Antalaya'da Kıyı Balıkçılığı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında N@mık tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. N@mık

    N@mık

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    4.240
    Şehir:
    Batı Akdeniz
    Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Selam Arkadaşlar

    Öncelikle Antalya'da amotör balık avı sevdanız varsa sizi oldukça kaprisli bir sevgili bekliyor hazırlıklı olun. Sevigiliniz Antalya sahilleri.

    Diğer arkadaşlarımızın balık avı maceralarını okuyup hemen heyecana kapılmayın çünkü burada balık avlamak okadar kolay değil. Çünkü Antalya koyu Ege, Marmara-boğazlar ve Karadeniz çıkşı gibi balıkların göç yolları üzerinde olmamakla beraber sahilin her köşesindeki insan yoğunluğu ve özellikle geceleri başlayan gürültü kirliği de, oltanıztanızdaki yeme karşı yolunu şaşıtrıp buralara gelen misafirlerimizin iştahını da kapatmaktadır.

    *SAHİLDE İNSANLARIN BOL OLDUĞU YERLERDE BALIKTA OLUYOR, ÇÜNKÜ İNSANLAR KIMU KARIŞTIRIP BALIKLARIN MARAKINI KÖRÜKLÜYOR.

    Bir arkadaşımızın yazısından alıntıdır ve aynen katılıyorum, İnsan yoğunluğundan gün doğumunda ve gün battıktan sonra olta atabilacek yer bulabiliyorsunuz. Fakat yem dibe oturmadan küçük balıklar tarafından tırtıklanarak bitirilir ve siz boş oltaya balık vurnmasını bekler durursunuz.
    Şansınız varsa ve oltanız kuma rast geldiyse bol bol 2-5 santim arasında Sokar veya ahtapot tutarsınız. Yani şansınız varsa başınıza dert alırsınız.

    Levrek ???
    Fazla kilolarınız yoksa hiç denemenizi tavsiye etmem zaten sıcak at-çek-boş, ama iyi kas yapıyosunuz.

    PEKİ NERESİ DİYORSANIZ... Kısaca özet geçmeye çalışayım

    Sahilden vaz geçtik gelelim falezlere. Oralarda bol balık olduğundan eminin çünkü seyri-alem için daldığım zamanlarda bolca karşılaştığımız olmuştur her çeşitiyle. Ama abir sorun var Falezler 20-40 mt arası yükseklikte ve denize inebildiğiniz yer çok kısıtlı ve bir sorun daha Antalya Sahil Falez bandı boyunca yer alan parklar malesef kap-kaç ve tinercilerin meskeni olmuş durumda yalnız gitmemenizi tavsiye ederim.

    Verim alabileceğiniz yerler:

    Yerel tabirle Sıçan Adası karşısı, Topçamdan girebilirsiniz, ağırlık gene mırmır ve sokar ve kefal olacaktır ama ara sıra sıkılıp at çek yaptığınızda levrekte alıyorsunuz.

    Boğa Çayı, denize atıyorsanız oltanızı kefalle uğraşın başkasını beklemeyin 5 kg Levrek alanıda gördüm ama siz balıkçılığa devam edecekseniz hiç uğraşmayın zira bekleme bıkınlığınız bir gün olta takımını başkasına verip dönmekle sonuçlana bilir.

    Yok Çaya atacaksanız oltanızı 200-600 gr kefaller alabilirsiniz. Ama dikkat Çay küçük ve balık denizden giriyor yakın zamanda yağmur yağmış dere taşmış ve denizden balık girebilmişse şansınızı deneyin. (Haa bide gitmişken orada mehmet ve akif abiye selam söyleyin benden kendileri oranın yerlisi oldular 3-5 seneye kalmaz zilliye davasınıda kazanıp orada tapu alabilirler.) Zaten balık kısıtlı onlarda günde min.5'er tane çekseler kaç balık var? bana kaçtane kalmıştır? hesabınıda mutlaka yapın
    Falez Hotel altında falez bitişi-sahil başlangıcı

