Shimano exage 2500 fc drag gücü ??

Konu, 'Makineler' kısmında OMMG tarafından paylaşıldı.

1. OMMG

OMMG OKAN

Herkeze iyi günler dilerim, yukarıda başlıkta belirttiğim gibi yeni kullanmaya başladığım ( sadece 0-12 atarlı kamışla :D )Shimano exage 2500 fc makinanın drag gücü nü merak ettim.Eğer bilen var ve paylaşırsa sevinirim,şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme: 30 Temmuz 2011
  2. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    2500 x 12 (kamış atarı)=30000
    30000 karekökü = 173.20
    suyun özgül ağırlığı:1
    173.20x1=173.20 oluyor. yani iyidir 2500 exage. bu sene ben de aldım bi tane, süper! iyi avlarda kullanın siz de..

3. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
  4. 29519

29519

Vardır 6 - 7 kg.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ümit kardeşim, bir hesap yapmşsınız ama, bulunan değerler nelerin karşılığıdır ?

10 liraya alınan 2500 lük makinada da, yönteminizle aynı sonuca ulaşmazmıyız ?

6. OMMG

OMMG OKAN

Teşekkür ederim Ümit Ağabey,gerçekten güzel makina,özellikle v kafa yapısı sayesinde olan ip salımınını beğendim...

7. OMMG

OMMG OKAN

8. OMMG

OMMG OKAN

Tahmin için teşekkürler :) ,ama ben okadar olacağını zannetmiyorum belki 3-4 kg olabilir :D

9. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm

Cehaletimi bağışlayın lütfen 173.20 olarak çıkan rakam nedir. Kg , gr , ....? Yoksa beygir gücü mü? :) Şaka bir yana açılarsanız sevinirim...

10. OMMG

OMMG OKAN

Tevfik Ağabey bu sorunun cevabı sizde yoksa bende araştırmaktan vazgeçiyorum :D :D ...

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okan kardeşim merhaba.

Size şudur deme şansım maalesef yok. Elimizde ki makinalar hafif ve orta seviyeli avlanma makinaları olduğundan, drag gücü konusunda, kataloglarda herhangibir açıklama soz konusu değil. 2 - 3 kiloluk balıkları direk makina sarım gücü ile çekebiliriz. Daha büyük avlarıda, Mübalağa etmiyorum, 10-15 kiloluk balıklarıda, elinizde ki makinayla çok rahatlıkla alabilisiniz. Yeter ki elinizde ki kamış ,misina ve iğneler sağlam olsun. Bu tür ve ağırlıkta ki balıklar zaten direk olarak, kamışın mahmuzlanmasıyla çekilir, oluşan misina boşluğu sarılır ve makinaya aşırı yük binmesi önlenir. Kıyıya gelen balığıda kepçeledinmi, işlem tamamdır.

Drag konusu açıklamalarında,

Saragosa ( 3000-4000-5000 ) serisiyle 5 kg. dan başlıyor, Saragosa 6000-8000,Spheros,Twinpower serileriyle yükseliyor ve Stella 18000-20000 SW serilerinde 25 Kg.a kadar çıkıyor.

Makinandan memnun olduğuna inan çok sevindim. Sizin memnuniyetiniz, bizim ne kadar doğru seçim yaptığımızın bir göstergesi olarak algılıyorum.

Sizin için, daha nicelerine olsun dileklerimi iletiyorum. hihi hihi :laughing:

İyi dileklerimle.

Son düzenleme: 31 Temmuz 2011
  12. OMMG

OMMG OKAN

İlginize çok teşekkür ederim.Bu makina ile kullandığım kamis Abu Garcia Conolon Speedlock 0-12 gr atarli 2.10 kamis,ipte Berkley Whiplash Pro 0.14.Özellikle küçük hafif sahteleri atmak için oluşturduğum bir takım.Kamisin ince olması sebebi ile çok fazla kamisa yüklenmeden ip ve
    makina gucu kullanmam gerektiği için merak etmiştim.Birde isin gercegi çok beğendiğim bir makina daha vardı ( Tubertini Vertigo 1500 )ama drag 2.5 kg di,acaba onudami alayım diye merak etmiştim :D

