İlk teknemi almak üzereyim kısmetse.

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında marmari_s tarafından paylaşıldı.

1. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Cümleten merhaba arkadaşlar,

Başlıktan da anlayacağınız üzere bayramdan hemen sonra ilk teknemi alıcam inşallah.Bugün Bodrum'da tanıdık bir tekne bayiine gidip teknemi beğendim ve pazarlığımı yaptım.Tekne sıfır SAFTER 4.65(tente+kürekler+minderler dahil) + YAMAHA 25 HP 4 zamanlı uzun şaft (çalınmaya karşı saplama dedikleri bir uygulama yapacaklar ayrıca) neredeyse sıfır durumunda 5-10 saat arası kullanılmış ikinci el motor..Hepsi 6500'e mal olacak bana(motoru 2bine sayıyoruz)...Sizden ricam satın alma aşasından sonra yapmam gerekenleri mümkün ise madde madde sıralayarak (1.şuraya git bu şu evrağı al - 2. Şuraya kaydını yaptır vs gibi);çünkü forumu okudum ama kafam karıştı prosedürlerde.Ve bu kayıt-vergi vs işleri için ödemem gereken ilave ücretler tahmini ne kadar olur ?

Ayrıca yine zahmet olmaz ise,hem sahil güvenlik kontrolleri için hem güvenliğimiz için teknemizde mutlaka bulundurmam gereken evrak,malzeme,techizat nedir acaba..?

Balığa çıktığımız günlerde ben ve arkadaşlarım en fazla 3-4 kişi olucaz teknede.Ve maalesef hiçbirimizin ehliyeti yok henüz,ama alıcaz tabi.Yanlış bilmiyorsam teknede bulunan kişilerden en az birinde ehliyet ve amatör balıkçı belgesi bulunması gerekiyor kontroller için.?!?

Yardımlarınız ve zahmet verdiğim için şimdiden teşekkür ederim.Darısı olmayanların başına.

Hayırlı akşamlar,cümleten iyi bayramlar şimdiden.

Hakan
    Bodrum

2. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Hayırlı olsun Hakan abi. Allah sağlıkla kullandırsın. Teknelar hakkında pek bilgi sahibi değilim ancak eminim bilgilerini paylaşan arkadaşlar çıkacaktır.

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

http://www.adf.org.tr/ Bu siteden konuda bahsi geçen bütün sorularının cevabını bulabilirsin. Bir araştır derim. ;)

4. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    bir laf vardir:insan ilk defa tekne alirken cok sevinirmis,birde satarken:D hayirli olsun.

5. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Günaydın,tşk ederim.

İyi Bayramlar

6. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Merhaba..

Evet o sözü ben de duydum ama inşallah ileride birgün satmak zorunda kalırsak daha iyisini almak için satıyor oluruz.;)

İyi bayramlar

7. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Teşekkür ederim Uğraş kardeşim..Darısı sizlerin başına..

iyi bayramlar

8. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Eh bu konuya bende katılayom bari... Bende tekne almak üzereyim..yaklaşık bir haftadır araştırma üzerindeyim gerekli belgelerle ilgili araştırmalar yaptım internet üzerinden bazı tekneler araştırdım.. tesadüfler sonucu gelen bilgilerle teknelere baktım.. önümde 3-5 seçenek var.. bir kaç güne kadar birinde karar kılacağım.. Öncelikli olarak vergisi sınavı vs olmayan bişeyler bulmayı amaçlamıştım ama sanırım iş biraz boyut değiştiriyor.. çünkü ben uzun olta vs de yapmak istiyorum ve buda en az 6 metre gerektiriryor, e tabii birazda soğuktan korunmak lazım buda en az yarım kamara demek. velhasıl bugün yarın karar vereceğim vermesine ama, bakalım altından nasıl kalkacağız. Kreiyle alacağım için ödemeleri sorun yaratmaz umarım.)

