BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, Hayata olta at! SPOT BALIK, Hayata olta at!








































Go Back   BALIK AVI > Paylaşalım > Balık Yemekleri
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


Pisi Baliği ?

Cevapla
18-12-2007, 16:26   #1
ex.
 
Mesajlar: 397
Favori Kamışı: OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
En İyi Avı: KOFANA 1250 gr
Arkadaşlar Pisi Baliği Ve Ideal Pişirme Tekniğini ? Bilgi Lütfen
ex. çevrimdışı  
18-12-2007, 17:32   #2
karayel
Yakup ERDEM / Sinop
 
karayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.102
Favori Kamışı: şeytan otası
En İyi Avı: kaya balığı (1.5 gram) :)
Mutfak bölümüne bakın isterseniz. Burada ancak avcılığından bahsedilir.
Yalnız bir tahminimi söyliyeyim. O sizin pisi dediğiniz galiba küçük kalkan balığı... Uğraşmaya değmez, keşke canlıyken salsaydınız.
Küçükleri bol kemikli az etli olur.
ex.
Arkadaşlar Pisi Baliği Ve Ideal Pişirme Tekniğini ? Bilgi Lütfen
karayel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-12-2007, 17:33   #3
tarcan
... / Hatay
 
Mesajlar: 8.391
Favori Kamışı: .
Favori Makinası: .
En İyi Avı: Kefal 325 gram
karayel
Mutfak bölümüne bakın isterseniz. Burada ancak avcılığından bahsedilir.
Yalnız bir tahminimi söyliyeyim. O sizin pisi dediğiniz galiba küçük kalkan balığı... Uğraşmaya değmez, keşke canlıyken salsaydınız.
Küçükleri bol kemikli az etli olur.
Birde Sirkülere uymaz herhalde.
tarcan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-12-2007, 17:36   #4
nolongerregistered
 
Mesajlar: 8.904
karayel
Mutfak bölümüne bakın isterseniz. Burada ancak avcılığından bahsedilir.
Yalnız bir tahminimi söyliyeyim. O sizin pisi dediğiniz galiba küçük kalkan balığı... Uğraşmaya değmez, keşke canlıyken salsaydınız.
Küçükleri bol kemikli az etli olur.
Hocam bu kadar bilgiden kalkan olduğunu nasıl çıkardınız..

Şu an bandırmada takoz yem ( istavrit..sardalya) ile bol miktarda pisi çıkmakta..ilgilenenlere duyrulur..

yer..T iskele limn içi havuzlarda,,musakça çay ağzına yakın olan bölgede..

nadiren kalkanda çıkıyor...
nolongerregistered çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-12-2007, 17:39   #5
tarcan
... / Hatay
 
Mesajlar: 8.391
Favori Kamışı: .
Favori Makinası: .
En İyi Avı: Kefal 325 gram
surffishing
Hocam bu kadar bilgiden kalkan olduğunu nasıl çıkardınız..
Erdal selam,
Ex. arkadaşımız Bandırma'da değil İstanbul'da
Buralarda ara sıra Kalkan eniği( Yavrusu) denk geliyor

ve aynı hataya Bende düşmüştüm Sağolsun Hocamız aydınlattı.

Boğaç'ın tuttuğu balığı Pisi balığı zannetmiştik de .
tarcan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-12-2007, 17:42   #6
nolongerregistered
 
Mesajlar: 8.904
TarkanAtes
Erdal selam,
Ex. arkadaşımız Bandırma'da değil İstanbul'da
Buralarda ara sıra Kalkan eniği( Yavrusu) denk geliyor

ve aynı hataya Bende düşmüştüm Sağolsun Hocamız aydınlattı.

Boğaç'ın tuttuğu balığı Pisi balığı zannetmiştik de .
Haklısın Tarkan..ben sadece merak ettim..
mevsim itibarıyla şu an marmarada pisi oldukça bol..en azından badırma ve çevresinde bol..bugün arkadaşlar aradı..kiş başı 10-20 tane alıyorlarmış..
bu yüzden pisi olma ihtimalide çok yüksek diye düşündüm..yakalanan pisilerde tam pisi..30cm ene sahip olanlar çıkıyormuş..
nolongerregistered çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-12-2007, 17:43   #7
karayel
Yakup ERDEM / Sinop
 
karayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.102
Favori Kamışı: şeytan otası
En İyi Avı: kaya balığı (1.5 gram) :)
Sadece bir tahmindi.. Kimseyi inciltmemek için özellikle de büyük harfle yazdım.
Tarkanın da dediği gibi bu sıralar sıkça denk geliyoruz.
surffishing
Hocam bu kadar bilgiden kalkan olduğunu nasıl çıkardınız..
karayel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
18-12-2007, 17:51   #8
nolongerregistered
 
Mesajlar: 8.904
karayel
Sadece bir tahmindi.. Kimseyi inciltmemek için özellikle de büyük harfle yazdım.
Tarkanın da dediği gibi bu sıralar sıkça denk geliyoruz.
haklısınız hocam..
şu sıra kalkan yavrusu oldukça bol..
bununla beraber pisi de bol av veriyor..ben bu yüzden pisi olma ihtimali yüksek diye düşündüm..eğer kalkansa size kesinlikle katılıyorum..Özellikle sayısı çok azaldığından yavruların avlanmaması çok yerinde olur
nolongerregistered çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
19-12-2007, 11:08   #9
ex.
 
Mesajlar: 397
Favori Kamışı: OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
En İyi Avı: KOFANA 1250 gr
arkadaşlar bende ki balık kesinlikle pisi bundan emin olabilirsiniz küçük kalkan ve kırlangış satıyor diye ben çok balıkçıyla tartışmışımdır.Ayrıca balığıda ben tutmadım bir balık ihracatçısı arkadaşımdan yaklaşık olarak 1 kasa geldi ..Pişirme tekniğini sormamın nedeni buydu.Hepimize rastgele..
ex. çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
20-12-2007, 08:20   #10
Huseyin Alp Arslan
Huseyin Alp Arslan / Auckland/Yeni Zealanda
 
Huseyin Alp Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.492
Favori Kamışı: olta ve oltadan baska hic bir sey
En İyi Avı: 22 kg Kingfish
Tere yaginda

Kizdirilmis tere yagina uzerine enine bicak atip kemige kadar kestiginiz baliklar atilir, yuzu kizarincaya kadar beklemek kafidir.Ayni islemi oteki yuzede yapip
servis yapiniz.Daha cok ince pisiler icin uygundur. Dikkatlice dagitmadan alinankizarmis baliklar derisi soyulup, hafif limon gezdirildikten sonra elle kemiklerinden ayiklanarak yenilir.

Kalin pisiler gene uzerine cizik atarak iyice harlanmis bir kozun teregine uzerine fircayla cok hafif cicek yagi surulup (cok surerseniz alev alir ve baligi bozar) tuzlanip atilir. Oldukca lezizdir bu yontem.

Aleminyum folya yapismamsi icin ince den cicek yagiyla ovulur kalin pisiler buraya cizik atip, hafif tuzlanip hertarafi ortulecek sekilde sarilir. Bir firinin 250 derece sicakliginda asagi yukari 20-30 dak bismeye birakilir. Oldukca yumusak ve kemikten kolayca ayrilan baliklar , aleminyum folyaya biraktigi suyuyla dikkatlice servis tabagina alinarak servis yapilir.

Afiyet olsun.
Huseyin Alp Arslan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:35 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net