    Sülekler Çarşısı karşısı- Kadın Yarının hemen yanı kayalıklar,( En azından 10-15 cm büyük sokar yakalama şansınız var :))

    Yat Limanı veya Balıkçılılar Limanını hiç boşa denemeyin tecrube edinmiş olursunuz yalnızca. Ama bir torpilini bulup Setur-Marina veya Sahil Koruma tarafına geçebiliyorsanız buralarda 2-6kg Levrek, Akya, Kefal alabilme şansınız çok yüksek.(Eskiden bir ast-subay dostum vardı burada görevli ve balığa meraklı, gecede 15 kg balıkla dönüp kolu-komşu bütün evlerden balık kokusu geldiği günleri bilirim)

    Lara tarafına gidelim,
    Dedeman iskelesi, giriş torpilite dolu ve anca kışın iyi havalarda ,
    Fener-Şelale arası inişler çok riskli ve çıkış boş dönüyorsanız çok sıkıcı 2. gitmet istemiyorsunuz. Ama özellikle şelalenin altına imiş çoook kötü ve çıkış çok sarp ama 1 ad. dip ve 1 ad. yüzey(kefal) oltanızı atmışken mutlaka at-çek yapın turna diyoruz burda (baraküda), levrek alma şansınız var mutlaka deneyin.

    Lara Plajı; 2 yıl önce muhteşemdi eğer oltanın takılmadığı yerleri biliyorsanız ama şimdi kalabalıklaştı aksu deresini döküldüğü yer topkapı otel arkası ve balık restorantlarının olduğu mevki 5-10 holta takarsınız uygun yeri bulmak için ama konyaaltı plajından taa buralara kadar gelmişken takılalım biraz. Ama mutlaka kefale de olta atın asıl verimi ondan alacaksınız.

    Haa alamadınız Antalya bitti ilçelere açılmadan, bide denizi bırakıp tatlı suya bakalım hemen arkanızda bir tarafta Acısu Deresi( köprününaltı) birtarafınızda Aksu deresi...

    Acısu; Yayın, Kefal ve Sazan bol miktarda var ve başka hiçbir yerde görmediğim Mavi Sırtlı Yengeç tutabilirsiniz. Ama amcınız sporsa yapın bunu zira derenin debisi düşük ve altındaki mil çok pis olduğundan balık fena kokuyor tuttuğunuz balıkların içini ve özellikle karnındaki siyah katmanı hemen orada temizleyin ki kosusu azalsın. Bu acı biberin içi temizleyip yemek gibi bişii.

    Aksu Deresi Boğaz; Olta atmak imkansız cuma akşamından gidip yer kapacaksınız, pazar akşamı dönersiniz anca....çünkü çoluk çocuk kamp yapanlar var orada yer bulmak imkansız. Unutmadan 25 olta atmış birisine sakın olaki 'oltanın birisini çekte bende atayım demeyin' zira 2 gün boyunca alacağınız 200-600 kg arası toplam 10-20 kefal için gerginliğe gerek yok. Ayrıca yanınıza mutlaka şemsiye min 5 kg lık buz dolu termos tüp. vb. Yani piknik sepeti almayı unutmayın zira ağaç gölgesi bile yok ve sıcaklık malum Birde dip not Ne hikmettir bilemem ama Kefal yemlenme saatleri 123000 ve 16:00 bu saatler dışında denemeyin 20 tecrubeyle kanıtlanmıştır.

    Daha zevkli bir av için yukarı çıkın derenin üst taraflarına köyün içinden yer bulun kendinize. dere kenarında müsait bir ağaç altını yanınızda getirdiğiniz orak veya tırpanla kamış ve yosunlardan temizleyip olta ve piknik alanı için yer açın ve verim alırsanız her cumartesi akşamı oraya gidin ki yeriniz kapılmasın hemde kadın çorabına küspe doldurup suya atın bir ucunada iple ağaaa bağlayıp bu şekilde yemleme yapın. Burada Akşam Yayın ve Sazan alacaksınız Yayın için derdeki küçük kurbağaları yakalayıp dudaklarından canlı olarak iğneye takın ve yakına atın. Sazan içinse isterseniz oltayı boş atın geldimi geliyor canı istemedin mi ne denerseniz nafile.ama genede hamur yapamıyorsanız mısır ekmeğinin içini iyice hafif suyla yuğutup takabilirsiniz. Mısır ekmeği Meltemde halkpazarı( balık restorantları) 'nın arkasında yalnızca pazar günleri yapılmaktadır. gündüz 12:00-16.00 arası kefal ama dip sarması ve 2Ad. 7 numara gezer kurşun kullanın ortada akıntı çok yüksek

