BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'











































Go Back   BALIK AVI > Malzemeler & Ekipmanlar > Takım Çantası
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


sazan için malzemeçiden alınması gereken malzemeler nedir.?

Cevapla
20-06-2007, 13:03   #1
birkan
 
birkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 154
Favori Kamışı: .2.40 remixon & 4.50 alba star
En İyi Avı: el kadar sazan
merhaba arkadaşlar sezon açılmak üzere tabi ben balık işine yeni başladığım için malzemem yok. hafta sonu malzemeciye gidip sazan için malzeme alıcam sezona açılana kadar takımların yapımına başlarım. ne almam gerektiği konusunda bilgi edinirsem satıçının gazabına uğramam benim gibi bilmeyen arkadaşlarında bu konudan fikir edinmesi sağlanmış olur .

öncelikle nasıl misina almak gerek makina için kaç no, el oltası için kaç no ?
iğneler nasıl olmalı bildiğim kadarıyla 1-4 no arası hangisi ideal olur ?
takım yapmak için neler gerekli fırdöndü hem klipsli hem klipssiz renk olarakta parlak olmayan koyu renk mi olmalı ? beden yapmak için çelik beden almaya gerek varmı birde stoper, boncuk ,bazen bedene kablo takan var ?
ağırlık nasıl olmalı illa koyu renk mi olacak kaç gr idael olur elimizin altın da kaç gr lık kurşunlar bulundurmalı ?
küspeli takımda nasıl küspe kullanmak gerekir mısır mı ayçiçek mi hangisi daha randıman verir küspeyi hazır mı alalım yoksa paket halinde alıp kendimiz mi yapalım.?
son olarak da avlanacağımız avlağı nasıl yemlememiz gerekir mısırla mı cüvciv yemi mi küs pe mi bunlardan kaç kilo kadarını yemlemek için kullanırız yanımıza ne kadar almamız gerek ?

şimdiden herkeze teşekkür ederim
birkan çevrimdışı  
20-06-2007, 14:37   #2
balıkçı hikmet
 
balıkçı hikmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 26
Favori Kamışı: REMİXON ELİTE 50(en iyi oltam) ve diğer oltalar
En İyi Avı: 5 kg Turna
Thumbs up

öncelikle merhaba birkan abi...bizim kullandığımız ve çok iyi sonuç aldığımız malzemeleri sana anlatayım...ilk önce bir amatör balıkçıdaki ana malzemeler nelerdir? 1.Olta
2.takım çantası
3.livar-sepet(tutulan balığı canlı muhafaza etmek için)
4.çadır(gece kalınacaksa)
5.el feneri
6.işte bunlarda senin merak ettiğin aparatlar.bunları açarak anlatayım.

misina:makara için:en ideal olanı 35 mm olandır.siyah veya yeşil kullanmanı tavsiye ederim.
el oltası için:50-60 mm en idealidir .eğer bunlardan kalın alırsan vuruş sayısı fazla olmaz ve balığı çekerken zevk almazsın.İnce olanda vuruş sayısı daha fazla olduğu için balığı çekerkende insana ayrı bir heyecan yaşatıyo.

iğne:1-3 no arası iğne kullan.

takım yapmak için şunlar gerekli.çelik tel sadece turna avında kullanılır.buda kösteğe takılır.yani oltayı kesmesin diye.sazan da misina beden kullanman gerekir.beden 1 metre olmalı ve 2 tane köstek olmalı.yani bir oltada 2 iğne olması yeterli.en altta kurşun.bedende sırası ile köstekler ve en üstte fırdöndü.Bunların renkleri önemli değil.

bedene neden kablo takılır?çünkü gezer kurşun kullanılan takımlarda gezer kurşunun uç kısımları misinayı tahriş eder ve misinaya zarar verir.bu yüzden gezer kurşunlu oltalarda kablo kullanılır.

boncuk yem olarak kullanılır.bazı göllerde kerevit bulunduğu için mısırları vb. yemleri iğneden alıyor.bu yüzden boncuk sert olduğu için oltalara takılıyo ve kerevit boncuğa hiç birşey yapamıyo.ama boncuk kullanacaksan boncuğun üzerine ULTRABAIT damlat.böylece boncuk koku yapıyor ve balığın ilgisini daha çabuk çekiyor.

bence alabildiğin kadar çeşitte kurşun al.boy boy.yakın mesafelere(10-30 metre) mesafelere olta atmak için 50 gr. uzak mesafelere(30-80 metre) olta atmak için 100 gr. kurşunlar kullan. renk önemsiz.

ben küspeyi hazır alıyorum.hem mısır var hemde ayçiçek(gündöndü) küspesi var.bence ikisindende kullan.