Tabii bu arada tekneyi alıp kullanana kadar birazda kurs görmek gerekecek, en azından "tekne balıkçılığı konusunda unuttuklarımızı hatırlatacak bişiler lazım (1970 lerin sonlarından seksenlerin başına kadar aralıklı olarak gece balığı zargana toplama uzun oltaya gibi çeşitli eylemlerimiz olmuştur..:) ama neredeyse 30 sene önce.. tazelemek gerekşir).. Buradaki dostlardan teknesi olanların eğer yerleri varsa bi kenarda oturmak mı olur, dümen tutmak mı olur, zargana toplamak mı olur fark etmez.. Balığa giderken benide yanlarına alırlarsa müteşekkir olurum.. Zamanım müsait ne zaman nereden hareket edeceklerse gece veya gündüz oraya gidebilirim..
    İstanbul boğazda ve çevresinde avlanan arkadaşlardan, Pratik yapmam anlamında desteğini ve bilgisini esirgemeyecek olanlara şimdiden teşekkürler, herkese iyi bayramlar..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Eylül 2009
  9. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Merhaba Tayfun Bey,

Aynı acemilik bilgi eksikliği bende de var.Bazen keşke diyorum,teknesi olan bir arkadaşım olsaydı da , onun yanında tekneciliğin inceliklerini öğrenebilseydim.Böylece bugün teknemi alırken daha bilgili deneyimli olup ihtiyacım olanı daha kolay ve doğru seçerdim.Samimi söylüyorum,daha ben deniz motoru nasıl çalıştırılır,tekne nasıl sürülür bilmiyorum. :) Teknemizi alınca dikkatli pratikler yaparak öğreneceğiz artık.Nazari bilgileri, forumdaki arkadaşlar sağolsunlar izah edip söylüyorlar...

İyi bayramlar.

10. 56562

56562 xxx xxxxx

Öncelikle hayırlı olsun sevgili Adaşım.

Allah kazasız, belasız ağız tadı ile kullanmayı nasip etsin. Seçtiğin tekne - motor kombinasyonu gayet uyumlu. Seni denizde yormadan zevkli zaman geçirtecektir. Yalnız tekne ve aksesuarları okurken " merdiven " i göremedim. Şayet teknede merdivenin yoksa denizden tekneye çıkarken çok zorluk çekeceksin demektir. 150-250 TL arası gayet güzel krom merdivenler var, bunlardan uyumlu bir tane alıp monte etmeni şiddetle tavsiye ederim. Evrak işlemleri olarak yapman gerekenler ise ;

1- Bu tekneyi kullanan kişide mutlaka " amatör denizci belgesi " olmak zorunda. Belgeyi almak için tamamen sanal ortamda Amatör Denizcilik Federasyonu' nun web sitesi üzerinden başvuruda bulunup sınava girmen gerekecek. Bu sınavı geçebilmek içinde " amatör denizci el kitabı " adı verilen kitabı ve internet üzerinde değişik yerlerde bulabileceğin 500 adetten oluşan soruları iyice çalışman gerekecek.
    ( http://www.turkeyforum.com/satforum//showthread.php?p=4624410 )

2- Amatör Denizci Belgesini aldıktan sonra satın aldığın tekneye ÖTB adı verilen Özel Tekne Belgesi çıkartman gerekecek. Bu belge araba için ruhsat ne ise aynısının tekne için olanıdır. Tekneyi hem kullanırken hemde ileride satarken çok işine yarayacaktır. Bu belgeyi almak için teknenin bulunduğu yerde yada 2. el alıyorsan satın aldığın yerdeki Liman Başkanlığına başvuracaksın. Orada senden istenilen evrakları detaylı olarak açıklayacaklardır.

3- Son olarakta teknede bulunması gereken zorunlu teçhizat ve evrakları tamamlaman gerekecek. Bu teçhizat her ne kadar başlarda lüzumsuz gibi görünsede, işin ucunda can eminiyeti olduğunu unutmaman gerekir. Ayrıca, ÖTB alırken bu techizatı teknede hazır olarak bulundurman istenecektir. Olası bir SGK kontrolundada yine bu teçhizatı istenilirse göstermek zorunda kalacaksın.

4- Teknede taşıman gerekecek evraklar ;

- ÖTB ve tekne / motor fatura fotokopileri
    - ADB belgesi
    - Amatör Balıkçı Belgesi ( almak mecburi olmasada, faydasını görebilirsin )
    - Can yelekleri ve can simidi için sertifikalar ( aldığın yer verecek )
    - Yangın tüpü sertifikası ( aldığın yer verecek )

Formaliteler her ne kadar göz korkutsada, işlemlere başlayınca 3-4 gün içerisinde hepsini halledebilirsin. Sonrasında için rahat bir şekilde teknenin keyfini sürersin. 2 senedir seninkine benzer bir tekne sahibi olarak sana çok güzel bir yola adım attığını belirtmek isterim.