    Şans meleklerinizle aranızda yakın zamanda bir töre cinayeti geçmediyse burada alacağınız verim; Akşam 1-2 ad. 1-4 kg Yayın, gene 0-2 ad. 0,4-4 kg Sazan ve gündüz 10-30ad. 0,2-1 Kg kefal alırsınız, Akşam üstü de at-çek yapın mutlaka çünkü ağlara denizden giren 3-4 kg Levrekler takılıyor.

    Bu arada Antalya ve çevresinde Turna aramayın bulamazsınız. Bulsanız bile
    şeytanın bile aklına gelmeyeceği bir derenin ücra bir köşesinde, mutlaka benim yerim olur. Huzursuzluk yaratmayın aramızda.

    Antalyada kıyı balıkçılığı yapacaksanız bu zahmete gireceksiniz tekneyle şansınızın artacağını düşünmeyin sakın onuda bir dahaki sefer KISA bir özet geçerim.

    Sevgiyle Kalın Dostlarım..

    N@mık
     
  2. ZANDER

    ZANDER

    Mesajlar:
    1.066
    Şehir:
    BREGENZ
    Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Özet gecicek olursak buralara gelmeyin balik icin diyorsun yani :confused:
     
  3. GÜRKAN

    GÜRKAN

    Mesajlar:
    55
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta,Tüfek
    En İyi Avı:
    Sazan 1,3 kg
    Sevgili Namık öncelikle hoşgeldin, verdiğin bilgiler ki ,önemli bilgiler içinde teşekkürler.Ancak Zander in dediği gibi gelen çıkmaz herhalde :) :) :) Eline sağlık ...
     
  4. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Öncelikle hoş geldin.:)İçimizi kararttın valla!Şimdi Antalya'ya gelince hiç heveslenmeyin,balık malık tutamazsınız mı demek istiyorsun?Ya da tutarsınız ama burnunuzdan da gelir mi diyorsunuz?Gelirsek göreceğimiz var o zaman!!!:))))
     
  5. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Namık bilgiler için sağol bu durumda bana tası tarağı toplayıp İstanbul'a geri dönmek düşecek korkarım .:) şaka bir yana bilgiler kesinlikle doğru ama bazen şans yanımızda oluyor, yani durum bu kadar umutsuz değil arkadaşlar.
     
  6. Namık aramıza hoş geldin.. Bilgilerin için teşekkür ederiz ama durum bu kadar umutsuz değil..: ) Chef inde dediği gibi şansınız varsa nerde ne cıkacağı belli olmuyor...
     
  7. ddavut

    ddavut

    Mesajlar:
    36
    Şehir:
    Afyonkarahisar
    Favori Kamış:
    makaralı olta ve el oltası
    En İyi Avı:
    6 kg 200 gr Aynalı Sazan
    Öncelikle aramıza hoşgeldin. Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Sen şimdi Antalya da balık avlamak zor diyorsun. oysa ki benim ne hayallerim vardı. Bi tekne kiralayıp açılacaktık (Daha önce yapmıştım ve sıçan adası açıklarında oldukça fazla mercan yakalamıştım) şimdi Antalya ya gitmesem mi diye düşünmeye başladım. Yat limanında polis merkezinin olduğu yerin sağı falezlerin hemen altı balık vermez mi?
     
