BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, Hayata olta at! SPOT BALIK, Hayata olta at!











































Go Back   BALIK AVI > Tatlı SU Balık Avı > Tatlısudaki Canlılar
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


sazan nasıl pişirilir biliyormuyuz bildiğim kadarıyla sizinle paylaşmak istedim

Cevapla
21-07-2007, 21:29   #1
gülbaharlar
gulbaharlar / manisa
 
gülbaharlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.304
Favori Kamışı: el oltası, kamış
En İyi Avı: 13 kilo aynalı sazan
ilk önce sazanı tutmak burada çok önemli
-------- ikinci işlem tutmuş olduğumuz sazanların pullarını bıçakla kazımak yerine tulum şeklinde çıkarmayı öğreneceğiz.böyle çıkardığımızda balığın pişmesi daha rahat ve daha kolay oluyor.
--------üçüncü işlem balığın derisini tulum gibi çıkardıktan sonra enfazla 2cm genişliğinde halkalar halinde balığımızı dilimliyoruz..
--------dördüncü işlem halkalar halindeki balığımızı daha iyi pişe bilmesi ve kılçıklarının daha rahat ayırılması için bir gazete kağıdına sararak yarım saat kadar suyunu çekmesini bekliyoruz.
--------beşinci işlem suyunu çekmiş olan balıklarımızı bir güzel tuzluyoruz elinizi korkak alıştırmayın iyice bolca tuzlayın zaten balığımız otuzu çekecektir.

şimdi balıklarımız temizlenmiş tuzlanmış pişirilmeye hazır bir şekilde beklemektedir.tabi bazı arkadaşlarımız ben bukadar bekleyemem de diyebilir artık onlarda kendileri bilir.

tabi balığımızın daha lezzetli olmasını istiyorsak balığımızın yanına daha değişik baharatlarda kullanabiliriz.

daha sonra temizlenmiş olan balıklarımızı bol yağlı olan kızmış bir tencerenin içine sıkışmayacakları bir şekilde diziyoruz buradaki en önemli olayda yağımızın tamamen iyice kızmış olması.
balıklarımızı bu tencere veya tavamızın içinde devamlı kontroledeceğiz balıklarımız kızarma kıvamına sarılaşmaya başladığında oldu sinyallerini verecektir.ve daha sonra bol limonla tabaklarımıza servis yapabiliriz.
sazanın pişirilmesi konusunda benim bildiğim en iyi yöntem bu ve herkeste çok beğeniyor tabiki daha değişik pişirilme yöntemleride var ama ben şu an sadece tavada yağda yapabileceğimiz bir örneği verdim sizinde daha değişik bilgileriniz varsa paylaşmak isterim şimdiden herkese afiyet olsun
gülbaharlar çevrimdışı  
21-07-2007, 21:37   #2
osmanaltunel
 
osmanaltunel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.745
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: Turna 140 cm. Gölbaşı
Paylaşım için teşekkürler mısır unu kullanmıyormusun?
osmanaltunel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 21:40   #3
gülbaharlar
gulbaharlar / manisa
 
gülbaharlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.304
Favori Kamışı: el oltası, kamış
En İyi Avı: 13 kilo aynalı sazan
osman abici mısır ununu denedik ama ben pek tat alamadım tabiki unlayınca sanki sardalya yemiş gibi oluyorum birde herzaman yanımızda mısır unu olmuyor diyeceksin yağın yanındada mısır unun neden yok bendede ona cevap yok sevemedim.
gülbaharlar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 21:44   #4
Canazor
 
Mesajlar: n/a
Güzel bir paylaşım, teşekkürler Ali kardeşim
  Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 21:49   #5
osmanaltunel
 
osmanaltunel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.745
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: Turna 140 cm. Gölbaşı
ali45
osman abici mısır ununu denedik ama ben pek tat alamadım tabiki unlayınca sanki sardalya yemiş gibi oluyorum birde herzaman yanımızda mısır unu olmuyor diyeceksin yağın yanındada mısır unun neden yok bendede ona cevap yok sevemedim.
Genelde mısır unu kullanılırda sen yazmayınca merak ettim tabi değişik şekillerdede oluyor sen sevemediğine göre senin tercihin doğru afiyet olsun diyorum deneyenlere bir de ben deniyeyim belki daha değişik bir tat veriyordur.
osmanaltunel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 21:55   #6
gülbaharlar
gulbaharlar / manisa
 
gülbaharlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.304
Favori Kamışı: el oltası, kamış
En İyi Avı: 13 kilo aynalı sazan
osman ağabeyciğim denemeni tavsiye ederim afiyet olsun eğer sevmezsen ben sana onların yerine demir köprünün aynalı sazanlarından gönderirim
gülbaharlar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 22:10   #7
osmanaltunel
 
osmanaltunel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.745
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: Turna 140 cm. Gölbaşı
ali45
osman ağabeyciğim denemeni tavsiye ederim afiyet olsun eğer sevmezsen ben sana onların yerine demir köprünün aynalı sazanlarından gönderirim
Teşekkür ederim sağol. Mutlaka deneyeceğim.
osmanaltunel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 22:28   #8
carpe
 
Mesajlar: 1.764
Favori Kamışı: olta, zıpkın
En İyi Avı: 3.7kg levrek 8kg sazan
Ben derisini tulum cıkarttıktan sonra fleto kesip bir kavanozla cok hafif dövüp(ama cok az dovulecek) tuz-unlayıp oyle kızartıyorum..Dediginiz gibi tuzu fazla olmalı..Tavsiye ederim lezzetli oluyor..
carpe çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 22:30   #9
gülbaharlar
gulbaharlar / manisa
 
gülbaharlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.304
Favori Kamışı: el oltası, kamış
En İyi Avı: 13 kilo aynalı sazan
paylaşımın için teşekkürler onuda ben denemedim denerim
gülbaharlar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-07-2007, 23:12   #10
oz0735
Özkan / ankara/yenimahalle
 
Mesajlar: 739
Favori Kamışı: olta ve zıpkın
En İyi Avı: 28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
paylaşım için teşekkürler..denemeye değer bence..
oz0735 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:22 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net