MERHABA Balık dostları Okuma Salina Sea Spin Kamış 2.40 10-40 gr.atarlı kamışı alabalık için düşünüyürum ama incelediğim kadarıyla tuzlu su yani isminden de anlaşılacağı gibi deniz için sanırım..Ben bunu tatlı suda Alabalık için at-çek avlarda kullanmak istiyorum gölde,nehirde ve dere'de kullanmak istiyorum sizce bu kamış bunlar için uygun mu? bir de DAM 2260 240 QUICK STICK TELE 20, 5 - 20G var bu kamış nasıl sizce hangisi.? Değerli fikirlerinizden faydalanmak istiyorum..teşekkürler...
evet bu kamışı biraz inceledim ama carbon olup olmadığı konusunda muallakta kaldım...sizce iş görürmü?Dam mı, Okuma Alumina var 5-25 gr. mı?
Okuma tüm kullanıcılarının tavsiye ettiği parasını fazlasıyla hakeden bir kamış, ancak 10-30 gr alabalık için biraz yüksek kalır diye düşünüyorum. DAM ise 5-25 gr atar değeriyle alabalık için gayet uygun ve forumlarda okuduğum kadarıyla güzel bir kamış.Avlanacağınız mera ağaçlık bir bölge ise kamış boyunun kısa tutulması daha uygun olacaktır.Bu şekli barındıran bölgeler için 180cm'lik kamışları tercih etmeniz atışlarınız sırasında meps ve benzeri kanrıcıların çevredeki dallara takılmasının önüne geçecek av keyfinizi arttıracaktır.
teşekkür ederim özcan bey sanırım dam alacam bu gidişle zaten parçalı kamıl kullanabileceğimi zannetmıyorum...:-((
Aynı DAM kamışın 2.70 olanını alabalık için çok kullandım,bu iş için ideal bir kamış kapalı boyları da kısa ve de hafifler çok da sağlam bir kamıştır, denizde 2 kiloluk levrek de çekmiştir.Ancak ben alabalık için daha kısa kamışlar tavsiye ediyorum,eğer avlağınız göl ve benzeri yerlerse 2.40,2.70 olabilir fakat derelerde avlanıyorsanız kesinlikle 1.80 üzerine çıkmamayı tercih ederim.Zaten spin için tatlı suda muhtelif avlar için 1.80 kamış daha tercih edilir boydur,hem hareket kaabiliyetiniz daha fazla olur hem daha hafif olur hem de daha kontrollu olursunuz,aynı kamışın 1.80 olanını tereddütsüz alabilirsiniz.....rastgele
Yav Mehmet can, DAM´ın işi tatlı su. Tatlı suda avlanacaksan illa DAM derim. Yav bende ki oltayı gördün da, varmı ötesi ? yok Hatta bu gün telefonda da konuştuk, arkadaşlar 1.80 diyor ama nehirlerde sende göreceksin 2.40 tan aşağısı iş yapmnıyor. Kör noktaya rastladığın zaman kafanı taşa vuruyorsun. Göl ve nehir için ideal takım benim tavsiyem. Kamış : http://www.avmarketi.com/asp/product/6627/2260-270-QUICK-STICK-TELE-20-5-20G Makine : http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30-MAKINE Misina : http://www.avmarketi.com/asp/product/11790/0-25-Suffix-XL-Strong-Misina-100mt Nehir için 20, göller için 25-28. Döner Kanca : Nehir için 0 ve 1 numara Gümüş Kırmızı Göl için : 2 ve 3 numara Gümüş Kırmızı Budur.
Merhabalar emircan tamam da DAM ı gördükde formu inceleyince kafam karıştı babacan...Senin tavsiye ettiklerinin misina mepps kaşık renk ve no suna kadar hepsi zaten sepette...Karar verdim babacan da sepet 500 lira oldu..Napcaz..?
Teşekkurler fikret bey verdiğiniz bilgiler gerçekten önemli benim için dam kamış ve okuma avenger 30 luk makina sanırım spin için benim işimi görür..Nerde avlanacama gelince Emircan götürecek ben de bilmiyom nehir mi göl mü deremi? tesekkurler Süleyman bey (western) sizede tatlı suda kullancağım için dam a karar verdim..
Emir abi okuma avenger av30 dan memnun musun?Bende almayı düşünüyorum gölde turna ve tatlı su kefaline at-çek yapmak için.Görüşlerini paylaşırsan çok sevinirim...