  8. Acidmaster

    Acidmaster

    Mesajlar:
    57
    Şehir:
    antalya-dedeman
    Favori Kamış:
    şeytan oltası...
    En İyi Avı:
    92 cm turna
    temmuzun ilk 2 haftasının salı gunlerı sucan adası karsısından kisi basi 4-6 kilo arası izmarit yakaladık.palamut ve lambuka mevsimi baslamak uzere. akya kuzu yavruları dubaların altında var ama suan bıraz ufaklar.falezelrın altında ınılebılecek gusel bır yer bulursanız ınsan elı degmemız ve guselce mazmuzlarsanız sokar sargoz ıskaroz (kucuk balıklar ıle)zargana yakalayabılırsınız...
     
  9. MGB

    MGB GOKHAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    986
    Şehir:
    AYT - DUBAI
    Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Namık Bey, gerçekten ağzınıza sağlık çok güzel anlatmışsınız bu bilgiler bence Antalya'yı hiç tanımayanlar için fikir sahibi olmalarını sağlayacak çok yararlı bilgiler.... Ben size Antalya' da avlak yerinin ve balık çeşidinin az olması konusunda katılıyorum. Bugün, Antalya' da bulunan herhangi bir balık malzemesi satan dükkana gidin ve bakın ne kadar çok malzeme, yöntem, teknik, yem vs. var.... Nedenine gelince, balık tutmak özellikle kıyıdan çok zor... O yüzden burada insanların denemediği yöntem kalmamış ve her geçen gün de yeni bir malzeme görmek kaçınılmaz... Burada Ege' de ki gibi mendikleri, çipuraları kıyıdan almak adeta bir mucize... Çıkmaz değil, çıkar ancak ayda yılda bir.... Zor yerdir kıyı balıkçılığı için Antalya...
    Verdiğiniz yararlı bilgiler için gerçekten kendi adıma çok teşekkür ederim...
    Aramıza hoşgeldiniz :)
     
  10. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Namık, arkadaşım.

    Önce hoşgeldin diyeyim.
    Gelir gelmez ayağının tozuyla süper anlatmışsın Antalya'da balık işini.
    Antalya'yı bildiğimden değil, balıkların huyunu veya huysuzluklarını biraz bildiğimden dolayı böyle diyorum.
    Bazı kardeşlerimin hoşuna gitmemiş yazdıkların ama gerçek buysa ve sen onu değiştirsen ne olacak.
    Nasılsa inanmayan deneyince öğrenecek.
    Doğrusu ben kendi adıma başkalarının tecrübelerine çok büyük değer veriyor ve onlara teşekkür ediyorum.
    Değerli zamanlarını harcayarak edindikleri bilgileri bana karşılıksız verip benim değerli zamanımı boşa harcatmadıkları için.
    Tekrar Teşekkürler.
     
  11. Kıskanırmış kardeşim...

    Hadi hoşgeldin diyelim ozaman...:D :D :D
     
  12. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Senin tanışma konun var mıydı ki ? :D
     
  13. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Namık aramıza hoşgeldin :D:D
    konuyu açtık. :D
     
  14. kimler:D:D
     
  15. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Zaten böyle ciddi ciddi takıldın, ondan sonra da "tekne ve renk" konusundan, asıl kişiliğinle asıl bodoslamanı yaptın :D:D İyi fırça yemiştiniz ya, hadi yine Mahir amca kurtardı sizi. Suçlu çok olunca kıyamadı tabi Mahir amcam :) Baktı Suat da ipe gidiyor, manevi evladının infazını seyretmeye dayanamadı :D
     
  16. 3182

    3182

    Mesajlar:
    1.186
    N@mık balık bırakmadın antalyada şimdide buralara gelmeyin :)

    Ben zaten gidecek olsam mersine giderim sinan sarmanın yanına
    önce kırtasiyeden kalem alırım tabi:D
     
  17. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Yoo onu ben silmedim :) Zaten bir o konuya bir de Suat'ın yorma beni davasına dokunamıyorum. Stres yüklenince açıp açıp okuyorum çünkü :p Ama şu 5500 kişiyi banlama işini çok kez ben de düşünmedim değil :eek: Aramızda kalsın ;):)
     
  18. Ben varken ne banlaması ..
     
  19. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Pardon siz kimsiniz ? :D
     
  20. Misafir misafir...Tanrı misafiri...:D :D
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.