Ankara'da yada Ankara'ya yakın sazan avlayabileceğim yerler

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Yakuza tarafından paylaşıldı.

  1. Yakuza

    Yakuza

    Mesajlar:
    3
    Selam arkdaşlar ankara da nerede sazan avlayabilrim gece kalmaya müsait biryer olursa daha iyi olur. Daha önceleri Çanıllı'ya gidiyordum fakat son zamanlarda gitmedim gidenlerde sazan yok turna var dedikleri için oraya gidemiyorum. Yardımcı olursanız sevinrim.

    rastgele
     
  2. GÖKHAN

    GÖKHAN

    Mesajlar:
    173
    Şehir:
    ankara şehitlik
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 55 cm istavrit 1.5 kilo
    hiç sazana gitmedim ama kurtboğazı çamlıdere barajı birde sitedeki eski yazılara bakarsan kızılcahamam dağlarında ufak göletler varmış yerini tam bilmiyorum iyi sazan tutmuşlar
     
  3. djemr

    djemr

    Mesajlar:
    175
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benek alabalık, 5.5 KG
    Yok yakuza Ankara'da sazan çıkmıyor... İnsan ilk önce bir kendini tanıtır, insanları tanır. Bu adamlar bu kadar mesaj atmış, acaba ne yazmışlar; aradığım sorunun cevabı acaba forumlarda varmıdır diye bir araştırır. Öyle damdan düşer gibi avlak sorulmaz!!!
     
  4. ArtofDragon

    ArtofDragon Cenk

    Mesajlar:
    183
    Şehir:
    Ankara-İstanbul-Bolu
    ne güzel yazmışşsın kardeş.ağzına sağlık....
    bu tarz giriş yapanlara fit oluyorum.sadece avlak ögrenmek için siteye girip 1 yada 2 soru sorup çıkan 50 tane adam var...
    bilsem bile söylemiyorum...
    ama bu arkadaşa yardımcı olmak lazım.ankara malesef sazan çıkmıyor.....:D :D :D
     
  5. Yakuza

    Yakuza

    Mesajlar:
    3
    Yıllardır forumları kullanırım ilk defa böyle saçma sapan tepkiyle karşılaştım forumlarda yazışmak için ya da soru sormak için insanları tanımak ya da vakit geçirmek gerektiğini DJEMR den öğrendim.

    Ayrıca forumlarda arama yaptım ve istediğim cevapları bulamadım İsteyen cevap verir istemeyen cevap vermez.

    ArtofDragon ve djemr bildikleriniz sizde kalsın aman kimseye söylemeyin insanlara yardımcı olmak yerine garip garip fantezi ve egolarınızı bu forumlarda tatmin edersiniz.

    Cevap veren esas balıkçı GÖKHAN arkadaşımıza da sevgiler.
     
  6. rastgele1985

    rastgele1985

    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    yozgat/merkez
    Favori Kamış:
    tırıvırı ve ağ hariç tüm olta malzemeleri
    En İyi Avı:
    sazan 8,5 ve gümüş balığı 850gr
    yozgataaaa gell

    abiciğim yozgat'a balik tutmaya gell yanlız tırıvırı,ağ, gibi av malzemeleri getirme
     
  7. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Yakuza öncelikle hoşgeldin.Sitemizde bu konuda hassas olunduğu dönemde daha kendini tanıtmadan bu şekilde soru sorman tepki aldı.Çünki biz aramıza katılan arkadaşlarımızı yalnızca herhangi bir balıkçı olarak değil,dost,kardeş ve paylaşımcı olunmasını dileriz.Belki seninde düşüncen budur,ama bunuda seni tanımadan anlamamız imkansız.Başlangıç olarak,tatsız başlasada sitemizde bulunacağın süre içerisinde bizleri anlayacağını ve hassasiyetimize hak vereceğine inanıyorum.Bu arada sana tepki veren arkadaşlar oldukça paylaşımcı arkadaşlardır.Gereksiz kırgınlıklar yaşamayalım ve iyi dostluklar kavgayla başlar deyip ,uzatmayalım.Bu konuda sana ayrıntılı bilgiler gelecektir.Daim olman dileğiyle. NOT:imza ayarlarını yaparsan seviniriz.(doğum tarihi,isim )
     
  8. Yakuza

    Yakuza

    Mesajlar:
    3
    Sevgili smyrna cevabın için teşekkürler sizin gösterdiğiniz inceliği diğer arkadaşlarda gösterseydi bende mesajımı düzeltir gerektiği gibi yazardım ama arkadaşlar bilgi vermek yerine bilgi ukalalığı yaparak ve dalga geçerek mesaj attıkları için son mesajı yazmak zorunda kaldım. Ayrıca kırgınlik olacak bir durum yok herkes düşündüklerini yazmakta serbesttir ama saygı çerçevesinde olması daha doğru olur diye düşünüyorum.

    İlginize teşekkür ederim.
     
  9. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hepimiz zamanla birbirimizi tanıyacağız ve bu önyargılarımızda hata yapıp yapmadığımızı göreceğiz.Evet şanssız bir başlangıç oldu.Keşke olmasaydı.Ama emin ol burada çok iyi dostluk ve arkadaşlıklar kuracaksın.Bilgi konusunda zaten bir şey söylememe gerek yok.Bu konuda en verimli olacak bir sitedesin.Tekrar hoşgeldin diyorum.rastgelsin.:)
     
  10. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul

    Sevgili yakuza, öncelikle hoşgeldin... Smyrna gerekeni söylemiş zaten ancak bahsettiğimiz iki arkadaşımız da foruma oldukça katkısı olan ve haliyle de emeklerine saygı bekleyen arkadaşlarımızdır... (Forumdaki pek çok arkadaşımız gibi ! )... Bunun yanısıra oldukça ince düşünen insanlar oldukları da yadsınamaz... Sadece kendini tanıtmadan bir kaç soru sorup gidenlere bu tepkiler... Yanlış anlamayın ama siz de kendinizi tanıtmamışsınız ilk başta... Sanırım beklediğiniz saygıyı bu davranışınız nedeniyle göremediniz... Bu nedenle kimse hakkında önyargılı davranmamanız daha doğru olur diye düşünüyorum... Çünkü zamanla tanıyacak ve şu an düşündükleriniz için pişman olacaksınız bana kalırsa... Aynı zamanda bu konuda oldukça hassasız... "Bir çok forumda bulundum ama buradaki gibi bir tanışma faslı görmedim" gibi bir sitemde bulunmuşsunuz... Evet görmeniz hakikaten zor, çünkü, siz de zamanla farkedeceksiniz ki, buradaki arkadaşlık ve paylaşım ortamı çok çok farklı... Şimdi yadırgadığınız bu durumu, ileride canınıza tak edip siz de aynı tepkiyi vermek zorunda kaldığınızda anlayacaksınız ancak... Symrnanın da dediği gibi, güzel arkadaşlıklar kavgayla başlar diyelim ;) Tekrar aramıza hoşgeldin...
     
  11. djemr

    djemr

    Mesajlar:
    175
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benek alabalık, 5.5 KG
    Sevgili yakuza tekrar hoşgeldiniz. İlk mesaj belki biraz sert olmuş olabilir, ancak haklı olduğumuz taraflar kesinlikle var. En basitinden Ankara'da sazan nerede tutulur sorunuza cevap olabilecek bir kaç konu linki veriyorum. Ben aradım bulunabiliyor.

    Link 1
    Link 2
    Link 3
    Link 4
    Link 5
    Link 6

    Örnekler dahada çoğaltılabilir. Bu linkleri bulmak için sadece forumda arama yaptım belirteyim!

    Ayrıca bu konuda sitede bir gerginlik olduğu doğru ama forumlarda paylaşım yapmaya devam ederseniz sizde bu tutumumuzun nedenini anlayacaksınız. Bu konuyla ilgili linkide veriyorum, belki göz atmak istersiniz...

    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1544


    Ben size yeniden hoşgeldiniz diyorum. Umarım paylaşımcı katılımcı ve daim olursunuz.
     
  12. ArtofDragon

    ArtofDragon Cenk

    Mesajlar:
    183
    Şehir:
    Ankara-İstanbul-Bolu
    aramıza hoşgeldiniz...
    arkadaşlar çok güzel yazmış.bana söyleyecek bir şey kalmadı.
    ankarada bir elin parmakları kadar sazan tutulabilecek yer kalmadı bile.hassasiyetimizin sebebi bu.örn:(sakın üzerine alınmayınız) sizin tırıvırı veya ağ kullanan biri olmadığınızı nerden bilebilirizki? değilmi.
    umarım anlatabilmişimdir...
    saygılar
     
  13. sazan_ustası

    sazan_ustası Ulaş

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    300
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Merhaba arkadaşlar..Ben Eskişehirliyim , Ankara civarı (biraz uzak)sizlerin tercihi olabilecek 2 baraj önermek isterim.
    1_SARIYAR barajı..1.900 milyon m3 su toplama hacmi-83 km2alan-Eskş-Ank sınırını oluşturur,Beypazarı üzerinden Çayırhana varılırak bir balıkcı kayığı/buyuk bot kiralanmak suretiyle boğaz denilen derin kısma geçilir..Eylül ayının ilk haftasından sonra hem parça hem tane balık yapar..8 m göl kamışları ve küspeli sistem ile 500 gr-8-10 kg arası balık alınır,gece beklenmesi durumunda ortamı toz duman edecek yayın gelme ihtimali kuvvetle muhtemeldir.kalınacak sure en az 2 gecedir..Biz gecen sene 1-4 kg arası 43 parca sazan biri 11 kg olmak üzere 3-5 kg arası 6 parca yayın aldık (5 kişi)..67 kg yayın köylülerin ağından yakalandı (balıkcılık yapıyorlar)41 kg olta ile yakalandı (diğer ekip yakaladı sakarya ile sarıyarın birleştiği noktadan canlı balık ile daha cok kırbaşına yakın olan taraftan)cok kurak ve kayalıktır,cep tel cekmez,yol yoktur..her türlü tecizat ve ilk yardım cantası bulundurulmalıdır.2.resim sarıyarda köylülerin yakaladığı bir yayın..
    [​IMG][​IMG]
    2_GÖKCEKAYA barajı : Sarıyar barajının devamıdır buyukluğu aynıdır..tam olarak ankaradan nasıl gidilir bilmiyorum,nallıhan üzerinden civar köylerden inilebilir..tamamı orman olmak koşulu ile her türlü hayvan mevcuttur..sarp ve cok derindir..onun için 1 adet tüfek götürmekte fayda vardır..Eylul ayından itibaren cok güzel balık yapar,daha cok 8 m göl kamışı ve küspeli takım ile..burada da cok iri yayınlar vardır,gecen sene 110 kg yayın yakalandı.
    [​IMG]
    Tavsiye edeceğim bu yerler cok zahmet ister belirtmek isterim..diğer yakın göl ve ayak altı yerlere göre..malzeme ulaşım tecizat erzak v.s..onun için uzun kalınacak ise gidilmesinde fayda vardır..eylul ayı ve sonrası..
    Daha detaylı bilgi isteyen ark olursa özelden yazarlarsa yardımcı olmaya calışırım.
    Sevgili dostların fikirlerine katkım olduysa ne mutlu..Saygılar.
     
    Son düzenleme: 21 Temmuz 2006
  14. muzurmunzur

    muzurmunzur Mustafa DOĞAN

    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Turna
    Merhaba Sazan Ustasi

    Gökçekayaya Gitmeye Değermi Gidersek Yem Olarak Yanimiza Ne Almaliyiz.biraz Daha Detayli Bilgi Veririsen Sevinirim Teşekkür Ederim
     
