Banax GT Xtreme ''25 KG DRAG''

Konu, 'Makineler' kısmında mersinamatorbalık tarafından paylaşıldı.

1. mersinamatorbalık

mersinamatorbalık Gökhan AK

Yeni aldığım makine Banax GT Xtreme 5000 6+1... öncelikle jig ve sırtı için alıyorum. Kendi küçük teknemle kıyıya yakın yerlerde sırtı yapacağım ve arkadaşlarımın büyük tekneleriyle Jig'e gideceğiz. Güçlü ve sağlam bir makine olduğuna inandığım için aldım sizin tavsiyelerinizde önemli
    Makine için yorumlarınızı bekliyorum.

Banax GT Xtreme 5000 Makine:

25 KG’nin üstünde çekiş kuvveti.
    4,7:1 tur sayıs
    7 Bilyalı sistem.
    Makineyle işlenmiş misina atma yatağı.
    Paslanmaz çelik ana gövde.
    Alüminyum kasa.
    Alüminyum miller.
    Alüminyum kaplama.
    Ekstra kilitli dişli boşluğu (anti-reverse).
    Kuvvetli ve dayanıklı metal yapı.
    Makine ile işlenmiş sarı metal motor dişlisi.
    Kuvvetli ve işlenmiş alüminyum kol.
    Makinenin kolunda EVA TOP şeklinde tutacak.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    hayırlı olsun güle güle kullanın. Yalnız çoğu kişinin yaptığı hataya sizde düşmüşsünüz. Almadan önce tavsiye istenir. :)

3. mersinamatorbalık

Aslında makineyi almadım ayırttım. Almış gibi farzedebiliriz. Artı ve eksileri nedir makinenin ?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Artısını veya eksisini bilmiyorum. Ama 25 kg drag olayının hiç bir anlam ifade etmediğini biliyorum.

5. mersinamatorbalık

Hiçbir anlam ifade etmemesinin sebebi nedir ? Artı eksisi için neler anlam ifade eder ?

6. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Bu makine güzel bir makine ama ben daiwa exceller ex4500 öneririm 0.25 mm ip ile

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Zira, sen bu alete büyük ihtimalle hiç bir zaman 0.90 mono misina sarıp kullanmayacaksın.

Bu, kalamanın maksimum dayanma kuvveti. Yani, tamamen sıktığın zaman, ne kadar kuvvetle misinadan asılırsan, kalama tutmayı bırakıp makara dönmeye başlayacak onu gösteriyor.

Bu değerin elbette bir anlamı vardır. Bu anlam, makineye en fazla kaç kg çekerli misina sarabileceğinizi belirler. Daha kalın, daha sağlam misina sarmak anlamsızdır, bunu söyler. Bu da pratikte, bu sınıftaki bir makine için anlamsız olur. Zira, 25 kg çekeri olan misinadan o makara bir kaç yüz metre ancak alır ki, 25 kg misina gereken bir balık bu kadarcık misina ile yakalanamaz, yetmez misina uzunluğu.

Elbette, 25 kg yük varken, o kalama ne kadar dayanır, kol, mil vs. ne kadar dayanır vs. soruları öylece duruyor. Bu sorular biraz tecrübe edip verilebilecek cevabı olan sorular.

8. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Bende bu makinenin aynısından vardı tahmini 1 kg civarı bir fangri kafa attığı zaman kol dönmemişti. 90 metrede tuttuğum balığı bu yüzden 60-70 metre çektikten sonra kaçırdım.. 25 kg biraz abartı olmuş..reeling

9. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    s.a. gökhan merhaba, benim anlamadığım piyasada tercih edilebilecek ve hiç riske girmeden alına bilecek gücü tecrübe edilmiş ürünler varken neden banax. daiwa shimano ve pen bütçeni aşıyorsa okuma ya da bakmanı öneririm, her oltacı güçlü makina ister ama şayet hedef avların lüfer palamut istavrit vs. vs. ise 25 kg. drag meselesinin bir anlamı olmayacaktır, bu mevzuya hakim en iyi anlatabilecek insanlardan biride serdar abidir dediklerini dikkate almanı tavsiye ederim.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :)

Abi, şöyle bir mono var: http://www.avmarketi.com/asp/product/237343/Latex-Super-Soft-Bobin-Misina-500Mt

Bu misinanın 29 Kg. 500 metre, 0.35 mm olanı için konu bağlamında yorumun nedir?

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
  12. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
  13. mersinamatorbalık

O zaman şöyle diyeyim 400 Lira sadece makina için ayırdım sırtı ve jig avında kullanacam beni üzmesini istemiyorum max 500e çıkabilirim... Siz olsanız seçiminiz ne olurdu ?

14. Pandeon

Pandeon Burak

Bende Daiwa tavsiye edeceğim. Sorun yaşamazsınız. Yaşarsanız muhattap bulursunuz. Shimano'da iyidir ancak şu an herkesin dilinde Shimano için muhattap bulsak parça olmuyor gibi söylenti var ama doğruluk payına bişey diyemiyorum kullanmadığım için.
    Sanıyorum ekstra bir kampanyada yapılıyor şu anda bu ürün için. Erkan bey var fiyat konusunda yardımcı oluyor ne zaman arasam.

http://www.seafaristore.com/daiwa-exceler-ex-4500-e-olta-makinesi?keyword=Daiwa Exceler ex

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben olsaydım, Daiwa GS9 alırdım. Belki biraz yorabilir, ama büyük ihtimalle üzmez. Başka modeller, en azından o fiyata alınacak modeller, hem yorar, hem de üzer zira.

Bu alet, 100 - 300 gr aksiyonlu (atar değil), sert, karbon malzeme 1.80 kamışla, jiggingte gayet tatminkar netice verecektir.

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  17. mersinamatorbalık

O zaman dediğiniz gibi yapıyorum siparişi iptal edip. Daiwa GS9 sipariş veriyorum. Anlattığınıza göre hem sırtıda hem jigde sorun çıkarmayacak makinadır.150-200 liralık kamış olarak önerileriniz nedir ? Hem sırtıda hem jiggde kullanabileceğim bir kamış var mı ? Sizi fazla yormuş oluyorum farkındayım...

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Serdar abi 1 kişide merak edip benim gibi ağırlık bağlasa monoya ve kaldırmaya çalışsa :) çoğu çeker değerlerinin yalan olduğu hemen anlaşılıyor.

Daiwa'nın yeni serilerine bakmanızı tavsiye ederim. GS9 eski bir model. Exceler 6500T olabilir. Yada spin tardaki makinalardan vazgeçip artık çıkrık modellere bakabilirsiniz.

http://www.avmarketi.com/asp/product/236256/Omoto-Gtr-1-T25H-Olta-Makinesi

Lever Drag ve fazla misina alan büyük modellere bakabilirsiniz.

19. mersinamatorbalık

Şöyle bir yazınızı buldum. Tekrar kararsız kaldım ve ne yapacağımı şaşırır oldum.

20. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Exceler EX 4500 ü halen kullanmaktayım. Çok hafif ve Jig için çok iyi bir devri var 4.7:1

Tavsiye ederim. Bu makine ile 13 kg lık sarıkuyruk çektim daha büyüğü denk gelmedi daha ama daha da büyüğünü zorlanmadan çekebilirsin çünkü balık yüklendiğinde kalamayı salışı istikrarlı. Kaliteli bir makine.. Japonlar özellikle bu seriyi kullanıyor..