Kızıldamar B.G.

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında serkantuzcu tarafından paylaşıldı.

  1. serkantuzcu

    serkantuzcu

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Sabır
    En İyi Avı:
    Avatarda...
    Yer : Kızıldamar B.G. ( Bilecik - Söğüt ilçesinden 8 km sonra - Küre Köyü yol ayrımı , Biz buradaki göleti Kızıldamar olarak biliyoruz yanlışımız varsa affola)

    Kullanılan Yemler : Mısır, simit hamuru, kus kus, boili ( ve çeşitli hazır yemler ), mısır hamuru , kendi imalatım hamur ( pek işe yaramadı sanırım :D ), küçük balıklar, kurbağa , çekirge ( kısacası aklınıza ne glirse :D )

    Oltalar : Kamış , makaralı , küspeli dip oltası

    Av Süresi : Pazar günü (02:7) sabah 4:00 dan akşam 10:30 a kadar

    Tutulan balıklar : En büyüğü 1 karış israil sazanı ( hiçbirini geri atmadık, maksat azalsınlar :mad: ) ve kırmızı kırmızı balıklar ( ne olduklarını bilmiyorum ). Toplam 15 kadar balık tuttuk.

    Evet, işte sezonu pekte mutlu olmamakla beraber böyle açtık. Ama ortam yetiyor insana.
    Bu gölete gidecek arkadaşlar birdaha düşünsün derim. Bende çok namını duyup gitmiştim ama nafile ( hee belki bizim nasibimiz yoktu yada biz beceremedik o ayrı tabiki :p )
    Bakalım başka avlaklar bulmak lazım..:confused:

    Not : Buradaki balıklar ilginç :rolleyes: , oltaya geliyorlar ama mantarı batırmıyorlar bile. Sadece oltayı çekerken biraz dirneç gösteriyorlar o kadar. enteresan ;)
     
    Son düzenleme: 4 Temmuz 2006
  2. tolkien

    tolkien Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    242
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Olta
    Favori Makine:
    Alba
    En İyi Avı:
    5 kilo alabalık
    Anne tarafından memleketimdir Söğüt. Ve önceki görev yerimde (Söğüt'te öğretmendim) bir abi vardı, Kızıldamlar Barajı'nda iyi alabalık çıktığını söylüyordu. Şu anda Bozüyük'teyim ve birkaç gün sonra Söğüt'e geçeceğim. Belki gölete uğrarım. Fotoğraf çekebilirsem buraya eklerim. Hatta balık tutabilirsem kesin eklerim. ;)

    NOT: Ben ismini "Kızıldamlar" olarak biliyorum. Yanlış da olabilir ama Söğüt'te hep böyle diyorlar.

    Saygılarımla...
     
  3. serkantuzcu

    serkantuzcu

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Sabır
    En İyi Avı:
    Avatarda...
    İnşallah tutabilirsiniz hocam..Ne cins balıklar çıktığı konusunda bilgim yoktu sazan vardiye gittik sadece. Ama birkaç balıkçı vardı, onlarda da sadece israil sazanı görebildim. Belki başkada vardır ama benim görüğüm sadece oydu.

    Tutarsanız Fotoğraflarıyla beraber nasıl tuttuğunuzuda yazarsanız sevinirim. Kopya çekelim.. :p Şimdiden rastgele..

    İsim konusunda da haklı olabilirsiniz, eğer oralarda baraj o şekilde anılıyosa doğrudur.
     
  4. sazan_ustası

    sazan_ustası Ulaş

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    300
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    kızıldamlar/söğüt göleti

    merhaba.
    Gecen sene 3 defa gittik Serkantuzcu Kızıldamlara.İyi balık yapmıştı,kepçeye alamamıştık balığı o kadar iriydi..Bu sene 1 defa gittik iki tane 2 kg civarı birazda capak aldık..kırmızı havuz balıkları çoğalmış..
    Söğütün girişindeki küçük gölet söğüt göleti..Gecen sene makaralıyı suda bıraktık..aldı gitti balıklı takımı..cesmenın sağından bent ustunden inilen burunluk kısmın tam karşısında..orayada gittik hep çapak sazan vardı..
     
  5. serkantuzcu

    serkantuzcu

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Sabır
    En İyi Avı:
    Avatarda...
    S.A.

    Söğüt göletine de gittim bi kaç sefer.. orda da kayda değer bi balık gelmedi.. akşam da yayın çıktı ama çok küçük bi işe yaramıyor tabi.. bendin üstünden geçip karşı tarafa mı indiniz. ? biz o çeşmenin 50 mt kadar ilerisine olta attık. bendi görmedik yani. yem olarak ne kullanmıştınız ? yazabilirseniz sevinirim..

    Kızıldamlar içinde gittiğiniz bi yer varsa tarif ederseniz sevinirim. ve kullandığınız yem çeşidini .havuz balıklarıçok fazla suyun kenarına kadar geliyorlar neredeyse dışarı çıkacaklar :) bize onlardan başka birşey gelmedi. gölete gidiş yolunda sola doğru bir yol sapıyor biz oradan girmiştik.


