Rüzgarsız ya da hafif çalkantılı havalarda kıyıdan köstekli dip oltası atanlar için nacizane bir önerim var. Çizim yapamayacağım için tarif etmeye çalışayım. Şimdi 2 li veya 3 lü köstek yapıp en ucuna da kurşun bağlıyoruz ya, ben derim ki oraya bir kanca bağlayın sonra bir adet irice midyeyi bıçakla ikiye ayırın ve hangi taraftaki eti sizin gözünüze daha sağlam gelirse kancayı o tarafına biraz dolayın[kabuğundan ayırmadan] şimdi o kabuklu midye size neredeyse 20 gramlık bir kursun görevi görecektir. Kabuğun şekli ve ağırlığı bakımından dibe kabuk tarafı oturacaktır ki bu da size o kancayla da balık tutma şansı verecektir. Şayet midyenin kabuğu kayaya takılırsa biraz cektiginizde eti kabuktan ayrılacak takımınız size geri gelecektir. HEPİNİZE RASTGELSİN. [BU ARADA bursa_bulent İLE BU HAFTA SONU BİR ORGANİZASYONUMUZ OLACAK ORADA DENEYECEĞİM SONUÇLARINI DA RAPORUMUZA EKLERİZ]
bir şey daha eklemeliyim bu hafta sonu yapacağımız organizasyona bursadan katılımcıları bekliyoruz...
. Çok iyi ya, ilk fırsatta deneyeceğim. Hem böylelikle "kaşık kurşun" gibi olacak sanki tekrar teşekkürler.
Gayet,ustaca bir yaklasim,,biz unu birazdaha degisik yapiyoruz,,musade ederseniz anlatayim,,,Biliyorsunuzki Cipra sert vuruslari ile bilinir,,,1kg ve yukarisi olan azmanlar icin biz butun midyeyi bir tasla hafifce kirarak daha dogrusu catlatarak kancayi icine saklayip ileriye atariz,,,bazen inanilmaz boyuttaki azmanlari yakalamanin sirri burdan gecer,, saygilarimla