Sevgili arkadaşlar,yaklaşık iki aydir avlayip biriktirdiğim (tek tük tutabildiğimiz için ),ve içini temizleyip deepfreezede beklettiğim sargozları pişirmek istiyorum artik. benim öle çok balık kültürüm olmadığı için ne nasıl pişirilir neyle yenir pek bilgim yok.dolayısıyla biraz yardımınıza ihtiyacım var. tavada,fırında,folyoda vs..nasıl yapayım?**bu arada balıklar 2aydır deep'te beklediği için bi sorun olmaz di mi?zehirlenmeyelim bi de teşekküler,saygılar hakan
balıkları uzun süre derin dondurucuda bekletecekseniz içini temizleyp kafasını kesmeniz gerekiyor.kafası kesilmezse çok uzun süre dayanmıyormuş.
Hakan bey, tuttuğun balıkları (sargoz veya başka bir tür) tuttuğun suda yani deniz suyuyla yıka ve taze yemeye bak. farkı farkedeceksin. Pişirme şekli yağlı balıklar, ızgara ve fırın da az yağlılar ise tavada. Sargoz tavada iyi olur.
Balık derindondurucuya temizlenmeden,kafası kesilmeden,mümkünse tatlısuda yıkanmadan konulmalıdır..yemeye karar verdiğinizde derindondurucudan çıkarıp sebzeliğin üzerinde kendi kendine çözülmesi sağlandıktan sonra pişirilmelidir..Kalorifer benzeri sıcak ortamlarda asla çabuk çözmeyin..Çünkü hızlı buzu çözülen balık çok hızlı bakteri üretir.. Sargoza gelince mevsim itibariyle yağlı olduğu bir dönemdedir..Tavsiyem fırında üzerine az miktarda z.yağı dökülerek pişirilmesi. .Yanına yeşillik,firizbi gibi kesilmiş soğan içecek olarakta aslan sütü mükemmel olur..
tamamdır demek ptesi akşam mönüsünde fırında sargos yiyoruz demektir..inş beceririm...aç olan buyursun,35liğini de yanında getirsin saygılar
deepfreeze kayacağın balığın içini asla temizleme dondurulan balıkların ici temizlemez hatta tatlı suda yıkanmaz denizden tututuğunuz su ile saklayın birgün sonra yuiyeceğin balığı temizleyebilirisiniz, AKLINIZDA BULUNSUN