sazcılar ivedik tarafındaki gölete gelin

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında turna_meps tarafından paylaşıldı.

  1. turna_meps

    turna_meps

    Mesajlar:
    117
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    74cm turna kesikköprü,6kg sazan(1990 eymir gölü),90cm yayın kızılırmak,80cm barakuda bodrum
    Ankara yenimahalle karşıyaka mezarlığının 16 km uzağında piknik alanları var bilirsiniz memlik köyünün 5 km sonrası bulunan adını unuttuğum köyün göletini bilen varmıydı burda çok güzel sazan çıkıyor içinde turna yada yayın gibi tüketici balıkta yok ben gittim ama olta atmadım yanımda çünkü sadece turna yemi vardı ama bi gidin olta tın bence sazncılar yeni sezonda size yarımım dokuncaksa çok mutlu olurum
     
  2. turna_meps

    turna_meps

    Mesajlar:
    117
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    74cm turna kesikköprü,6kg sazan(1990 eymir gölü),90cm yayın kızılırmak,80cm barakuda bodrum
    sen bilirsin ama sonuçta balık nezamn geleceği belli olmaz millet 10-15 turna yakalarken köprüköyde bizim hiç yakalayamadığımız bile oluyıordu
     
  3. parsel

    parsel

    Mesajlar:
    202
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna
    o ğölün adı lezği sazan çıktığı doğrudur ama köylü ğölü kıskanıyor tavsiye etmem
     
  4. s@z@ncı

    s@z@ncı

    Mesajlar:
    36
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta harici hiçbirşey...
    En İyi Avı:
    Sazan 14 kg, yayın 11 kg
    Temkinli olmakta fayda var.

    Böyle bir durum varsa tedbirli olmakta fayda var dostlar. Maalesef tatsız olaylar meydana gelebiliyor. Bir yerde hak verelim desek hani ağcılar geliyor filan diye. Ama maalesef (Burası için söylemiyorum) kendilerinin ağ sererek göleti temizlediklerine defalarca şahit olduk.Ağcıları engelleseler anlayacağım ama, oltacı da istemeyen yerler var.

    Bir kere çözüm;(Bana göre)
    Belediyeler veya su ürünleri görevi yapan kurumlar, bu işi köylünün keyfine bırakmayacak arkadaş. Sirkülerde yazmışlar bakınız:

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adlî mercilere teslim etmek; ek madde 3'te yer alan hükümler çerçevesinde idarî para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.

    Yasak zamanlarda yetkilidirler, ne zaman: Kolluk kuvvetinin olmadığı yerlerde.

    Belediye yada ilgili kurum göl yada göletleri çevirir, piknik ve mesire alanı gibi dizayn ederek her türlü hizmeti getirir. Girişte de cüzi bir rakam tahsil eder. Görevlileri vasıtası ile de sirkülerin gereğini kollar ve kontrol eder.
    Kimsede kafasına göre yasak koymaz koyamaz o zaman. Zaten göl ve göletlerde balık kalmamış, olta atacak yer ve mevki arayısında balığı mercekle arıyoruz, birde böyle işlerle uğraşıyoruz..
    Saygılarımla.