BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, Hayata olta at! SPOT BALIK, Hayata olta at!








































Go Back   BALIK AVI > Tatlı SU Balık Avı > Tatlı SU Balık Avcılığı
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


sazan hamuru

Cevapla
12-07-2007, 22:13   #1
mc_conqueror
 
mc_conqueror - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 16
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: inşallah ilerde buraya yazacak kadar büyük bi balık tutarım.:))
Wink sazan hamuru

abiler bi sorum olacak sazan yayına ve dip oltasına takılan hamur nelerden oluşmalı nasıl yapılmalı bu konuda çok araştırdım ama kesin bişey bulamadım...saygılarımla...
mc_conqueror çevrimdışı  
12-07-2007, 22:38   #2
osmanaltunel
 
osmanaltunel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.745
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: Turna 140 cm. Gölbaşı
mc_conqueror
abiler bi sorum olacak sazan yayına ve dip oltasına takılan hamur nelerden oluşmalı nasıl yapılmalı bu konuda çok araştırdım ama kesin bişey bulamadım...saygılarımla...
Demekki iyi araştırmamışsın imza ayarlarımdaki linki tıkla cevabı her zaman orada duruyor.
osmanaltunel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
13-07-2007, 12:50   #3
Conqueror
Ahmet Fatih Eryılmaz / Edirne / Kutlutaş
 
Conqueror - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 10.585
Favori Kamışı: Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
En İyi Avı: 100 gr israil sazanı
hamur yapmayı biliyomusun unu suyla karıştır içine vanila ,fenni yem ( tavuk yemi) koy yağ biraz karıştır sarı renk olmasını istersen mısır unuda koyabilirsin
Conqueror çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
15-11-2007, 20:06   #4
ceyhun41
 
ceyhun41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 19
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 4kg sazan
usta hamur yapmak için ekmeğin içini alıp çıkarmak sonra çıkarduğın ekmeğe mısır unu sonra kabartma tozuu abi sonrada şekerli su yumurta ilave ederek bütün gününle onu sarı hale getirmek hamur böle yapılır dip atamazsın ama bunu atarken düşer en iyisi mantarlıdır bol şanslar rastgele
ceyhun41 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
15-11-2007, 20:17   #5
mavisu
 
Mesajlar: 129
Favori Kamışı: makina oltalari
En İyi Avı: sazan 6,5 gr(kepceyle)
mc_conqueror
abiler bi sorum olacak sazan yayına ve dip oltasına takılan hamur nelerden oluşmalı nasıl yapılmalı bu konuda çok araştırdım ama kesin bişey bulamadım...saygılarımla...
en güzel hamur sabah erken firindan alinan tasfirin ekmeginin icinden yapilir.sicak sicak kolay hamur olur ve suda cok dayaniklidir.saygilar.
mavisu çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
15-11-2007, 21:41   #6
gülbaharlar
gulbaharlar / manisa
 
gülbaharlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.304
Favori Kamışı: el oltası, kamış
En İyi Avı: 13 kilo aynalı sazan
kardeşim hamuru en güzel tel şehriyeden yapacaksın ilk önce tel şehriyeyi bir kaba boşalt ve üzerine yavaş yavaş sıcak su dök tabiki kararınca içine koku yapmasını istiyorsan değişik malzemelerde koyabilirsin hamuru iyice kıvamına getir beyazlaşıncaya kadar yoğur ve ondan sonra hamuru istediğin büyüklükte en güzeli bir cambalik büyüklüğünde yuvarla ve tekrar boş bir kapta su kaynat yalnız su mutlaka kaynayıncaya kadar beklet yapmış olduğun balık yemleri hamurları busuyun içine at ve yaklaşık 1 dakika kadar beklet ve hemen çıkardıktan sonra soğuk suyun altına sok ve hamurları şokla da ha sonra birbirine yapışmaması için beton zeminin üzerine dök ve soğumasını bekle hamurları şoklamanın sebebi suda daha dayanıklı olması ve dağılmaması balık vurmadıktan sonra ikigün suda beklese bozulmazlar ve hamur hemen erimez (ayrıca sana bir tavsiyem daha var iğnelere boncuk tak tekrenkli boncuklardan şu bildiğimiz atların boyunlarına takılan boncuklardan birde öyle dene ben artık hemen hemen hiç hamur kullanmıyorum diyebilirim balık boncuğada vuruyor ve yakalıyorum ) selamlar
gülbaharlar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
15-11-2007, 23:35   #7
gülbaharlar
gulbaharlar / manisa
 
gülbaharlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.304
Favori Kamışı: el oltası, kamış
En İyi Avı: 13 kilo aynalı sazan
bunu denemeni mutlaka isterim sonucunda bilgi verirsen sevinirim yanında birazda kuru üzüm götürürsen oda iş yapıyor fakat bunlarada çapak dediğimiz ufak sazanlar gelebilir eğer böyle olursa üzüm işinden vazgeç yoksa büyük sazan alamazsın küçüklerle uğraşmaktan
gülbaharlar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
16-11-2007, 16:46   #8
erdemyılmaz
ERDEM YILMAZ / İSTANBUL
 
erdemyılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.368
Favori Kamışı: DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
En İyi Avı: EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
hamura tarçın veya kako da ekle kokusu bayağı iyi bir kere denedim sağlam vurdu bir kaç kere ama alamadım
erdemyılmaz çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:07 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net