YEMLEME:en önemli konuya değinmişsin.yem satan yerlerden 3 kg kuzu yemi(hayvan yemi),3 ky mısır,2 ky buğday al.kuzuyemine bi kapta biraz su ilave et.hamur kıvamında oluyo.ama sert olcak.daha sonra sırası ile mısır ve buğdayı bi kapta kaynat.birazda şeker ve vanilin ilave et.(koku yapması için)bunları ayrı şişelere vb. kaplara koy.avlağa gittin.ilk önce yaptığın kuzu yemi su karışımını küçük toplar halinde göle at.ama atarken dağılıyo dersen 2 paket ince kadın çorabı al ve bunu 3-4 parçaya böl.bunların içine kuzuyemini koy ve gölete at.hemm dağalmaz atarken hemde attığında suyun dibine iner ve suyun altında koku yapar.daha sonra kaynattığın mısır ve buğdayları el veya sapan yardımı ile atabildiğin kadar uzağa at.ben sapan kullanıyorum.30-40 metre uzağa kadar gidiyo.daha sonra oltalarını at ve balıkları beklemeye başla...

ama 1 temmuza kadar beklemen gerek...RASTGELE...
balıkçı hikmet çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
20-06-2007, 19:03   #3
birkan
 
birkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 154
Favori Kamışı: .2.40 remixon & 4.50 alba star
En İyi Avı: el kadar sazan
vallaa sağolasın özkan kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ..
peki bu yemleme işi söylediğin malzemeleri kuzu yemi vs bunların hepsini bi seferde atmak mı lazım kilo ile atmaya gerek varmı yoksa yarım kilo yada 1 kilo kadarını mı atmamız gerek ?
birkan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
20-06-2007, 20:02   #4
OTTOMAN
 
OTTOMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 497
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 1 kilo aynalı sazan :(
birkan
vallaa sağolasın özkan kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ..
peki bu yemleme işi söylediğin malzemeleri kuzu yemi vs bunların hepsini bi seferde atmak mı lazım kilo ile atmaya gerek varmı yoksa yarım kilo yada 1 kilo kadarını mı atmamız gerek ?
birkan bu konudada ben sana şöyle açıklama getireyim
beraberinde gittiğin kişi sayısı ve yanınızdaki olta sayısı bu konuda göle nekadar yem atmanız gerektiğini belirleyecek
mesela 2 kişi ve 3 er oltayla gittiyseniz toplam 6 oltayı birbirinden 5 metre ara ile attığını düşünürsen (ki oltaların birbirine karışmasını önlemek için olta aralıkları daha yakın olmamalı) gölde 30 metrelik bir kıyıya hükmedeceksin demektir bu bölgeyi yemlemek için de yarım kilo ile kurtulamazsın
merak etme bahsi geçen şeyler oldukça ucuz ve metod da oldukça verimli yani attığına değecektir.
birde ekleme yapmak isterim 2-3 oltayla gideceksen ve yanında muhabbet eden arkadasların varsa bence oltalarına zil de alki vuruşları takib etmen kolay olsun
1 temmuzdan sonra rastgle....
OTTOMAN çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
20-06-2007, 22:18   #5
birkan
 
birkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 154
Favori Kamışı: .2.40 remixon & 4.50 alba star
En İyi Avı: el kadar sazan
verdiğn bilgiler için sağol vural abi
birkan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
20-06-2007, 22:24   #6
OTTOMAN
 
OTTOMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 497
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 1 kilo aynalı sazan :(
ne demek kardeş sen sağol
OTTOMAN çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
20-06-2007, 22:37   #7
birkan
 
birkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 154
Favori Kamışı: .2.40 remixon & 4.50 alba star
En İyi Avı: el kadar sazan
şu sezon bi açılsada başlasak balık yakalamaya
birkan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-06-2007, 10:43   #8
balıkçı hikmet
 
balıkçı hikmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 26
Favori Kamışı: REMİXON ELİTE 50(en iyi oltam) ve diğer oltalar
En İyi Avı: 5 kg Turna
arkadaşlar ben sazan yakalamak için sabırsızlanıyorum...şimdiden balığın oltayı çekişi,sizle mücadele edişi,zili çaldırışı beni şimdiden heyecanladırıyo...inşallah bu sezon herkes için çok iyi ve bereketli geçer...1 Temmuzda inşallah...Rastgele...
balıkçı hikmet çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-06-2007, 11:18   #9
flazer
mehmet ali filizer / ESKİŞEHİR
 
flazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.171
Favori Kamışı: YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
En İyi Avı: TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
balıkçı hikmet
öncelikle merhaba birkan abi...bizim kullandığımız ve çok iyi sonuç aldığımız malzemeleri sana anlatayım...ilk önce bir amatör balıkçıdaki ana malzemeler nelerdir? 1.Olta
2.takım çantası
3.livar-sepet(tutulan balığı canlı muhafaza etmek için)
4.çadır(gece kalınacaksa)
5.el feneri
6.işte bunlarda senin merak ettiğin aparatlar.bunları açarak anlatayım.

