BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, Hayata olta at! SPOT BALIK, Hayata olta at!








































Go Back   BALIK AVI > Paylaşalım > Balık Yemekleri
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


Kılçıklı balık

Cevapla
30-11-2007, 21:13   #1
ilkayde
ilkay
 
ilkayde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 17
Tatlısu kefali gibi kılçıklı balıkları kılçıklarından arındırmanın yolunu bilen varmı acaba?
ilkayde çevrimdışı  
30-11-2007, 21:44   #2
eozsoyeri
Erdem Özsoyeri / İstanbul
 
eozsoyeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.687
Kılçıklarından arındırmanın kolay bir yolunu hiç duymadım.Büyük ihtimalle biliyorsunuzdur ama hatırlatmakda fayda var.Kılçıklı balıkları bol çizik atarak kızgın yağda kızartırsanız ince kılçıklardan kurtulursunuz.
eozsoyeri çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-11-2007, 22:27   #3
wolfalone
SERDAR / BURSA
 
wolfalone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 365
Favori Kamışı: AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
En İyi Avı: İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
Erdem kardeşime katılıyorum Kızgın yağda kızartıldığında kılçıklarından kolayca ayırabiliyorsun
wolfalone çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-11-2007, 22:31   #4
mallaca
Halil Barış Şengül / Bursa
 
mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.145
Favori Kamışı: Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
En İyi Avı: Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
Bence de kızgın yağ bu işi çözer.Fakat eti fazlaca pişmiş oluyor.
mallaca çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
30-11-2007, 23:11   #5
karayel
Yakup ERDEM / Sinop
 
karayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.102
Favori Kamışı: şeytan otası
En İyi Avı: kaya balığı (1.5 gram) :)
Balık inceyse kızgın yağda pişirme yada tam aksine siraz gibi balıklarda uyguladığımız gibi, hafif pişirip kafa iskeletinden tuttuğunda kılçıkların hepsinin topluca çıkması sağlanabilir.

Büyük balıklar (mesela turna) iki yanlı fleto edilir, iç tarafı yukarı gelecek şekilde tezgaha yatırılır ve zaten belli yerde ve sıralı olan kılçıklar mutfak çımbızı ile tek tek çekilir.
karayel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
01-12-2007, 11:59   #6
mcelikkaya
murat çelikkaya / samsun
 
mcelikkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 1.632
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: arkadaki çalılar
biz tirsiyi ortadan ikiye ayırıp ızgarada çıtır çıtır olana kadar pişiririz sonra da mis gibi yeriz orta kılçık hariç geri kalanını
mcelikkaya çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
02-12-2007, 19:13   #7
ilkayde
ilkay
 
ilkayde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 17
Bu yöntemi duymuştum. Belki farklı yöntemlerde çıkar diye düşündüm. Tatlısu kefali pekte lezzetli bir balık değil ama oltaya gelince bir şekilde değerlendirmek lazım. Kefal gibi daha bir kaç balık daha var kılçıklı. Yemesi gerçekten çok zor oluyor. Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
ilkayde çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:56 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net