    Birde eskişehirde yakın zamanda gittiğiniz ve balık alabildiğiniz bi yer var mı ? (şimdi farkettim "eskişehirde balık tutalacak yerler" başlığına yazmışşınız teşekkürler ) aşağı yukarı yakın olan her yeri denedim ama boş ( kunduzlar, büyük yayla, akin , söğüt, kızıldamlar ... ismini bilmediğim bi kaç gölet te var daha ) yine söğüt yolundaki zemzemiye nin içindeki gölete gitmeyi düşünüyorum iyi balık çıkıyormuş diye duydum

    Saygılarımla. Rastgele
     
    Son düzenleme: 24 Temmuz 2006
  6. sazan_ustası

    sazan_ustası Ulaş

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    300
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    söğüt-kızıldamlar-zemzemiye göletleri

    SerkanTuzcu merhaba..
    söğütte çeşmenin soluydu gittiğimiz yer..cesmenin solunda koy içindeki ağacın hemen sol tarafı burunluk kısım daha ilerisi suyun aktığı yere doğru gider..bentin üzerinden geçilip tek ağacın olduğu yerin tam karşısı başka tarifle..sudan gümüş yakalayıp "atalımda dursun dediğimiz" oltaya bastı..1 kaç anaç yayından biriydi tahminim..
    Kızıldamlarda bentin üzerinden gecip yal takip edilerek derenin aktığı koyun ister sağına ister soluna ağaçlık kısmın içine at atarsan..sol tarafı tavsiye ederim..yalnız askeriyenin kanalızasyonu akıyor diye biliyorum oraya,kesin emin değilim tabi..
    Zemzemiyeye gecen hafta gittik..ana baba günüydü..serbest bırakılmış eskiden yasaktı..Muhtar bizi gecenın köründe cıkarmıştı bir kaç sene evvel..Eğer boşsa kum ocağının hemen altına dize oltaları..boş değilse ocağın sağındaki sığlık kısıma at..gece kalacaksan canlı balık dene..bolca küspeli at..biz gittik hep çapak çıktı..ama yerimiz iyi değildi,belki etkisi olmuştur..
    Eskişehirde başka merak ettiğin yerler varsa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince..hoşçakal..
     
  7. ikus26

    ikus26

    Mesajlar:
    87
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    makaralı dip.
    En İyi Avı:
    3 kg sazan
    slm arkadaşlar ben de eskişehirliyim. geçen sene kızıldamlar barajına 12-13 sefer gitiim çok iyi balık aldım. bu yıl açılışı orda yaptım 1 temmuzda cuma gününden gittim 2 gece 3 gün tutlan tek balık 1,5 kg civarı bitanesi de sopayı bastığınla şaçağı koparması bir oldu.
    bentin karşı tarafında kışlalar var. ordaki çobanın demesine göre mayıs ayında kızıldamlar barajına tekne getirmişler ve ağ çekmişler. suda bi kaç gün durmuş balığı toplamışlar..
    askeriyenin lağımının aktığını söylemişsin.. ben söğüdün lağımının aktığını duymuştum.. hatta bi hafta merak ettim barajın arka tarafına kadar gittim dere girişine bakmak için çok pis bir koku vardı.. önceleri iğne,fırdödü ve kurşunların renginin değişmesinden şüphelenmiştim. gerçekten doğru..

    .
     
  8. Baracuda76

    Baracuda76

    Mesajlar:
    329
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Barajın adı Kızıldamlar...Orada Rüzgarın esiş yönüne göre balık ya ormanlık koya giriyor ya da bentin solundaki geniş koya yayılıyor...Balık havyar ve suyun sıcaklığına göre derinde veya sığda yayılıma çıkıyor. Geçen sene 5-6 defa gitttik en büyüğü 3 kilo toplam 20-25 adet(30 Cm'den büyük)sazan yakaladık. Orada balığın tam olarak neye geldiğini hala kestiremedim çünkü küspeli oltada dahil her türlü yemle balık aldık...
    Bu sene Temmuzda 1 gece kaldık sığlık bir alan tercih ettik Yeni balık atmışlar bütün oltalara bunlar musallat olduğu için hiç balık alamadık...Balıkta gittiğimiz günlerde derindeydi...Eskişehir çevresinde balığa gitmek isteyenlerle tecrübe ve bilgilerimi paylaşmaya hazırım.
     
  9. sazan_ustası

    sazan_ustası Ulaş

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    300
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    29-30 ağs.kızıldamlar

    Hocam kızıldamlara yavru sazan salmışlar.Gidecek arkadaşların bilgisine.Allah iştahlarını artırsın kafası kadar kancayı yutuyorlar:)iri kanca evde haşlanmış iri tane mısır.belki onu yiyemezler,şansımız artar biraz daha.
     
  10. Baracuda76

    Baracuda76

    Mesajlar:
    329
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Belki mevsimi gelmiştir balık tekrar sığlıklara yönelmiş olabilir ama geçenlerde gittiğimizde yakınımızdaki bir kişi derin yerden kamışla 2 parça taneli aldığını gördüm.Sığlıklarda yavru sazanlar çok. Belki de Derin yere gidip sessizce beklemeli diye düşünüyorum. İzinim dolayısıyla İzmire gideceğim 10 gün tatlısu balık avcılığına ve bu foruma ara veriyorum.