İyi eğlenceler, tekrar hayırlı olsun. Takıldığın başka konular olursa konu içerisinden yada özel mesajdan sorabilirsin.

Son düzenleme: 21 Eylül 2009
  11. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Sanırım yaşayarak öğreneceğiz. anlayışla karşılamak lazım, balıkçı lisansıyla balığa çıkanlar zaten hukuken yanlarına lisansı olmayan kimseyi alamazlar, Amatörce çıkan kardeşlerimizinde ancak kendilerine yettiğini düşünüyorum:)

12. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Merhaba Hakan Abi,

üşenmedin yazdın,çok makbule geçti,gerçekten çok teşekkür ederim..bir an önce alalayım da işlemleri bitirip bi balığa çıkmak için sabırsızlanıyorum burda havalar bozmadan.. :) tekrar teşekkürler

görüşmek üzere

hakan

Son düzenleme: 22 Eylül 2009
  13. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Hakan,
    alacağın tekne şimdiden hayırlı uğurlu olsun,
    kazasız belasız güzel avlar yapman dileklerimle,
    'desene gelecek yaz bodrum'da tekneden avlanacağız :):) tabi misafir kabul edersen :)'

14. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Ayıp ediyorsun Özgür ,ne demek başım üstüne...teşekkür ederim..allah herkese nasip etsin...

birazdan resimleri koyacağım..
    bakalım beğenecek misiniz? :)

15. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Kayiğimiz Taurus

Sevgili Arkadaşlar,

Nihayet bahsettiğim gibi 3 ortak nihayet teknemize kavuştuk..Sevgili Hakan'ın(snowman) ısrarlı tavsiyeleri doğrultusunda ikinci el 2 zamanlı motor almaktan vazgeçip,artık biraz da bütçeyi zorlayıp 4 zamanlı sıfırını aldık;iyi ki de öyle yapmışız. Allah herkese nasip etsin.İşte birkaç resim:

Tekne Yalova'dan geliyor.Buluşma yerimiz Torba Kavşağı,yolunu gözlüyoruz.Burak arkadaşım ve ben(saçı olan) :)..Diğer arkadaşımız Ahmet,o videoda,tekneyi kullanıyor,onun da saçı var. :)

İşte yakışıklı,üstteki LACİ 4.50

Motorumuz Suzuki 9.9 4 Zamanlı

Nakliyeyi yapan servis elemanı arkadaş montajı yapıp,ilk yağını döküyor motorun.

Test Sürüşü,330 kilo civarı ağırlık var şu an üzerinde,milim batmadı hala :) maaşallah

Bendeniz.Torba'dan teknemizi bağlayacağımız Güvercinlik'e doğru yol alıyoruz.

Bugün sabah reklamcıdan isimleri yazdırıp,tekneye yapıştırdım.Kayıt için gittiğimde bu fotoğraflar olmuyormuş liman kaydı için,illa motor üzerinde olacakmış.Motor evde,artık Pazartesiye kaldı resmi işlemler.

Bu da ilk videosu:
    http://www.dailymotion.com/video/xaqody_dscn1748

İyi ki almışız diyoruz şimdi aramızda harika bir keyif..Allah herkese nasip etsin. Çok meşgul ettim seni,sabrın ve yardımların için teşekkür ederim Hakan..

Cümleten selamlar

Hakan
    Bodrum

Son düzenleme: 8 Ekim 2009
  16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İyi günlerde, kazasız belasız, güzelce ve dostça kullanmanız dileğiyle, teknenizden balıklar hiç eksik olmasın. oltalarınız hep balık dolu olsun.
    herşey gönlünüzce olsun çok sevindim. güle güle kullanınız.

17. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    teşekkür ederim ali,,bilmukabele..

18. 56562

56562 xxx xxxxx

Tekrar hayırlı olsun. Livarınızdan balık, yüzünüzden tebessüm eksik olmasın.

19. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA

saol abi tşk ederim..

20. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı: