09/02/2008 Ariza Team Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Yer : İst. Kanalda bir yer.
    Yem : Hamsi
    Tutulack balık : Sarıkanat Lüfer
    Katılımcılar: tarkan boğaç kutsal ve ali.
    Takımlar : Zokalı takım.

Cumartesi Sabah saat 05,15 suları buluşma noktasına intikal. evet bakıyorum Tarkan orada. arkasından ben Boğaç ve Kutsal geliyor. Neyse kazasız belasız. giriyoruz içeriye.
    Hemen başlıyor Kahvaltı olayları. gün hafif hafif ağırmaya başlıyor. Yemimiz hazır, takımlar hazır, herşey hazır. biniyoruz tekneye ve av yerine doğru intikal. Havanın sert oluşu ile beraber denizde pek müsaade etmiyor ancak devam dedik bu sefer kendi meralarımızın dışında başka bir av bölgesine gidiyoruz 3 teknenin arasına Demiri bırakıyoruz sular o kadar akıyor rüzgar o kadar basıyorki yaklaşık 40 kulaç kadar salmak zorunda kalıyoruz ve kitleniyoruz. her zamanki gibi başlıyoruz yemli hamsi ile sarıkanat avına.
    Av verimsiz. 1.5 saat kadar sonra kendi meramıza gidelim diyerek ortak karar alıyoruz. demie çekilecek Asli görevli baş üstüne gidiyor bu havada baştan demiri çekmek zor olacak arkaya alıyoruz. ve çekmeye çalışıyoruz. Ancak;
    sadece çalışmakla yetiniyoruz. Gelmiyor. Demirde Çürüklükte yok. hata üstüne hata işte. çürüklük olsa %80 patlatır alırdık demiri ama. maalesef pusulanın tüm yönlerine doğru denememize rağmen gelmiyor bu arada kutsal artık bitiyor. arkasından boğaçım ve ben. tamam diyoruz. arka babaya bağlayıp çekelim.
    -Boğaç ellerini çek oradan.......
    -Herkes uzak dursun. ve halat geriliyor. çatır çatır sesler geliyor halattan. ama hala bir gelişme yok. baş omuzluktan rüzgar olanca hızıyla vuruyor. arkamıza alıyoruz rüzgarı ve lodosa doğru yükleniyoruz. evet gidiyoruz yada gittiğimiz zannediyoruz. birden boşlatınca tekne geri geri doğru gliyor ve kıç tan içeri sular doluyor. Son deneme Boğaçıma veriyorum hiç kullanmadığımız zor anlar bıçağını. kalomayı al . tam apikoya geldiğinde vur diyoruz. ve 17 kulaçı içeri alıp 23 kulaçı suda bırakır şekilde kesiyoruz. ve zo şartlar altında yaşadığımız olay sona eriyor. Bugün kısmetimizde bu varmış. limana dönüş.
    Teknedeki takımları toparlıyoruz. odamızı düzenliyoruz. ve arkasından elimizde bir kasa hamsi var. 4 ekmek 4 soğan ve 7 tava kızartma yanında 1a ile olayın yine keyfini çıkarmaya devam ediyoruz. Süperdi yine her şey çok güzel oldu. Tecrübe her zaman tecrübedir.
    Bu aslında yazılmalımı, yazılmamalımı diye düşünürken yazalım dedim herkese bir ders çıkar bu konudan.

-Demiri bilmediğiniz yerlere atmayınız.
    -Atacaksanız dahi. Demirde çürüklük olmalı ki her zaman yukarı alabilesiniz (Ustalarımın uyarısına rağmen ben o gün yapmdım Hata benimdir)
    -Yemli balık tıtarken kullanacağınız demir kırmalık demiri olmalı.
    -Halatınızın gitmesini istemiyorsanız. Demirden sonra kullanacağınız 2 kulaç ip ana halatınızdan daha ince olmalı. ki sadece demir kopsun. halatınızda gitmesin.
    -Ustalarınızı iyi dinleyin
    -Hava koşulları önemli nerde nasıl hareket edeceğinizi iyi bilmelisiniz. yada olaya nerde nokta koymanız gerektiğini. (Kıç üstünden sular atlama noktasına geldiği an)
    -Altımızda batık bir mermer gemisi olduğunu.(Boğaç az kaldı gemiyi alıyormuşsun yukarı.)

