Öncelikle herkese merhabalar. Elimde bulunan DAİWA REGAL 5İA 3000 makinam için Kasna ve Turna avlarında kullanmak üzere ip misina aramaktayım. Kamışlarım: SİLSTAR 20-40 gr atarlı 240 cm ve SHİMANO ALİVİO 210cm 7-21 GR ATARLI Eğer kamışlarımda uygun değilse kamış tavsiyelerinizide alabilirm. teşekkürlerreeling
Spiderwire Ultracast İp Misina kullanıyorum üstüne misina yok.biraz pahalı bir ürün ama fayda maliyet analizini iyi yapmak gerekir.ben 0.14 mm kullanıyorum bahsettiğiniz balıklar için ideal.
Üstadlar şuanda meşgul oldukları için kendilerine ulaşılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz Kendimce kullandığım iplerden bir derleme yapıp sizinle paylaşmak isterim. İlk önceleri Lineaeffe Hyper Catch 0.16 kullanmıştım, sanırım kaplamak zor gelmiş dışına gres yağı sürmüşler Sonra Remixon Silk Pro kullandım güzeldi ancak makinem uygun değildi çabuk bitti Yakın zamana kadar Power Pro Super 8 Slick 0.15 kullandım, gerçekten çok ama çok faydasını gördüm. Ben sarı rengini kullanıyordum ve hiç yarı yolda bırakmadı. Şuanda Varivas High Grade PE 1.5 kullanıyorum kaplaması çok iyi Pwer Pro kadar iyi olduğunu söyleyebilirim İlk 3 ipi uygun fiyata Türkiye'de bulabilirsiniz
İp; Makina seçtiği gibi kullanıcı da seçer. Şayet özensiz dikkatsiz bir kullanıcı iseniz mutlak suretle sorunlar yaşayacaksınız Ama dikkatli kullanımda makinanızın herhangi bir problem çıkartacağını sanmıyorum
Yok ben kendilerinin menajeriyim, onların uykuda olduğu vakit yazrım. Zaten bu yazdıklarımda önümde bir metin olarak duruyor:laughing: :laughing:
Çağrı ben yeni ip misina aldım, senin gibi turnada kullanmak için. http://www.balikmarketim.com/?urun-...-PK2-Braided-Dark-200mt-ip-Olta-Misinasi.html Fiyatı uygun 0.12 aldım uzak atış için daha denemedim ama forumda kullanıp memnunum denildiği için seçmiştim. Makinede ipte önemli albstar admiralde çok karışan ip shimano catanada sorun yaşatmadı.İlk defa kullanıyorsan 1-2 karışmaya amenna dersin.
Bunu aldım ama daha gelmedi. Burada satılmıyor herhalde henüz. http://www.ebay.com/itm/New-2013-SP...825&pid=100015&prg=1006&rk=2&sd=320912747367&
Pk2 yi yemli avlar için Okuma Zeon makinemde kullanıyorum abi. İlk çıktığında aldım ve şimdiye kadar hiç karışma, düğüm vs. olmadı. At-çek takımı yemli gîbi değil tabi, makine de, ip de sürekli işliyor. Tabi burada önemli olan ipin çapı ve yüzeyi; İp ne kadar yuvarlak olur ise sarımının da okadar düzgün olacağını düşünüyorum. Velev ki her hangi bir düğümlenme veya karışma söz konusu olduğunda ise devreye yüzeyin pürüzsüz olması giriyor. Pürüzlü yüzeylerde düğümü çözmek daha zordur çünkü birbirini tutar
benim tavsiyem daiwa tournament 8 örgü ve bir önceki ürünü samurai. Daiwa braid diye internette ararsanız zaten çıkacaktır, pahalı bir braid 270 metresi ( 300 yard ) 90 TL civarı. ebay sitesinden bakın.