Gebze'de Avlak Yeri

Konu, 'Bölgeler' kısmında tazosun tarafından paylaşıldı.

1. tazosun

tazosun SEFER

Gebze Bayramoğlu-Eskihisar ve darıca taraflarında avlak yeri var mıdır?
    Ayrıca bu mevsimde ne tür balıkları hangi yemlerle avlayabiliriz?
    Şimdiden Teşekkürler

2. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    hoş geLdiniz ama Birşey sormadan önce kimsiniz necisiniz kendinizi bir tanıtsanız seviniriz :)

3. tazosun

tazosun SEFER

selamlar

Selamlar ben gebzeden sefer
    daha önce giresunda limanda bir kaç gün balık tutma ile başlayan bu uğraşımı şimdi yaşadığım yer olan gebzede devam ettirmek istiyorum ancak açıkçası balıkçılık hakkında pek bilgim yok. yardımlarınızı bekliyorum

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu saydığın yerlerin hepsi avlak yeridir..

Normalde bu zamanda, zargana, kolyoz, sardalya/tırsi, lüfer, kofana, palamut, izmarit, iri istavrit, ispari, mırmır, kefal bolca, karagöz, levrek bir hayli, mercan ara sıra, sinarit, çupra filan tek tük nadiren olur.. da... Bu sene nedense hiç tadı yok ortalığın..

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir ara Eskihisar'a filan inersen hafta sonu, bana ulaşmaya çalış, Elimden geleni yaparım...

6. tazosun

tazosun SEFER

okey

tamam ineceğim ama mevki olarak mesala vapurların kalktığı yerdemi balık tutmak gerekir yoksa eski hisarda özel bir yer var mı?

7. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Serdar Abi bu türleri yakalamak deveye hendek atlatmak bizim bölge için :(
    İstavrit bile terketti buraları kaya balığı ve çırçırlara kaldı meydan...
    Keşke bolca bu türler çıksada yakalasak..
    Çıkarsa bu türler sahillerimizde iğne atsan yere düşmez o zaman :D

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Daha geçen sen bu türler kıyamet gibiydi nerdeyse, palamut hariç. Palamutta bir kaç sene önce boldu.. Bu senede pek çoğu olur sanıyorum..

Onlarda yok, nerden çıktıysa, senelerdir görünmeyen yavru kırlangıçlar bastı ortalığı.. Yüzde biri büyüse, ortalıkta kalsa, yeter seneye herkese de, kalmaz herhalde..

Şimdi Eskihisar'a gitsek.. 100 balıkçı görürüz. Bunlardan 60 tanesi Oltacı Hüseyin'e gider, "Usta bir kanca alıcam" der.. Hüseyin abi dillerini öğrenmiş, kanca dediği mezgit takımı..

Bir kısım balıkçı ise, elinde bir kamışla gelir. Kamışın sapına bir çapari sarılıdır. Balık var mı der.. Var dersin, gösterirsin poşedini, kovanı neyse.. İçinde 2-3 tane kiloluk kefal vardır, bir sürü koca zargana vardır, lüfer vardır vs. Burun kıvırır, istavride bakar. İstavrit yoksa, balık yok demektir.

Biraz işi bilen, usta olanlarda vardır. Bakarlar şöyle.. Çapari atarlar.. Bir şey çıkmaz... Sıyırtma atarlar, gene bir şey çıkmaz.. Baktılar istavritten ümit yok.. Kefale bakarlar, zarganaya bakarlar, hepsi o..

Bir "Köylü" vardır.. Ben değilim, iki köylü var, biri ben, öbürü o.. Meraklıdır.. İşide bilir.. Geçen sene bir kaç defa bende mi gördü, duydu mu nedir, lüfere uğraştı.. Ben hiç yakaladığına denk gelmedim.. Ama lüfer tutacağım derken,kiloluk istavritleri baya bir seyreltti..

Lüfere, mırmıra, kalkana vs. uğraşan pek fazla kimse yoktur. Saysan tek elin parmaklarını pek geçmez.. Ama emin ol ki, Eskihisar'da, Diliskelesinde vs. palamut yada lüfer tutmak, Boğazdaki kadar kolaydır aslında.. Hoş, boğazda sanki pek mi kolay?

Bir ara toplanalım, size nerde ne nasıl çıkar onu biraz anlatmaya çalışayım.. Yazıyla biraz zor..