Yasin can şöyle söyleyeyim. O makineyi çok araştırdım. Hatta bir kaç makine ile karşılaştırdım. 30'luk makine. Önden kalamalı. 5.0/1 devir oranı. 0,20'lik misinadan 220 metre sarım. 7 bilyalı. Eos dişli sistemli. 270 gram ağırlık. metal makara, grafit yedek makara. Spin için uygun makine. Aliminyum kol Ergonomik el tutacağı Okuma patentli EOS sistemi Yedek grafit makara Özellikler bunlar. Ben yeni sipariş verdim, Mesela DAM FD 530 makine ile arasında fark var. http://www.avmarketi.com/asp/product/8263/1135530-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-530-FD-OLTA-MAKINASI Buradan inceleyebilirsiniz. Okuma Avanger 30 siparişimi yeni verdim kardeş can, bir sonra ki partide gelecek inş. Benim merak ettiğim grafit kol mu değilmiydi, sağolsun Avmarketi.com´a mesaj yazdım ve bu soruma anında cevap yazdılar. Cevap aşağıdadır. Soru ve Cevabım. Merhabalar. http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30-MAKINE Bu makineyi almak istiyorum, kolu metal mi acaba ? bununla kıyasladığınızda DAM FD 530 makine nasıl ? hangisini tavsiye edersiniz ? Teşekkürler Cevap : Merhaba Emir Bey okuma avenger makinanın kolu aluminyumdur. Dam FD 530 modeline göre biraz daha kalitelidir. Tavsiye ederiz. Saygılarımızla Düzeltme : Yasin kardeş, Turna yazmışsın, ben hiç turna yakalamadım ama incelediğim kadarı ile çok dişli bir balık ve iyi mücadele veriyor. Belirli bir kiloya kadar sorun vermez ama büyüklerinde 5-6 kg. de verebilir. Sevgilerimle
Bu gidişle Turna da tutarsın sen Emircim...Şimdi gölün kenarında zil sesi eşliğinde semaverden çayımızı yudumluyorduk..>Ne diyim ben sana babacan....
Bu arada Dam kamış ve (seninkinden) okuma avenger 30 luk almaya kara verdım..Takımının uzerine ismini yaz...Nasılsa beraberiz karışmasın bak..aynı takım oldu..
Yoook yok merak etme, ben karıştırmam hele balık çekerken karışmasında )))))))) Bu arada planlar uymadı babacan. Neyse hayırlısı ile haftaya kaçarız.
Çok teşekkürler Emir abi yardımların için.Bende kol meselesini merak ediyordum aslında senin baktığın dam makineye bende bakmıştım ama o markayla pek aram yok aklımda birde ryobi ecusima 3000 vardı ama kararım okuma olacak verdiğin bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim içimi rahatlattın sağolasın hayırlı geceler saygılar...
Ryobi yi arkadaşlarda tavsiye etti, kardeşim aldı. Onda ki eksik yedek kalama yok. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana canım kardeşim. Şimdiden hayırlı olsun, Allah bereketli avlar versin.
Mehmet bey,tekrar merhaba dikkatimden kaçmış şehir ERZURUM olarak geçiyor,böyle olunca da bu konu benim uzmanlık alanıma giriyor,uzun yıllar o bölgenin tamamına yakın bölümünde alabalık avlamış biri olarak size kesinlikle 1.80 dam kamışı öneriyorum çünkü o kamış oraları iyi tanır,mepss 1 no, en fazla 2 no olacak,misinanızda taşlarda fazla yıpranacağı için 0.20 civarı idealdir,avlağı da birazcık çıtlatabilirsen hangi taşın altından balık alabileceğini de yazardım.Şaka bir yana yaklaşık 5 aydır antalyadayım,işlerim dolayısıyla sık sık oralara geliyorum,bu yaz yine güzel avlar yapmayı düşünüyorum,bu arada raporlarını da inceledim Tortum gölünde aynı yerlerde ayak izlerimiz var.........selamlar ....iyi avlar
Merhabalar Fikret bey öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim..Sanki 1.80 çok kısa kalır gibi benim fikrim sadece 2.10 olsa nasıl olur sizce? Şöle söyliyim memur olduğumuz için seneye erzurumda olmayabilirim..Onun için Genel olarak İç göllerimizde ve nehir,derelerde kullanabileceğim makina ve kamış seti düzmek istedim..Sonuçta Erzurumda kalacak olsam sizin tavsiyeniz gayet mantıklı? Bu duruma göre kaç cm lik spin kamışı almalıyım? Sizinde avlandığınız yerlerde avlanmak güzel Fikret Bey İnşşallah geldiğinizde birliktede gideriz..Verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için teşekkürler...Alabalık'a ilk gidecem sezon açılsın paylaşımda bulunuruz..