KKGM ye Yaban Tv hakkında uyarı yazısı ve cevabı

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Son günlerde Yaban Tv adı altında yayın yapan bir tv kanalında yayınlanan "Yabanın Oltası" adlı programda malesef KKGM tarafından yayınlanan tebliğlere aykırı olarak, yapılan avlarda yakalanan balıkların malesef yakalanabilecekleri minimum ölçülerin altında olduklarını üzülerek görmekteyiz. Amatör balıkçılar olarak bizler birçok defa farklı iletişim kanalı kullanarak kanal yönetimini uyramaya çalıştıysak da hiçbir sonuç alamadık. Bizler amatör balıkçılar olarak KKGM tarafından belirlenen ölçülere riayet ederken, böyle topluma örnek olması gereken ve sadece kara ve deniz avcılığı konusunda yayın yapan kanalın, deniz avılığı için yayınlanan tebliğlerdeki ölçülere riayet etmemesi son derece üzücüdür.
    Bu kanalın deniz avcılığı konusunda tebliğlere uymayan yayınlarından dolayı tarafınızdan resmen uyarılmasını talep ediyorum.

Yukarıdaki mail yaban tv de Yabanın Oltası adlı programda bazı limitaltı balıkların yakalandığını gördükten sonra KKGM de bazı yetkililere gönderdiğim mail. Alttaki de cevabı;

Sayın Yücel USTA;

24.01.2008 tarihinde Bakanlığımıza göndermiş olduğunuz e-posta mesajınız incelenmiştir.
    Bahsi geçen kanalın ulusal bir kanal olmaması, yayınların takibini güçleştirmiştir.
    Bunun üzerine Bakanlığımızın 31.01.2008 tarihli yazısı ile Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna Yaban TV televizyonundaki
    "Yabanın Oltası" adlı programın Su Ürünleri tebliğlerine aykırı yönde yapılan balık avcılığı görüntülerini yayınladığı,
    usulüne uygun avcılık yapan kişilere olumsuz örnek teşkil ettiği belirtilerek kanala gerekli uyarıların yapılması istenmiştir.
    Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun konuyla ilgili olarak " Rapor düzenlenen programların Üst Kurulca değerlendirmeye alındığını,
    gerektiğinde kuruluşlara sırasıyla uyarı/özür dileme, program durdurma, para cezası ve geçici yayın durdurma şeklinde
    müeyyidelerin hukuki sürecin tamamlanması ile uygulandığını; belirtilen programla ilgili olarak uzmanları tarafından düzenlenen raporun
    Üst Kurulun gündeminde olduğunu" ifade eden 29.02.2008 tarihli cevap yazıları Bakanlığımıza iletilmiştir.
    Göstermiş olduğunuz hassasiyetinize tekrar teşekkür eder,
    iyi çalışmalar dilerim...

2. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    sevgili yücel kardeşim bu konu ve konuları daha önce de paylaşmıştık nedense biz çoğunluğun içersine birkaç azınlık olarak kaldık ve kalmaya devam edeceğiz. çevreciyiz,doğacıyız,canlıları koruruz, ama yetmiyor be güzel kardeşim yetmiyor. daha altarnatif bir çözüm bulmak için kolları sıvamanın zamanı geldi sanırım, en azından sadece bizim sitemizde konuştuklarımız kalmasın derim ve gerekirse yaban tv ye birer kınama mektubu gönderelim derim. içimizden geldiği gibi gördüğümüz ve üzüldüğümüz gibi tüm duygularımızı rencide etmeyecek şekilde iletelim ne dersiniz...!!!

3. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    iyi yapmışsınız dün akşam ben delirdim gene izlerken 4 kişi 77 tane alabalık yakalamışlar bunlar yayınlanırken yaban tv ne iş yapıyor acaba incelemeden yayınlıyorlar

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bunların yaptıkları bitmek bilmiyor ki. Ben belki 20 tane mail attım tenezzül edipte cevap veren olmadı.Biz burada çay kaşığıyla kanunlara uygun amatör balıkçılık bilincini yaymaya çalışıyoruz, adamlar orda kazanla bizim yaydığımız bilinci yıkıp geçiyorlar.

5. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Bu Yaban tv iyicene cıvıtmaya başladı...Adamlar hiç bakmıyot koydukları videolara falan....Buna bir çözüm bulmak lazım.

6. turacpalazi

turacpalazi

Yaban TV safsatası...

Sayın Usta,sizi kutluyorum.Bu insanları ben de defalarca hem kara avı yayınları hem de balık avı yayınları konusunda uyardım.Hiç bir cevap alamadım.
    Neden olduğunu kendimce açıklayayım.Bu adamları biraraya getiren(Av-doğa dergisi-yaban tv-kodamanlar üçlüsü) ve Türkiye'de alanında ilk olan avcılıkla ilgili bir mail gurubuydu.Ben de bu gurubun ilk üyelerindenim.Doğa sever,ahlaklı,kanaatkar bir avcı modelini örnek gösteren bu insanlar aralarından bir kodaman söyle ördek vurdum,böyle çok vurdum diye mesaj gönderince hiç ses çıkarmadıkları gibi gurubun hedefine ulaşabilmesi için hiç müsamaha gösterilmemeli diyen ve bu kodamana kafa tutan beni guruptan attılar.Sebep bu kodamanın eski ve tecrübeli bir avcı olduğu imiş.Palavra adamda para çok.Dergilerini kanallarını finanse edecek iş budur.Mantaliteleri budur.
    Adamlar tutturmuşlar özel avlak,paralı avcılık diye.Memleketi üç beş parababasına peşkeş çekme furyasına bunlarda katılıyor.Düşünsenize zaten az kalan meralarımızı özelleştireceklermişmiş.Biz de avlanacak yer arayacağız mumla.Avrupada öyle diyorlar.Halbuki alakası yok.
    Bunların marifetleri anlatmakla bitmez.Uzatmayayım.Rastgele...

7. Suatreis

Suatreis

Avlakların özelleştirilmesi temizlik, kontrol ve denetim ile aykırı avcılığın korunması açısından faydalıdır ve avrupa ülkelerinin bir çoğunda bu yöntem kullanılmakla birlikte o ülkenin kurumlarınca sıkı bir denetim altında tutulmaktadır. Ancak, sözkonusu ülkemiz olduğu zaman bu uygulamaya ne kadar hazırız ve otoritelerin ne derece koruyucu, önleyici tedbirler içerisinde olacağı tartışılır düzeydedir.

Ayrıca yazınızda drekt olarak ünvan kullananarak suçlamalarda bulunmanız ne dere doğrudur o da tartışılabilir.

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    valla aynı şekil bir mail dünde ben attım alabalık katliyamından sonra kkgm ye neden direk ünvan belirtmeyelim xxx kanalmı diyeceğiz ??? ??? direk kanal adını vermessek adamlar nasıl iş yapacakki aa bu adam xxx kanal diyor o zaman hiç ilgilenmezler şikayetlerle bence :rolleyes: ayrıca suçlamanın kanıtıda var kanaldan programların kaydını isterler veya üşenmezler bir kaç gün takip ederlerse rahatça görebilirler kanaldaki suçu

9. turacpalazi

turacpalazi

Efendim;Devletimiz yeterince büyük ve kudretli madem o avlakları kendisi korusun.O kadar devlet memuru,ormancı biraz ufaltsınlar bitaraflarını bi zahmet.
    Kimlere veriliyor bu imkanlar ona bakmalı.Saygılar...

10. balikci

balikci

Yücel abi, konuya duyarlılığınızdan ötürü tebrik ederim.

11. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Yücel abicim seni tebrik ediyorum ,ellerine sağlık :)

12. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Yücel abi teşekkür ederim söylediğiniz programı ve şu 4 kişilik alabalık avını seyrettiğimde gerçekten çok canım sıkılmıştı resmen içime oturdu bu yaptıkları ama mesajınızı okuyunca inanın içime su serpildi İnşallah gereken yapılır.

13. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    Sevgili Arkadaşlar
    Bildiğiniz üzere YABAN TV sevgili MErhum Ufuk GÜLDEMİR'in yıllarca süren hayalinin sonucunda geçekleşen ve tüm ülkemiz avcıları arasında çoşku ile karşılanan bir kurulumdu. ancak özellikle Ufuk beyin vefatından sonra kanal yönetimindeki kişilerin avcılık ve balıkçılık konularına hakim olmamasından, bu konularda uzman kişileri danışman olarak kullanmamasından ileri gelen o kadar çok kötü örnek yayınlandı ki o kanal da....
    Sirkülere aykırı balık avları, MAK kararlarına tezat teyp avcılığı, limit aşımı vs vs.
    Sürdürülebilir avcılığa gönül veren pek çok av klübü ve organizasyon gerekli uyarıları her defasında yaptı. ancak kanal yönetimi maalesef vurdum duymaz bir tutum sergiledi...
    Yumurta zamanı elle balık tutanları kahraman, teyple bıldırcın avlayanları usta avcı ilan ettiler....
    Yücel'in bu duyarlılığını tebrik eder kanal yönetiminin bir an önce kendine çeki düzen vermesini dilerim...

14. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yücel abiden bir gün önce alabalık katliyamı videosundan sonra bir mailde ben atmıştım cevap gelmedi ama yücel abiye gelen cevap başka bir merciye yönlendirdi beni rtük bu kuruluş devletin bende maile kkgm nin sirküler linkini ekledim bu devletin belirlediği limitler ve yasaklar fakat bu kanal bunlara ne kadar aykırı av varsa yayınlıyorlar bunun kontrolü yokmu vs.... bakalım nolcak daha önce kanalada sirküleri yollamıştım ama ııh tık yok

15. hgulder

hgulder

ben az önce yaban tv'yi arayıp konuştum.

görüntülerin yayınlanması sadece "avı yapan kişiyi" bağlamaktaymış.

saygılarımla...

16. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    allah allah cevaba bak ya yayınlama kardeşim o zaman bunları aa tabi yayınlar çünkü ellerinde doğru dürüst nizami av yok ne yayınlayacaklar sonra kim izleyecek pes valla bu yaban tvye yazıklar olsun

17. hgulder

hgulder

tabi ki söyledikleriniz de haklısınız.

ancak Türkiyede başka örneği bulunmayan bu kanalı, yerden yere vurmaktansa

yapıcı eleştiri yaparak iyi bir yerlere getirmek, sizler gibi amatör ruhlu insanların

çabasıyla olacaktır...

18. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ben geçen yıldan beri mail atıyorum keza başkalarıda aynı hatta bir mailde belki bilmiyorlardır diye sirküleri bile yolladım ama hala aynıysa bu kanal herşeyi hakediyor yaban yabanda yaşanır yok avcı ve bohçacı demeyi biliyorlar varsa gerçek bir bohçacı yaban tv nin kendisidir

19. hgulder

hgulder

kanal bu görüntüleri kötü niyetle yayınlamamaktadır. ancak montaj ekibinin

konuyla ilgili bilgisi olmadığı için ellerinden birşey gelmemektedir.

bilindiği üzere ufuk güldemirin vefatıyla, haberturk satılmış. yaban ise onun

anısına yaşatılmaya çalışılmaktadır. yaban kanalı haberturk binasından

ayrılıp başka bir yere taşınmıştır. kanal olgunlaşma evresindeyken

böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştır.

konuyla ilgili gerekeni, kanalı ziyaret edip tekrar bildireceğim.

ama şunu unutmayalım, yok denizler kirleniyor yok balık soyu tükeniyor diyen

bir sürü amatör balıkçı arkadaşımız, hala sigarasının izmaritini denize

fırlatmaktadır. önce iğneyi kendimize batıralım...

saygılarımla

20. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Hakan sana katılmamak elde değil ama şöyle bir şey tv kanaları yayınladıkları programlarla izleyenlere örnek olurlar sen kalkıp vanda elle balık tutan adamı istanbula röportaja çağırırsen ben ona hooppp jhemşerim dur napıyorsun derim(ermen töroğlu gibi oldu) ve aradan geçen bir yıla rağmen sen hala böyle avlara prim veriyorsan kardeşim benim baş düşmanımsındır personelmi sorun bu işden anlamıyor al kardeşim su ürünleri mühendisleri vs.. ne güne duruyor

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.