okumani yeni surf kamisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında cogito74 tarafından paylaşıldı.

1. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    oncelikle ingilizce klaviye icin ozur dilerim..
    elimdeki surf kamis keyif vermemeye baslayinca orta sinif bi surf kamis arastirmasindaydim. aklimda shimano nexave yada beastmastera kadar birseyler bakiyordum. ama shimanolarin ne yazik ki ulkemizde cok pahaliya satilmasindan dolayi yurt disi secenekelerini arastiriyordum. bugun malzeme almak icin cengiz balikciliga ugradim.eski lineaeffe prestige felan sordum.kamislar uzerine konusuyorduk ki sevgili alper bey 2 yildir hazirliklari yapilip deneme surecini dolduran okuma surf kamislarinin yakinda satisa cikacagini soyledi. okumanin makinelerini biliyorz. bu yil spin kamislari uygun fiyatla'; fiyat performans konusunda cok ovgu aldi.ben kullanmadim aslinda okuma kamis kullanicilari kalite konusunda bizleri bilgilendirebilir.
    bahsi gecen okuma kamislardan birini gordum . yaklasik 380 gram agirliginda ince orta aksiyonda oldugunu dusundugum cok zarif bir kamisti. hareketli halkalari vardi.et kalinligi ince bile olsa bana soylenen cok ozel bir karbon kullanilmis olduu idi. cok hafif geldi hatta alper bey oda kamisi aldiginda ayni endiseyi tasidigini ama yaklasik 15 gundur 150 ggr kursunla yuzlerce atis yapmis soru yasamamis. benim almayi dusundugum . ozel sap yapisi ile 4.50 mere boyunda 480 gr agirliginda okumanin 3 parcali bir kamisi idi. ben sadece iki yil once cikmis olan prototipini gordum. alper beyin ifade ettigi 2 yil boyunca semsipasada kamis test edilmis ve soyledigi simdiye kadar kullandigi en iyi surf kamis oldugu yonunde. nihayetinde kendi sattigi urun olacak tarafsiz olabilir mi denebilir ama formumuzun sakinleri cengiz balikciligi ve kalitelerini bilirler. benim guvenim tamdir. umarim soylendigi gibi bir kamis olur fiyat olarak 300 lira civarlarinda felan olacak sanirim.
    bir gelsin bakalim. acaba forumda bu kamisi test edenler varmidir. sevgili vedat agabeyimizin bazan piyasadakiyeni urunleri test ettigini duymustum.urunu test etmisse umarm bizimle paylasir. surf konusunda soz sahibi olan agabeyimizin varsa dusuncelerini duymak isterim.
    simdi bazilarimiz shimano shimanodur diyecek. hem fikirim. lakin shimano bu fiyat ve hizmet konusunda insani dusunduruyor. ulkemizdeki okumalar nerede ise avrupa ve amerikadan bile daha hesapli satiliyor.kaldi ki satis sonrasi urunun arkasindaki garantiside cabasi. nerede ise omur boyu garantili oluyor. bugun elimdeki shimano basterra spin kamisimin halkasini tutan metal bacaklardan birinda bira egilme gordum allahtan duzeldi ama kirilmis olsa ne yapardim diye dusunmedim degil.
    oldukca uzun yazdim.kusura bakmayin. bu yeni okumanin kamis acilimi konusunda tecrubeleriniz ve dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim..

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

300ytl biraz pahalı değilmi ben ürünü görmedim ama italcanna felanda o aralıklada kamışları buluna bilir hemde kaliteli kamışlar Shimano konusuna gelince dediğin gibi fiyatları lduk ca yüksek :D ben hiç alıp kullanmadım ama kullanan ve satış yapan abilerimden ve bu işin hem ticari hemde av cılık yönüyle uğraşan bi abimden shimanonun kamışlarını önermemişti onun yerine piyasadan alabileceğin en iyi kamış Daiwa ve Shakspeare olduğunu söylemişti velasıl sitede shimanonun alt kademe kamışını kullananlar ve kıranlarda oldu ama hiçkimse sanırm madur olmadı.

3. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    300 tl evet pahali sayilacak bir fiyat.ifade edilen italcannadan geri kalmayacagi yonunde idi.shimanonun 3 parcali kamislari en alt segment sanirim shimano beastmaster var. oda 350 tl civarinda ama alanlardan cok iyi yorum almadim.italcanna bir cok ustaya gore en iyi surf kamislari yapar ama onunda 500 tl altinda kamisi yok gibi.

4. furunotr

furunotr Haluk

Sözü edilen 300 lira civarında değer biçilen kamış 3 parçadır ve hakikaten aşağı yukarı 2 yıldır; belki de daha fazla bir süredir test edilmekte.... Bu rakam bu özelliklere sahip bir kamış için yüksek değil gayet uygun bir rakamdır bence; kamış emsallerine göre ince ve oldukça hafif bir yapıya sahip olup oldukça dengelidir; sağlamlığı için bir yorum yapmayacağım zaten yapılan testler ürünün sağlamlığı hakkında bir fikir verecektir; aynı markanın yani Okuma'nın prototip olan 3 değişik model teleskobik surf kamışlarını gördüm; doğal olarak bu 3 kamış da kullanılan malzemeler ile birlikte fiyat ve kalite olarak farklılık göstermekte; ben şahsen teleskobik olanları da çok beğendim; yine oldukça ince ve dengeli duran bir yapıları var; benim test etmek imkanım olmadı ama bunlar da zaman zaman teste tabi tutulmakta; satışa arzedilince kullanma imkanımız olursa daha net değerlendirme şansına sahip olabileceğiz...

Son düzenleme: 5 Aralık 2010
  5. furunotr

furunotr Haluk

ForceMaster var daha aşağı olarak; yalnız bu sene ürettiler mi bilemiyorum; ayrıca kamışı seçerken nerede ne şekilde kullanacağımıza ve kendi fiziksel özelliklerimize göre seçmez isek elbet memnuniyetsizlik olacaktır; bildiğim sözkonusu BeastMaster'ın sapı normalden fazla çapa sahip; bu durumda mesela benim kullanımım için uygun bir kamış değil; halbuki teleskobik olanı çok uygun...

Italcanna'da ise 500 altı kamışlar mevcut; ancak ülkemizde her zaman bulabilme imkanı olamıyor maalesef...

Elbet yukarıda da belirttiğim gibi kamışı nerede ve ne şekilde kullanacağımız çok önemli; tabii ki kendi fiziksel özelliklerimiz de; eğer tüm bu kriterlere uygun kamış edinmez isek, isterse dünyanın en iyi ve pahalı kamışı olsun kullanması eziyet olacak; belki de kötü olarak niteleyeceğiz; ama kusur burada kamışta değil seçim yapmayı bilemeyen bizlerde olacaktır kuşkusuz...

6. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    gecen gün bende cengiz balıkçılıgı arayıp,okuma surf kamışlarla ilgili bilgi aldım önümüzdeki ay piyasada olcagını söylediler 390-420-450 boylarında olcagını yanlıs hatırlamıyorsam 120tl den 300 tl ye kadar uzanan fiyat aralıklarında olcagını söylediler. ve agırlık olarak düşünüldügünde suanda 400-450 gr agırlıgında bir surf kamışın200 tl civarında olması fiyat olarak bence normal bende bu hafta cengiz balıkçılıga gidip yeni bir surf kamış alıcam ve detaylı bilgi alıcam geldigindede okuma kamışlardan bütçeme göre bir tane daha hafiflligi ve atarına göre almayı düşünüyorum

7. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    hayırlısı bakalım bekleyip göreceğiz.keşke balık olsa ve sık balığa gidebilecek zaman ayarlasak o zaman elimizdeki takımların yada almayı planladığımız takımların tadına varsak.bizimki biraz laf-ı güzaf..ama az da olsa balık ve zamanımız, keyif alma miktarımızı arttıracak takımlarıda seçmek önemli diye düşünüyorum..
    alanla olmaya başladıkça fikirler dökülür zaten buraya...

8. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Salina ve Cedros modellerini inceledim,İstanbul Boğazında avlanan arkadaşların vazgeçilmezi olacağı kanaatindeyim.çok hafif,sağlam ve özellikle Fuji halkalardan dolayı Örgü misina kullanımına uygun.Ben de gelmesini bekliyorum,İtalcanna Kombat ile Güzel bir ikili oluşturacaklar :p

Rastgelsin.

9. furunotr

furunotr Haluk

İlgilenen olursa Okuma'nın parçalı olan kamışları gelmiş; şu 300 TL.civarı olan modelini şu an hatırlamadığım 4,50 m. boy, maksimum 200 atar ve 450 gr.civarı ağırlığı olup makina yatağı ve halkalar fuji olan kamış ile yine Okuma'nın 4,20 boy maksimum 200 gr.atarlı 490 gr. ağırlığında ve halkalar SIC türü bir malzeme olan ve fiyatı diğerinin neredeyse üçte biri olan Salina model isimli kamışı... Ayrıca her iki kamışın klavuzları Zirkonyum denilen bir malzeme ile kaplı imiş; bu paslanmaya ve korozyona karşı korunma sağlıyor; şöyle bir inceleyince de bu iddianın doğru olduğu çıkarımını yaptım...

Her iki kamış da bence güzel; zaten ilk ve fiyatı yüksek olan 2 yıldır denenmekte ve rüştünü ispat etmiş; IM9 karbon v.s. kullanılmış; ikinci yani ucuz olan da bana çok iyi göründü bunda IM7 kullanılmış; eh boyu da benim kullanabileceğimi düşündüğüm boyda olunca hemen bir tane aldım; ne olur ne olmaz, belki de kalmaz...Bu kamış da göründüğü gibiyse ki zaten deneyenler ve alanlar olmuş Boğaz'da iyi iş görecek demektir..

Kamışlar genelde bildiğimiz kamışlara göre çok daha ince bir yapıya sahip bunu belirtmekte yarar var; ayrıca emsallerine göre oldukça da hafifler...

Benim aldığım kamışta en çok hoşlandığım uygulama ise kamışta Çin üretimi olduğunun etiketle alanen belirtilmiş olması ki; benim diyen markalar bile bilemeyeceğim sebeplerden dolayı böylesi bir uygulamayı şimdiye kadar yapmamış durumda; buna ne derseniz deyin ki ben dürüstlük; kendine ve malına güven diye niteliyorum bunu...

Bu pazartesi denemek için niyetim var; tabii eğer havalar düzelirse... O zaman daha net bilgi verebilirim sanıyorum; tabii kendimce...

Son düzenleme: 11 Aralık 2010
  10. çinekolog

çinekolog Gökhan

merhabalar okumanın bahsi geçen 3 parçalı prototip kamışını ilk olarak bizzat deneme şansı bulan şanslı kişilerdenim sanırım. İlk elime aldığımda korktum kırılır diye içimden düşünmeye başladım,hatta ilk atışımda çekindiğimden çok yüklenemedim fakat atışı yaptığımda hiç beklemediğim bir aksiyonla karşılastım. Bu incelik bu hafiflik üstüne birde bu sertlik doğrusu gönlümü hemen fetetti. Alper abiyle görüştüğümüz kadarıyla bu yeni gelicek kamışın karbon kalitesi kullandığımız prototip kamıştan daha kaliteli olacakmış. Gelir gelmez bende kendime bir tane alıcağım. Saygılarımla....

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet o kamışları ben de duydum. herkez sırada ne zaman gitsem herkez soruyor ordakilere okumanın kamışı geldimi diye bende merak ettim sordum nedir bu okumanın kamışı anlattılar sağolsunlar. inşallah dedikleri kadar vardır...

12. furunotr

furunotr Haluk

Kamışlar geldi; fiyatı daha uygun olanın boyu da benim için uygun olduğundan onu aldım; ancak diğerinde gözüm kalmadı desem yalan olur; maalesef 4,50 m.lik bir kamış ve ben 4,30'u zar zor zaptederken...

Bir aksilik olmazsa pazartesi deneyeceğim... Sana da denetmek istiyorum Gökhan; bakalım küçük kardeşi de beğenecekmisin?

13. çinekolog

çinekolog Gökhan

Evet kamışlar gelmiş. Az önce yazınızı okudum. Bu hafta çalışıyorum, vakit bulup alamam ama bir dahaki haftaya bir aksilik olmazsa bende 4.50 m. olanıyla avlanıyor olacağım... Artık benim emektarı emekliye ayırmanın zamanı geldi :)

14. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    arkadaşlar kusura bakmayın ama anlamadım bu kamışlar 3 parçalı okuma salına dimi 4 20 boy olup 100 200 gram atarlı bu gelen kamışlar prototif mi?

15. çinekolog

çinekolog Gökhan

bu gelen kamışlar prototoip değil bu gelenler Murat abi prototip olan iki yıl önce gelmişti. Bizde deneme atışları yapmıştık Üsküdar'da. Bir kaç arkadaşım bu yeni gelen kamışlardan almışlar ve söylediklerine göre daha önce gelen prototip kamıştan dahada iyi olduğu yönünde bilgilendirdiler beni.

16. furunotr

furunotr Haluk

Satışa sunulduğuna göre artık prototip değiller... Cedros ve Salina olmak üzere iki model geldi; ve bunlar 3 parça kamışlar...

Elbet Cedros daha üst klas bir kamış; şu iki yıldır denenmiş olanın son rötuşlar atıldıktan sonra piyasaya sürülmüş hali; ithalatçısı piyasaya sürülendeki karbon oranının prototipten daha yüksek olduğunu beyan ediyor; makina yatağı fuji; boy 4,50, ağırlık 450 gram... Atar maksimum 200 gram; yalnız daha önce porselenlerin fuji olduğunu yazmıştım; fakat bugün baktığımda fuji ibaresi görmedim; ancak yine de kaliteli, klavuzlar zirkonyum kaplı v.s... v.s...

Salina ise 4,20 boy ile 490 gram ağırlığa sahip; paslanmaz makina yatağı ve sic benzeri halkalar var; yine klavuzlar zirkonyum kaplı; sanıyorum bu model nerede ise bitmek üzere fiyatının uygunluğundan ötürü...

Her iki kamış da oldukça dengeli görünüyor ve sert veya orta-sert aksiyona sahip...

Özellikle sahte ve çapari için Boğaz'da iş yapar kamışlar...

Ben Salina'yı yarın deneyeceğim kısmet ise... Tekrar yorum yazarım...

Cedsor IM9; Salina IM7 karbon denilmiş ek olarak...

17. furunotr

furunotr Haluk

Salina'yı bugün kullanma fırsatım oldu 150 gram kurşun ile (fırdöndülü kullanıyorum aslında 155 gr.civarı geliyor) 30 civarı atış yaptım; kamış oldukça başarılı; orta-sert aksiyona sahip; öyle iyi bir atıcı değilim; ancak Şemsipaşa'da balığı bulabileceğim mesafeye fazla efor sarfetmeden rahatlıkla ulaşabildim; yılışma v.s. gibi olumsuz bir tepkisi yok; gayet rahat tasma atılabiliyor ve hassasiyeti de yerinde; yani kandırıcıya balık bindiğinde net bir şekilde anlaşılıyor; ayrıca meraklı birkaç amatör de denedi kamışı ve olumsuz bir yön görmeyip beğendiklerini ifade ettiler...3 parçalı bir kamış için de oldukça hafif diye nitelendirilebilir (490 gram); yani yormadı da...Kılıf içinde boyu 148,5 cm.; herhalde kılıfsız 148 cm. filan gelir... Ayrıca diğer atanlar benden çok daha fazla mesafelere erdirdiler; bu durumda atışı da atabilen için gayet iyi...

Elbet bu kadar kısa süre denenen bir kamışın sağlamlığı sorgulanabilir; ama bana ciddi şekilde güven verdi; normalde böyle piyasaya yeni giren ürünleri hemen almam; en azından bir ay gibi bir süre beklerim ama kamışın hem işçiliği; hem de fiyatı bu kuralı bu kamış için çiğneme sebebim oldu...

Not: Kamışın ithalatçısı hem klavuzlardan; hem de kamışın en uç parçasından getirttireceğini ifade ediyor...

18. çinekolog

çinekolog Gökhan

Haluk abi kamışı beğendiğine sevindim, bende senin gibi kamışın sağlamlığını izleme taraftarıyımdır, ama önceki prototip olanını kullandıktan sonra ne zaman geleceğini izlemeye başladım :) Ayrıca kullandığın kamışı bir kaç bu işin ehli olan kişilere sordum onlarda çok beğendiklerini ifade ettiler. Yanlız benim tercihim illede CEDROS...

19. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    selamlar okuma salina 4.20 kamışı alıpda deneyen başka arkadaşlar varmı aramızda yorumlar nelerdir
    herkese rast gele

20. furunotr

furunotr Haluk

Kamışların hemen hemen tamamı Üsküdar'lı amatörler tarafından alındı; 2-3 adet alan olup; eşe dosta da alanlar var... Dolayısıyla nerede ise hepsini takip edebilme şansım oluyor böylelikle ve şimdiye kadar bir problem veya şikayet görmedim; duymadım...