sargoz nasıl pişirilmeli ?

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında marmari_s tarafından paylaşıldı.

  1. marmari_s

    marmari_s Hakan

    Mesajlar:
    122
    Şehir:
    Marmaris
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Sevgili arkadaşlar,yaklaşık iki aydir avlayip biriktirdiğim (tek tük tutabildiğimiz için :) ),ve içini temizleyip deepfreezede beklettiğim sargozları pişirmek istiyorum artik. benim öle çok balık kültürüm olmadığı için ne nasıl pişirilir neyle yenir pek bilgim yok.dolayısıyla biraz yardımınıza ihtiyacım var. tavada,fırında,folyoda vs..nasıl yapayım?**bu arada balıklar 2aydır deep'te beklediği için bi sorun olmaz di mi?zehirlenmeyelim bi de :D teşekküler,saygılar hakan
     
  2. marmari_s

    marmari_s Hakan

    Mesajlar:
    122
    Şehir:
    Marmaris
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    ehh çipura kadar olmasa da yakındır....tavada yani...
    peki teşekkürler
     
  3. marmari_s

    marmari_s Hakan

    Mesajlar:
    122
    Şehir:
    Marmaris
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    pullar? kazınıyor di mi?
     
  4. marmari_s

    marmari_s Hakan

    Mesajlar:
    122
    Şehir:
    Marmaris
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    içlerini deep'e koymadan önce temizlemiştim zaten...o kadar niyetlendim pulları da kazırız artık

    tşk
     
  5. kaiser

    kaiser

    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    kasnak,misina,iğne,kurşun
    En İyi Avı:
    mığrı 3kg
    balıkları uzun süre derin dondurucuda bekletecekseniz içini temizleyp kafasını kesmeniz gerekiyor.kafası kesilmezse çok uzun süre dayanmıyormuş.
     
  6. mahbub43

    mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

    Mesajlar:
    612
    Şehir:
    Ayvalık
    Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Hakan bey, tuttuğun balıkları (sargoz veya başka bir tür) tuttuğun suda yani deniz suyuyla yıka ve taze yemeye bak. farkı farkedeceksin. Pişirme şekli yağlı balıklar, ızgara ve fırın da az yağlılar ise tavada. Sargoz tavada iyi olur.
     
  7. Balık derindondurucuya temizlenmeden,kafası kesilmeden,mümkünse tatlısuda yıkanmadan konulmalıdır..yemeye karar verdiğinizde derindondurucudan çıkarıp sebzeliğin üzerinde kendi kendine çözülmesi sağlandıktan sonra pişirilmelidir..Kalorifer benzeri sıcak ortamlarda asla çabuk çözmeyin..Çünkü hızlı buzu çözülen balık çok hızlı bakteri üretir..

    Sargoza gelince mevsim itibariyle yağlı olduğu bir dönemdedir..Tavsiyem fırında üzerine az miktarda z.yağı dökülerek pişirilmesi.;) .Yanına yeşillik,firizbi gibi kesilmiş soğan içecek olarakta aslan sütü mükemmel olur..:rolleyes:
     
  8. marmari_s

    marmari_s Hakan

    Mesajlar:
    122
    Şehir:
    Marmaris
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    tamamdır demek ptesi akşam mönüsünde fırında sargos yiyoruz demektir..inş beceririm...aç olan buyursun,35liğini de yanında getirsin saygılar
     
  9. hurriyet

    hurriyet Hürriyet

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    83
    Şehir:
    Bandırma/kocaeli
    En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    deepfreeze kayacağın balığın içini asla temizleme dondurulan balıkların ici temizlemez hatta tatlı suda yıkanmaz denizden tututuğunuz su ile saklayın
    birgün sonra yuiyeceğin balığı temizleyebilirisiniz,
    AKLINIZDA BULUNSUN:confused: