Sazana bu kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında erhan54 tarafından paylaşıldı.

1. erhan54

erhan54

Favori Kamış:
    makine:okuma longitude kamış:lineaefe turnasurf
    En İyi Avı:
    yayın 18.5 kg
    Son düzenleme: 25 Mart 2008
  2. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Erhan ilk olarak boya baktım sazan takımları için uygun ancak atar ağırlığını lbs olarak vermiş gram cinsinden karşılığını çıkartamadım. Kanımca Sazanda kullanılacak kamışın atarı 150-200 gramdan aşağı olmamalı.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Erhan kardeş aşagıda bir adres verdim oradaki fotografa bak
    sazanda kullanılacak bence en iyi kamış modeli bu bu tip bir kamış çok daha fazla dayanıklı olur
    http://www.squidjig.com/fishinggear/carp_rod.htm

kolay gelsin bol şans

4. balıkcı_05

balıkcı_05 tufan

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    14,5 kg yayın balığı,8,5kg aynalı,2,5 kg bekir
    kardes neaptın sen 150-200 gram ağırlık olurmu oltada neden sazan için böle acıklarmısn bende merak ettım

5. Erhan bey sazan balığının yapısı ve Mücadelesi göz önüne alındığında her iki seçimizide bence oldukça güzel.Bildiğiniz gibi sazan özellikle aynalı sazan yakalandığında Mücadelesini ağır olan gövdesi ile yapar.Bu nedenle sazan kamışları denizde kullanılan kamışlara oranla daha esnek ve hassas bir yapıya sahiptir..Deniz balıkları yakalandıklarında mücadelelerini güçlü kuyrukları ve kafa atışları ile yaparlar.
    Şahsi tercihim ikinci linkte verdiğiniz kamıştan yana olurdu:) ;)

6. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Sazan kamışlarının üzerinde belirtilen lbs cinsinden ölçü kamışın ağırlık kaldırması ile alakalıdır.Sazan avında genel olarak 2.5,2.75 ve 3 lbs kamışlar kullanılır.Atar değerleride 80,100 ve max 125 gr olarak tercih edilir.Lbs değerler 1/2 kg olarak hesap edilir bu balıkla mücadelede kamışın direk balığı kaldıracağı ağırlıktır.Yani 3 lbs değer 1.5 kg olarak hesaplanır.
    Bir çok firmanın imal ettiği sazan kamışların genel atarlarına bakarsak 2.5 lb 80 gr, 2.75 lb 100 gr, 3 lb ise 125 gr dır.

7. balikci

balikci

Yabancı firmalarının iç piyasalarında kendi kullandıkları ölçü birimlerine göre boy ve test değerlerini verirler. Örneğin 2 lbs. yazan kamışın gram cinsinden değeri: 1 libre 455 gramdan 2 libre 910 gram, olur bu sayıyı 16 ya bölünce 57 çıkar. Demek ki kamış en fazla 57-60 gram ağırlık atar. Atma kapasitesi ne kadar büyükse taşıma kapasitesi de o kadar büyük oluyor.

8. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
  9. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Açıklanmış zaten ama ben kendime göre biraz daha açayım. atarı 150-200 dedim çünkü ben sazanda ağır kurşun kullanıyorum. Kamışın kapasitesinin üzerindeki ağırlıkları uzağa atmaya çalıştığm bir kaç denememde kamışımda olmuştum :)

10. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

150/200 gr aşağı atarı olmayan sazan kamışı yanlış sazan kamışları ile kullanıcağınız en ağır ağırlık 100 gramdır

bahsettiğiniz (4,5-5 lb)150/200 gr atarlı sazan kamışları ancak yemlemek için kullanılır(raket kamışları)
    ağır kurşunun sık sık atılması kamışın karbon yapısını bozar ,porselenlerin kırılmasına, halkaların deforme olmasına ve özelliklerini yitirmesine sebep olur, kamışın yapısı değişir, ve yuksek bir ihtimalle kamış kırılır

Son düzenleme: 26 Mart 2008
  11. erhan54

erhan54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yayın 18.5 kg
    Bencede 3 lb atar yeterli atacağım ağırlık 80 gr üzerine çıkmıyor.Belki pva poşetler ile yemleme yaparken sorun olabilir.Ama elimde mevcut 150-250 gr atarlı kamışlarla o işi görebilirim.

12. erhan54

erhan54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yayın 18.5 kg
    Boy 1.90 , 106 kg :D 2.link uyar

13. erhan54

erhan54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yayın 18.5 kg
    Sabri abi tr de bulabileceğimiz aksiyonu yüksek sazan kamışları nereden bulabiliriz.Netten sipariş verebileceğimiz yerler varmı.

14. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Murat libreyi grama cevirdin o tamam ama neden daha sonra 16 ya boluyorsun. Yani 16 nerden geliyo, kafam mi durdu? :( :confused: :rolleyes:

15. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
  16. erhan54

erhan54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yayın 18.5 kg
  17. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Sayin Erhan ,

Kamislarin her ikiside sazan (CARP) icin yapilmislar .
    Fakat her ikiside birbirlerine cok yakin özellikteler . Boylar ideal carp kamis boylari yani 12 – 13 Ft (1 Ft =30,4 cm) .Agirliklarda Bütün karp kamislarinda oldugu gibi lbs cinsinden .1 Lbs de 28 gr.dir . Yani 2,¾ Lbs = 28 +28 =56 + 28:4 x3 = 21 = toplam 77 Gr.dir. 3 lbs diyorsak 28x3 = 84 Gr. Demektir .
    Burada , dikkat edilecek husus , teleskopik kamisla ,, (STECK) yani parcali kamis arasindaki tercih ve fiat konularidir. Fiat konusunda her ikisininde buralara göre Pahali olduklarini söyleyebilirim . Hele su anki fiatlarla mukayese edecek olursak verilene göre alinan kuralina istinaden gercekten pahalilar. Bu fiatlara göre DAM yahut Cormoran markalarini arastirmanizin daha dogru olacagi kanaatindeyim .

Saygilar ,

Boran Resne
    18.08.1945
    Düsseldorf
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır.
    Bertolt Brecht

18. balikci

balikci

Kağan abi kusura bakma mesajını yeni gördüm:eek:

Libreyi grama çevirdikten sonra, kamışın maksimum atarını hesaplamak için 16'ya böleriz, çıkan sayı kamışın maksimum ağırlık atma kapasitesini belirler, çıkan sonuç 2 yada 3 azı bir sayı göstermektedir. Bu şekilde kesin bir sonuç elde ederiz, orada çıkan 57 maksimum değerdir aslında, 60 ise sınırların zorlanabileceği, kamışın kırılma riski olmadan atabileceği değeri gösterir. Bu değeride çıkan sonuca 2 yada 3 fazlası ekleyerek ulaşabiliriz ;)

19. BATU

BATU batu

Favori Kamış:
    fly olta
    En İyi Avı:
    turna
    ustalarim elinize saglik verdiginiz bilgilere icin en azindan (lb) ne ise yaradigin ve kac gram atari oldugunu ogrendik

sizlere bir soruda ben sorabilirmiyim ? 2/75 lb yada 3 lb bi sazan kamisinin kac kiloluk bir balik ( sazan diyelim ) zorlanmadan ceker ? yani kirilmadan kac kiloluk baliklari ceke biliriz ?

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kamışın iri balıkta kırılması atarı ile alakalı değildir,kalitesi ile alakalıdır..

Şayet iyi kalite bir kamış alırsan,korkma alacak olduğun kalite kamışı kıracak sazan Türkiyede yoktur muhtemelen...