BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'

















































Go Back   BALIK AVI > Tatlı SU Balık Avı > Yemler ve Yemleme
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


Sazan Yemi

Cevapla
30-10-2007, 15:49   #1
YANLIZKURT
 
YANLIZKURT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 15
Favori Kamışı: Makaralı Dip Oltası , Mantarlı Göl Kamışı
En İyi Avı: Sazan 5kg
Arkadaşlar çorbada benimde tuzum bulunsun.Bir tarifte benden:
Sazanın dipte beslenen bir balık olduğunu hepimiz biliyoruz... Göl suları genelde bulanık olur.Dolayısıyla sazanın yemi görmeden önce kokusunu aldığı sonucunu çıkarabiliriz...
Gelelim saadete ; bu demek oluyor ki koku esastır.Ama ne kokusu? Mısır sazanın karşı koyamamadığı bir yemdir.Bu da herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir.Demekki mısır kokusu.Peki nereden bulacağız mısır kokusunu derseniz.İşte zurnanın zırt dediği yer burasıdır.Hani şu pazarda satılan parmak şeklindeki mısır gevrekleri var ya..Hah üstüne bastın ayağını kaldır.Kullanımına gelince:
Bir günlük yemleme için 1kg kuru şeker mısırı bir gün öncesinden suya konulur.Ertesi gün düdüklü tencerede 2 saat kadar kısık ateşte kaynatılır.Bu mısırın içerisinden yumuşak olanları oltalık olarak ayrılır.Anlattığım şekilde hazırlanan şeker mısırı ne çok yumuşak nede çok sert olur.Ve aynı zamanda da irice olduğundan İsrail gümüş falan bu yemi oltadan kolayca alamaz.Oltalık olarak yeteri kadar mısır ayrıldıktan sonra geri kalan mısırlar bir yada iki poşet içiçe konarak yerde ayak yardımıyla güzelce ezilir.Pazardan yada mahalle bakkalından aldığımız bir paket mısır gevreği blendır da yada avucumuzun içinde adeta toz haline gelinceye kadar ufalanarak daha önce ezilen mısırla güzelce karıştırılır.Bu aşamadan sonra şöyle bir koklarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.Müthiş bir yoğunlukta mısır kokusu alacaksınız.Bu da sazanları delirtmeye yetecektir.Bir sapan yardımıyla yada topaklar haline getirerek elinizle nokta atışı yapabilirsiniz.
Başka bir önemli konu ise mısırı oltaya takma şeklidir.Mısırları iğneye geçirip iğnenin ucunu mutlaka dışarı çıkartmalısınız.Tabii bu anlattıklarımı sizler biliyorsunuzdur.Usta balıkçılar üzerine alınmasın .Sözüm bu virüsü yeni kapmış olan zavallılaradır.
Rastgele...
YANLIZKURT çevrimdışı  
30-10-2007, 16:15   #2
mallaca
Halil Barış Şengül / Bursa
 
mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.145
Favori Kamışı: Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
En İyi Avı: Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
Paylaşım için teşekkür ederim.
mallaca çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-10-2007, 18:00   #3
murat41
 
murat41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 1.247
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: vatoz 46,7 kg
paylaşım için teşekürler
murat41 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-10-2007, 20:08   #4
furumar
ali / izmir--tire den
 
furumar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 298
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 1.750 Gr aynalı sazan
sevgili Levent vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler hafta sonu gidecek olduğum av için yararlı bilgiler aldım teşekkürler tavsiyeni uyacağım bakalım yararlı olacakmı haydi rastgele
furumar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-10-2007, 21:47   #5
Baracuda76
 
Baracuda76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 329
Favori Kamışı: Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
En İyi Avı: 3.350 gr Aynalı Sazan
Levent Bey,
Hep şeker mısırı kullanırım, ilk fırsatta deneyeceğim. Mısır gevreği yerine ben mısır unu, soya unu ve kuzu yemiyle karıştırıyorum.
Ama istediğim neticeyi alamadım. Bir değişiklik yapmanın vakti gelmiştir benim için.
Baracuda76 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-10-2007, 21:58   #6
tr16hunter
H.Cahit ÇİÇEK / B U R S A
 
Mesajlar: 717
Favori Kamışı: Yasal olan tüm takımlar.
En İyi Avı: sazan 5.300gr
İyi fikir gibi görünüyor ,denemeye değer.Paylaşım için sağol...
tr16hunter çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-10-2007, 22:32   #7
tevfikgül
 
Mesajlar: 2
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: eşkina 350gr
abi ozvallılardan biride benim inşallah tüm vücuda yayılır hayırlısı
tevfikgül çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-10-2007, 22:45   #8
nevzat42
 
nevzat42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 510
Arkadaşlar bir tarifte ben vereyim.Sonuç süper.Bu hafta sonu 3kg. civarı sazanı kıyıya kadar getirip misinanın kopması sonucunda kaçırdım.
Malzemeler:Anason tohumu,irmik,mısır küspesi,vanilya,un.
Hazırlama:Bir kaba su doldurulup kaynatılır.Daha sonra kaynayan suya anason tohumundan bir miktar atılıp çay gibi demlenmesi beklenir.Daha sonra demlenen suyla diğer malzemeler kararınca hamur yuğurulur.Bu hamuru ister sazan yayına takın.İster ister küspeli oltanın iğnelerine.Sonuç mükemmel.Deneyin görün.Oltalar boş kalmasın.
nevzat42 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
31-10-2007, 00:53   #9
yildiraydere
 
yildiraydere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 11
Favori Kamışı: Olta
En İyi Avı: Sazan 3 kg
Thumbs up Denemek lazım

Mısır gevreği dediğin gibi çok ağır kokar.Ve anlattığın bence mantıklı.Bu tarifi arşivime kaydettim.İlk sazan avımda deneyeceğim
yildiraydere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
26-11-2007, 21:15   #10
ripple
 
ripple - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 8
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: olacak
paylaşım için teşekkürler.benim gibi acemi için oldukça faydalı bilgi. deneyeceğim.
ripple çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:10 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net