere kadar çıkabılıyor. o yuzden kısa bedene balık geldımı hissetmek te tasma atmakta çok kolaylaşıyor. Kısacası tilkilik meselesi. kısa olursa his artıyor uzun bedende yem kurşundan uzak kalacağı için hissedemeyebilir daha fazla karavana verebiliriz.

sevgiler.

Son düzenleme: 31 Ekim 2008
  12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    O zaman şöyle Namık ;

El oltasından sonra 3 tane krom fırdonduyu bir halkaya tak.... oda krom olsun.
    bir tanesine 0,35 bağla bir tanesine 0,50 cm -0,70 cm kurşunluk misina bağla ve ucuna yıne krom klipsli fırdondu. bunu oldukça ince bağlakı dibe takılırsa kurşun kopsun takım gitmesin.herkes kalın yapar ama profesyıneller ince yapar kurşunun maliyeti saydıklarımın hepsinden düşüktür. nasıl olsa teknedekurşun 1 den fazla vardır.

Konunun 2. yanına gelınce Namık sen beni bende seni hiç sevmiyoruz. Zaten fazlada önemli değil. Ama oda önemli değil. Tarkanım ise bizim canımız. Nerde ne şekildene suretle olursa olsun. kankamız. arada kalınması gerekirse ona fırsat vermeyiz. ve onuda asla arada bırakmayız. Silinmesi gereken biz olursak kendimizi sileriz ama asla takımımızın bir ferdini de kendi dilimizle, elimizle yemeyiz yedirmeyiz.

barışacak konuda durumda yok olmayacakta takım istersen PM adresini yazarsan bir takım göndermeye çalışırız. en güzelinden.

Kent geceliğini üstünden çıkardığı anda denizdeyiz biz....

Sürtüşme diyorsunda Biz sen ne yayınladında bunda hata var dedik. laf ettik. başka kelamlar düştü dilimizden, tebrikten başka. nerde lisanımız bozuldu ben söyliyimmi bizden sana hiçbirşey olmadı. olmayacakta.
    Bir arkadaşımızın aleyhte ve lehte bize karşı düşüncelerini kale alıyoruz, konuşuyoruz ve düşünüyoruz. yorumlar yapıyoruz. ama bugune kadar hala anlam veremedik. Şuda bir gerçek biz görsellik adına yazıyoruz burada yoksa Namık senın raporumuza yazman yazmaman kötü demen gerçekten önemli değil.
    Son Nokta Namık seni sevmiyorum. Sen Akdenizin Efendisi olabilecekmisin bilmiyorum ama dediğin gibi bir mesajda; Ben Oltacıyım. oltamın hakkını vermeye çalışırım.

Sevgiler.

13. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Ali abi güzel lüferler tebrik ederim :) Ali abi toby kaşık filan çekseniz aynı değere yakın verim olurmu ?

14. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    sağ olasın sevgiler sana aliço:) lüferin tekrar aktını görmek çok sevindirici valla çinekop girdikten sonra benim umudum yoktu sen diyodun gelicek die sonunda geldiler valla:) haftasonun bol balıklı geçer inşallah kuvvetli balığa girmeyeli çok oldu çaparileri suya sokucak balıklar yapıcak bu lodos hava inşallah.bu arada izmarit olayınıda atlama sarayburnundada denemekte fayda var;)sular 16 derece balık sığda geziyo hala izmaritle yemleniyor.

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Güzel yorumlarına teşekkürler cem kaşık tek başına yemsiz maalesef çalışmıyor kaşık arkası yaprak daha verimli ve kaşık konusunda takımlar servet gibi zamanın vasiyetle geçen kaşıklarında ve mac. fransız denıyorum ancak kaşık olayını bu sene oturtturamadık nedense gitti hayvan rapala yedi princess 9 cm M(f) nasıl işler oluyor nasıl dengeler anlam veremıyorum. bakalım ya o bizi delirtecek ya biz bir standart formulunu yakalayacağız inşallah. bugun akşama kadar çapariye balık gelmiş inanılacak gibi değil gündüz çapari ve lüfer. gece sabaha kadar istavritle balık tutuluyor. normal uzun olta bakalım daha genciz neler göreceğiz....

sevgiler

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Demiştim değilmi inanmamıştın bana koca balıkçı balık daha akmadı bugun yurumeye başladı ve 1 hafta hava 1 lodos esecekmiş. inanamıyorum.şişşşşştt izmarit gancur falan ne karıştırıyorsun ortalığı bakayım bulandırma denizi. şurda 10 iğneli izmarit çaparisi yapmışken tamamen yemsiz tüysüz.

hayırlısı kasım kuvvetli gececek anlaşılan hayırlısı dıyelım 3 tanede kofana gelmiş arkadaşıma gördüm keşke resimleseydim sabah karanlığında 70 -80 cm gibi bi hayvancıklardı.

17. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Tebrikler==Teşekkürler.

Alico !.. Kıskandırdın beni be birader.

Eline==Emeğine sağlık. Daha nice güzel avlara......

18. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    :) valla çinekop beni korkutmuştu ama canavar sildi süpürdü geldi tahtına kuruldu.Bugün misafir merada 7 kofana çıkardım akşam üstü haberin olsun:) malum bizim meralardada bu hafta 25-30 balığın altına inmedi hemde hep iri balık ama boğazın yerini keyfini hiç biri tutmaz usta balıkçı boğazda belli olur.Aceminin eline en iyi takımı versen incecik canlı zarganayı taksan bile o akıntıda yarım kilo kurşunla balık gelir yemi keser basar gider acemi hala vuruş bekler.ama boğazda vuruş takım bi tın eder o kadar balığı aldın aldın yoksa allah selamet versin lüfer takımda durmaz basıp alıcan kayığa

19. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    bu arada aliço eski beklemiş zarganaları atma izmaritte çok işe yarıyo karidesten daha iyi yiyo ve yemi bozamıyo at çek aynı yemle balık geliyo ama bayat yem çalışıyo şerit kesilmiş:)

20. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Vay abi.Ben bunu neden görmedim:)
    Eline sağlık.Bide bundan tutmak istiyorum.Ama kofanasından:D
    Daha evvel defne yaprağı ve çinekop avlamışlığım var.
    Tebrikler abi