9. uğurlu 61

uğurlu 61 UĞUR BEYAZ

Gebze'de balık avlakları

SKOYLU yazmış olduğun balık cinsleri buralarda çıksa kalkıpta boğazda ava gitmeyiz.Bahsetmiş olduğun diğer köylü arkadaşı iyi tanırım.kesinlikle işi bilen herzaman balığını tutan bir arkadaştır.Milleti heveslendirip ta buralara kadar getirme bari.biz hergün Eskihisarda balıktayız.Kefal dediğin gibi bol fakat bizim işimiz daha değerli balıklarla.Henüz onlarda burada yok.Boğaz sezonunu açmaya az kaldı.Lüfer Palamut Çinekop hepsi boğazda mevcut.2Hafta sonra başlayacak.:eek: Eskihisarda Levrek sadece bir yerde var oda sandalla gezmen gerekir.Size bol şanslar dilerim Pazar sabahı aynı yerde görüşeceğimizden eminim.Geçen hafta pazar günü lüfer tutmuşsun Kara Murat öyle söyledi.Afiyet olsun.Şansın bol olsun.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eh, boğazda da çıkmıyor işte o türler.. Millet gözünü dikmiş bekliyor, yok hala gelen giden.. Aha şyeşilköy'de görülmüş, yok yeniköy'de görülmüş filan gibi efsaneler var ortalıkta, kendinden pek haber yok..

Palamut, bizden içerde, karamürsel vs. taraflarında bir kaç aydan beri var mesela.. Tutan tanıdıkları biliyorum.. Bir kaç sene evvel, diliskelesinde koca kış palamudu tüketemediler, ağır sahtelerle..

Uğur sen bir ara gel, ben sana lüfer olan yerleri göstereyim.. Tarifi zor.. Tamam, iskelenin ortasında, kurşunu dibe küt dedirtnim, şak diye yapışıyor levrek.. Ama o kadarla sınırlı değil..

Lüfer, çinekop vs. Eskihisar'da, kasıma kadar oluyor.. Ondan sonra pek mümkün değil.. Ama o zaman kadar boğazla at başı gidiyor..

Mesele, burada çinekop ile uğraşan yok.. Bir düşün, kaç kişi sayabilirsin? Kaç kişiyi çinekopa takım atarken gördün? Köylü, öbür köylü, birde Hüseyin vardı, o da bir iki senedir boğaza gidiyor..

Ama her yerin huyu tüyü farklı.. Lüfer bizde "daha çok" su üstünden geliyor.. Çinekop, karidese atlıyor bol bol filan.. Öyle enteresan şeyler işte..

Ben, istavride, mezgide filan hiç uğraşmam. Gider, köpekbalığı tutarım mesela.. Laf olsun işte.. Akşama kadar, iki üç çeşit lüfer vs. takımı suda durur. Öyle olunca, görüyoruz, var bu meretler.. Sanki Galata'ya filan gidince, daha çok mu yakalıyoruz, yok, oralarda aynı..

11. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Haklısın Abi..
    Geçen hafta yerel gazetenin birinde okudum eskihisar da 6kg lık lüfer yakalamış birisi..(yoksa senmisin o abi :D ) Kırlangıçlar konusunda haklısın iğneden çıkarırken bile can veriyorlar..yazık oluyor..
    30 yıl önce bölgemizde kılıç balığı bile yakalanıyormuş..
    Karamürsel taraflarında özel kılıç balığı avcılığı yapan insanlar varmış..
    Şimdi işten güçten 1-2saat boşluk bulup denize indiğimizde çapari dışını anca çapari balıkları olmadığında deniyoruz..
    mendirekten iri ispari alınırdı zamanında şimdi deneyen varmı bilmiyorum..

Son düzenleme: 2 Eylül 2009
  12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Geçen sene miydi, evvelki sene miydi.. Kefale dadandık.. Mendirekten içeriye atıyoruz, illa o turuncu şeyler geliyor, takımları alıp gidiyor.. O yüzden yakın atıyoruz mecburen.. Balık satılan yerin orada, bir malzemeci vardır. Oradna uyuz bir kamışa, ucuz bir kıbrıs takmış. Az ileriye doğru atmış. Kendide güneşte uyukluyor ağacın gölgesinde..

Bir şapırtı koptu ötede... Çocuklar amca filan dediler herhalde, uyandırdılar malzemeciyi. O da çekti çekti, levrek, kocamanda bir şey..

Düşün, ta o kadar ayak altı olan, gece gürültüsü gündüzden çok olan yerde, dalöğlen vakitte levrek geliyor kıbrısa..

Bu gibişeyler kırk yılda bir filan olurda, olur böyle şeyler deriz. Ama bu gibi sürpirizler her zaman oluyor, hemen her gün yada her hafta.. Bundan bir şey çıkarın, öylesine bu kadar şey denk geliyorsa, birde uğraşanlar olsa, acaba ne olur?

13. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Kesinlikle haklısın abi..
    Denemeden bilinemez..Tabiki sabırda şart..
    Abi 10yıl önceydi sanırım eskihisarın tüm midyelerini kazıyıp götürmüştü birileri..
    benim kulaktan duyduğum köy e gelir olsun diye muhtarlık izin vermiş..
    ama denizi bitirdi..gümrükler muhafaza teknesinin bağlı olduğu iskelede el oltası ile istavrit yakalıyordum bu olaydan sonra çırçır bile zor orada..ama ilk fırsatda sahte denemeleri,levrek,çinekop takımlarını deneyeceğim..

14. tazosun

tazosun SEFER

pazar günü

pazar günü eskihisara gelmeyi düşünüyorum ve daha öncede yazdığım gibi balık konusunda yeniyim sorularımı cevaplarsanız sevinirim
    1-kefal tutmak istiyorum ve ne tür iğne ve yem almalıyım(tavuk olur mu)
    2-nerede avlayabilirim
    3-saat kaç uygundur balık avı için
    ben daha önce giresunda avlanırken akşam saat 7-10 arası avlandım gebzede durum nedir?
    şimdiden teşekkürler

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şu anda gidip alabilirsin aslında gene.. Ön tarafta, kayalıklarda filan, malum ispari takımıyla topluyorlar istavridi... O kadar kıyılayan istavrid eminim içeriye de giriyordur.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    1-kefal tutmak istiyorum ve ne tür iğne ve yem almalıyım(tavuk olur mu)

Tavuk olmaz.. Ekmek.. Eskihisar'da, çınarın dibinde, kahvenin yanında hemen, miniböslerin geçtiği dar yerde, az ötesi çeşmedir, bir bakkal vardır. Ekmekleri oradan al, poşette sakla. İğne olarak sana kıbrıs lazım. Kefaller uyanıktır, florokarbon misina daha iyi olur.

2-nerede avlayabilirim

En uygun yer, iskelenin arkasına geçeceksin. İleriye, kumsala doğru gideceksin. Orada mekanın demirbaşı olan kefalci amcalar vardır, onlar yardımcı olur sana..

3-saat kaç uygundur balık avı için

Her saat. Ama gece atacaksan, mendirekteki kooperatif binasının başladığı hizadan atarsanda, iyi kefal alabilirsin. Gündüz oradan olta atamazsın. Oraya ulaşım vs. daha kolaydır.. Akıntıya dikkat et, feribotlara doğru akıyorsa, balık olur. İzmite doğru akıyorsa, balık kesat olacaktır..

17. tazosun

tazosun SEFER

teşekkürler

teşekkürler

18. uğurlu 61

uğurlu 61 UĞUR BEYAZ

Gebze Balık avlakları

skoylu seni tebrik ederim.sende benim arkadaşım gibi hiç olmayan balık türleriyle uğraşıyorsun.arkadaşım da her seferinde çinekop takımı yapar atar ve saatlerce bekler.fakat birtürlü denk gelmedi.bazen iri istavrit bazende iskorpit alabildi.senide biliyorum takım taklavatın çok iyi.birazda şansın var.avlak yeri olarak aynı mekanlara takılıyoruz.fakat öyleki biz nezaman balığa gitsek orası kuruyor.sene başında boğaza ve galata köprüsüne gittik sonrasında buralarda bile balık yapmaz oldu.Birde birlikte bir av gerçekleştirelim.Nasıl olsa aynı bölgede oturuyoruz.Pazar sahur vakti saat 7'ye kadar arka tarafta kara Murat ta gelecek takılacağız.Levrek ve iri istavrit için çalışacağız.Ok.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Levrek zamanı biraz geçti ama, hala yaptığını duyuyoruz.. Eğer ufakça, 15-20 cm bir kefal bulabilirseniz, ileriye doğru, kefal tuttukları yere bırakma yapmayı deneyebilirsiniz. Levrek o taraftan geliyor, diliskelesindeki inşaat limana varmadan oralarda biraz oyalanıp akşama doğru geri dönüyor, tuzlaya gidiyor..

Eğer geçen senekinin yarısı kadar bile olursa, beraber çok çinekobun canını yakarız, merak etmeyin.. Ama bu sene farkında mısınız bilmem,her şey bir garip..

20. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    guzel bılgıler ellerınıze saglık bende yakın cevreden tuzladanım yenı tekne aldım burda balıga cıkacam ama tam olarak neler cıktıgını bılmıyorum egerkı bılgınız varsa benım actıgım baslıgada yazarsanız sevınırım.