Cuma akşamından iş çıkışı atladım adaya gittim(Kuşadası) akşamdan aile ziyareti anne babamın gönlünü aldım. Sabah tabiki erken kalkıp avlağın yolunu tuttum. Bilmeyenler için Kuşadası yla Davutlar arasında kalan yeni yapılan küçük liman ; Burası Alinin yeri yem ve çeşitli balık malzemesi bulabilirsiniz ayrıca çay ve kahvaltıda Burasıda av bölgem ama bu sefer oldukça kısır davrandı bana. Saat 06 dan 11 e kadar bir kere balık vurdu o sıradada oturmuş meyve suyu içiyordum kamış sabitliğinden çıktı yere düştü tasmalayamadım. Farkettiniz mi küçük bir hata yaptım yemleyip oltamı attığımda fren ayarını yapmayı unutmuştum asıl kaçırma sebebim buydu çünkü kefal sürülerini görünce bu bölgede levrek olmaması imkansız Yem olarak boru kurdu , sülünez , mamun ve ayrı olarak attığım kıbrıs oltasına taktığım ekmek kullandım. Ama sonuç hüsran
Bende kalan yemlerimi denize iade ettim ve ekmeklerimide kefal yavrularına yedirdim gerçi ördekler onlardan önce kapıyordu ama kıyasıya bir savaş yaşandı aralarında en azından bende onları seyredip günü bitirdim.
ah be aşkın kardeşim yanında serpmeye benzer birşey yokmuydu doldururdun arabanın bagajını oradan doğruca bizim bağa nasıl olurdu valla aman kimseler duymasın şu serpme işini yinede boşver herzaman balık tutacağız diye bir lüksümüz yok bu seferde böyle olsun yeni avların bol olsun serpme işi şaka aman dostlar yanlış anlamasın
Ali abi nasılsın özledik yahu işler yoğun galiba sen org. geliyorsun değil mi bir aksilik yok en azından orada görüşelim
Sevgili Aşkın, Öğrencilerime çok sık kullandığım bir söz var: İnsan doğrularını değil, hatalarını unutmaz Eminim, bir sonraki Kuşadası ziyaretin, yemlediğin kefal yavrularını yemeğe gelen levreklerin av şölenine dönüşecek. Şimdiden rast gelsin arkadaşım...
ahaha iyi dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım. Deniz avı için kıyıdan daha sadece gözle görülen mırmırla kefal yakalamış birisi için bunlar çok güzel hayaller. Tabii insan hayallerinin peşinden koşmalı değil mi? :
sen onları beslsmsye devam et biraz palazlaşınca beraber alırız geri kalanını maydanozlar yani yeşillikler benden
Askin abi mekan cok guzel bir avlaga benziyor o yavru kefalleri oraya toplayan ve onlarla beslenen levrekler mutlaka vardir ve diger avcilarida cekerler onlar oraya..av olarak sansiz bir gun gecmis ama resimler guzel ve kefallerde tam yemlik görunuyor paylasim icin tesekkurler bir dahaki sefere rastgelsin
Teşekkür ederim Mustafa bende senin gibi düşünüyorum bu kadar yemlik balık olurda bunları avlayan olmaz mı diyemiyecem daha önce içerde gezinirken levrekler görmüştüm . Ondan beridir arada gelip şansımı deniyorum bu bölgede ama ben kıyı balıkçılığını tam bilen biri değilim yeni başladım. Daha çok tekneden avlandığımız için şu acemiliği üzerimden atasıya kadar böyle durumlar yaşanacak teşekkür ederim iyi dileklerin için.
Aşkıncım güzel resimlerle bizim içimizi açtın bence avın başarılı olmuş demektir.İnşallah bir daha ki sefere daha güzel bir av yaşarsın.
Bence önemli olan balık avlama değil, balığın avlanma ihtimalinin olması güzel Seninde bu ihtimalin fazlası ile varmış. Sonra ortamda harika. Bir dahaki sefere avında olur inşallah.
Yakup abi aynen dediğin gibi önemli olan balık avlamak değil oltaları hazırlamayı , yem takmayı ve olta atmayı çok seviyorum balık gelirse hediyesi oluyor
balık tutamasanda balıkların ve ördeklerin yem kapma mücadeleini seyretmek çok keyifli oluyor en azından bu keyfi yaşamışssın.Hem insanın kısmetinde olmadımı dayak bile yiyemiyor