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Exagenin bir alt kategorisi olan Nexave 4000 lik 3 kg.lık akyaya banamısın demedi. 3 kg.lık Genç akyanın ilk dragı 20-25 kg.ın üstündedir. İnanırmısın kollarıma ağrı girmişti; ilk 10-15 saniye. Tabii ki hedef büyük olunca, 0.40 misina ve Shakespearenin 27 yıllık fiber kamısı, mücadeleyi kaybettirmedi. Yani elinde o makina olduğu sürece, başka bir makinaya kesinlikle ihtiyaç duymazsın.

Ama dersen ki genel amaçlı, o zaman 4000 lik FC, RC veya RCDH olmazsa olmazın olmalı derim.

14. modena

modena

okan ağabey merhaba...

makinenin drag gücü 3,5 kilo...30 luk olanda aynı...40 lık olanın drag gücü ise 4,5 kilo...

15. modena

modena

tevfik amca iyi akşamlar...:)

saragosa hakkında verilen bilgi drag bilgisi hatalı...

saragosa serisi OFF-SHORE SPINNIG REEL olaraka geçer yani bizde ki adı ile jig makinesi...

eğer verdiğim linke bakarsan saragosa 3000'nin drag gücünün 10 kilo dan bir kaç gram az olduğunu göreceksin...

http://fish.shimano.com/publish/con...oducts/reels/saltwater_spinning/Saragosa.html

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Turgay kardeşim merhaba

Abi demeyi unutmuşsun.:cool: :cool:

Sizin verdiğiniz linl USA kataloğu için geçerli olan özelliklerdir.

Bizde ki tüm saragosalar 5+1 BB iken, USA katalogunda 14000 ve 18000 lik olanları 6+1 BB özelliğindedir.

Verdiğim drag bilgileri Shimano EU 2011 kataloğunun 18. sayfasında ilgili ürün çizelgesinde ve 19.sayfasının sağ alt köşesinde ki çizelgesindendir. :confused:

Yazdığım gibi,

Saragosa F serisinin 3000-4000-5000 lik olanları 5 Kg.

Saragosa F serisinin 6000-8000 lik olanları 8 Kg.

Saragosa F 14000-18000 lik olanları, 20 Kg. dır diye belirtiliyor.

İncelerseniz sizde göreceksiniz. Valla benim hatam yok. Orijinal kitap öyle yazıyo. :p :p

İyi dileklerimle.

Son düzenleme: 1 Ağustos 2011
  17. modena

modena

bu konu ilgili üreticiye mesaj attım...bana yolladıkları cevap bu oldu...ama bölgesel modeller arasında fark varsa onu bilemem...ancak saragosa US model olarak geçiyor...

tevfik AĞABEY...:D :D :D

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tevfik abin gözlerinden öper.:p :p

19. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    tevfik kardeşim, ben drag nedir onu da bilmem. google dan baktım bişey anlamadım. kimse de cevap yazmayınca, bari espiri olsun kafadan bir formul tasarladım. aman benim formüle güvenip de iş yapmayın sakın.

sürçü lisan ettik ise affolsun.

ama gerçek bişey var exage hakkaten çok güzel makine. kullanırken keyif veriyor. mersedes kullanmak gibi bi şey.

20. modena

modena

tevfik ağabey...

bu işte ciddi hata var...mail atacağım bu konu ile ilgili hollandaya...

şu ana ultegra advance c3000hg kullanıyorum...drag gücü tam ve net olarak 8.5 kilo...

inşallah yakında stella 4000 alacağım...saragosa stella ile benzer özelliklere sahip...yani biri 12 kilo drag gücüne sahipken bir jig makinesi olan saragosa 5 kilo drag gücü son derece saçma...

az önce avrupa ve amerika makinelerini karşılaştırdım...aynı teknik özelliklere sahip...

bana göre katalog hatalı...nasıl olur bilmiyorum ama olmuş...

ellerinden öperim ağabey...:)