Bu haftaki av raporumuzda böyle arkadaşlar.
    En Kötü günümüz de bu şekilde olsun. O kadar antrenmanlıyız ki bu durumlara olur böyle şeyler. tekrar sipariş ettik. 100 Kulaç örgü halat ve demir. (Bunlar maddi çözülecek işler. Can sağlığı herşeyden çok ama çok önemli.)

Günün resimleri akşam Tarkan tarafından eklenecektir.

Sevgiler.

Son düzenleme: 12 Şubat 2008
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Reis .

Başından sonuna kadar çok güzel bir biçimde özetlemişsin .

Kalemine sağlık öncelikle.

O gün ayrıca Senden şunuda öğrendim ki.

Balıkçılık yetisi , eline oltayı , misinayı alıpta koyvermek değil.

[​IMG] Denizi bilecek
    [​IMG] Rüzgarı koklayacak
    [​IMG] Havayı görecek
    [​IMG] Ve doğa karşısında Haddini bileceksin.

Akşam oldumu oturup günün muhasebesini yapacak
    Nerede eksiklik vardı göreceksin...

Bence diğer avlarımızdan çok daha heyecanlı bir zaman dilimiydi.
    Her ne kadar demiri Kutsal ve Boğaç çektiysede Bende Lojistik olarak destek verdim..

Daha dur bakalım kimbilir ne Maceralara imzamızı koyacağız.
    ...

Çıkan Arızalar bize değer katar...

.

3. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Her ne kadar bazı denizcilik terimlerini anlamasam da, yaşamış kadar oldum desem yeridir.
    Başlığı görünce yine döktürmüşsünüzdür diye düşündüm ama durum değişikmiş.
    Size ve ekibe geçmiş olsun.

4. istavrit

istavrit Boğaç

Bu avdan geriye kalan tek güzel anı bir kasa hamsiyi bütün liman mideye indirmek üstünede mayalamak oldu .Diğer geriye kalanlara da tecrübe diyelim :) ...Bu arada tüm bu yorgunluk ve yemek sonrası Ustamla barınağın kahvehanesindeki çıtır çıtır odun sobasının başında -her biri 60 yaşını geçmiş -Boğazın Usta balıkçılarından geçmiş zaman öyküleri dinleyerek şekerleme yapmayı ise hiç bir şeye değişemem:rolleyes:

5. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Geçmiş olsun arkadaşlar. Kazasız belasız atlatmışsınız. Aman giden gitsin size bişey olmasın.:)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İyi dileklerin için teşekkürler savaş sağolasın...

7. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Evet cana gelicek olan mala gelsin.. Hepimiz bu yazıdan bir şeyler öğrenmiş olduk hatta birden fazla şey... Geçmiş olsun... Daha iyi bol avlara Rastgele...

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ahhh be...

Bu sefer ben değil Arabam arıza çıkarrtı...

Akşam üzeri O keyifi yaşamak üzere aranızda olamadım.

Ama Ali Reis ile çok enterasan bir fikrimiz var.

Ustaların Ustası ihtiyar balıçcı Amcalarımızı karşımıza alacağız .
    Bir yandan Onların seneler ile sabit birbirinden değerli öykülerini dinlerken bir taraftanda dvd olarak kayıt edeceğiz.

Böylelikle Elimizde güzel bir arşiv olacak.

9. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Gecmis olsun. Neyseki daha buyuk bir problem yasamadan sag salim donmussunuz geriye...

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Hep balık hep balık olmaz zaten.
    Arada bir arıza şart.

11. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Geçmiş olsun arıza team. Bu da balıkçılığın öteki yüzü.:)
    Ne güzel, heyecanlı bir gün geçirmişsiniz. İnsan hayatına biraz da heyecan katmalı değil mi?:) :)

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Boğaziçi köprüsü asya ayağında palamut tutuyoruz ama öyle bir balık var ki çapari dolusu balık geliyor. bir ara bir mazot kokusu geldi burnuma ama rüzgarla geçti gitti önümdeki teknedendir diye düşündüm. makina 3 dk sonra tık diye istop etti. Öyle bir akıyorki orada sular iyi hava kötü hava farketmiyor. hep akar. kaldık makinasız tekne sürükleniyor. elimde çapari bir yandan çapariyi içeri basmaya çalışıyorum. o anda bile iğneler karışmasın diye küpeşte yanına tek tek 35 iğneyi birer kulaç aralıklı köstekleri saplıyorum ama üçünü beşinide aramıyorum. ve öndeki büyük bir tekneye bağırıyorum şu ipi alırmısın istop etti diye. adamın umurunda değil dünya. balık tutuyorum diyor. Bende yazıyorum defterin en güzel köşesine teknenin ismini.

Arkasından ufacık bir tekne geliyor. üstü açık. benzinli bir makina var teknede. at ipini diyor. yok baba diyorum bu tekne senin halkalarını patlatır atar. at şunu bırak gevezeliği diyor "Denizde adammı bırakacağız motorsuz" birde isyan ediyor yaşlı kurt. atıyorum. Tekne aradaki halatı çok kibar bir şekilde kaçırarak oşunu alıyoruz ve başlıyor çekmeye ama nerde. makina yürümüyor bile. adam beni sağolsun. kulakları çınlasın paşalimanı iskelesinin içine kadar getiriyor.600-700 Kg. 5-5,5 met bir tekne 8 met kamaralı 3,5 ton bir tekneyi çekiyor . teşekkürler. sapolsun. ve dönüyor balığa. o arada içerisi mazot kokusu vs derken. mazot filtresine mazot taşıyan hortum kelepçeden atmış. 180 lt mazot sintinede dumur durumları. bekçilere biraz bakın diyorum. ve Üsküdara girerken aradaki benzin istasyonundan 30 lt. bidona mazot. doldur ve taşı şortla yollarda. iyiki müşterilerden birisi çıkmadı karşımıza neyse diyelim. takım çantasını aç kelepçeler sıkıştır arkasından havasını al makinanın. Sintinedeki mazotu sormayın söylemeyeceğim ne yaptığımı!!! arkasından tekrar açıldım ve bir gün daha böyle geçmişti aklıma getırdın arıza arıza derken. arıza böyle oluyor Tarkanım....

Sonuç : Denizde kanlı bıçaklı olsanızda yardım etmek zorunda ve durumundasınız denizciliğin asli kuralı budur. (Haremin meşhur gri teknesi elbet birgün.......)

sevgiler kaptın yine macerayı...

13. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit

Çok güzel anıda abi sonra ne oluyor o tekneye

14. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    geçmiş olsun güzel bir tecrübe ve hatıra kalmış..

15. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Hani,

"Ahada bak buraya yazıyorum elbet birgün sende..."

tarzı birşey kardeş...

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    sevgili alparslan

en son satır son cümle.....
    Sonuç : Denizde kanlı bıçaklı olsanızda yardım etmek zorunda ve durumundasınız denizciliğin asli kuralı budur. (Haremin meşhur gri teknesi elbet birgün.......)

17. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Konu anlaşıldıııı

18. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    geçmiş olsun arkadaşlar birdahaki sefere inşallah bol balıklar

19. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sağol Ali,

İnşallah Sende birgün İstanbul'a geldiğinde hep beraber
    yaparız bir mangal.

20. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Arkadaşlar geçmiş olsun reis bende merak ettim şu haremin gri teknesini
    salacağın değil dimi
    (Haremin meşhur gri teknesi elbet birgün.......)..?
    eğer salacağın sa tekne bu akşamdan itibaren su almaya başladı demektir..
    bizim barınakta yoktur öyle develer
    ismi merak ettim..
    ama olabilirde insan oğlu çiğ süt emmiş
    boğacım çıkardım sarı belgeyi artık
    bordo şurubu içeriz artıkın:)