  15. sazan_ustası

    sazan_ustası Ulaş

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    300
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    merhaba munzur..
    Gökçekaya yı Eylülden sonra düşünürsen verimli olur.Ankara tarafındaki avlak mıntıkalarından bir tek yılanlı koyu biliyorum..harika balık yapar..yalnız ank.tarafından inilmiyor sanırım..oradaki civar köylerden birinden kayıkla yada buyukse botunuz ile Mehmetin yeri (ağaçlık ve cok güzeldir iyi sazan yapar),çanakkoy(cok derindir ne geleceğini kestiremezsin,yalnız kamp yeri yoktur sarp ve kayalıktır),ve şelale ( en güzel yer dağdan gelen suyun baraja aktığı yer her balık vardır kamp yeri sınırlıdır,buyuk boyda yayın yapar)denen kısımlara geçebilirsiniz..Esk.tarafından araba tam kıyı olmasada iniyor yaklaşık 200-300 m yakına kadar.Evden çıkış ile olta atış arası kayık faslı ile beraber 4-5 saat arası surer..yem olarak sazan için sadece mısır ve küspeli takım ,yayın için barajdan tutacağınız gümüş yeterli olur.Yemek su ilk yardım çantası yetecek kadar olmalı..Eylülden sonra en az 2-3 gecelik olmak kaydıyla tavsiye ederim.
    Öncelikle SARIYAR barajının boğaz ve kadındamı denilen mevkilerini tavsiye ederim,hem daha yakın hem zahmeti biraz daha az olur.
     
  16. muzurmunzur

    muzurmunzur Mustafa DOĞAN

    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Turna
    teşekkür ederim sazan ustası hepinize iyi günler dilerim rastgele
     
  17. ArtofDragon

    ArtofDragon Cenk

    Mesajlar:
    183
    Şehir:
    Ankara-İstanbul-Bolu
    sözlerimiz bizi boşa çıkarmadı arkadaşlar....
    3 mesaj yazıp ortadan kayboldu sevgili yakuza... :D :D :D
     
  18. CHALGICI

    CHALGICI

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    GENELDE ZİLLİ DİP,MAKARALI
    En İyi Avı:
    14 KG YAYIN..TABİKİ K.IRMAK VE 1,5 KİLO TURNA,4,5 KG.SAZAN
    Yanlisssssss

    kardeş eğer arkadaşımıza bu tür sert ve gereksiz uyarılar yapacaksan,özeline yapsaydın keşke...olmamış bence yakışmamış yani...lütfen butür davranışlarla siteye gölge düşürmeyin!!!kim olursanız olun hiç farketmez!!!kaldıki size insanlara bu şekilde hakarete varan sözler sarfetme hakkını kim veriyo!!!!!!!!!!!!!
     
  19. kadiricix

    kadiricix kadir

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    ankara
    meraba arkadaşlar

    benim diyecem şudurki ben ankaralıyım ankaranın her gölünüde hemen hemen hepsini bilirim ve ne çıktıgınıda bilirim şunuda söleyim sazan çıkmaz ankarada sazan yok diyen arkadaşlarıma cevabım şudur çamlıdere ye geçen gün gittik belki bu sitedeki arkadaşlarımın hiçbiri inanmayada bilir çamlıdere de yaylı oltaya yemcilerden yem alıp yemi baglıyorduk sadece ya 1 dk ya 1.30 dk bekleyip çekiyorduk ve 1.30 gün kaldık 2 çuval sazan çıkardık yani sazan yok diyen arkadaşlarıma duyrulur gideceniz yere tutamayız yok orda deyip gitmeyin saygılar arkadaşlar benden demesi ankarada bu sene balık bollugu var onuda söleyim iyi günler
     
  20. kadiricix

    kadiricix kadir

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    ankara
    sevgili arkadaşlarım ben ankarada yaşıyorum ve her haftasonumu deyim 2 günde bir gidiyom deyim bilmiyorum benim cevabım bu sazan yok ankarada diyenlere bundan 3 gün önce çamlıderedeydik arkadşlarla sadece 1.30 gün kaldık 2 çuval sazan çıkardık ve 1 2 dk bir oltayı çekiyorduk yani diyecem ankarada sazan var yok diyenlerin cevabını bekliyorum eger daha idda ederlerse beraberde gidebiliriz