denizdeki kırmızılık

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Bandırmalı tarafından paylaşıldı.

1. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    bügün havayı güzel görünce kendimi deniz kıyısına attım malesef kıyıda hala salya denilen şey devam ediyor ve misinaları halat gibi yapıyor deniz kendini daha temizlememiş ve bide nisan ayında olan denizdeki kızıllık erken başlamış tecrübeli abilerimiz bu durumun kıyıların ısınmaya başlamasından dolayı kıyılarda yaşayan deniz canlılarının bırakmış oldukları yumurtalardan kaynaklandığını şöylemişlerdi ne kadar doğrudur bilmiyorum bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim:)

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bildiğimiz yakamoza neden olan planktonun belli noktalarda aşırı üremesi sonucu oluşuyor, hemen yumurtadan çıkan tüm balıkların besin kaynağıdır, çok aşırı olmadığı sürece faydası vardır, aşırı olduğu zaman sudaki oksijeni tüketerek o bölgede balık ölümlerine yol açabilir, ancak resimde öyle bir aşırılık göze çarpmıyor, daha önce ki belki 10 sene olmuştur suyun üstünün yoğurt kıvamında bunlarla kaplandığı zamanlar da olmuştu ancak kıyaslamak gerekirse resimdekilerden yüzbinlerce kat fazla olduğunu kesinlikle söyleyebilirim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Mayıs 2012
  3. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Bandırmalı ; isimli üyeden alıntıdır...

Foto ebatları değiştirildi...

4. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Kırmızı alg denilen bir tür deniz algi bu. Yapısında bulunan klorofil a ona bu kırmızı rengi vermektedir. Belli bir yerde yoğun olarak bulunması alg sayısındaki ani çoğalmadır ve bu durum "alg patlaması" olarak adlandırılır. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda, tabakalar arası karışımlar nedenilye sıkça görülür.
    Örneğin Küçükçekmece gölünde genelde mavi-yeşil alg patlaması olur (yakınlarda olacaktır). Bunun alg patlaması olduğu bilindiği halde, her yıl aynı oranda bir şaşkınlıkla, sanki ilk kez oluyormuş gibi "ay ne oldu ki bu göle, yoksa deprem mi olacak" diye düşünürüz. Sonra bilge bir bilimamcası çıkar ve olaya el koyup, durumun bir alg patlaması olduğunu açıklar, biz de huzur içinde yaşamımıza devam ederiz. ;)

5. ks41

ks41 Levent

Favori Makine:
    Okuma Travertine 55
    En İyi Avı:
    Turna,Eşkina,İstavrit
    5 aylık vatani görevimi yerine getirdim ve tekrar aranızdayım.En kısa sürede avlara başlayacağım er41han Erhan amca duyrulur :) hevesle raporları bekliyorum saygılar. :)

6. simendifer

simendifer Sennur

Hayırlı teskereler, hoşgeldiniz ama bu konuyla ne alakası var bu yazdığınızın anlayamadım. idk

7. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Bende anlayamadım ama,hadi geçmiş olsun diyelim darısı başımıza ağustos ayı için :):):)

8. ks41

ks41 Levent

Favori Makine:
    Okuma Travertine 55
    En İyi Avı:
    Turna,Eşkina,İstavrit
    farkında olmadan farklı konuya yazmışım arkadaşlar kusura bakmayın unutmuşum sanırım :)) Allah yardımcın olsun fatih kardeşim..darısı başına kazasız belasız gider gelirsin inşallah..

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mekan olarak mammara ise yine nisan ayında 2007 de bende görmüştüm. kızıl gibi kahverengimsi. ben onu ilerdeki büyükk tersaneden gelen pas döküntüleri, paslı kirli su sanmıştım