misina:makara için:en ideal olanı 35 mm olandır.siyah veya yeşil kullanmanı tavsiye ederim.
el oltası için:50-60 mm en idealidir .eğer bunlardan kalın alırsan vuruş sayısı fazla olmaz ve balığı çekerken zevk almazsın.İnce olanda vuruş sayısı daha fazla olduğu için balığı çekerkende insana ayrı bir heyecan yaşatıyo.

iğne:1-3 no arası iğne kullan.

takım yapmak için şunlar gerekli.çelik tel sadece turna avında kullanılır.buda kösteğe takılır.yani oltayı kesmesin diye.sazan da misina beden kullanman gerekir.beden 1 metre olmalı ve 2 tane köstek olmalı.yani bir oltada 2 iğne olması yeterli.en altta kurşun.bedende sırası ile köstekler ve en üstte fırdöndü.Bunların renkleri önemli değil.

bedene neden kablo takılır?çünkü gezer kurşun kullanılan takımlarda gezer kurşunun uç kısımları misinayı tahriş eder ve misinaya zarar verir.bu yüzden gezer kurşunlu oltalarda kablo kullanılır.

boncuk yem olarak kullanılır.bazı göllerde kerevit bulunduğu için mısırları vb. yemleri iğneden alıyor.bu yüzden boncuk sert olduğu için oltalara takılıyo ve kerevit boncuğa hiç birşey yapamıyo.ama boncuk kullanacaksan boncuğun üzerine ULTRABAIT damlat.böylece boncuk koku yapıyor ve balığın ilgisini daha çabuk çekiyor.

bence alabildiğin kadar çeşitte kurşun al.boy boy.yakın mesafelere(10-30 metre) mesafelere olta atmak için 50 gr. uzak mesafelere(30-80 metre) olta atmak için 100 gr. kurşunlar kullan. renk önemsiz.

ben küspeyi hazır alıyorum.hem mısır var hemde ayçiçek(gündöndü) küspesi var.bence ikisindende kullan.

YEMLEME:en önemli konuya değinmişsin.yem satan yerlerden 3 kg kuzu yemi(hayvan yemi),3 ky mısır,2 ky buğday al.kuzuyemine bi kapta biraz su ilave et.hamur kıvamında oluyo.ama sert olcak.daha sonra sırası ile mısır ve buğdayı bi kapta kaynat.birazda şeker ve vanilin ilave et.(koku yapması için)bunları ayrı şişelere vb. kaplara koy.avlağa gittin.ilk önce yaptığın kuzu yemi su karışımını küçük toplar halinde göle at.ama atarken dağılıyo dersen 2 paket ince kadın çorabı al ve bunu 3-4 parçaya böl.bunların içine kuzuyemini koy ve gölete at.hemm dağalmaz atarken hemde attığında suyun dibine iner ve suyun altında koku yapar.daha sonra kaynattığın mısır ve buğdayları el veya sapan yardımı ile atabildiğin kadar uzağa at.ben sapan kullanıyorum.30-40 metre uzağa kadar gidiyo.daha sonra oltalarını at ve balıkları beklemeye başla...

ama 1 temmuza kadar beklemen gerek...RASTGELE...
Birkan arkadaşlar hep dip olasından bahsetmişler ben de sana düz kamışlada nsl sazan tutabilirsin onu anlatayım şimdi arakadaşım öncelikle 7-8 metrelik kamış alacaksın piyasada oldukça çok ve ucuz kolayca temin edebilirsin daha sonra bunun ucuna şamanıralı bi olta yapacazğız 7metrelik bir kamışa 8 metrelik misine güzelbir şamadra 1-3 numara kanca şamandramızın taşıya bileceği ölçüde ağırlık bu oltayı hazırla oltamıza da yem olarak konserve freş mısır kullan yemlek için de aktardan sert mısır al ve haşla eminim ki boş dönmezsin hem bu şekilde tuttuğun balıkta inanılmaz keyif alacaksın buna eminim bol şans

Konu flazer tarafından (21-06-2007 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir..
flazer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-06-2007, 13:00   #10
birkan
 
birkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 154
Favori Kamışı: .2.40 remixon & 4.50 alba star
En İyi Avı: el kadar sazan
sağol mehmet kardeş şu sezon bi açılsın bende malzememi alayım bu hafta sonu ayrıntılı bilgi verirsin şu şamandralı takım hakkında
birkan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:43 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net