BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'

















































Go Back   BALIK AVI > Paylaşalım > Balık Yemekleri
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


Eşkina (Kaya Levreği) Nasıl Pişirilir?

Cevapla
18-09-2007, 16:10   #1
MobidikAbi
 
Mesajlar: 19
Merhaba, acaba Eşkina'yı nasıl pişirirsek daha lezzetli olur? Teşekkürler.
MobidikAbi çevrimdışı  
18-09-2007, 16:31   #2
fatih2607
Fatih ÖZTÜRK / Kocaeli
 
fatih2607 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 91
Favori Kamışı: Silverstar Elegance 360
Favori Makinası: CORMORAN BIG BEN 7Pi 5000
En İyi Avı: Sargoz 1050 gr. Eşkina 1350 gr.
Hayrola? eşkina mı yakaladık? Pişirmeden önce nasıl ve nerede yakaladığını anlatsaydın
fatih2607 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-09-2007, 17:44   #3
su6_kamerası
 
Mesajlar: 24
Favori Kamışı: kamış-bazen zıpkın
En İyi Avı: eşkina 800 gr
ben derımkı haslama ama kendı zevkın bılır haslamada baharat sebzeler kendı agız tadına gore yakıstıracagın malzemelerı koy bırde haslamada kalan suyuyla corban yap derım super oluyor...fırında folyoylada yapabılırsın
su6_kamerası çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-09-2007, 17:53   #4
esk balık timi
 
esk balık timi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 1.694
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: haftanın en iyisi
ismet eşkinayı buldunda pişirmesinimi düşünüyorsun sen getir onu ben pişiririm.
esk balık timi çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-09-2007, 22:22   #5
OrhanCinoglu
 
OrhanCinoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 347
Favori Kamışı: kamış
En İyi Avı: 57 cm kefal 1,5-2kg arası
MobidikAbi
Merhaba, acaba Eşkina'yı nasıl pişirirsek daha lezzetli olur? Teşekkürler.
önce bol soğanı tepsinin dibine kıyıp yayıyosun.üstüne balıkları yerleştiriyosun(ben şahsen filetolarını koyuyorum.sonra balıkların arasına maydonoz limon dilimi domates koyuyorsun.balıkların üstünede kekik pul biber ve de zeytin yağı sürüosun ve sonra fırınlıyosun arkadaşım bunu bir kere dene inan pişman olmayacaksın.kızartmasını deneme çok yavan tatsız oluyor.
OrhanCinoglu çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
19-09-2007, 14:39   #6
izzetbey
 
izzetbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 990
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
MobidikAbi
Merhaba, acaba Eşkina'yı nasıl pişirirsek daha lezzetli olur? Teşekkürler.
Bol domates,biber, sarmısağa balıkları ekle biraz da tereyağ ocakta kısık ateşte pişir ve afiyetle ye,Afiyet olsun...
izzetbey çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
19-09-2007, 14:41   #7
Eczacı
 
Eczacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.241
Favori Kamışı: olta
izzetbey
Bol domates,biber, sarmısağa balıkları ekle biraz da tereyağ ocakta kısık ateşte pişir ve afiyetle ye,Afiyet olsun...
İzzet şimdi bu tarifin sırasımıydı birader açlıktan midem gurulduyor zaten.
Eczacı çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
19-09-2007, 15:48   #8
izzetbey
 
izzetbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 990
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
Eczacı
İzzet şimdi bu tarifin sırasımıydı birader açlıktan midem gurulduyor zaten.
Kusura bakma abi haklısın iftardan sonra yazsaydım keşke
izzetbey çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
19-09-2007, 17:43   #9
ahmetcem
Cem / Samsun
 
ahmetcem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 969
Favori Kamışı: el,parmak,diş :)
En İyi Avı: Ben ne yakalamıştım ya ?
Böyle yakalanır

Vede böyle pişirilir

ama pişirlme şeklini amcama sormam lazm
ahmetcem çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
10-10-2007, 22:18   #10
eşkina
 
eşkina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 45
Oltayla avlamanın dışında sualtı zıpkın avcılığıyla da yakalanan eşkina beyaz etiyle çok lezzetlidir.
Ben genelde tereyağlı fırında pişiririm. Naçizane tarif edeyim.




Fırında tereyağlı eşkina tarifi:

Öncelikle balık fotoğraftaki gibi iriyse fileto çıkarıp dörde bölüyorum. Uygun miktarda tuzlayıp borcam tepsiye yerleştiriyoruz.

Sosun hazırlanışı : Bir tavanın içine az miktarda ayçicek yağı koyuyoruz ve iki adet orta boy yarım halka doğranmış soğanı yağda karıştırarak solduruyoruz sonra üç adet küp küp doğranmış domatesi, halka halka doğranmış iki adet sivri biberi ve yeteri kadar tuz karabiber ilave ederek beş dakika kadar karıştırıyoruz.

Tepsiye yerleştirdiğimiz balıkların üzerlerine - burası önemli - bıçakla yeteri kadar parça parça tereyağı koyuyoruz sonra hazırlamış olduğumuz sosu balıkların üzerine yayıyoruz.

Sos hazırlamak istemiyorsanız halka halka kesilmiş domatesleri, bütün biberleri ve yine yarım halka kesilmiş soğanları balığın üzerine bırakabilirsiniz, bu durum tercihe bağlı.

İnce yuvarlak kesilmiş limonları da üzerine bıraktıktan sonra fırına sürüp orta hararetli ayarda 20 – 30 dakika pişiriyoruz. Aynı şekilde levrek de çok güzel oluyor.
Özellikle suyuna bandıra bandıra yemeği tavsiye ederim.

Afiyet olsun yalnız parmaklara dikkat .

eşkina çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:02 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net